Produktaktivering efter ominstallation.

Permalänk

Produktaktivering efter ominstallation.

Kan berätta att snacket om att vissa delar skulle vara förenat med vissa poäng inte riktigt stämmer. Jag fick ringa och aktivera min Vista Home Premium Retail idag efter att ha installerat om operativet på en annan hårddisk trots att datorn i övrigt var helt orörd sedan jag installerade Vista för en vecka sedan.

Aktiveringen var dessutom lite annorlunda från XP då man först fick slå in siffrorna från 8 grupper av siffror med 5 i varje och därefter fick jag prata med en fysisk person där jag fick svara på några frågor och berätta vilken produkt jag ville aktivera och varför, sedan blev jag åter kopplad till en maskin där jag i mycket snabb följd fick uppläst för mig 6 siffror i 8 grupper och därefter kunde jag klicka på nästa och min produkt var återigen aktiverad...

Den sista produktnyckel uppläsningen gick mycket fort och sitter man inte på helspänn så är det lätt att missa någon siffra eller två och då är det bara att börja om på nytt. Totalt tog hela proceduren ca 8 minuter.

Visa signatur

Striker Extreme, E4300@3200, 8800GTS 320MB, 2GB PC6400, WD Raptor 74GB x2, Eizo L768, Corsair HX 620, Vista Home Premium.

Permalänk
Medlem

Har omaktiverat min OEM-licens tre gånger på grund av lite tester och strul med Vista. Har inte stött på några problem med att jag blev tvungen att ringa. Dock har jag inte bytt något i burken mellan aktiveringarna heller.