Permalänk
Medlem

Kan man se streamingtjänster som inte finns att ladda hem via webläsaren istället?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Milito:

Kan man se streamingtjänster som inte finns att ladda hem via webläsaren istället?

Skickades från m.sweclockers.com

Testa! fungerar det så fungerar det

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.

Permalänk
Medlem

Jag tycker då Android TV från Oreo 8.0 är rätt snabbt, dock jobbar Google på snabba upp OS även på låg prestanda hårdvara i Pie 9.0, vilket är till typ 100% i alla Android TV, plattformen har alltid lidit av begränsad hårdvara för stöd för operativsystemet, och tillverkare av chips till TV gör inte så mycket till Android då endast 1 av 10 TV är Android som säljs i snitt. Detta har med att Android TV endast i princip existerar i Europa och Asien, men nästan 0 i USA där är det Roku som gäller.

Däremot har Android TV fördelen när de kommer just till appar.
Köper du typ Tizen OS av Samsung, eller WebOS av LG du kan glömma att du får app uppdaterningar till TV efter så där 1-2 år, sedan kommer apparna helt enkelt sluta fungera och man tvingas köpa en nyare modell av TV för få ny support av apparna.

Detta problem lider inte Android TV då app utvecklarna ofta ha sina appar även till mobiler/tablets för Android också så underhålls apparna till äldre versioner också, så även om din TV skulle sluta få OS uppdateringar så där 2-3 år kan du räkna med ha app support och underhåll av apparna garanterad så där 6-10 år till efter, apparna idag håller just nu på sluta ge stöd för Android 4.0 och vi är uppe i 9.0, och beta på 10.0 men apparna stöder fortfarande från 5 och uppåt.

Så när de kommer just till appar, och tillverkaren av appen att underhållas ja då vet man att det är Android TV som gäller om du inte vill ha en TV som förkortar sin livslängd genom tjänster till smart tv slutar fungera, kolla typ HBO håller ju redan på avveckla stöd för Samsung TV från 2015 och 2016, och kräver 2017-2018-2019 modeller.

Android TV bästa operativsystemet i min syn, men har den sämsta hårdvaran.
LG, Samsung värdelösa operativsystem som förkortar livslängden på TV men har bättre hårdvara.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Starzinger81:

Hej jag har en 4K TV LG med webOS 3.8.0. Den inbyggda casting enheten som nämnts här tidigare skulle jag vilja slå ett slag för. Vet inte hur det är med andra LG apparater men min har 4K upplösning via casting enheten. Casta allt man kan tänka sig från exempelvis en androidlur eller surfplatta utan problem. Då till det bästa, installera LG Smart Share på laptopen eller annan dator och vips så har du access till alla filmer, serier eller musikfiler direkt i tv:n med fjärrkontrollen. Sen till smart funktionerna så tror jag LG är inne på fel spår med webOS och borde fundera på att byta till Android som operativsystem istället. Själv använder jag enbart ett fåtal appar på tv:n. Typ bara YouTube eller SVT Play. Mitt tips är att via Smart Share programmet dela ut exempelvis download mappen på datorn om man har en sån, då kommer man alltid åt dom senaste serierna eller filmerna m.m. Ett par tryck på fjärren bara. Ska även säga att inbyggda castingenheten till och med är bättre än Chromecast då den spelar upp allt man matar den med vilket inte Chromecast gör. Så ni med LG TV, ta en titt på programmet Smart Share som LG har utvecklat så kommer ni förstå vad jag menar

Skickades från m.sweclockers.com

Ursäkta dum fråga. Men den här inbyggda casting-funktionen. Hur gör jag för att använda den? Eller är det AirPlay du menar? /Nybliven LGC9 ägare

Permalänk
Medlem

Har en LG 55EG920V, har ett konto på motor trend on demand men kan då inte streama det till min tv. Tänkte på det här med att ni skriver att det är inbyggd chromecast. Eller har det kommit på nyare apparater?

Visa signatur

Citera mig gärna så jag hittar tillbaka :-)

| CPU: I5 4670K | MB: Gigabyte Z97MX-Gaming 5 | RAM: Corsair 16GB VengeanceLP | GPU: Sapphire Rx570 mini med påmoddad Noctua NF-A12 | PSU: Corsair RM550x | Cpukylare: Noctua NH-L12 | Chassifläkt: Noctua NF-S12B | Chassi: Fractal Design Node 605 | SSD: Kingspec SSD M.2 256GB

Permalänk
Medlem

Börjat köra 4k film & serier från min OMV6 NAS som har miniDLNA-pluginen installerad via det trådade nätverket och appen Foto och Video som finns på min LG OLED 65CX, HDR-loggan tänds upp, inmuxade undertexter och lösa .srt visas utan problem. Startar sällan min Shield Pro längre.

Visa signatur

HTPC: Silverstone Sugo SG05W Vit, Asus H110I-Plus, G4560, Corsair Vengeance LPX 2133 MHz 2x4GB, Samsung 870 EVO 500GB, Toshiba N300 2x10TB, MSI GeForce GT 1030 Passive OC 2GB, (& 16 enkortsdatorer med div användningsområden). Har ett "par" andra stationära datorer åxå. LG OLED 65CX. Shield 2019 Pro.