Artiklar

Artiklar skrivna av Jacob
33

Intels styrkretsar Z270 och H270 för Kaby Lake får specifikationer

Arkitekturen Kaby Lake innebär inte enbart en ny generation processorer, det blir även nya styrkretsar med stöd för 3D Xpoint och bättre anslutningsmöjligheter för sockel LGA 1151.

123

Rykte: AMD Zen lanseras 17 januari – går upp mot Intel Core i7-6850K

Uppgifter från fjärran öst talar om en lansering av arkitekturen Zen under januari 2017, samt att den åttakärniga toppmodellen går upp mot Intels sexkärniga Core i7-6850K.

242

Helgsnack: Black Friday 2016

En av årets största shoppingdagar är i antågande, med heta erbjudanden och nedsatta priser. Tänker du hålla utkik efter något speciellt under Black Friday eller tänker du hålla i slantarna?

40

Asrock Z270 Fatal1ty för Intel Kaby Lake hittar ut på webben

Intel Kaby Lake står för dörren och inför lanseringen arbetar partnertillverkare för fullt med en ny uppsättning moderkort, däribland Asrock vars Fatal1ty-modell poserar framför kameran.

17

Qualcomm tillkännager Snapdragon 835 på Samsungs 10-nanometersteknik

Systemkretsen för nästa års flaggskeppstelefoner heter Snapdragon 835 och tillverkas av Samsung på 10 nanometer. Det framgår i ett pressmeddelande från Qualcomm.

10

Tre vinner spelutrustning från CDON.com

När återförsäljaren CDON.com gjorde kampanjvecka med fokus på arrangerades även en tävling för SweClockers medlemmar, där tre nu kammar hem produkter ur Logitechs Prodigy-serie.

135

AMD Zen "Summit Ridge" från 2 500 kronor

Med arkitekturen Zen väntas AMD göra en återkomst i prestandamatchen. Dessa uppgifter får nu extra substans när prisuppgifter för processorfamiljen Summit Ridge hittar ut på webben.

40

Oneplus 3 uppdateras till 3T – får Qualcomm Snapdragon 821 och större batteri

Uppstickaren Oneplus släpper en ny variant av Oneplus 3, som med tillägget "T" begåvas med snabbare processor, större batteri, bättre frontkamera och mer lagringsutrymme.

30

AMD Radeon R9 285X med fullskaliga Tonga XT ser dagens ljus

Den fullskaliga varianten av grafikkretsen Tonga XT lanserades aldrig skarpt, men nu dyker det mytomspunna grafikkortet Radeon R9 285X från ingenstans upp på webben.

110

Id Software: "4K-spel på Xbox Project Scorpio är slöseri med resurser"

Den extra beräkningskraften i Project Scorpio kan läggas på bättre saker än 4K-upplösning. Det anser en högt uppsatt Id Software-utvecklare, som basar över Doom och spelmotorn Id Tech 6.

6

Tre medlemmar vinner slutna vattenkylare från Be Quiet

Efter noggrant övervägande har Be Quiet utsett tre bakgrundsbilder och tre vinnare, som alla kammar hem varsin vattenkylare ur Silent Loop-serien och en T-Shirt.

45

Rykte: Nvidia Geforce GTX 1080 Ti får 10 GB grafikminne

Efter ett händelserikt grafikkortsår laddar Nvidia upp med ännu ett grafikkort till början av 2017. Det handlar om Geforce GTX 1080 Ti som enligt nya uppgifter kan få 10 GB grafikminne.

68

Intel gör överklockningsbara Core i3-7350K inför AMD Zen

I början av år 2017 har det blivit dags för AMD Zen att se dagens ljus, någonting som tros ligga bakom Intels beslut att göra överklockningsvänliga Core i3-7350K.

30

Fredagspanelen 124: Spridningskollen lägger ned, Playstation 4 Pro och Intel Skylake-X

Veckans avsnitt av Fredagspanelen är här, vilket innebär snack om nya värstingprocessorer, nedlagda piratjägare och inte minst färska spelkonsoler från Japan.

17

Intel 300-serien styrkretsar kan få integrerat Wifi och USB 3.1

I samband med arkitekturen Cannonlake släpper Intel en ny generation styrkretsar, som kan bli först ut med integrerat stöd för trådlöst nätverk och USB 3.1.

27

Intel Skylake-X för LGA 2066 hittar ut på bild

Med åtminstone ett halvår kvar till lansering hittar en första bild av Skylake-X ut på webben, och avslöjar att den till utseendet blir mycket lik dagens Broadwell-E.

51

Nvidia svarar på kritiken om insamling av användardata

Grafikmakaren Nvidia svarar på kritiken om datainsamling och gör gällande att det inte är något nytt i Geforce Experience, samt att användardata aldrig delas utanför bolaget.

48

Blizzard: "Vi har inga planer på remaster av Warcraft 1 och 2"

Under Blizzcon tar Blizzard bladet från munnen och meddelar att ursprungliga Warcraft och Warcraft II inte ska restaureras. Samtidigt lämnas inga besked om andra prisade klassiker.

15

Samsung lanserar 14 och 10 nanometer med bättre prestanda och transistortäthet

Koreanska Samsung polerar sina nuvarande tillverkningstekniker 14 och 10 nanometer, där nya 14LPU och 10LPU ska erbjuda högre prestanda respektive transistortäthet än tidigare.

40

Intel X299 är styrkretsen för Skylake-X och Kaby Lake-X

Nästa år är det dags för tiokärniga Broadwell-E att ersättas av Skylake-X, som även introducerar styrkretsen X299, sockel LGA-2066 och får sällskap av fyrkärniga Kaby Lake-X.