Majoriteten av svenskarna vill kunna jobba hemifrån

Permalänk
Medlem

Flyttade från "storstan" under pandemin, så att kunna jobba distans är ett behov snarare än nice-to-have. Skulle annars behöva veckopendla och vara borta från familjen hela arbetsveckorna. Är dock på kontoret en vecka/månad för att ändå få det sociala och en del arbete som görs bättre med fysisk närvaro. Effektiviteten att jobba i öppet kontorslandskap går definitivt ner av alla distraktioner.

Har dessutom varit föräldraledig fredagar en tid och kan bara säga att för min del är det inte att jobba 4 eller 5 dagar/vecka som är grejen. Utan 3 dagars vila gör extremt stor skillnad då jobbet bitvis är väldigt stressigt. Jag har haft 5 dagars 8-16, 6 dagars 3 skift jobb större delen av arbetslivet och fullkomligt avskyr det.

Att folk och arbetsplatser har olika behov är helt naturligt och det är guld värt att kunna få välja vad som passar en bäst.
Det är varken bortskämt, verklighetsfrånvänt eller infantilt. Att placera alla i samma fack av ren princip är det... 🤔

Permalänk
Medlem

Dubbeleggat, kan ju lätt bli att man säger såhär: Fan vad gött att vi har nu när alla jobbar hemifrån, vi behöver inte längre pröjsa för kontor. Förresten, måste vi har "svenskar" som gör detta jobb, kan vi inte sätta några billigare gubbar på det i utlandet och kanske slänga in lite AI för hjälp på traven?

Lite svårare att säga åt en indier att dyka upp på svenska kontoret minst 2 dagar i veckan...

Min generella tanke är ändå, går saker att göras hemifrån, då går det nog också i många fall att hitta andra utanför Sverige som gör dom jobben också.

Visa signatur

There can be only ONE...

Permalänk
Medlem

Ja, kör gärna bussen hemifrån!

Visa signatur

Phanteks P400A RGB : Asus Prime X570-P : Ryzen 9 5900X : Corsair H100X : 32GB G.Skill Trident Z Neo 3600CL14 : Sapphire Nitro+ 6800 XT : Xiaomi 34" Curved 3440x1440 : Playseat Evolution Alcantara : Thrustmaster T300RS GT / Ferrari SF1000 Edition Add-on : HP Reverb G2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Allexz:

Att man **måste** vara på kontoret för att "det dära" ska funka och mötet ska bli "naturligt" och man kan få det dära "samarbetet" är bara horseshit i all ärlighet.

Pre corona så var vi x antal personer som driftade en hel miljö och vi hade y antal arbetsuppgifter och det tog oss z tid. Då var det naturligt att vi måste vara på kontoret, om vi inte är ute fysiskt i miljön.

Post corona är vi fortfarande x antal personer som driftar hela miljön, som dessutom har växt och vi har fortfarande y antal arbetsuppgifter och det tar oss fortfarande z tid. Nu är det naturligt att vi INTE infinner oss på kontoret för att det finns absolut ingen motivator till detta,.

Vi har alla samma fritid, vi sköter alla samma ansvar, vi har inte blivit sämre. Vårt ansvarsområde är omhändertaget och kund och ledning är nöjd. Om någon skall försöka tvinga oss "för att" så blir det till deras förlust.

Med detta sagt så önskar jag stundvis att vi sågs oftare, nu är det mindre än en handfull gånger per år. Vi bokar lite lunchdetjer å så ibland när vi är i samma stad eller något, men annars är det så jävla svårt att motivera att åka in och förlora flera timmar per dag och dessutom behöva betala för äran att få sitta på samma dator som hemma, utföra exakt samma jobb som hemma bara för den fina äran att få titta på en skärm gjord av en annan tillverkare. Alla våra möten är ändå via teams, med personer ofta från flera olika länder. Kanske de borde pendla hit också isåfall så att "det blir rätt" eller nåt

Jag gillar frihet under ansvar, man får x lön för att utföra y jobb. Om båda parterna är nöjda så behövs det inte att andra parter ska lägga näsan i blöt och komma på "bättre idéer"

Det du beskriver är storstadssyndom, det är passande att det står Tullinge under ditt namn....
Det är inte alla som är i en storstad där det finns 500jobb per kvadratkilometer där man kan välja var man vill jobba för veckan ^^

inb4: "höhö bara flötta jö" please don't

Jobbar på sjukhus så där måste jag ut och laga på plats ofta inom en timme. Handlar om människoliv. Dessutom är systemen något man inte "tunnlar" ut på internet av uppenbara skäl.

