Trådlös router som klarar 3G-usbmodem och extern hårddisk

Permalänk
Medlem

Trådlös router som klarar 3G-usbmodem och extern hårddisk

Hej!

Jag har ett problem.

Jag flyttar runt mkt och därför är 3G-modem den bästa lösningen för mig. Det jag vill göra är att kunna gömma undan allt och köra trådlöst..

Jag har ett mobilt bredband från ice.net med USB-modemet D-50 som jag tycker fungerar helt ok. Har även den externa magnetfotsantennen för förbättrad täckning.

Det är så att jag skulle vilja slippa använda en av datorns tre portar till modemet. Jag vill kunna använda det trådlöst och jag har hittat två olika routers som klarar detta "Draytek Vigor 2910" (http://www.dustin.se/pd_5010151114.aspx) och "3G/WLAN Router Dovado UMR" (http://www.infoferenda.com/index.php?option=com_virtuemart&pa...). Så här långt alltså inga problem.

Saken är den att jag skulle vilja kunna koppla även en extern hdd till routern och dela ut den i nätverket. Den behöver inte klara FTP.
Dovado'n har ju dubbla usb-ingångar men jag hittar inget om att det skulle fungera på den. Kan man koppla in en usbhubb till Dovadon och på det sättet få in bägge usbkontakterna till modemet plus den externa hdd:n och ev en skrivare?

Jag kan inte så mkt om sånt här men tror att jag läste någonstans att man skulle kunna koppla hdd:n via en sorts omvandlare och sen in i en av ethernet/LAN-portarna så skulle man kunna komma åt den i "Den här datorn".

Kanske bör tillägga att jag kör en laptop med Windows Vista men att jag inom kort kommer byta upp mig till en Macbook med OS X Leopard.

Snälla hjälp mig, vilken typ av router ska jag välja och hur fixar jag det som jag vill ha det?

Som alltid vill man ju få det så enkelt och billigt som möjligt

Permalänk

Har inte 3G-modem, men kör en usb-disk mot min Wippies Homebox. Har dock sett i inställningarna att man skall kunna använda 3G-modem till den. Allt är ju i betastadiet, så jag vet inte hur väll det skulle fungera. Fördelen är ju att den inte kostar något om man är beredd att dela med sig av sin bandbredd.

Visa signatur

|Asus P8Z68-V Pro moderkort|Asus GTX 570 grafik|Corsair Vengeance DDR3 PC12800/1600MHz CL9 4x4GB minnen|Intel Core i5 2500K 3,3GHz CPU|Samsung 850 Pro Series 256GB SSD|Bahnhof 500/500 Mbps fiber|Windows 10 Pro|

Permalänk
Medlem

Dock funkar det inte då han kör ICE/NMT.

Visa signatur

http://www.mobilabredband.se/ Forum för mobilabredband.

Permalänk

Hum. Någon som fått igång telenor med Icon 7.2 modemet på en Whipies?

Visa signatur

Inte kasta bäver i trähus!