Hur många invandrare klarar vi att ta emot som det ser ut nu?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Az1337:

Ja, det menar jag faktiskt eftersom vissa av dessa individer förstår inget annat än våld. Jag är emot våld, fast ibland finns det inget undantag än att tala det språk som förövarna fattar bäst. Fel på mig? Det är väll fel på er gummiryggar som bara klagar och inte gör något, utan bara ta den enkla vägen. Nästa gång någon blir våldtagen eller liknande, ta reda på vilka som gjorde det och lär dem en läxa den hårda vägen, så tror jag nog det skulle avskräcka andra likasinnade. Måhända olagligt, fast effektivt bland personer som har liknande mentalitet.

Vi lever i ett civiliserat land, vi överlåter rättsskipandet åt det system vi på demokratisk väg valt att instifta. När vi är missnöjda med systemet så går vi återigen den demokratiska vägen för att förändra det. Det är inte att vara en "gummirygg", det är att respektera demokratin. Vi vet alla vid det här laget att du inte är någon förespråkare av demokrati, men det här är Sverige och det är vad vi har valt.

Skrivet av Az1337:

Tyvärr blir svenskar ibland brottsoffer för ofta eftersom förövarna vet att ingen kommer hämnas på dem, förutom milda fängelsestraff. Till skillnad från vissa invandrare som skulle ta saken i "egna händer" vilket avskräcker folk. Tyvärr också en del i ekvationen, fast väldigt anti-pk och därför inte diskuterat i media.

Vi kan vara överrens om att straffvärdena är för låga, resten av det citerade är dumheter.

Skrivet av Az1337:

Och nu menar jag inte att "jaga invandrare" är en lösning, vilka många högerextrema förespråkar, utan jaga de individerna som är skyldiga. Men dock får man vara beredd på konsekvenserna vilket många svenskar med "normalt" liv inte är.

Det är det som är polis och åklagarmyndighetens uppgift att jaga rätt på brottslingar, inte din och min. Vi har valt att ha det så i Sverige, vi är civiliserade.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Az1337:

Vad spelar det egentligen för roll om invandrare är överrepresentrade i vissa brott? Hur påverkas vardagen rent praktiskt för andra invandrare och svenskar? Jag har inga problem med att acceptera denna sanningen egentligen, däremot har jag problem med folk som begår vissa brott oavsett ursprung.

Det är svenskens feghet som låtit det gå så långt, och här kan jag hålla med de lite mer högerextrema, som menar att svensken helt enkelt är för passiv till motstånd och skygg för konflikter. Det blir helt enkelt enklare att bli smygrassist och rösta på SD än att ta ut hämndaktioner mot grabbarna som rånade ens syskon, etc. Detta är tyvärr den mörka sanningen till viss del.

Vill du ha ett samhälle där var och en ska gå ut och hämnas för saker som rån eller liknande? Så har de ju det i en del andra länder. Det tycks inte ha någon särskilt positiv effekt på det generella välståndet i de länderna. Svensken är inte feg enligt min mening men han är alldeles för underkuvad och godtrogen.

Permalänk
Medlem

Jag håller till viss del med Az1337 (våld är jag absolut emot) svenskar borde stå på sig. Man ska inte lulla allt för mycket har man gjort alldeles för länge jag är själv första gen invandrare och det största misstaget jag ser är att här inte finns någon som helst patriotism. Man borde visa de som kommer hit att man ska ha respekt för Svergie men sådant finns inte här tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

AMD 7800X3D | ASUS TUF X670E-PLUS | Corsair Vengeance DDR5 32GB EXPO | ASUS TUF 4090 OC 24GB |
Noctua NH-U12A | Corsair 4000D | Corsair AX1200W | Steelseries Apex 7 | Steelseries Sensei Ten | ASUS VG35VQ

https://github.com/Mariusz89B

Permalänk
Medlem
Skrivet av Huzzbutt:

Vi betalar dem inte pengar för att de ska lära sig svenska vi betalar ut pengar för att de ska lära sig svenska snabbare, fungerar det så innebär det sannolikt en kostnadsbesparing.

Efterssom vi står för ALLT (bostad, pengar till el, tele, gratis sjukvård, tandvård etc) så nog fan betalar vi dem för att lära sig och de ska inte ha någon extra bonus för att lära sig vårt språk. De ska göra så för att kunna fungera här och för att vi bestämmer tillsammans att så ska det vara.

Skrivet av Huzzbutt:

Har du inte betalat in till a-kassan så får du ingen a-kassa.

Korrekt, och som invandrare får du inga bidrag om du inte lär dig svenska.. öhm.. ähemm.. eller jo.. det får du visst det!

Skrivet av Huzzbutt:

Söker du inte jobb så får du inte heller de pengar som arbetsförmedlingen förfogar över.

Eh, jaha.

Skrivet av Huzzbutt:

Du talar i övrigt om en separat lagstiftning för invandrare,.

Ja

Skrivet av Huzzbutt:

det finns inget krav för att svenskar ska kunna svenska för att få bidrag.

Nej och det ska det inte heller göra.

Skrivet av Huzzbutt:

Vidare så kan vi inte heller kräva att invandrare ska lära sig Svenska av en så enkel och festlig anledning som minoritetsspråken

Jo det är jätteenkelt. Det är bara för riksdagen att se till att så blir fallet.

Skrivet av Huzzbutt:

Jag gillar när mina motståndare beklagar sig för att det inte "finns" utredningar. Saknas en utredning som du tycker är relevant så gör den själv.