Folk flyttar ju till andra länder för jobb och rätt vanligt i vissa länder att flytta till jobbet.

Utbildningsnivån sätter ofta ribban vart man KAN jobba.

Min framtidsplan är att just flytta ut i skogen och kunna drifta nått närbeläget.
Ser inte det som något konstigt.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av nikwid:

Varför hatar du att vara på kontoret om jag får fråga? Låter ju inte som du har rätt jobb eller kollegor eller chef om du behöver söka tillflykt bort från kontoret?

Jag kan förstå de som har långt att resa och som har väldigt självständiga roller som kräver lite interaktion med andra. Klart det är praktiskt att jobba hemma. Men det är viktigt att komma ihåg att verksamheter byggs av människor, och människor behöver mötas och interagera. Digitala möten fungerar bra i många avseenden, men de fungerar så mycket bättre om de kompletteras med att ses fysiskt ibland. Kanske inte ses i konferensrum, utan då är kaffe-pausen desto viktigare.

För min del är det att jag inte behöver interagera med människor, trivs bra utan kontoret. Men den största anledningen är spara pengar och tid på resor/luncher samt kunna arbeta utan att bli störd. Men alla är olika, vissa älskar att sitta på kontoret och babbla.

Visa signatur

GameMachine: AMD Ryzen 9 58003DX - Gigabyte X570 Aorus Master - 32GB G.SKill Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 - Corsair iCUE H150i RGB PRO XT - ASUS ROG Strix RTX 4090 24GB OC - Acer Predator X34P - Corsair Force MP600 M.2 NVMe 1TB, Intel 660p M.2 NVMe 1TB, Corsair MP600 Core XT M.2 NVMe 4TB - Seasonic SS-1000XP 1000W - Fractal Design Meshify S2 Blackout

Permalänk
Medlem
Skrivet av Alling:

Är mjukvaruingenjör. Vill absolut inte jobba hemifrån hela (eller ens större delen av) tiden, men vill heller absolut inte bli av med möjligheten att kunna jobba hemifrån när jag vill.

Jag jobbar också med att sitta framför datorn större delen av dagen. Sedan pandemins början har jag jobbat hemifrån drygt 95% av min arbetstid. Enda anledningen jag ser att åka in till ett kontor är för att etablera mig på ett nytt uppdrag, hämta/lämna hårdvara, eller för att det händer något kul på kontoret som jag vill vara del av.

Visa signatur

:(){ :|:& };:

🏊🏻‍♂️   🚴🏻‍♂️   🏃🏻‍♂️   ☕

Permalänk
Medlem

Jag har inga problem med vart folk arbetar, men lagkrav? Alltså, detta låter ju helt bananas… 😳

Permalänk
Medlem
Skrivet av ajn:

Om jag ska komma in till kontoret ska jag ha eget kontor, är det landskap är det bara att glömma

Har nu jobbat i landskap på olika företag sedan 2012. Hade jag inte kunnat välja att sitta hemma och jobba när jag vill och få saker gjort hade jag slutat på mitt nuvarande företag sedan år tillbaka.

Jag är gärna på jobbet och tar möten och möter upp adhoc folk i fiket. Men sitta i ett öppet "kreativt" landskap gör mig allt annat än kreativ. Jag hade garanterat varit mer på kontoret om jag haft ett eget kryp in, med mina egna saker.

Tackade också nej till nytt jobb i somras då på frågan om hemarbete var ok (inte heltid) inte svarades på annat än "ja, om du kan motivera det du behöver göra just nu så kanske du kan jobba hemifrån". Lönen var betydligt högre än den jag har nu, men friheten att sitta där jag behöver sitta för att få saker gjort väger mest insåg jag.

