Sony Xperia Z1 - fuktskadad

Permalänk
Medlem
Skrivet av arkearke:

Har äntligen efter många om och men, fått svar från Sony. Det var precis som jag misstänkte, garanti gäller och jag kommer få en ny telefon.
Jag har pratat med Mcare angående en viss kompensation, just med tanke på allt som har hänt.

*Felaktig bedömning gällande garanti.
*Lögner från vissa individer på Mcare.
*Blivit dåligt behandlad, fått luren slängd i örat.

Osv.. Fick svaret att de kan betala 3st av mina räkningar från Telenor, vilket kommer landa på ca 1200:-
Själv så anser jag att detta är för lite och vill höra lite fler åsikter om detta.

Har läst hela tråden och jag måste säga att det är oerhört generöst av dom, tänk efter...dom står för 1/4 av din mobilräkning på ett år.
Oftast ska man vara glad om man får nånting, synd och hårt att säga men så är det i många fall. Nej, det är knappast rättvist på nåt plan etc. men det finns företag som för det mesta skiter fullständigt i att visa nån form av goodwill överhuvudtaget.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk

Rolig tråd att läsa när man just har lämnat telefonen till telenor som skickar till nmcare. Har blåa prickar på bilder så kass kamera på en nästan ny telefon så ska bli intressant att se vad dom säger.

Permalänk
Medlem

Vet att det endast är Delta som har auktorisation för att laga Sonys IP klassade telefoner i Sverige, nu är dom iof uppköpta av Telecare.
Hade tidigare en Xperia V, där packningen vid laddluckan hade spruckit och fick mainboard utbytt pga detta, med en rekommendation att ladda den med magnetställ. Har nu lämnat in min Z1 compact, för att den tog in vatten och tillslut telefonens display slutade att fungera. efter att den kom tillbaka så var jag såklart tvungen att testa om den verkligen var tät men icke! Trycktest var gjort enl arbetsbeskrivningen. Fick rinning bakom display och kamera glaset immade igen, dagen efter var det borta eller någon fläck kvar bakom displayen. Nu har de tydligen bytt bakluckan, men har ej fått tillbaka telefonen ännu, så vet inte så mycket mer.

Visa signatur

Cooler Master NR200P | Corsair SF600 V2 | ASRock X570 Phantom Gaming ITX/TB3 | AMD Ryzen 5 3600 | G.Skill Sniper X Urban Camo 3400MHz | Samsung 970 EVO 1TB NVMe | Arctic Liquid Freezer II 280 | PowerColor Radeon RX 5700 XT Dual Fan | Steelseries Rival 3 | Steelseries Apex 150 | Razer Leviathan 5.1 |

Permalänk
Avstängd

Har just nu problem med z3 compact som har blivit fuktskadad pga skärmen har på något vis lossnat på den överdelen så vatten kommit in där uppe, luckorna sitter kvar där dem ska men enligt verkstaden så är det dem de är fel på.

Efter ca 4timmar av samtal till netonnet, sony och verkstaden så lyckades jag konstantera att de är verkstaden som har gjort fel då dem inte testat mobilen riktigt då dem såg att packningen på en av luckorna hade lossnat lite. Men då den är lätt att sätta tillbaka och att faktiskt skärmen i sig själv har lossnat" alltså den är typ glapp så vatten kommer in. Sony säger själva att de röra sig om fabrikationsfel för att så ska de inte kunna gå till. Jag menar hur troligt låter de att skärmjäveln börjar släppa och ta in vatten innan den spricker och går sönder?. Är i grund och botten ett fabriksfel av en dåligt ihopsatt telefon.

Är så in åt helvete drygt att man ska behöva som kund lösa problem själva igenom att ringa runt mellan alla dessa företag och avdelningar. De värsta var fan att netonnets egen försäljningsavdelning sa att garanti skulle gälla fuktskador vilket senare visade sig inte vara sant, även om nu felet faktiskt inte rör sig i att den är fuktskadad utan att de är ett fabriksfel som fick den att bli skadad. Samt att dem verkar skruva sig mycket i sina frågor när jag sätter dem emot väggen. Tyckt ganska synd om de support personalen som fått med mig att göra senaste timmarna. Men just nu så tänker jag vänta tills måndag.

Kommer att reklamera detta nästa vecka då jag förhoppningsvis får någon information skickad ifrån netonnet. En lärdom av detta är iaf att aldrig igen handla ifrån de företaget då de verkar skruva sig nå helt sjukt när man försöker få nå svar på tal. Säger de till er sweclockers (Handla inte på netonnet) Går grejerna sönder så ska de till mycket för att man ska få ut nå garanti ifrån dessa hycklare.

Permalänk
Inaktiv

Har även jag fått problem med att min Z1 Compact tagit in vatten som ett gammalt malätet skepp...

Var och badade/fiskade idag, och lade då mobilen i fickan på dom fuktiga badbyxorna. Sedan lyckades jag fastna med fiskedraget i botten, och vadade då ut i vattnet för att rycka loss det. Glömde kvar mobilen i fickan, men inga problem tänkte jag, den är ju vattentät!

När jag sedan kommer in till land ser jag att det blivit kondens på linsen, och öppnar då luckorna och lägger den i solen för att låta den torka.

Nu ligger den i ris, men det verkar tyvärr inte som att den kommer starta igen...

Vid en närmare inspektion upptäcker jag att limmet släppt till baksidan, och att baksidan står i en båge, så det blivit en liten glipa för vatten att komma in i... :/

Vad gör man nu, kommer Sony ens bry sig?