Jag har som privatperson inte tillgång till de data som behövs. De samlas för övrigt inte länge in, tyvärr.

Skrivet av Huzzbutt:

Den vetenskapliga världen fungerar på ett annat sätt en SD happy fantasy asylum, På högskolor och universitet väljer du inte faktorer godtyckligt. .

Hahaha.. Jag garvade så jag trillade nästan av stolen. Svenska högskolor och universitet är notoriskt vänsterinriktade och PK.

Skrivet av Huzzbutt:

Du kan göra en undersökning om invandrare men resultatet kommer att förankras i observerade effekter.
(Det finns studier rörande det mesta, bara att leta men du kan börja med standard platserna: BRÅ, SOFI, SCB och GU samlade verk.

Tyvärr så finns ingen statistik baserat på etnicitet. Det finns gammal statistik baserat på ursprungsland. Men ingen ny, svensk statistik finns att tillgå.

Skrivet av Huzzbutt:

Vi lever inte heller i ett mörker rörande frågorna, det är dock så att vissa jag pekar på dig och några till lever i ett intellektuellt mörker där ni inte kan särskilja på en godtycklig kategori och faktorerna.

(Det handlar inte om mina personliga åsikter det handlar om att du är rätt och slätt inkompetent. Det är inte underlaget som leder dig till dina slutsatser utan din oförmåga att tolka underlaget. Vi har samma underlag men jag gör inte de fel du väljer att göra.)

Gör gärna mer än att säga att jag har fel. Visa var jag har fel, om du kan.

Skrivet av Huzzbutt:

Innan du trycker på gasen så måste jag fråga: Hur stor andel av invandrarna kan efter SFI inte förstå Svenska?

Det kan jag inte svara på-

Skrivet av Huzzbutt:

Nej Ice Frontier din förklaringsmodell var bristfällig det är ingen åsikt utan en korrekt observation.

Återigen: jag har rätt, du har fel. Inte särskilt övertygande.

Skrivet av Huzzbutt:

Och vad säger de om de som inte satt på anstalten?
Säger det förrösten att människor ifrån mellanöstern-nordafrika är mer kriminellt belastade än infödda?

Vi vet att utlänningar + mena invandrare utgår en liten del av de människor som befinner sig i Sverige. Närmare 5 än 10%. När de i instalt utgör 40% så kan man anta att de är överrepresenterade.

Skrivet av Huzzbutt:

Ja vi kan dra vissa slutsatser tex att de är överrepresenterade bland anmälda/dömda. Vi kan inte dra följande slutsatser:
Att gruppen begår fler överfallsvåldtäkter.
Att det är förankrat i den grupp som presenteras.

Tror det rörde sig om 49 överfallsvåldtäkter under perioden.
49-0, trots att de utgör 5% av befolkningen.

Skrivet av Huzzbutt:

Statistik är enkelt. Kategorin är godtyckligt vald, har du jobbat inom kriminalvården så kan du även se andra samband hos de intagna tex:

De är män!
Narkomaner!
mm.

Ja, vi kan se att män är överrepresenterade i många brott och det är inget vi hymlar med, ja vi kan de detsamma om narkomaner och JA, vi kan se det vad gäller invandrare. VARFÖR kan vi inte vara öppna med att de är groteskt överrepresenterade utan att bli kallade för rasister?

Skrivet av Huzzbutt:

Att du väljer att se sambandet invandrare-brottsling är ett val inget annat.

Om du försöker avgöra vilka olika faktorer som gör en människa till brottsling, är det då rätt att helt skippa ursprung pga att det inte är PK?

Skrivet av Huzzbutt:

Ta av dig offerkoftan och sitt still i båten. Du förde ett rasistiskt resonemang och jag stämplade det och avsändaren för var det var. Vill du inte bli stämplad som rasist? För inte rasistiska resonemang.

Definition of racism
noun
[mass noun]
the belief that all members of each race possess characteristics, abilities, or qualities specific to that race, especially so as to distinguish it as inferior or superior to another race or races

Oxford Dictionaries

Märkligt nog så verkar du passa in bättre än jag under den här definitionen. Kanske borde jag kalla dig rasist. Eller nej, det är ju bara vänsterflummare som håller på på det sättet-

Skrivet av Huzzbutt:

Nej jag sa att begåvningsproblem var en möjlig förklaring som du valde att bortse i från.

DU ÄR RASIST!

Skrivet av Huzzbutt:

USA har högre brottslighet än Sverige.

Det finns det många anledningar till. Det har ingenting att göra med huruvida vi bör ställa krav på att folk lär sig det officiella språket.

Skrivet av Huzzbutt:

Nej men jag har heller inte en brun skjorta och ser inte åsikter som något oföränderligt och baserat på ursprung.

Inte jag heller, just därför är bemötandet viktigt. Jag nöjer mig inte med att som du konstatera att jaha, den här människan är nog lågbegåvad så den kan vi inte förvänta oss någonting av. Nej, med rätt krav ställda så kommer de respektera våra regler och våra seder. Att ge signalen att de kan skita i alla och ändå samtidigt få allt gagnar i längden ingen.

Skrivet av Huzzbutt:

Aha! men vänta nu ett slag vilken politik ska föras för att åtgärda de beslut som redan har fattats men mer angeläget och det jag frågat så ofta,
Var är den relativa ökningen av problem som kommer med invandringen?

