Permalänk
Medlem

Fläktarna låter konstigt i 7 volt???

har 3 st titan aluminium 80mm kullagrade fläktar, dom låter konstigt, ett surrande ljud när jag kör dom under 12 volt me fancontrollern. har precis köpt nya fläktar, mina gamla som följde me Lian-Li chassit lät också så jag trodde de var fläktarna, men dom här låter också, någon som kör Titan aluminium fläktar och kan säga om dom låter konstigt under 12 volt? fancontrollern är eksitdatas som man sätter i 3,5" plats http://www.eksitdata.com/gfx/3,5bay.jpg kan de vara fancontrollern som e kass eller?

Permalänk
Medlem

Fläktar låter ALLTID konstigt...
Snurrar och låter!
Inte behagligt!
Och är du säker på att dom inte ska låta så?
Man vet inte riktigt vad du får för läten!
Aou Aou!

Visa signatur

Into the Web Browser for iPhone, http://www.intothewebbrowser.com/

Permalänk
Medlem

hehe, men de e nått fel, man hör att de blåser mindre och blir tystare fast istället hör man ett surrande ljud typ drrrrrrrrrr!. på 12 volt låter dom helt normalt, shhhhhh! man hör bara de vinande blåsljudet då.

Permalänk
Medlem

Det är motorn i fläkten som inte är gjord för den låga hastigheten och börjar vibrera när magnetfältet varierar. Vid högre rotationshastighet blir magnetfältets styrka jämnare. Tyvärr blir det så med vissa fläktar.. beror helt på hur motorn är designad.

Permalänk
Medlem

Nordic vilka fläktar kan man köpa då som går å köra i 7 volt??? vore bra å veta så man inte köper skit igen.
synd att man köpte nya då kan lika gärna lämna tillbaka dom.
går de inte annars fixa fläktarna så dom inte låter så? vilka jävla skit motorer isåfall.

Permalänk
Medlem

Zalman 80 mm fungerar bra i till och med 5 Volt utan att avge ljud från motorn. Men det är generellt sett väldigt svårt att veta vilka det fungerar med och inte, men kollar man specifikationerna så kan man ofta se vilken startspänning en fläkt har och om du sänker spänningen till den nivån så är risken stor att du får problem.

Permalänk
Medlem

hmm, hoppas man får lämna tillbaka alu fläktarna då, annars har jag slösat 400 spänn i onödan Nordic finns de några alu fläktar som kan köras i 5 till 12 volt annars då? vill hellst ha aluminium fläktar, blir snyggare tillsammans med alu chassit.