Permalänk

Samma problem med tjejens 311c. Har testat en uppsjö av drivers men det robotaktiga ljudet kvarstår. Ljudet uppstår oftast när flashvideo ska spelas men kan uppkomma när bara Spotify är igång. Datorn fryser endast i Windowsmiljö. Kör man igång ett spel så fungerar allt som tänkt.

Någon mer?

Visa signatur

Eclipse G500A | ASUS ROG Strix X670E-F | Ryzen 9 7950X3D w/ Arctic Liquid Freezer II 360 | RTX 4090 | Samsung Oddysey G95SC OLED | Kingston Fury Renegade M. 2 NVMe SSD Gen 4 4TB | 128GB Kingston DDR5 6000MHz CL36 FURY |

Permalänk
Medlem

Läste om det problemet före jag köpte datorn. Står en del i denna tråd http://myhpmini.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=2684.

Finns en lösning där, men vet inte om den endast är för win 7 (ni som har problem kanske kör med det?). Kan vara värt att läsa genom tråden och söka på det där forumet iaf.

http://myhpmini.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=2684&start=24#...

Visa signatur

Gigabyte GA-P55A-UD3 | Core i5 760, 2,8GHz | 1TB Samsung Spinpoint F3, 2 TB Seagate Barracuda Green
Corsair 8 GB DDR3 1600MHz CL8 | GF GTX 760 | Corsair VX 550w | Win 10 64-bit
laptop: Samsung 730U3E

Permalänk
Inaktiv

Hittade datorn på inet för 2990 kr. Äntligen en leksak som man kan ta med sig utan att bry sig så mycket om det. Vill inte gärna släpa med mig min Macbook Pro 13 till jobbet.

Nu blev den slutsåld även på inet.se. Gissar att nån måste ha läst mitt inlägg. När jag beställde den så fanns det bara 2 stycken kvar.

Permalänk
Medlem

Grafikproblem

Fick nyss hem datorn och installerade Win7 direkt. Problemen började när jag märkte att jag inte kan få aero att fungera. Det visar sig att den inte hittat ION utan grafikkortet står som "Standard VGA-styrenhet", ingen förändring med drivrutinerna från hp, när jag tankar från nvidia.com får jag meddelande om att ingen kompatibel hårdvara hittades, vad kan vara fel här?

Permalänk

HP mini 311, batteriproblem?

--------------------------------------------------------------------------------

Har precis fått min nya 311 och försöker få igång batteriet. Det vill ej ladda, datorn går ej att starta med batteriet i, har dock funkat någon gång. Tar jag bort batteriet startar den som vanligt.
Vad är fel?
Har jag gjort något fel?
Batteriet är ju helt oanvänt. Datorn är dock ett skyltningsex från SIBA. Har stått igång via nätsladd i en monter.

Snälla ge mig förslag på åtgärder.

MVH Patrick

Permalänk
Medlem

nån mer som haft problem med att den stänger av sig när man kör igång från vänteläget?

Visa signatur

GUD VÄLSIGNE DIG!
Ryzen 7 5700X3D - 64Gb DDR4 - RTX2060 - Coolermaster Stacker
---------------------------- www.roaddogs.se ------------------------
------- Bofors Interstellar - A Star Citizen Corporation --------
---------------------------------- Twitch ---------------------------------

Permalänk
Inaktiv

Avalanchen: Det enda du kan göra är att prova med ett annat batteri för att utesluta fel på antingen batteriet eller datorn.

Fenix: Har dragit igång från standby 3ggr idag och har inte märkt att den stänger av sig.

Permalänk
Medlem

"Fick nyss hem datorn och installerade Win7 direkt. Problemen började när jag märkte att jag inte kan få aero att fungera. Det visar sig att den inte hittat ION utan grafikkortet står som "Standard VGA-styrenhet", ingen förändring med drivrutinerna från hp, när jag tankar från nvidia.com får jag meddelande om att ingen kompatibel hårdvara hittades, vad kan vara fel här? "

Svar:
Du fick XP med när du köpte den om jag förstått rätt?
Samma sak med min, jag följde guiden på myhpmini.com och låste upp ION LE till ett full ION, då poppar det upp som det ska.

Kolla denna tråd å följ anvisningarna noga så ska du se att allt löser sig: MyHPMini • Compiled HP/COMPAQ Mini 311 BIOS patches

Länkarna nedan kan vara nyttiga om du ska klocka CPUn etc.
NOT: Du kan köpa 1333mhz minnerna till HP mini 3111 N270 Atom processor trots att det fastlödda 1gigs minnet är ett 1066. Folk får upp CPUn från 1,6 till 1,8 med 2gig 1066mhz minnen till och med 2gig 1333mhz utan problem till 2,0.

MyHPMini • Hacked BIOS permits tweaking of speeds, timings, etc

MyHPMini • Hacked BIOS Readme

Permalänk
Inaktiv

ION-chipset drivers?

Hej, vet att detta är en gammal tråd, but, oh what the heck!

Har haft denna notebook-netbook hybrid i snart i ett år, installerade nyligen ett obloatat Win 7 istället för HP's bloatade Win7 Home P.

Min fråga är varför det står att matematikprocessorn inte har några drivrutiner? Har der med ION-chipset drivrutinerna att göra? Bör jag ladda ner chipset drivrutinerna eller ej? Har endast laddat ner senaste grafikdrivrutinerna, nödvändiga program, uppdateringar och nytt flash.

Mvh play05

Permalänk
Medlem

Inte helt säker, men har för problemet har diskuterats på http://myhpmini.com/, så testa sök i deras forum. Jag har installerat windows 7 på samma laptop, jag drog in chipset-drivararna direkt. Låste du upp till "vanlig" (alltså inte LE) ION före formatering? Bör inte påverka det där problemet iofs.

Visa signatur

Gigabyte GA-P55A-UD3 | Core i5 760, 2,8GHz | 1TB Samsung Spinpoint F3, 2 TB Seagate Barracuda Green
Corsair 8 GB DDR3 1600MHz CL8 | GF GTX 760 | Corsair VX 550w | Win 10 64-bit
laptop: Samsung 730U3E