Vi ska naturligtvis riva upp många av de beslut som fattats. Ingenting är skriver i sten, även om FR vill få oss att så tro ibland.

Skrivet av Huzzbutt:

Nej kostnaden skulle inte minska du kanske inte nödvändigt skulle kunna se en avtrappning men det är hur som helst irrelevant eftersom det rör sig om nominella förändringar det viktiga är det relativa och än så länge, precis som jag sagt så har det inte belysts av er "invandringskritiska"

Du har naturligtvis siffror som understödjer det påståendet, men var är de?

Skrivet av Huzzbutt:

En trevlig åsikt men högst problematisk eftersom det innebär en separat lagstiftning för utlandsfödda. Apartheid brukar det kallas. Vidare så är påtvingad exil inte längre något accepterat i världssamfundet vilket kan göra mottagandet problematiskt.

Japaner har inte rösträtt i Sverige, Kanadicker har inte rätt till gratis studier i Sverige etc etc. Bara för att någon tagit sig in i landet har de inte rätt att ta del av vår välfärd. Är det också apartheid?

Skrivet av Huzzbutt:

Även om du hade haft statistiken så hade du misslyckats med tolkningen, inte för att du är dum utan för att du vill se saker som inte går att utläsa i den.

Jaha, det kan du ju tycka om du vill. Tycker du inte också att det är intressant att sådan statistik finns att finna i andra länder men inte i Sverige?

Skrivet av Huzzbutt:

Mer gafflande om att någon annan ska göra det? Vill du ha statistik så får du framställa den själv, polisen sköter inte statistiken utan BRÅ. Signalement är främst polisens ensak, polisen efterlyser och poliser jagar. Talar du om tidningar så är det de pressetiska reglerna som inte avslöjar signalementet i artikeln.

Det finns inga data att tillgå då det och enligt PUL §13 är det inte ens tillåtet att behandla sådan data. Undantag kan göras i forskningssyfte, men eftersom inga data finns är det meningslöst-

Skrivet av Huzzbutt:

När beslutade brå att inte föra sådan statistik?

Det finns inget officiellt beslut så vitt jag vet, men man gör det inte längre, det finns inga nya rapporter likt det från 2005.
I följande länk beskrivs hur SD motionerar om att återigen börja föra sådan statistik. Så jag tror vi kan vara säkra på att BRÅ fn inte gör det.
http://expo.se/2011/sd-vill-fora-statistik-over-invandrare_44...

Skrivet av Huzzbutt:

Du blandar hop vanföreställning med korrekt hållning till data.

Nej.

Skrivet av Huzzbutt:

Hur är den italienska kulturen relativt lik vår egen, kvantifiera och komparera istället för att höfta, resultatet kommer att förbluffa dig.

Du begär väldigt mycket av mig samtidigt som du själv inte erbjuder någonting utom dina åsikter. Förstår du inte vad jag menar tycker jag synd om dig.

Skrivet av Huzzbutt:

Var det den av dig illa påstått lika kulturen eller industrin som integrerade individerna främst?

Båda faktorerna var viktiga. Båda de förutsättningarna saknas total idag med vår arbetsmarknad och med de somalier, afghaner etc som kommer till Sverige.

Skrivet av Huzzbutt:

Nej du har inte förstått statistiken där heller:

Börja på Sida 5:
"Oavsett vad du svarade i föregående fråga, vilken av nedan angivna politiska frågor tycker du är viktigast just nu"

"Bortsett från vad du röstar på, vilket av de politiska partierna tycker du driver denna fråga bäst just nu?"

De som har svarat att SD har den bästa invandringspolitiken är 58% av de som anser att invandringen är den viktigaste frågan men inte röstar på SD.

Du har fel, läs igen. 58% av de tillfrågade tycker att SD just nu har den bästa politiken inom området Flykting och invandringspolitik.

Skrivet av Huzzbutt:

Ja du hade ju fel nyss och det senare är bisarrt eftersom skolan är gratis i sverige.

Nej, läs igen. Och jo, det finns privatskolor och skolor på annan ort med ökade boende och rese kostnader etc som är förbehållna de som har det bättre ställt. Vet du inte om detta?

'

Skrivet av Huzzbutt:

Behöver inga källor, du är inkompetent (belyses ovan) och allt som därför behövs är att påpeka bristerna.

Du kan påpeka att du inte tycker som jag tills du blir blå i ansiktet. Ingen bryr sig så länge du inte kan styrka vad du säger.

Skrivet av Huzzbutt:

Nej jag försökte inte bygga ett resonemang kring dagens anhöriginvandring utan påpekade bara att anhöriginvandring i sig inte är något konstigt eller nytt.

Du försökte motivera anhöriginvandringen med att de skulle ha skyddsbehov som bonus pga släktskap med någon som anses ha skyddsbehov. Jag påpekade att om de haft skyddsbehov skulle de INTE klassas som anhöriginvandrare utan som flyktingar med skyddsbehov. Du har fel hela vägen och som vanligt försöker du tramsa om någonting helt ovidkommande för att deraila diskussionen.

Skrivet av Huzzbutt:

Nej jag talar om handikapp inte att vara handikappad.

Skrivet av Huzzbutt:

Erkänna? det är en observation inte en värdering eller något subjektivt, vad det kostar i Norge är irrelevant.

