Permalänk
Medlem

Vagar man kopa i Thailand?

Hej!

Ni far ursakta att jag skriver sa har men det finns inget aao pa det har tangentbordet.

Jag har ett behov av ny kamera, och jag har lange varit sugen pa en systemkamera. Jag kommer nog mest anvanda den for semesterbilder och dylikt, men det skulle vara trevligt att kunna experimentera med lite annat fotografi vid sidan av. Jag har ganska begransad budget och vill inte lagga mer an 3k. Jag har kollat pa kameror har i Bangkok, och pa Panthip Plaza (gigantiskt elektonikvaruhus) gar det att hitta en Nikon D40 + kitobjektiv + minneskort och vaska for 13,500 baht (= ca 2,600 kr). Dock sa antar jag att det ar graemarknadsvaror, och att jag blir utan garanti. Paketen innehaller bade ett thailandskt och internationellt garantikort. Jag har forsokt googla och man hittar olika bud om vad som galler, men det verkar troligt att de maste vara stamplade av Niks Thailand (officiella importoren) for att vara giltiga. Forsaljaren sager att huset har thailands garanti och objektivet internationell, men jag vagar inte riktigt lite pa honom.

Ingen av de aterforsaljare som listas pa Nikons hemsida har D40, utan bara D60, och om man fragar Niks Thailand (som har en egen butik) verkar de vilja ha 18000 baht for en D40 (dock osakert om de ans forstod vilken modell jag ville ha pga bristande engelska )

Fragan ar dels om nagon har battre koll pa hur graemarknad och garantier fungerar? Alla google-resultat har varit ganska tvetydiga. En thailandsk garanti pa huset skulle inte vara nagra storre problem, da min far besoker Thailand med gamna mellanrum for jobbet. Om garantin inte galler undrar jag om det ar vart de ca 1000 kr man sparar? Man kan ju se det som att valja bort en extraforsakring? Jag kollar sa klart att kameran fungerar i butiken. Vad ar det billigaste som gar att fa tag pa i Sverige med garanti? Vad skulle ni gjort?

Visa signatur

[Asus P5B] [Intel C2D E6600] [Asus GTS 250] [Corsair 2x2GB XMS2] [Corsair HX520] [Antec Solo]

Permalänk

Om kameran fungerar som den ska skulle jag ha köpt den... nikon lär ju knappast ens ta i kameran om den e greymarked. Men skit i garantin suger ju ändå, skaffa en drulle försökring å ta den på den istället om det skulle hända nåt med kameran. E ju inte så mycket pengar det handlar om om du bara vill lägga 3 papp.

Visa signatur

|P5W DH Deluxe|Intel Core Duo 6700 @ 2.66 GHz |4 x 1024MB|Geforce 8800GT|Samsung 226BW | RME HDSP 9632 | WD 500GB | Logitech MX 5000 | Logitech Ultra Vision | Vista x64 |

Permalänk
Medlem

http://prisjakt.nu/produkt.php?p=140373

Innan kunde man få den med kitobjektiv för 3000kr, men det har försvunnit.

Visa signatur

4 datorer: 9 cpuer (plats för 4 till), 10scsi+1satadisk, 7.75gb ram, bara Linux
http://isitfika.net http://code.kryo.se