Artiklar

Artiklar skrivna av Jacob
23

Gigabyte-moderkort med sockel AM4 på bild

Inför en framtida lansering för entusiaster hittar bilder ut på två moderkort med sockel AM4 från Gigabyte, varav den ena har dubbla PCI Express 3.0 x16, M.2-anslutning och två USB 3.1.

30

AMD:s styrkrets X370 för sockel AM4 ger stöd för Crossfire och SLI

När AMD släpper den efterlängtade arkitekturen Zen får den sällskap av en ny styrkrets, som enligt nya uppgifter blir ensam om att ge stöd för Crossfire och SLI till sockel AM4.

59

Nvidia Geforce GTX 1050 Ti och GTX 1050 lanseras i oktober

Efter 2,5 år på marknaden är Geforce GTX 750 Ti och GTX 750 på väg att fasas ut, till förmån för två nya instegsmodeller baserade på arkitekturen Pascal.

57

Sid Meier's Civilization VI får systemkrav

Om mindre än en månad släpps Sid Meier's Civilization VI, som åter går tillbaka till spelets rötter. Inför lanseringen släpper Firaxis Games spelets systemkrav.

22

Scythe tillkännager CPU-kylaren Byakko

För kompakta datorbyggen sjösätter Scythe den nya tornkylaren Byakko, som utöver relativt små mått har en asymmetrisk design för att inte ta i platserna för RAM-minnen.

151

Bahnhof skickar kravbrev till Spridningskollen

Efter anklagelserna om varumärkesintrång skickar Bahnhof ett kravbrev till Spridningskollen. En betydande del av pengarna ska gå till Föreningen för svenska ångbåtsstämplar.

68

Samsung tillkännager 960 Pro och 960 Evo

I samband med Samsungs årliga SSD Global Summit i Sydkorea tillkännages två nya serier, där toppvarianten 960 Pro har en läshastigheter på uppemot 3 600 MB/s.

96

Rykte: AMD "Vega 10" får 16 GB HBM2 och 4 096 streamprocessorer

Under första halvan av 2017 är det dags för AMD att ta strid mot Nvidia i prestandasegmentet. Nu hittar specifikationer ut för arkitekturen Vega, men även detaljer om efterföljande Navi.

26

Nvidia bundlar Gears of War 4 med utvalda grafikkort och bärbara datorer

I samband med att Gears of War på allvar gör återinträde på PC-plattformen drar Nvidia igång en ny kampanj, där det senaste tillskottet bundlas med Geforce GTX 1080 och GTX 1070.

260

Ny kemikalieskatt ger dyrare elektronik

När budgetpropositionen för 2017 presenteras framgår att kemikalieskatten på elektronik som tidigare föreslagits införs, vilket innebär ett skattepåslag på upp till 320 kronor.

94

Battlefield 1 får officiella systemkrav

Inför höstens stora skyttegravskrig publiceras de officiella systemkraven för Battlefield 1, där de grundläggande fortsatt skickar dubbla budskap om vad som krävs av processorn.

63

Intel Core i7-7700K "Kaby Lake" butikslistas

Lanseringen av Kaby Lake för stationära datorer ligger fortfarande några månader bort, men det hindrar inte en estnisk återförsäljare från att prislista flaggskeppet Core i7-7700K.

85

AMD sockel AM4 med 1331 pinnar och Bristol Ridge på bild

Kort efter lanseringen av Bristol Ridge för datortillverkare publiceras en bild på den helt nya sockeln AM4, som ska användas för alltifrån budgetprocessorer till kommande Zen.

31

Fredagspanelen 120: AMD Bristol Ridge, Apple Iphone 7 och Sony Playstation 4 Pro

I veckans avsnitt av Fredagspanelen blir det snack om AMD:s nylanserade AM4-plattform, tillsammans med brinnande telefoner från Samsung och högpresterande spelkonsoler från Sony.

20

Globalfoundries tillkännager 7 nanometer för lansering 2018

Kontraktstillverkaren Globalfoundries bekräftar att de hoppar över 10 nanometer och går direkt till 7 nanometer, som ska erbjuda rejäla framsteg i prestanda och transistortäthet.

25

Intels produktplaner för 2017 och 2018 röjer Cannonlake och Coffee Lake

Inför hösten lanserade Intel arkitekturen Kaby Lake och till slutet av 2017 anländer Cannonlake på 10 nanometer, som året därefter följs upp av sexkärniga Coffee Lake för bärbara datorer.

24

Cryengine 5.3 får stöd för Vulkan i november

Efter att stöd för DirectX 12 tillkom står Vulkan näst på tur i spelmotorn Cryengine, som i början av nästa år även får stöd för flera samtida grafikkort.

22

Samsung i samtal med AMD och Nvidia om licensiering av grafikteknik

Efter framtagandet av en egen ARM-kärna för systemkretsarna Exynos vill Samsung differentiera sig på grafiksidan, någonting de ska åstadkomma med hjälp av AMD eller Nvidia.

61

AMD "Zen" Summit Ridge kan dröja till februari 2017

Lanseringen av arkitekturen Zen kan dröja till tidigt 2017, vilket tillskrivs att partnertillverkare behöver mer tid för att producera tillräckliga volymer av moderkort med sockel AM4.

59

Nvidia Geforce "Pascal" i fortsatt låg tillgång

Stark efterfrågan på Geforce GTX 1080, GTX 1070 och GTX 1060 gör att tillgången är fortsatt låg, och kan även leda till storvinster för flera av Nvidias partnertillverkare.