Permalänk

på vårat jobb är det 49% jobba hemmifrån och 51% att man ska vara på arbetet, om det efterföljs ja det vet nog inte ens gud eftersom att har man "lite ont i halsen" tex så är det bra att vara hemma , så många som utnytjar detta då det är dax att komma in till jobbet

Visa signatur

AMD Ryzen 9 5900X /Radeon RX 6950XT / Gigabyte X570 AORUS ULTRA / 32gb Corsair Vengeance RGB PRO DDR4 3600MHz /, EVGA Supernova G2 850W PSU/ Lian-li O11 Dynamic /M.2 Samsung 950pro,WD BLACK SN750 /EKWB Watercooling 240+120mm radiator /Corsair Hydro X Series XC7 RGB / Corsair K70 RGB / Phillips 27" G-sync + 2st 27" AOC .

Permalänk
Medlem

Får jobba hemma hur mycket jag vill men väljer att åka in ändå varje dag(11 minuter enkel).
Blir lätt ensamt hemma….

Att justera detta juridiskt låter rätt befängt.

Visa signatur

Bara gammalt skräp...

Permalänk
Medlem

Älskar att jobba hemifrån då jag får möjligheten att utföra ärenden som annars kan vara lite jobbiga att få in i ens schema. Sen är det även kul att få umgås med sin familj och man slipper bilköer, stress och töntig kontorskultur.

Permalänk
Medlem
Skrivet av o0Oo:

WFH all the way. Saknar inte stressen på morgonen med att få ungar till fritids sen stå packad som en sill i 45 min på buss/spårvagn. Jobba som en idiot och hoppa över raster för att komma iväg tidigare så man hinner tillbaka att hämta på fritids. Komma hem som ett vrak och precis hinna med matlagning/läxor och väskpackning innan alla stupar i säng.

WFH innebär inga fritidskostnader, inget månadskort eller slarv med att äta ute på lunchen. 5000+ lätt i plånboken extra bara där per månad. Jag kan träna på lunchen, sköta ärenden och skolprylar utan att begära ledigt. Insåg att jag inte tagit vare sig en sjukdag eller vabdag på fem år vilket till stor del beror på detta. Jag bidrar inte med onödig trängsel och sparar på miljön. Så no brainer eg.

Uppenbart att det finns tid, pengar och livskvalitet att tjäna på hemarbete. För de som vill och kan är det ju guld.

Frågan är vad man gör med den klyfta som uppstår mellan de som får jobba hemma och de som inte får?

De som "blev kvar" när merparten av verksamheten började jobba hemma. De som inte kan ta sovmorgon, träna eller fixa ärenden på lunchen, njuta av mer fritid eller sjobba (jobba hemma sjuk) för att slippa förlust av inkomst?
De som måste ta en halv semesterdag för att hinna till barnens utvecklingssamtal.

Kan eller ska de kompenseras på något sätt?
Fyradagarsvecka eller extra semesterdagar för de som har närvarokrav?

Många som nu sitter hemma uttrycker att de inte skulle kunna tänka sig att ta ett "nine-to-five-jobb med närvarokrav" i den nya världen. Kanske inte helt orimligt att då kompensera de som är villiga/tvungna att ta den surdegen❓

Permalänk
Medlem

Blir nog svårt för min del när jag reparerar lastbilar o släp och bor i lägenhet 🙄

Visa signatur

Define R6 TG - i9 9900K 5GHz OC - Corsair H150i PRO RGB - ASUS Z390-F - 32GB 3200MHz Vengeance RGB PRO - RTX 4070Ti
𝓷𝓲𝓬𝓮

Permalänk
Medlem

Lagkrav haha? Ingen rättighet att ha ett jobb. Starta eget företag och du kan jobba hemma hur mycket du vill.

Men som utvecklare som suttit remote sen corona kom så tycker jag så klart det är härligt även om jag nu börjar sakna kontoret, jag tror 2-3 dagar i veckan på plats hade varit perfekt balans.

Mycket går att göra hemifrån men möten är alltid bättre på plats då de är enklare kommunikation. Sen tappar man en del snack i korridoren som kan ha en effekt i kreativitet eller arbete mellan team etc.

