Inlägg

Inlägg som totoo har skrivit i forumet
Av totoo

Lite omständigt kanske, men jag har akustikplattor i taket. Fantastiska ting!

Av totoo
Skrivet av widL:

Intel rekommenderar max 1.65v till minnena. Om jag inte minns fel så riskerar du att bränna processorn om du ger mer än 1.65. Minneskontrollern sitter i CPU nu för tiden, och det är den som tar stryk när du höjer spänningen över max rekommenderad.

Hej

Ojdå... Men innebär det i så fall att intel inte stödjer dessa RAM-minnen eftersom dessa har sina önskade spänningar? Hur ska man se på det här?

I alla fall så lyckades inte datorn fungera bättre med 1.72V heller, så nu har jag testat 1.78 och får testa om det fungerar. Funkar inte det heller så lägger jag ned RAM-spänningsexperimenten tror jag.

edit: Att öka till 1.78 orsakade också en krasch, fast av något annat slag.
Efter reboot fick jag ett error vid bios som sa att datorn har kraschat pga överklockning / spänningstrixande. Jag antar att jag då hade ställt in för högt?

Av totoo

Jag blev ägd. Nu på morgonen blev det kört. Eventuellt så räknades min start igår kväll som varmstart trots att datorn har varit av i några timmar.

Nu skruvade jag upp spänningen från 1.66 till 1.72 så får vi se...

Av totoo

Okej...

Hur som helst så känns det rimligt att problemet löstes av detta. Nu är datorn igång "kallstartad" och webbläsare och spotifyfungerar. Jag har aldrig lyckats starta webbläsaren utan krasch förut och nu är datorn igång sedan minst fem minuter.

Det känns som att det funkar nu, med spänningen på 1.66V (om jag inte minns fel).

Men jag kan tycka att det är dåligt att defaultinställningarna inte fungerar. Alltså, om minnena inte fungerar med standardspänning så borde det ju finnas något system så att minnena berättar för moderkortet vilken spänning det ska vara så att det konfigurerar sig självt till något som i alla fall går att använda.

Jag har hållt på med datorer i typ 15 år eller nåt iaf och detta är första gången jag stöter på en bios-standard-conf som kraschar operativsystemet. Komponenterna brukar ju kunna berätta saker för varandra...

Jaja... Jag hör av mig om problemet trots allt finns kvar. Tack för hjälpen iaf!

Av totoo

Hej igen och tack för era tankar.

Nu har det gått ett par månader och jag har levt med problemet, jag startar helt enkelt datorn i 5 sekunder, stänger av och startar igen så är den alltid stabil.

Däremot vore det kanske intressant att experimentera med spänningen till minnena. Jagh ar inte ens kollat vad de ligger på, men jag ska göra det nästa gång jag rebootar.

Jag har ju A-dataminnen, och om det är som Calle Canin säger att de skriver 1.65-1.85V så vet man ju inte vad de ska stå på. Vad finns det för konsekvenser med att köra för högt? Bara att ställa in på 1.85 så har man tagit i i överkant och allt borde vara soft?

edit:

Okej, nu har jag rebootat.
Minnena stod på 1.5V.

Enligt A-datas hemsida (A-DATA OC Offical Website) så ska minnena som sagt ha 1.65-1.85V.

Jag skruvade upp dem till 1.65 och ser om det blir skillnad.

Men nu är ju datorn igång så nu kan jag inte ens få den att krångla om jag skulle försöka, så det får bli ett nytt försök senare ikväll eller imorn när datorn har varit av ett tag.

Av totoo

SvinVild, jag ska testa det som sagt.

Calle, hmm.. Nä, jag kör standardvärden på spänningen. Hur vet jag vad det ska vara?

Av totoo

Tack för svar.

Problemet är ju just det att första gången man startar datorn för stunden så fungerar ju ingenting. Startar jag ett stress-testprogram så kommer nog datorn att starta om sig direkt. När jag har startat om datorn manuellt (stängt av och startat igen) så fungerar ju precis allt och då kan datorn plågas hur mycket som helst under ett dygn om man så önskar. Så det är ju ingenting som är instabilt då.

Det känns ju som ett typiskt moderkort/nätaggsfel, men jag får väl testa att byta något framöver och se om det blir någon skillnad... Jag ska nog prova med ett annat nätagg som steg ett.

Av totoo

Måste alltid starta datorn två gånger

Hej

För en månad sedan köpte jag en dator med bl.a. dessa komponenter
Fractal Design R2 650W nätagg
Corsair SSD
XFX HD 5770
Intel i5
Gigabyte GA-P55A-UD3
A-data 4gb ram
(Windows 7 Enterprise 64b - men är rätt säker på att windows inte är boven. Testade med XP innan och det betedde sig också lite konstigt)

Det som är spännande med grejerna är att varje gång jag startar datorn så kommer det förr eller senare en blue screen. Ofta kommer det i samband med att man "gör något", t.ex. startar ett spel eller börjar surfa. Ibland har det också kommit innan windows startar. Varje gång detta sker så startar datorn automatiskt om sig. Felet kommer då att dyka upp inom kort igen och allt kommer att upprepas i oändlighet.