För dig är det irrelevant eftersom du är en av dem som inte vill veta vad det kostar i Sverige. Men för oss som lever i verkligheten och vill veta hur det ligger till är det viktigt. Synd bara att Sverige genomsyras så totalt av PK-maffian så att vi inte kan ha en öppen debatt.

Skrivet av Huzzbutt:

Ta av dig foliehatten och offerkoftan, sök in till universitet och gör något åt den påstådda bristen.
Vi kan inte anta något, vi har nämligen inte data på det om nu inte nån plockar fram den.

Återigen är det ganska slående att vi inte vet ett skit om en sådan stor fråga. Var det inte du som alldeles nyss påstod att vi inte lever i mörker i dessa frågor?

Skrivet av Huzzbutt:

Nej jag menar dock att du inte kan döma ut åtgärden, men är du av den åsikten så får du gärna presentera datan som underbygger den.

När du presenterar data för ett enda av dina påståenden så ska jag göra det. Tills vidare så har jag samma rätt som alla andra att döma åtgärder som jag tycker är moraliskt totalt förkastliga.

Skrivet av Huzzbutt:

Det är ointressant vad du försöker göra, du misslyckas i det och dina resonemang bygger antingen på rasistiska slutsatser eller på ren inkompetens, jag försöker inte vara nedsättande utan beskrivande.

Dina åsikter är lika viktiga som de myggan jag precis krossade har. Du kan lägga av nu.

Skrivet av Huzzbutt:

Det krävs en riktigt puckad bonnläpp för att se dem eftersom de inte existerar, det är inte diskriminerande att ge ett område särskilda fördelar oavsett befolkningssammansättning så länge människor oavsett ursprung har möjlighet att bosätta sig i området eller att verka i det.

Det här är så korkat så det får tala för sig själv.

Skrivet av Huzzbutt:

Ja och då diskrimineras inte svensken. Har två sökande liknande kvalifikationer rent utbildningsmässigt är det det personliga som avgör. Det är i det läget upp till organisationen att avgöra vem som passar bäst för den utlysta tjänsten.

Jahaja, så om jag bestämmer att jag vill hellre ha tjejer med stora bröst en platta tjejer när jag anställer. Jag ställer upp det som kriterium, och vips är det inte längre diskriminering mot de mindre tjejerna eftersom stora pattar är den kompetens jag efterfråga.

Du måste vara extremt lågbegåvad eller ett sällsynt tålmodigt troll.

Permalänk
Medlem
Skrivet av M89:

Jag håller till viss del med Az1337 (våld är jag absolut emot) svenskar borde stå på sig. Man ska inte lulla allt för mycket har man gjort alldeles för länge jag är själv första gen invandrare och det största misstaget jag ser är att här inte finns någon som helst patriotism. Man borde visa de som kommer hit att man ska ha respekt för Svergie men sådant finns inte här tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

När jag gick i nian kom en tant och höll föreläsning om rasism i aulan. Vi fick bla veta att svenska flaggan i sig var rasistisk och att vi borde hissa alla olika flaggor istället.

Här förklaras vårt tillstånd på ett bra sätt http://www.youtube.com/watch?v=zeMZGGQ0ERk

Människor som Huzzbutt är en direkt produkt av den här hjärntvätten.

Permalänk
Avstängd

Men som sagt, att ta saken i egna händer kanske inte är en bra ide, men det kommer ge folk en tankeställare.

Permalänk
Medlem

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]Efterssom vi står för ALLT (bostad, pengar till el, tele, gratis sjukvård, tandvård etc) så nog fan betalar vi dem för att lära sig och de ska inte ha någon extra bonus för att lära sig vårt språk. De ska göra så för att kunna fungera här och för att vi bestämmer tillsammans att så ska det vara.[/QUOTE]

Vi kalllar den här biten för stora språkspåret, det kännetecknas av den sedvanliga oviljan att sätta saker i sitt sammanhang eller att tänka på effekter av handlande.

Vi börjar med att behandla 12tkr frågan (SFI bonusen) SFI bonusen utgår till de som har klarat en viss betygsnivå inom en viss tid, 1 år. Ett år av studier i låt oss säga normal heltidsstudietakt är 10 månader. Bonusens storlek står i paritet med en annan muta: Studiebidraget för gymnasiestudier. Motivationen som kommer av bidraget rent ekonomiskt bör därför rent nominellt jämställas med studiebidraget. Men bara om individen når till den högsta betygssumman, vi lägre nivåer är ersättningen lägre, ända ner till hälften dvs 6tkr.

Kulturmarxistiskt statsfeminism säger att vi inte kan dra några slutsatser om individernas vilja eller ovilja utifrån det här. Stalinistiskt nonsens?

Nej men vi kan faktiskt inte dra några slutsatser om individens vilja eller ovilja utifrån SFI bonusen. Den främsta anledningen är att det krävs utbetalningsstatistik och en jämförelse av tidsåtgång före och efter reformen infördes. Men sådan statistik räcker inte, Vilja är subjektivt och det är en av många faktorer som kan förklara studieframgångar: För att ta reda på den individuella bevekelsegrunden krävs en kvalitativ analys (motsats till kvantitativ analys.) av individerna, intervjuer tex därefter kan datan från intervjuerna kvantifieras.