Visa signatur

I7 7700k 4,8GHZ | Asus Strix 1080TI 2000Mhz | Corsair Vengeance RGB DDR4 3100mhz| Gigabyte GA-Z270X-Ultra Gaming | Corsair RM850i 850W. AOC AG271QG.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Schytheron:

Överraskad över att det BARA är 65%. Trodde det skulle vara minst 80%.

Förövrigt så förstår jag mig absolut inte på människor som på riktigt föredrar att vara på kontoret istället för att jobba hemifrån (speciellt på SC). Vet att alla har sina preferenser, men jag kan bara inte överhuvudtaget förstå varför. I mitt huvud låter det helt absurt, men det kanske bara är jag som är konstig.

Vissa här nämner att dem saknar den sociala aspekten/prata med kollegor etc. Jag kan förstå ert tänk men förstår inte varför det spelar så stor roll för er att ni är villiga att frivilligt ta på er alla nackdelar med att jobba på plats. Har ni inte ett socialt liv utanför jobbet (menar inte att få det att låta taskigt, mer av en genuin fråga)?

Missförstå mig inte. Jag har absolut ingenting emot mina jobbkollegor. Dem är härliga människor, men jag tycker inte att det skulle påverka mitt liv överhuvudtaget om jag aldrig interagerade med dem igen. Jag är inte olyckligare om jag sitter isolerad i mitt hem under arbetstid för jag ser inte arbetstid som ett liv överhuvudtaget. Min dag börjar då jag stänger ner jobbdatorn och loggar ut för dagen. Allt annat är obetydligt. Jag har ett socialt liv utanför jobbet. Detta sociala behov som ni känner att era jobbkollegor ger er kan lätt ersättas av andra människor (familj, vänner i ditt privata liv etc.).

Jag absolut vägrar låta mitt jobbliv och privatliv överlappa varandra och jag försöker mitt yttersta att hålla dem separerade så gott det går. Privatlivet är det enda livet som spelar roll. Är jag knäpp eller är världen knäpp? Jag kan väl inte vara den enda i världen som känner såhär?

Kan skriva mer om dettta, men ska inte ranta mer.

Förstår dig, men alla har ju inte sånt socialt liv utanför jobbet.
Jag är singel, bor ute i skogen och har knappt några vänner. Om jag hade jobbat 100% hemifrån idag så hade jag nog gått insane efter några veckor 😅
Mina kollegor har blivit mina vänner nu, vi umgås varje fredag tex efter jobbet. Jag antar att allt beror på vilka kollegor man har. Hade ju inte velat vara på kontoret om det bara var boomers eller liknande där. Men idag är dom mer som polare än kollegor, då har vi jäkligt kul på jobbet.

Permalänk
Medlem

Hur gör man när man är sjuk om man jobbar hemifrån?
Lär ju kunna fuska?

är jag sjuk får jag karensdag så är det bara :/

Jag kommer aldrig kunna jobba hemifrån för då måste jag antingen köra truck med handkontroll hemifrån.

Visa signatur

Morderkort: Gigabyte Z790 Gaming X AX - Processor: Intel Core i7 13700K 3.4GHz - Grafikkort: ASUS TUF GeForce RTX 4090 24GB Gaming - Interminne: Corsair 32GB (2x16) DDR5 6000MHz Vengeance - SSD: WD Black SN850X 1TB Gen 4 & Seagate FireCuda 510 SSD 2TB - Processorkylning: Arctic Liquid Freezer II 360 - Datorlåda: Lian Li PC-O11 Dynamic Svart - Nätaggregat: ASUS TUF Gaming 1000W Gold - Tillbehör: Mus: Logitech G Pro Wireless, G502 Wireless, Tangentbord: Logitech G915 TKL Lightspeed Tactile, Headset: SteelSeries Arctis Pro Wireless, Skärmar: LG 42" C2, Dell S2417DG 24" 1440p

Permalänk
Medlem
Skrivet av segafreaktwo:

Hur gör man när man är sjuk om man jobbar hemifrån?
Lär ju kunna fuska?

är jag sjuk får jag karensdag så är det bara :/

Jag kommer aldrig kunna jobba hemifrån för då måste jag antingen köra truck med handkontroll hemifrån.

