Permalänk

Dator stannar vid POST

Hej, jag har en dator som stannar efter att "PCI-E Link Width x16" står i POST:en (den kommer efter RAM uppräkningen och före IDE/SATA diskarna identifieras) och kommer inte längre.

Jag har bytt prövat med en annan CPU, med annat RAM och två grafikkort. Inget har hjälp hittils... är det moderkortet då?

CPU: Athlon 64 3800+ och X2 4200+
Moderkort: MSI K8N SLI-FI
RAM: TwinMOS 512MB och 2GB kit
Grafikkort: GeForce 6800GT och 7900GTX
PSU: Hiper Type-R 580W

3800+ CPU:n som jag hade först verkar ha två böjda pinnar.

Permalänk
Medlem

Det later ju onekligen som moderkortet. Har du testat att koppla ur allt annat som du inte testat att byta ut? Det bor inte vara hd/dvd/natverkskort/whatever, men a andra sidan behovs de inte. Om du fortfarande far samma fel nar du startar datorn med bara grafikkort, cpu, minne, psu inkopplat sa kan du saga sakert att det ar moderkortet (jag tror nog att vi kan utesluta psu).

Har du garanti kvar pa moderkortet?

Permalänk

Har inte haft DVD:n och hårddisken inkopplat sen tredje gången jag prövade att starta den...

Moderkortet är helt nytt, det här felet kom första gången den sattes in för att ersätta ett moderkort som blev förstört av att nätagget small.

Permalänk

Min var sådär fast den kom inte ens till RAM uppräkningen, Funkade för mig om jag drog ur alla kablar(utom skärmen) då startade den klokt,satte i kablarna när jag var inne i XP. Sen flashade jag bios till en nyare version så funkade allt prima

Permalänk
Medlem

weird. Seiryuu, du kan ju testa det - om det inte fungerar så rekommenderar jag att lämna tillbaka den till inköpsstället och få ett nytt kort.

Permalänk

Lyckades få igång det hela efter att ha gjort ett antal saker, t.ex. rätat på grafikkortet och dra ut alla SATA/PATA kablar. Den laggar fortfarande lite vid PCI-E Link Width x16 men bara 5 sekunder nu.

Tackar för förslagen

Permalänk
Hedersmedlem

Ditt "nya" grafikkort ATi HD2900xt kräver mycket ström, har du kollat om det du har räcker till när du testar i 3d-läge eller spelar spel?

Visa signatur

Stalin var så gammal att de fick Len´in. ;)

Permalänk

Visserligen, men nu tittar du på min dator i siggen och inte den problemet handlade om... men ja, mitt Corsair HX620W klarar av 2900XT fint.