Vidare till den rent ekonomiska effekten för Sverige: Den beror på hur stor den totala summan av bonusarna är! konstigt nog. Om vi kan skönja att det är individer med samma förutsättningar som individer som dessförinnan klarade provet under den tid bonusen stipulerar så slösar vi pengar.
Om det är individer med samma förutsättningar tog längre tid än 12 månader på sig innan bonusen kan vi göra en snabbjämförelse: Är kostnadsbesparingen för den sparade tidsåtgången större eller mindre än den totala summan utbetalade pengar?

Vi kan givetvis också tala om moraliska aspekter:
Att vi betalar dem extra för lära sig ett språk som de borde lära sig i alla fall.
Eller att vi skattebetalare förlorar pengar på att de ska lära sig språket.
Det översta alternativet är av naturen falskt, vi kommer till det senare. Det sista alternativet är endast sant om Bonusen i sig har lett till en relativ kostnadsökning för SFI.

Invandrare och Svenska:
Vi har ett gäng minoritetsspråk som är skyddad i lagen, det ska vara möjligt att ha kontakt med myndigheter på dessa språk och de ska finnas undervisning på universitet i dessa språk. Främst av dem i den här frågan är Romani Chib. Kan du Romani Chib så kan du hålla kontakt med staten. Detsamma gäller Finnar, Samer och Tornedalningar. Vi har i lag alltså en möjlighet för att människor som inte talar Svenska ska kunna leva i Sverige.
Men näringslivet då? Näringslivet är inte staten och staten är inte näringslivet. Näringslivet har andra minoritetsspråk och ett stort lingua franca vilket osökt men väldigt sökt för oss in på nästa fråga:

Kompetent arbetskraftsinvandring, Skillnaden mellan rullstol eller lårbenshals operation. Vi kan idag inte täcka de behov av personal inom vården som redan finns, det finns flera skäl till det: Sjuksköterskornas löner är för låga i förhållande med deras utbildning och arbetsmässiga krav, Det utbildas för få läkare och precis som med jurister så befinner sig läkarutbildningen i en sorts gillesproblematik där läkarkåren i stort måste acceptera inflödet av nya studenter.
Nu är vår situation rätt vanlig i världen, med en åldrande befolkning kommer sjukvårdskostnaderna att stiga, det är alltså fler än vi som har ett behov av människor som kan laga oss.
Vad vi då får är en konkurrenssituation om personalen: den som bjuder bäst kommer att locka till sig kompetensen från utlandet. Så då tänker vi oss de Svenska förutsättningarna: Ett land med relativt låga löner jämfört med våra grannar och ett språk som talas av 9 miljoner. Här skulle det kunna vara motiverat med att personalen kan Svenska men det är svårt att motivera någon att söka sig till ett land med en skitdyr utbildning i baggaget för att spendera 1 år på SFI mot 12tkr för att praktisera sitt yrke i ett land som har lägre löner än grannländerna.

Vi kan tänkas oss ingenjörer och programmerar också, hur stort är behovet av Svenska för att kunna arbeta med truckdesign på atlas? Hur stort är behovet av Svenska för att kunna arbeta med kompressorer på Atlas Copco?
Men framförallt varför skall någon flytta till ett land för att ta ett jobb med relativt låg lön och bli tvingad till att lära sig ett i världen oanvändbart språk för att kunna få medborgarskap?

Reflektera över det en stund.
Och ha i åtanke att vi talar Svenska i stort på grund av att vi i detta nu finner det bekvämt, inte för att lagen kräver det.

Åter till verkligheten och en lista:

  1. SFI bonusen är inte automagiskt en förlust

  2. Svenska är så länge skyddet för minoritetsspråken finns kvar omöjligt att genomdriva som ett krav för medborgarskap

  3. Språkkrav för medborgarskap är en konkurrensförlust

Personligen ser jag en poäng med att kunna göra sig allmänt förstådd det finns dock två språk som kan användas för det idag: Engelska och Svenska.
Det finns ingen anledning att välja ett av dem och det finns heller ingen anledning att kräva att man kan en viss nivå av dem i klassrummet, det skulle sannolikt vara enklare att fokusera på engelskan i och med att det är mer troligt att en flykting har exponerats för mer engelska än för svenska i sitt hemland och under flykten, vad det gäller ren invandring så kan vi vara någorlunda säkra på att individerna redan har en mer än rudimentär bottenplatta av engelska att stå på.

Till sist men inte minst, en spark i magen: När ni kräver att andra individer ska lära sig Svenska så kräver jag att ni själva ska kunna Svenska. Jag tar upp det för att det verkar snarare vara så att en ökad vilja att inför språkkrav hänger samman med låg läskunnighet. Jag säger inte att det finns ett orsakssamband men de korrelerar rätt väl.

Den här biten kallar jag för Du gamla du sköna du skysåsfläckiga offerkofta. Här kommer jag att i stort behandla sådant såsom:

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]

  1. Jag har som privatperson inte tillgång till de data som behövs. De samlas för övrigt inte länge in, tyvärr.

  2. Hahaha.. Jag garvade så jag trillade nästan av stolen. Svenska högskolor och universitet är notoriskt vänsterinriktade och PK.

  3. Tyvärr så finns ingen statistik baserat på etnicitet. Det finns gammal statistik baserat på ursprungsland. Men ingen ny, svensk statistik finns att tillgå.

  4. Gör gärna mer än att säga att jag har fel. Visa var jag har fel, om du kan.

[/QUOTE]

Vi tar allt i ordning:

  1. Som Privatperson har man tillgång till allt material som myndigheter har, så tillvida det inte är sekretess belagt och förutom regeringskansliet så är Svenska myndigheter väldigt restriktiva med sekretessen, Finns det en lista över intagna, fällda eller vad vi nu talar om där deras etnicitet klargörs utan andra uppgifter som avslöjar individens identitet så kan du få ut den.