Vad menar du fuska? Det är inte att fuska att jobba sjuk hemifrån. På mitt företag är det föredraget, även om jag själv anser det är ohälsosamt. När man är sjuk så är man sjuk. Har dock inga karensdagar och 100% lön under sjukdom så hjälper en del.

Visa signatur

CPU: Ryzen 5600xGPU: 1080 TI ROG Strix RAM:2x16GB G.skill Trident @ 3600MHz MoBo: Asus B550FPSU: Corsair SF750
En resa till Nordkorea
2 dagar i Tjernobyl

Permalänk
Medlem

Vi har också precis ökat antalet dagar man ska vara på plats fysiskt. Det heter från företagets håll att det handlar om ansvar för arbetsmiljön.

Jag tror det handlar om att man helt enkelt vet att folk i allmänhet lallar mer på arbetstid när man jobbar hemifrån. Väl känt, men ingen vågar säga det rakt ut. Anställda går ut i solen, diskar och gör andra ärenden som inte hör till arbetsuppgifterna. Man har det för bra helt enkelt. En del lägger till och med upp på sociala medier allt möjligt icke arbetsrelaterat de gör på arbetstid, kanske lite väl onödigt.

Frihet under ansvar ser ut som frihet utan ansvar och det sticker lite i ögonen på folk, i synnerhet de som jobbar på samma arbetsplats men inte har möjlighet att jobba hemifrån. Sänder signaler att tjänstemännen glassar runt och gör ingenting på dagarna.

På något märkligt vis blir det ändå mer gjort hemifrån för många som har möjlighet till hemmajobb, mig själv inkluderat. De dagar jag är på sajt går jag mest runt och snackar med kreti och pleti i fabriken tycker jag.

Visa signatur

Data: B650 + 7800X3D + 4080 Super + 64GB (2x32) + 2TB T700 + 850W
Ljud: Cambridge Audio DacMagic + SPL Phonitor 2 + AKG K812
Bild: MSI MAG 274UPF (27" 4K)

Permalänk
Medlem

Klart att vissa föredrar kontoret och vissa hemma. Inget konstigt där. Det typiskt svenska här är väl att folk gillar idén om statens förmynderi. Det ska vara lagkrav, o.s.v. Det vore nog dessutom ganska tandlöst i praktiken. Bara för arbetsgivaren att hitta på en extra, överflödig arbetsuppgift som kräver att man kommer in.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pelegrino:

Vad menar du fuska? Det är inte att fuska att jobba sjuk hemifrån. På mitt företag är det föredraget, även om jag själv anser det är ohälsosamt. När man är sjuk så är man sjuk. Har dock inga karensdagar och 100% lön under sjukdom så hjälper en del.

Jag har ingen aning därför jag frågar.
En bra förmån med andra ord.

Visa signatur

Morderkort: Gigabyte Z790 Gaming X AX - Processor: Intel Core i7 13700K 3.4GHz - Grafikkort: ASUS TUF GeForce RTX 4090 24GB Gaming - Interminne: Corsair 32GB (2x16) DDR5 6000MHz Vengeance - SSD: WD Black SN850X 1TB Gen 4 & Seagate FireCuda 510 SSD 2TB - Processorkylning: Arctic Liquid Freezer II 360 - Datorlåda: Lian Li PC-O11 Dynamic Svart - Nätaggregat: ASUS TUF Gaming 1000W Gold - Tillbehör: Mus: Logitech G Pro Wireless, G502 Wireless, Tangentbord: Logitech G915 TKL Lightspeed Tactile, Headset: SteelSeries Arctis Pro Wireless, Skärmar: LG 42" C2, Dell S2417DG 24" 1440p

Permalänk
Medlem
Skrivet av Schytheron:

Förövrigt så förstår jag mig absolut inte på människor som på riktigt föredrar att vara på kontoret istället för att jobba hemifrån (speciellt på SC). Vet att alla har sina preferenser, men jag kan bara inte överhuvudtaget förstå varför. I mitt huvud låter det helt absurt, men det kanske bara är jag som är konstig.

Medelåldern på SweClockers är väl 60 år numera vilket förklarar det hela.

