CD-Läsare och/eller hårddisk sönder?

Permalänk

CD-Läsare och/eller hårddisk sönder?

Hejsan. Jag har en liten dator som jag byggt ihop av diverse gamla delar jag har haft liggandes. Men jag har ett problmet med att jag inte kan installera nåt OS på datorn. Jag vet inte om det är CD-läsaren eller hårddisken, men jag hade problemet med en annan hårddisk också. Men CD-läsaren klara av att köra igenom allt (Åtminstone de mesta) på Ultimate Boot CD och ha igång diverse testar i flera timmar men ett operativsystem klara den inte av att installera.

Jag har testat windows XP Pro och Home Edition, Ubuntu 5.10, Debain okänd version och Mandrake (Mandriva) 10.2 (Versionen innan dem bytade namn i alla fall. I Windows XP Pro och HE så kan man köra igenom början av installationen och den börja kopiera några få .dll filer. Efter någon minut blir skärmen svart med ett vit blinkade streck i högra hörnet. I Ubuntu, Mandrake och Debain så blir bilden svart och förbli svart efter jag har valt att den ska börja med installationen. Jag testade också med en Knoppix Live CD och den lyckas jag inte heller att starta.

jag har testat med en samma hårddisk och cd-läsare på en äldre compaq och den vissar samma problem så jag har på sätt uteslutit dem andra komponenterna.

Så, vad tror ni, kan de vara CD-Läsaren eller Hårddisken som är sönder, eller det kanske är IDE kontakterna på moderkorten?
Har ingen annan hårddisk att testa installera på, inte heller nån CD-läsare som jag kan testa med.

Ber om ursäkt ifall jag har en massa stavfel eller missat en gammal tråd.