  2. Svenska Högskolor och Universitet är lärosäten, de syftar främst till att lära ut men även att studera frågor. När en fråga studeras så väljer man en hypotes: tex Invandrare begår fler brott för att dom är invandrare. Det är det sista i meningen som ska studeras. Studiens allmänna syfte är att förankra skillnaden i brottsstatistik i orsaker. Det är PK så det bara skriker om det och statsfeministerna dansar ringdans men ett att gå i från vetenskaplig metod och teori är att gå ifrån vetenskapen.

  3. Det här anknyter till ovanstående resonemang med tillägget: Statistik är inget självändamål. En studies mål är slutsatsen och den kommer sist i rapporten varför viss data eller påstådda faktorer är utelämnade kan man utläsa i teoriavsnittet som i regel befinner sig före statistiken, om det anses vara relevant att nämna. I regel så utelämnar man vissa former av gruppering för att de anses vara godtyckliga och irrelevanta, korrelationen mellan den gruppen och effekten anses vara såpass låg att det blir irrelevant att ta med gruppen.

Ponera att vi har 10 000 dömda för våldsbrott låt oss säga att 5000 av dem kommer från en minoritet i samhället om 1 miljon och att 5000 kommer från en majoritet i samhället om 5 miljoner således är:
1/200 av minoriteten dömda
1/1000 av majoriteten dömda.

Om ursprung antas vara den enda avgörande faktorn så ser vi helt klart att det det på 8 med endera gruppen fullastade bussar beroende på lasten kommer att statistikt sett hålla 5 eller 1 våldsbrottsdömd.

Vi har av allt att döma en väldigt låg korrelation och på grund av det om det råder kausalitet så är den ytterst svag, därför studerar vi andra värden: Missbruk, Uppväxt, Socioekonomisk kategori osv.

De faktorer som väger in tyngst kommer vara de som.... kulturmarxistisk trumvirvel innehåller färst icke dömda individer. Kategorin invandrare som förklarings modell måste alltså ha ett starkare samband med våldsbrottsdömda än kategorin narkoman.

Så varför finns det då så lite statistik där ursprungsland ses som en faktor? Jo för att antalet Självmedicinerade arbetslösa män med ADHD understiger antalet invandrare.

Så om vi tar och applicerar ovanstående vansinniga statsfeministiska dårskap som leder till det feminazistiska Eurabien Huzzbutt är bög.

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]

  • Det kan jag inte svara på-

  • Tror det rörde sig om 49 överfallsvåldtäkter under perioden.49-0, trots att de utgör 5% av befolkningen.

  • Ja, vi kan se att män är överrepresenterade i många brott och det är inget vi hymlar med, ja vi kan de detsamma om narkomaner och JA, vi kan se det
    vad gäller invandrare. VARFÖR kan vi inte vara öppna med att de är groteskt överrepresenterade utan att bli kallade för rasister?

  • Vi vet att utlänningar + mena invandrare utgår en liten del av de människor som befinner sig i Sverige. Närmare 5 än 10%. När de i instalt utgör 40% så kan man anta att de är överrepresenterade.

[/QUOTE]

  • Så vi börjar med den första, den hänger samman med Andelen som inte klarar SFI, som jag redan har klargjort så kan inte de ekonomiska effekterna av bonusen utrönas utan rimlig data, en kan anta men att anta är inte bättre än att inte veta (det är samma sak fast med en gnutta vidskeplighet.) Ekonomiska resonemang kan inte föras utan att storlekar är kända, de är dessutom irrelevanta utan jämförelse.

  • Godtycklig kategori indelning, javisst. men även godtyckligt val av tidsperiod. Vi vet att tex Hagamannen och Anders Eklund är svenska och har gjort vad som nu diskuteras, även den gamla polisgubben var väl svensk om jag minns rätt? Det finns fler. Poängen är att kategorin invandrare kontra infödd är irrelevant för vi måste vända på resonemanget: 5% av 9 miljoner är 450 000. (vi har fler utlandsfödda än så: ca 1,5 miljoner). Om vi ponerar att alla överfalls våldtäkter är gruppvåldtäkter med 5 aktiva så får vi det till 245st våldtäktsmän. Vi kan anta vissa saker om kategorin tex: att det är män i åldern mellan 10-70år. Så vår egentliga grupp indelning är inte invandrare utan: Invandrade män i åldern 10-70år. vi höftar till med att de i runda slängar rör sig om 600 000 individer: 1 av 2400 personer i kategorin om nu överfallsvåldtäkterna är gruppvåldtäkter och varje individ bara deltar i en är alltså överfallsvåldtäktsmän. Säger vi istället att varje överfallsvåldtäkt är begången av en individ så får istället siffran 1 av 12000. Den siffran måste då ställas mot motsvarande siffra för svenskar, något som inte går eftersom den valda tidsperioden inte rymmer några exempel och vad kan vi säga med det? Jo helt enkelt att det värde som valts och presenterats inte möjliggör en jämförelse, det är helt enkelt värdelöst.

    Nu talar vi dock om skuldstatistik, dvs vilka som ska bedömas som skyldiga och om vi istället väljer att se till offren och deras risk att bli våldtagna så får vi nog ändå konstatera att som det så ofta sägs är en nära familjemedlem i de flesta fall är gärningsmannen.