Permalänk
Medlem

Mitt timarvode måste mer än dubblas-tripplas för att jag ens ska överväga att jobba på kontor, framförallt 5 dagar i veckan, och det är bara att överväga. Hade troligtvis sagt tack men nej tack ändå. Skulle vara 3-6månader utan uppdrag som jag kanske skulle börja titta på jobb som har krav på att man ska vara på kontoret x dagar i veckan.

Permalänk
Medlem

Jag har ett jobb som tillåter det som ibland kallas för "hybridarbete", dvs man har möjlighet att jobba både på plats och hemifrån och det är en gudagåva för t.ex. de gånger man är småkrasslig och inte vill smitta ner sitt arbetslag men samtidig är frisk nog för att kunna jobba.
Söker jag nya jobb framöver så kommer det bara vara såna slags jobb som är intressanta för mig.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sysop:

Jag har inga problem med vart folk arbetar, men lagkrav? Alltså, detta låter ju helt bananas… 😳

Jag antar att det beror på att vissa arbetsplatser inte litar på sina anställda. Har man det däremot som lagkrav så kan folk lättare få jobba hemifrån så länge det inte påverkar säkerheten/arbetsinsatsen.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.

Permalänk
Medlem

Vi får jobba hemifrån 2 utav 5 dagar.
Men ska jag vara ärlig, så föredrar jag att vara på kontoret, skönt att få komma ut och röra på sig samt träffa folk!
Sitter ju hemma hela helgerna ändå xD

Visa signatur

AMD Ryzen 7 7800X3D
Asus TUF 4080
HyperX 32GB DDR5 6000MHz
WD SN850 1TB
Alienware 34" QD-OLED

Permalänk
Medlem
Skrivet av Schytheron:

Överraskad över att det BARA är 65%. Trodde det skulle vara minst 80%.

Förövrigt så förstår jag mig absolut inte på människor som på riktigt föredrar att vara på kontoret istället för att jobba hemifrån (speciellt på SC). Vet att alla har sina preferenser, men jag kan bara inte överhuvudtaget förstå varför. I mitt huvud låter det helt absurt, men det kanske bara är jag som är konstig.

Vissa här nämner att dem saknar den sociala aspekten/prata med kollegor etc. Jag kan förstå ert tänk men förstår inte varför det spelar så stor roll för er att ni är villiga att frivilligt ta på er alla nackdelar med att jobba på plats. Har ni inte ett socialt liv utanför jobbet (menar inte att få det att låta taskigt, mer av en genuin fråga)?

Missförstå mig inte. Jag har absolut ingenting emot mina jobbkollegor. Dem är härliga människor, men jag tycker inte att det skulle påverka mitt liv överhuvudtaget om jag aldrig interagerade med dem igen. Jag är inte olyckligare om jag sitter isolerad i mitt hem under arbetstid för jag ser inte arbetstid som ett liv överhuvudtaget. Min dag börjar då jag stänger ner jobbdatorn och loggar ut för dagen. Allt annat är obetydligt. Jag har ett socialt liv utanför jobbet. Detta sociala behov som ni känner att era jobbkollegor ger er kan lätt ersättas av andra människor (familj, vänner i ditt privata liv etc.).

Jag absolut vägrar låta mitt jobbliv och privatliv överlappa varandra och jag försöker mitt yttersta att hålla dem separerade så gott det går. Privatlivet är det enda livet som spelar roll. Är jag knäpp eller är världen knäpp? Jag kan väl inte vara den enda i världen som känner såhär?

Kan skriva mer om dettta, men ska inte ranta mer.

För mig hör hemmet till privatlivet. Jag vill absolut inte behöva blanda jobb med privatlivet så det är en av anledningarna att jag inte vill jobba hemifrån. Alla har det olika men personligen ser jag ingen fördel att jobba hemifrån. Varför ska jag avsätta en del av mitt hem till ett kontor åt min arbetsgivare? Sedan handlar det också om att kunna utföra jobbet på ett trevligt och effektivt sätt. Jag jobbar hellre tillsammans med andra än jobbar själv. Jag tycker inte om elektroniska möten utan vill se människor face to face. Jag mår dåligt att arbeta hemifrån och får inget vettigt gjort om jag försöker mig på det. Varför ska jag då behöva göra det? Alla förlorar på om jag skulle jobba hemifrån. Det blir mindre gjort för min arbetsgivare och jag mår själv dåligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Schytheron:

Överraskad över att det BARA är 65%. Trodde det skulle vara minst 80%.

