Starta eget företag (behöver feedback)...

Permalänk
Medlem

Starta eget företag (behöver feedback)...

Hejsan!

Jag har gått och funderat på att starta eget företag, det börjar bli dags att slå näven i bordet och göra nåt åt drömmen att ha ett eget företag. Jag skulle vara tacksam om ni kanske ville svara på några frågor som jag har angånde ämnet. Det skulle också vara roligt om ni hade några konstruktiva kommentarer, kanske ni själv är egen företagare eller kanske också går/gått i tankarna att bli egen. Att man får lägga ner 99% av sin vakna tid i ett par år för företaget är redan klart, allt sånt där är man medveten om och att det blir jobbigt är också uppfattat, vill ändå fortsätta med mina planer.

Nog med lull-lull, till frågorna:

1. Vilken typ av företag vill du ha lättare kontakt med på Internet? Och vilka företag / företagstyper tycker du borde ha mer framhävning på nätet?

2. Vad skulle få dig att handla från ett företag online om inte bara handlar om priser? Och om jag skulle börja med nån typ av näthandel, vad tycker ni man borde satsa på?

3. Vilka trender har ni observerat när ni surfat på nätet? Har de hållit i sig och vuxit sig stora, eller har de floppat totalt efter ett par år?

4. Vad kan ett mindre företag ha för positiva fördelar gentemot de större fiskarna? Vad för övertag kan man ha att få kunderna att gå till de mindre företagen istället för de stora?

5. Eftersom enbart online handel kanske inte är så realistiskt så kommer jag med stor sannorlikhet även ha en butik / kontor därifrån jag säljer mina varor/tjänster, vad tycker ni vore bra att tänka på om man ska ha delad försäljning? Vad skulle krävas av mig som företagare för att få er som kunder att komma till just mig?

Lite av de där vore trevligt att få nån feedback på. Jag vet att jag är flummig och kanske otydlig osv, men så är det ändå.

Jag hade väl inte tänkt mig att starta nåt Aktiebolag direkt utan det blir nog en enskild firma / Handelsbolag, kanske vore bra att påpeka det. Så meja iväg dina kommentarer, fritt att diskutera inte bara de där frågorna som styr.

Visa signatur
Permalänk
Inaktiv

Aktiebolag vs Handelsbolag

AB
- kostar mycket att starta
+ du förlorar aldrig mer än så

HB
+ kostar kanske inte lika mycket att starta
- du förlorar ALLT du lägger i företaget

Om man ska se det enkelt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Falcon85
Aktiebolag vs Handelsbolag

AB
- kostar mycket att starta
+ du förlorar aldrig mer än så

HB
+ kostar kanske inte lika mycket att starta
- du förlorar ALLT du lägger i företaget

Om man ska se det enkelt.

Mjo, jag har ganska bra koll på företagsformer och sånt (läste Fek B på Komvux)

Det är inte den administrativa delen, allt pappersarbete och röd tejp som jag hänger upp mig på, jag vill hitta en bra affärsidé som fungerar och kan gynna både mig själv och mina kunder, då vore det väl bäst att fråga folket som vet vad de vill och inte vill ha.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Re: Starta eget företag (behöver feedback)...

Citat:

2. En affär med stort och välsorterat sortiment av HD-DVD/Blu-ray filmer hade inte suttit fel. Vad jag vet så finns det inga välsorterade butiker med sånt atm? Iofs borde det vara lite större område, men det kanske är ett att börja med?
5. En fräsch och välsorterad butik i bra läge

Skrev bara lite snabbt svar på två frågor. Sitter i skolan så blev väl två medelmåttiga svar, men iaf ett svar

Permalänk

Valet av bolagsform hänger ju på din verksamhet. ABs fördelar är ju nästan större i början.

Visa signatur

Prescott 2.8GHz l 1024Mb ram l Asus 9600XT l Audigy2 l
Seagate 120Gb l Nec ND1300 l
Logitech Z-2200 l Samsung 172X l

Permalänk
Medlem

1. På nätet köper jag sådant som jag har god känndedom om. Prylar/grejer som har en fast specifikation och som inte finns i olika varianter som jag måste besöka en butik för att känna eller klämma på för att komma fram till vad jag vill ha.

2. Att handla på nätet gör jag om jag inte kan hitta en vara/pryl inom ett rimligt avstånd från där jag bor eller om priset skiljer sig väsentligt från butikens pris.

Nätet för mig ger mig tillgång till en massa flera butiker utan att behöva fysiskt transportera mig till butiken.

Förslaget om HD-material är väldigt bra.

3. Vet faktiskt inte.

4. Mindre företag kan vara specialiserade och avvika från "huvudströmmen". När jag letade efter en AMD 939 x2 processor som uppgradering var det just en liten butik på nätförsäljning som hade en sådan kvar. Alla andra stora butiker hade redan rensat sitt lager. Det handlar om att kunna erbjuda någonting som inte de stora kedjorna kan göra.

5. Om jag går till en butik förväntar jag mig att den som står i butiken har mycket goda kunskaper om det som butiken säljer. Jag vill känna att jag kan lita på personen i butiken och på det han/hon säger. Om jag går därifrån utan att handla så vill jag känna att mitt besök har givit mig mera kunskap inför mitt köp.

Hoppas att det hjälper dig på vägen.