Ljudböcker och kapittel i iPod

Permalänk
Medlem

Ljudböcker och kapittel i iPod

Jag har nu lyckats konvertera mina ljudboksspår till .m4b-format och laggt över dem på min iPod, även om det var ganska bökigt och borde kunna gå smidigare. Men när jag går in på ljudböcker ligger alla kapittel huller och buller och jag har ingen aning om vilket kapittel som hör till vilken bok eller vilket kapittel som kommer först.

Finns det något bra sätt att ordna det på så att det bara är att välja ljudbok så att man kommer in på det kapittlet man var på? När jag högerklickar på en vanlig låt i iTunes kommer det upp någonting om att konvertera till ID3 eller vad det står, men med mina ljudboksfiler kommer inte det upp när man höferklickar på dem. Har ID3 något med det att göra? Jag har också läst nånting om tags men inte hittat nånting om hur de funkar, är det tags man ska använda?

Visa signatur

Don't worry, be happy <°)))><

Permalänk
Medlem

Borde ju gå att använda namn barn, t ex 01villospår.m4b 02villospå.m4b osv.

Visa signatur

"Happiness is only real when shared"

Permalänk
Medlem

Ja självklart, men vem orkar sitta och byta namn på alla kapittlerna i en ljudbok när det är kanske en 30 kapittel?

Visa signatur

Don't worry, be happy <°)))><

Permalänk
Medlem

Gör som jag, skapa en smart spellista med den artisten (författaren) som du vill lyssna på och att den tar med alla låtar (kapitel) som inte spelats, då är det bara att starta den spellistan för den boken man vill lyssna på. Har bla lyssnat igenom Robert Jordans Wheel of Time två gånger på detta sätt.

Enda problemet är om du somnar medans du lyssnar (viss risk på fyllan) för då måste du backtracka, genom album osv. men det är ju samma sak som om du inte skulle skapat listan till att börja med