Förövrigt så förstår jag mig absolut inte på människor som på riktigt föredrar att vara på kontoret istället för att jobba hemifrån (speciellt på SC). Vet att alla har sina preferenser, men jag kan bara inte överhuvudtaget förstå varför. I mitt huvud låter det helt absurt, men det kanske bara är jag som är konstig.

Vissa här nämner att dem saknar den sociala aspekten/prata med kollegor etc. Jag kan förstå ert tänk men förstår inte varför det spelar så stor roll för er att ni är villiga att frivilligt ta på er alla nackdelar med att jobba på plats. Har ni inte ett socialt liv utanför jobbet (menar inte att få det att låta taskigt, mer av en genuin fråga)?

Missförstå mig inte. Jag har absolut ingenting emot mina jobbkollegor. Dem är härliga människor, men jag tycker inte att det skulle påverka mitt liv överhuvudtaget om jag aldrig interagerade med dem igen. Jag är inte olyckligare om jag sitter isolerad i mitt hem under arbetstid för jag ser inte arbetstid som ett liv överhuvudtaget. Min dag börjar då jag stänger ner jobbdatorn och loggar ut för dagen. Allt annat är obetydligt. Jag har ett socialt liv utanför jobbet. Detta sociala behov som ni känner att era jobbkollegor ger er kan lätt ersättas av andra människor (familj, vänner i ditt privata liv etc.).

Jag absolut vägrar låta mitt jobbliv och privatliv överlappa varandra och jag försöker mitt yttersta att hålla dem separerade så gott det går. Privatlivet är det enda livet som spelar roll. Är jag knäpp eller är världen knäpp? Jag kan väl inte vara den enda i världen som känner såhär?

Kan skriva mer om dettta, men ska inte ranta mer.

Tjaa det låter knäppt iaf. Varför inte vilja ha ett "socialt liv" 8-9 timmar varje vardag också? Det låter på dig som om man måste välja mellan kollegor och vänner.

Och beklagligt att du (antar jag) bränner 8-9 timmar per vardag i ditt liv på nått som inte spelar någon roll alls. Låter helt bedrövligt rent ut sagt.

Ang topicen. Jag jobbar i rätt hög grad som jag vill så det blir hemjobb iaf några timmar nästan varje dag (och inte sällan hela dagen). Men jag tycker att "träffas på riktigt" berikar det samarbete och samsyn som måste till för att man på bästa sätt kunna ta fram bra produkter. Så jag träffar gärna mitt team eller andra personer som jag interfacear mot. Dessutom så är det trevligare än att enbart sitta hemma och häcka.

Permalänk
Skrivet av Nyhet:

Hela 65 procent av svenskarna tycker att det borde vara lagkrav på att få jobba hemifrån.

Läs hela artikeln här

Tycker det är väldigt missvisande med att bara säga "svenskarna" det är en väldigt nischad grupp som fått frågan. I min ungdom jobbade jag som sopgubbe och det skulle jag väldigt gärna inte jobbat hemifrån med =/

Permalänk
Medlem

När man inte hade barn så kändes det riktigt gött att jobba hemma men nu när man har barn är det inte lika självklart. Kan tänka mig att när de blir äldre och hela tiden stör så kan det blir ett problem? Sen vet jag inte hur det funkar med förskola om man jobbar hemma?

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem
Skrivet av broderbluff:

Tycker det är väldigt missvisande med att bara säga "svenskarna" det är en väldigt nischad grupp som fått frågan. I min ungdom jobbade jag som sopgubbe och det skulle jag väldigt gärna inte jobbat hemifrån med =/

Nog därför de lade till den här biten:
Gissningsvis avses bara sådana jobb som inte har några fysiska hinder för anställda att utföra på distans och inte exempelvis lokförare.

Visa signatur

På Internet sedan 1997.