  • Varför kan vi då inte tala om invandrare som överrepresenterad kategori om invandrare är överrepresenterade?
    Vi kan tala om det, det är inget som hindrar dig men i regel väljer vi att inte tala om det eftersom sambandet mellan att vara invandrare och begå brott är svagare än de andra sambanden.

  • Sist men inte minst, en övnings uppgift: med det som har redogjorts av mig (korrekt förövrigt) vad kan vi säga om den sista statistik biten Ice Frontier lägger fram?

    När ni är klara med det kan ni med hjälp av den enkla lilla handbok ni nu har även formulera en mening som avfärdar följande citat:

    [QUOTE=Ice Frontier;13559377]
    Om du försöker avgöra vilka olika faktorer som gör en människa till brottsling, är det då rätt att helt skippa ursprung pga att det inte är PK?
    [/QUOTE]

Kapitel nånting, Vansinniga motargument. Här skall vi studera olika sätt att smälla upp rökridåer, misslyckad dialektik och oförståelse för ansvarsfrågan.

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
Definition of racism
noun
[mass noun="noun"]
the belief that all members of each race possess characteristics, abilities, or qualities specific to that race, especially so as to distinguish it as inferior or superior to another race or races
Oxford Dictionaries
Märkligt nog så verkar du passa in bättre än jag under den här definitionen. Kanske borde jag kalla dig rasist. Eller nej, det är ju bara vänsterflummare som håller på på det sättet
DU ÄR RASIST!
[/QUOTE]

Roten till ovanstående utläggning är att belysa det faktum att Ice Frontier valde att utelämna handikapp som en möjlig förklaringsmodell till varför en individ inte lär sig Svenska, jag sa aldrig att det var den enda förklaringen och jag sa inte heller att det var en troligare förklaring än ovilja. Jag sa blott att det var en faktor och att Ice Frontier godtyckligen hade valt sin utan att ta hänsyn till andra.
Det här är alltså mer allmän diskussionsmetodik. När din motståndare kritiserar det du skriver så är det den biten som ska studeras, vad ligger i kritiken?
Så om vi då ponerar följande:

Utsaga
Alla som inte lär sig svenska är ovilliga att göra så!
Kritik
De kan även vara oförmögna att lära sig svenska!

Vad kan vi utläsa ur texten? Det här går ni jobba med själva, utan att jag håller er i handen, det är nämligen inte särskilt avancerat.

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
Vi ska naturligtvis riva upp många av de beslut som fattats. Ingenting är skriver i sten, även om FR vill få oss att så tro ibland.
Du har naturligtvis siffror som understödjer det påståendet, men var är de?[/QUOTE]

Här är den omvända bevisbördan i sitt essä.
Den första biten kom som ett svar på min fråga om vilken politik som ska föras för att åtgärda redan fattade beslut. Ice Frontiers svar är korrekt men det utelämnar den ekonomiska problematik och han väljer i citatet under att vända på den.
Mitt påstående var att en slopad invandring inte löser de kostnader som finns idag, det kanske minskar framtida kostnader, de kanske ligger stilla osv men de utbetalningar som kommer att ske på grund av den redan invandrade populationen minskar inte av att invandringen minskar. Vi kan tänka oss ett räkne exempel:

Y+X (X är invandringen) Tar vi bort X så står 10 kvar. Alla är med? För att politiken ska kunna åtgärda Y så krävs det att den riktar sig mot Y specifikt så tillvida att man inte lyckas göra X till ett negativt värde vilket väl då blir 10+(-X). Ska man då föra resonemanget att en reform rörande X minskar Y så måste reformen alltså ja ni fattar.

Så nej en behöver inte i det här fallet ha en källa på huruvida en minskning av X innebär att Y inte minskar om vi inte för det resonemanget, så fort resonemanget kring ett värde påverkar ett annat värde behöver vi belägga det. Vi kan dock göra lite festliga korrekta antaganden som t ex att nominella värden ökar och relativa kostnader minskar (pågrund av eller brist av inflationsjustering).

Blandat jox

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
Det finns inga data att tillgå då det och enligt PUL §13 är det inte ens tillåtet att behandla sådan data. Undantag kan göras i forskningssyfte, men eftersom inga data finns är det meningslöst-[/QUOTE]

Ett svar på mitt påpekande att statistik saknas så får man framställa den själv, att framställa statistik är i forskningssyfte, vad mer begärs? Registrera dig på universitet, lämplig kurs och sätt igång.

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
Det finns inget officiellt beslut så vitt jag vet, men man gör det inte längre, det finns inga nya rapporter likt det från 2005.
I följande länk beskrivs hur SD motionerar om att återigen börja föra sådan statistik. Så jag tror vi kan vara säkra på att BRÅ fn inte gör det.
http://expo.se/2011/sd-vill-fora-statistik-over-invandrare_44...[/QUOTE]

Här tar vi en till övning: När är härkomst motiverat som förklaringsmodell?