Så fort jag stänger av datorn manuellt och startar den igen så går den stabilt under hela den sessionen. Alltid och det går att göra vad som helst med den då.

Detta har jag nu levt med i en månad och varje gång jag ska börja använda datorn så startar jag den, stänger av den efter 5 sekunder och startar den igen. Då går den alltid stabilt.

Någon som har en teori om vad detta kan handla om? Med erfarenhet från tidigare problem så misstänker jag nätagg och moderkort, men det är så jäkla jobbigt att behöva testa med en massa andra prylar för att försöka utesluta något.

Det vore intressant att höra om någon känner igen felet...

Tack
Tobbe

Av totoo

Behöver hjälp med bildeditering [lätt]

Hej

Jag har en bild som jag behöver hjälp med att göra om.

Såhär är det, jag ska hjälpa en tant med att få ett tygmönster in i datorn. Det är ett broderi i svart som är på en vit tygbit. Jag har fotograferat detta och försöker editera fotot i GIMP så att det blir så att säga monokromt, totalsvart mönster på totalvit yta.

På fotografiet är det naturligtvis en massa nyansskillnader. Vad finns det för verktyg för att liksom göra allt under en viss ljusnivå vitt och allt över den svart? Det måste gå att göra ganska enkelt med nån kurva eller så.

Jag måste försöka få ordning på detta ikväll.

edit: Här är bilden förresten om någon vill experimentera.

http://www.deserveit.se/dump/monster.jpg

edit 2: Jag löste problemet genom att helt enkelt rita av originalmönstret i ett nytt lager.

Men det måste ju verkligen finnas ett verktyg som gör såhär:
"Alla nyanser mörkare än det här görs till rgb 0,0,0"
"Alla nyanser ljusare än det här görs till rgb 255,255,255"

Tack!

Av totoo

Bästa tjänst för att köpa MP3-musik

Hej

Jag försöker att hitta en bra tjänst för att köpa musik i MP3-format (som jag också kan kopiera från datorn till bärbar spelare utan problem etc).

Var handlar ni och vilka är billigast och bäst?

Tack / Tobbe

Av totoo

Localhost är bortkommenterad (#) i min HOSTS-fil på båda mina W7-burkar. Kanske har något att göra med att det är Enterprise (fråga mig inte, det var en vild chansning)

Av totoo

Nä, jag har testat att inaktivera brandväggen i Windows. Det finns inget tredjepartsprogram förutom mitt avast virusskydd installerat. Det har jag förvisso inte testat att inaktivera, men jag tycker att det borde vara obetydligt, precis som med brandväggarna.

Inga andra tips? Har W7 någon speciell säkerhetsinställning som är nytt som jag inte känner till tro? T.ex. hur applikationer tillåts kommunicera med varandra eller liknande...?

Tack

Problemet löst

Nej fyfan vad pinsamt. Problemet fanns typ aldrig. För det första är det ett problem att Opera cachar sidor och glömmer att visa mig att webbservern inte fungerade (tillfälligt avstängd, opera visar senast fungerade sida).

För det andra finns inte localhost som automatisk host i Windows 7, så det är bara 127.0.0.1 som fungerar, och det testade jag aldrig ens. Nu har jag aktiverat localhost (i filen hosts som finns i windows/system32/drivers/etc) så nu är allt frid och fröjd.

Av totoo

PHP MySQL, Windows 7 - MySQL svarar inte

Hej

Jag får inte igång någon anslutning mellan PHP och MySQL i Windows 7 (Enterprise 32 bit)

Jag förstår verkligen inte vad problemet är. PHP fungerar bra enskilt, MySQL fungerar genom sin egna prompt, men så fort jag försöker köra mysql_connect() så får jag time out pga att applikationerna aldrig lyckas nå varandra.

Windows (antar jag att det är) skriver ut följande meddelande (som förövrigt är konstigt utskrivet och halft duplicerat):

Warning: mysql_connect(): [2002] Anslutningsförsöket misslyckades eftersom den anslutna datorn in (trying to connect via tcp://localhost:3306) in F:\www\index.php on line 7 Warning: mysql_connect(): Anslutningsförsöket misslyckades eftersom den anslutna datorn inte svarade inom en viss tid eller på grund av att den etablerade anslutningen till värddatorn inte längre fungerar. in F:\www\index.php on line 7 Fatal error: Maximum execution time of 5 seconds exceeded in F:\www\index.php on line 8

Jag har aldrig haft problem med att få det att fungera i varken XP eller Vista tidigare, så det känns som att det måste vara en OS-teknisk fråga snarare än att det handlar om någon inställning i Apache, PHP eller MySQL...

