Permalänk
Medlem

Min var bara riktigt tråkbuggig... i xbox live disconnecta den då o då och samma gällde nedladdning, streaming osv. Bara massa allmänt strul.

Ringde dom och förklarade hur mycket problem jag hade samt klargjorde att jag var väldigt datorkunnig och att jag pysslat med konfigurationen hit o dit. Killen gav mig ett ärendenummer och skickade mig till garantiavdelningen. Där bad dom mig skicka kopia på kvittot (digitalfoto). Skrev för säkerhets skull även ett mail att jag läst på nätet att det var mycket problem med A3 och att jag ville ha en A2a. När de godkänt kvittot postade jag routern (79 spänn för ett vadderat kuvert) och efter 4 dagar fick jag en ny A2a med 1.7W.

Ring bara o snacka med tekniska supporten och uppträd frustrerat men hövligt asså

mvh

Visa signatur

TheGZA

Permalänk
Medlem

Vill bara bekräfta det HammerOn skrev - får problem med min A3 dgl 4300 och multicast. Just då BBB PCTV multicast. Dock i ett speciellt fall. Min setup:

PC -> dgl 4300 router (connectad till internet) <- Roku soundbrige

Det speciella fall jag nämde ovan:

1. Streamar från felfritt från Windows media player.
2. Kopplar in och slår på min Roku Soundbridge.
3. Streamingen börjar hacka o jag får endast en frame vart 30:e sekund. Ljudet hackar bättre men hackar vart annan sekund.
4. Drar ur sladden på Roku Soundbridgen.
5. Streamingen fortfarande "förstörd".
6. Bootar jag om rountern så funkar allt som det ska igen.

Alltså. Vissa devices verkar kunna störa ut routern helt o hållet. Okej om denna device prånglat på galna UPnP konfigurationer på routern, men det tror jag inte är fallt. Provat både 1.6, 1.7 och 1.8.

EDIT: Nu har jag troubleshootat lite här. Jag mätte paket från multicastströmmarna med wireshark. Där såg man, så fort jag slet ut Rokun så gick antalet paket från multicast källan nästan upp till dubbla. Roku´n har ett 10mbits interface. (halv eller hel duplex vette katten). Jag gick på den aningen o testade ansluta en gammal Netgear RP114. Samma problem där. De verkar som om multicastströmmar begränsas av den långsamaste inkopplade enheten. Detta gäller ju då oxo 10mbit klassade wireless prylar dessutom. Eller?

/Abel

Permalänk
Medlem

Löst

Tjena grabbar, har även jag dragits av detta problem på min DGL-4100...

Det löste sig (ÄNTLIGEN) efter att som nämnts tidigare avaktivera RTSP!

Jag kör senaste Firmware 1.7W

Tack alla här, det är vid sådana här tilfällen man inte kan göra annat än älska forum!

Permalänk
Medlem

Drar igång tråden igen då jag åxå har köpt mig en sådan här router.

Har haft rätt mkt problem med den i form av att den inte bootar om sig som den ska så jag får rycka ur strömsladden i 15sek sen funkar det.
Trådlösa nätverket har strulat med och det har "glappat" typ.

Har en A3 och den kom med 1.6W står det under, men jag har för mig att det var 1.4 från början.. hmm

iaf jag flashade om den till 1.8 och då blev signalstyrkan bättre men den har ändå krånglat lite med bootandet och trådlösa nätverket laggar lite.

Nu så har jag fått ordning på det iaf La in 1.7W istället för 1.8 och nu bootar den om som den ska och trådlösa funkar fint.

Det tar dock fortfarande över en minut för burken med trådlösa att "starta" nätverket ^^ det är ett Netgear WG311T-kort.

Edit: Testade att streama på SVT.se och det gick lite knackigt. buffrade typ 20% i taget, kunde kolla i 10 sekunder sen buffrade den igen. Jag slog av RTSP och GameFuel då behövde den inte ens buffra öht flöt apnajs. har 30/30mbit lina.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Så fort jag börjar tanka torrent på min BBB 100-lina så sänks routern. Har provat att köra en burk med dubbla nätverkskort som router, och med IPCop/Clark Connect/Astaro, och 4300:an satt i switch-läge men den kraschar ändå. Vete tusan vad jag ska göra med den. Skrota? Funderar på att köpa nån stabil switch och köra 4300:an som AP, och Clark Connect som brandvägg och DHCP. Lite trist att behöva offra en såpass dyr router bara.