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
För dig är det irrelevant eftersom du är en av dem som inte vill veta vad det kostar i Sverige. Men för oss som lever i verkligheten och vill veta hur det ligger till är det viktigt. Synd bara att Sverige genomsyras så totalt av PK-maffian så att vi inte kan ha en öppen debatt.[/QUOTE]

Enkelt att avvisa, anekdotisk bevisföring men vi kan lägga ett till lager på diskvalificeringen:
En människa ser i sin omvärld och tolkar efter det sammanhang hon befinner sig, en gravid kvinna lägger i större utsträckning märke till andra gravida kvinnor osv. Vi tolkar situationen utifrån vår förförståelse/fördom: Rasistens möte med invandrare kommer att tolkas negativt precis som att den tågälskande miljövännen kommer att förhålla sig mindre kritiskt till SJ förseningen än en normal passageraren.

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
Jahaja, så om jag bestämmer att jag vill hellre ha tjejer med stora bröst en platta tjejer när jag anställer. Jag ställer upp det som kriterium, och vips är det inte längre diskriminering mot de mindre tjejerna eftersom stora pattar är den kompetens jag efterfråga.[/QUOTE]

Så länge de är av samma kompetens och har likartad erfarenhet står det dig fritt att anställa vem du vill av dem på vilken grund du vill. Du kan däremot inte jämställa stora bröst med 3 års utbildning, ty det vore att diskriminera. Har du förstått diskriminering nu?

[QUOTE=Ice Frontier;13559405]
Människor som Huzzbutt är en direkt produkt av den här hjärntvätten.[/QUOTE]

Och hör sen Huzzbutt ditt jävla Akademiker troll, du kan köra upp dina PK Häxkonster i röven och dra åt helvete!

Sist och bäst:
[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
Du har fel, läs igen. 58% av de tillfrågade tycker att SD just nu har den bästa politiken inom området Flykting och invandringspolitik.[/QUOTE]

Hrhr nej, läs om och gör rätt.

(Av totalt 8,1% svarande som ansåg att invandring var den viktigaste frågan svarade 58% av de som inte röstade på SD att SD förde den bästa politiken kring frågan. så i runda slängar anser mindre än 6% av de tillfrågade som inte röstar på SD att SD för den bästa invandringspolitiken)

[QUOTE=Ice Frontier;13559377]
När du presenterar data för ett enda av dina påståenden så ska jag göra det. Tills vidare så har jag samma rätt som alla andra att döma åtgärder som jag tycker är moraliskt totalt förkastliga.[/QUOTE]

Varför presenterar inte Huzzbutt några egna källor? För att motståndaren inte förstår sina egna källor....

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)

Permalänk
Medlem

Australien ser tydligen inte dom stora vinsterna och fördelarna med en storskalig invandring. Detta trots att det finns gott om plats och resurser saknas det ju inte där heller.

Kevin Rudd och regeringen har deklarerat idag att all flyktinginvandring till Australien kommer stoppas så snabbt som möjligt. Människor som tar sig olagligt till landet kommer transporteras till Nya Guinea direkt för att få en prövning där och eventuell asyl.

Eller som Kevin uttryckte det. "Människor som kommer illegalt till Australien kommer ha noll procents chans att få stanna i landet".

http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/immigration/...

Vad är det som fått bägaren att rinna över hos Australiensarna? Är det dom allt större kraven från bland annat muslimer där, med bla "civila sharia-domstolar" och attityder hos muslimer att dom skall leva under sharia i landet? http://www.liveleak.com/view?i=5c2_1362050679

Även på vissa hål i Europa har dessa händelser börjat dyka upp.

Visa signatur

Chassi : BitFenix Prodigy Svart mITX Moderkort : Asus P8Z77-I DELUXE mITX CPU : Intel Core i7 3770K RAM : Crucial 16GB (2x8192MB) CL9 1600Mhz Ballistix Sport

Permalänk
Medlem
Skrivet av shogun-r:

Australien ser tydligen inte dom stora vinsterna och fördelarna med en storskalig invandring. Detta trots att det finns gott om plats och resurser saknas det ju inte där heller.

Kevin Rudd och regeringen har deklarerat idag att all flyktinginvandring till Australien kommer stoppas så snabbt som möjligt. Människor som tar sig olagligt till landet kommer transporteras till Nya Guinea direkt för att få en prövning där och eventuell asyl.

Eller som Kevin uttryckte det. "Människor som kommer illegalt till Australien kommer ha noll procents chans att få stanna i landet".

http://www.theaustralian.com.au/national-affairs/immigration/...

Vad är det som fått bägaren att rinna över hos Australiensarna? Är det dom allt större kraven från bland annat muslimer där, med bla "civila sharia-domstolar" och attityder hos muslimer att dom skall leva under sharia i landet? http://www.liveleak.com/view?i=5c2_1362050679

Även på vissa hål i Europa har dessa händelser börjat dyka upp.

Australien har en lång fin historia om Rasism.

Vi börjar med den Australienska tesen om Terra Nullius.
Officiellt sett betraktade den Australienska staten Australien som obebott innan Cook kom dit, en festlig tes som innebar att Ursprungsfolken kunde nekas rättigheter, den här iden avskaffades för några år sedan förvisso men det sätter dock nivån på Australien.

Men rasism är enkel och accepterad i Australien och så är det.

En av de trevligaste episoderna i den Australiensiska historien är 50-talets provskjutningar som givetvis skedde över "reservat" för aboriginer

Menmen hat mot asiater är tämligen accepterat i detta tramsiga land och det är inget som "triggat" utvecklingen, den ligger förankrad i den Australiensiska modellen.

Visa signatur

Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt! Huzzbutt!

(Huzzbutt Hatar Klubben nästa möte är flyttat till tisdag, men vi ses som vanligt bakom Statoil. Ta med Chips och glatt humör!)