Någon som har en susning?

Båda servrarna finns lokalt på samma dator.

Om jag ansluter via mysqls kommandoradstjänst så ser jag bland annat följande om jag kör kommandot "status":

Connection id: 3 SSL: Not in use Using delimiter: ; Server version: 5.1.41-community MySQL Community Server (GPL) Protocol version: 10 Connection: localhost via TCP/IP Client characterset: latin1 Server characterset: latin1 TCP port: 3306

Jag får samma fel på båda mina W7-datorer, där den ena har en annan version av MySQL som jag har haft fungerande förut (PHP och Apache är av något nyare slag än vad jag har använt förr).

Av totoo

Aj aj

Nu har jag lyckats köra anropet nämnt ovan bootsect /nt60 j: /force
, men nu bootar inte datorn alls, så det verkar som att MBR är helt förstörd nu. Då är frågan, kan man skräddarsy en MBR själv på något sätt, eller måste man ha operativets skiva för att skapa en?

Så nuvarande situation är:

Datorn bootar inte och ger ett felmeddelande som helt enkelt säger Error loading operating system
Jag har en W7 (Enterprise)-uppgraderingsskiva, och dessa är inte bootbara (iaf inte de som jag fått levererade).

Finns det något sätt få tag i nya MBR-inställningar?

Sen kan ju någon få klura på varför det itne fungerade att skriva det som jag blev tipsad om. J är min W7-enhet och C: (som inte nämns) är den disk som MBR finns på (som också pajade, antar jag...)

Av totoo
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZaInT
Du startade antagligen inte Kommandoprompten som administratör. Gör det och försök igen.

Nu är jag tydligen nybörjare på det här med W7, men jag är ju inloggad mot ett användarkonto som är administratör. Finns det något mer man kan behöva göra?

Av totoo

Men den är ju som sagt inte bootbar...

Av totoo

Alltså, installationsförfarandet hade inte kunnat göras på något annat sätt, så det är inte ett alternativ. Det var viktigt att det var en uppgradering och viktigt att byta hårddisk.

Eftersom det är en uppgraderingsskiva så går den inte att boota från, så det är kört.

ammath, så nu när båda diskarna är installerade så ska jag alltså kunna ladda ned programmet, köra det enligt din regel och sen koppla ur xp-disken och allt ska bara fungera?

Edit
Jag körde med följande kommando:

bootsect /nt60 j: /force

Men fick felmeddelandet åtkomst nekad.
Någon susning om vad detta kan bero på?

Av totoo

Kopiera MBR från disk A till B (windows)

Hej

Jag har haft WinXP på en disk och har nu installerat Win7 på en annan. Jag vill koppla ur XP-disken, men då bootar inte datorn pga att all MBR-info finns där.

Jag har googlat och sökt här i forumet och har inte hittat någon lösning som ser vattentät ut.

Det borde vara grisenkelt, men vad vet jag.

Jag antar att det inte har någon betydelse, men källdisken är en IDE och måldisken är en SATA.

Skivan är inte bootbar, det är en uppgraderingsskiva
Tack

Av totoo

W7 via uppgradering, vill nu ta bort XP. Kopiera MBR?

Tjo

Jag har nu installerat W7 (enterprise) från en tidigare XP Pro-installation.

Grejen är ju att Windows 7 egentligen (enligt installationsprogrammet själv) inte kan uppgraderas från XP, utan att det i praktiken görs en helt ny installation.

När jag insåg att det skulle bli en ren installation som inte byggde på min gamla XP-installation så satte jag i en ny hårddisk och installerade W7 på den.

Alltså: Disk 0 (C:, WinXP), Disk 2: (I: Win7)

När insallationen var klar så tänkte jag att jag skulle riva ur min gamla disk med XP och bara köra W7. Detta gick så klart inte, det finns inget att boota. Orsaken är väl att MBR ligger på Disk 0, så utan den är det kört. Jag skulle spontant inte tro att W7 kräver att XP ligger kvar, men det återstår väl att se.

Win XP bootar inte trots att den installationen ligger kvar precis som förr, utan det är W7 som startar. Går det att på något sätt kopiera MBR från Disk 0 till Disk 2, sen tar jag ur disk 0... ?

Jag är inte helt hundra på hur alla bootgrejer fungerar, men det känns som att det borde vara ganska enkelt.

Tack

Av totoo

Win 7 Ultimate, spelar det någon roll vilket språk man köper?

Hej

Bland alla funktioner som Ultimate skyltar med så står det att man kan köra vilket språk man vill. Spelar det då någon som helst roll om man köper engelsk eller svensk version av det från början?

Jag antar att den enda betydelsen borde vara att uppdateringar kommer vid olika tillfällen, men då är det väl snarare fördelaktigt att köra den engelska versionen antar jag.

Behöver man tänka på något här?

Tack
Tobbe