Permalänk

problem med HD/windows? (svartskärm)

Hej jo nu är det så att de har uppstått ett problem,

när jag nyinstallerat windows funkar det galant tills efter ungefär 2-3 omstarter, då just som windows ska boota blir skärmen svart medans man hör windows logon ljudet.

detta problem uppstod med mitt förra moderkort, cpu & ram så jag bytte in grejerna för det var ändå dags för uppdatering.

sitter nu med grejerna i Sign.

en vän på internet hade samma problem och löste det genom att byta HDD, men eftersom detta händer regelbundet efter ett visst antal omstarter efter nyformatering undrar jag om det är något annat? har de nått med mitt windows att göra? nån som vart med om samma sak?

kan fortfarande komma in i bioset.

Permalänk

Så varje gång du nyinastallerat windows så får du samma problem?
Är det ett lagligt windows? Vilket win är det?
Behöll du grafikkortet vid uppgraderingen?

Det låter annars som ett problem jag hade med min gamla fujitsu-siemens.
Jag bytte nätagg och testade minnen och grafikkort i en annan dator utan att komma fram till något problem. Den startade också upp ibland utan någon bild. Efter flera olika uppstarter så kunde man dock få bild.

Visa signatur

Belysningstekniker låter väl lagom flummigt?
signature your as this use backwards this read to enough dumb were you if

Permalänk
Medlem

Jag snor tråden lite, har ett liknande problem. Jag köpte in nya delar och satte ihop de själv (nytt moderkort, grafikkort, cpu, minnen, hårddisk). Datorn startade och jag installerade Windows. Efter några dagar startar jag datorn och då får jag svart skärm och det står "Det gick inte att starta Windows eftersom följande fil saknas eller är skadad. \Windows\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM". Jag har säkert formaterat datorn 10 ggr nu och samma sak kommer efter några datar. Kan det vara att nånting är felkopplad eller fel på hårddisken, nånting annat?

Permalänk
Medlem

buuuuu: Kör memtest på den.

Jag hade liknande problem på en nyköpt burk för ett par år sedan, då visade det sig att en liten area av minne på den ena modulen var trasig.
Det som sker är att så länge den trasiga arean i minnet inte nyttjas så kommer inget att hända (därav att det händer efter ett par omstarts). Men om operativet lagrar data i den trasiga delen av minnet och sen skriver datan till disk så kommer datan på disken även att innehålla de felen.
Så tex. installerar du en update som skriver över lite filer i windows så kan det bli så att filerna som skrivs över har varit lagrade i det korrupta minnet vilket leder till att du får systemfel vid nästa uppstart.

twistedmetal, detta kan oxo gälla dig, det skadar aldrig att köra memtest

http://www.memtest86.com/download.html

Visa signatur

Legitimerad stofil

Permalänk

Update:

Har nu testat fram och tillbaks med olika saker, och kommit fram till följande:

allt funkar utmärkt Tills jag installerar ATI Catalyst (display driver).
då när windows ska boota slocknar skärmen medans man hör windows starta i bakgrunden.

Jag sitter med ett windows XP service pack 2.

Trodde naturligtvis att det kunde vara något fel på mitt X1950XTX,

så jag lånade ett fullt fungerande Asus X1300PRO 256mb Silent
av en vän och testade. Men nej det händer samma sak när jag lägger in ati display driver där med, har testat catalyst 7.2,7.3 samt 7.4 men det händer samma sak.

någon som vet vad man kan göra?