Inlägg

Inlägg som Akerhage har skrivit i forumet
Av Akerhage
Skrivet av Baxtex:

Slå av CEC och använd IR istället. Jag fick aldrig CEC att fungera och Nvidia verkar inte bry sig tyvärr.

Vad är fördelen med att köra t ex kodi över Plex? Jag testade Kodi lite men interfacet kändes som Windows Media Player från 2004.

Hur har du ställt in IR mer exakt? Jag kan synka till Soundbar men inte till både Soundbar och TV?
Sen verkar också min soundbar (HW-N950) krångla utan CEC påslaget. Då listas inte soundbaren som HDMI utan det verkar som att TVn tror att soundbaren är kopplad via Optisk då.

Ang Plex vs Kodi så upplever jag att Kodi hanterar vissa filer bättre än Plex. Stora filer, atmos etc har för mig gått bättre att använda med Kodi än Plex. Sen håller jag med om utseendet även om du kan ändra Skins själv och förändra ganska mycket hur du vill att det skall se ut.

Av Akerhage

Efter flytt i söndags har jag väldiga problem med att Shielden (2019 Pro) väcker upp min TV och Soundbar lite random. Samsung TV och Soundbar, så kan ligga gärna vara problem med någon av de enheterna. Har testat att stänga av "Send discrete on/off commands" och även "turn on tv when shield wakes up" och det fungerade. Dock så får jag väldiga problem nu med att jag manuellt får starta TVn istället och därefter krånglar det alltid när jag skall välja HDMI2 på soundbaren. Bilden kommer aldrig upp, jag får starta om allt flera gånger och tillslut funkar det.

HDMI CEC påslaget, kopplat via TVn via ARC till soundbaren och därefter shield till hdmi2.
Någon med tips om varför allt krånglar helt plötsligt? I förra lägenheten startades inte TVn random. Och då hade jag inte heller problem med att inte få till allt såhär.

Av Akerhage
Skrivet av Toivo83:

Därför man har en TV-bänk och ställer in all elektronik.

Mår en konsoll eller dator bra av att stängas in i ett skåp sådär? Har haft planer på att trycka in datorn i skåpet men tänker det blir för lite luft runtomkring och för mycket värme inne i skåpet.

För övrigt håller jag med hälften av er här inne att konsollen var riktigt ful. Svårt se att den skulle passa in i ett vuxet hem faktiskt.

Av Akerhage

Det bör vara relativt riskfritt att dra ut sladden, eller stänga av datorn på baksidan vid nätagget, bör finnas en av/på-knapp där med.

Sorry, såg att jag var sen på svara, du fick precis samma svar ovan

Av Akerhage
Skrivet av herrfisken:

XAJ4000197 börjar serienunret på. Och aldrig varit inne för någon reperation. Räcker det ?

Oj, jag vet inte detta själv faktiskt. Jag kan återkomma och kika upp det hela, dock kommer jag ha en väldigt fullspäckad helg nu, så om du inte vill vänta så ta budet nedanför mig sålänge, så får jag återkomma på måndag om detta. Skall nämligen flytta, så har massor att fixa med inför detta nu.

Av Akerhage

Kan tänka mig ge 3000kr + frakt såvida den är moddbar.

Av Akerhage
Skrivet av robalm:

Tack för all hjälp alla. Bättre än telenords kundservice

Har du ringt Telenord förstår jag att dom inte visste någon om sidan

Av Akerhage

Borde väl varit "All makt åt Tegnell" i dessa tider?

Av Akerhage

Netscape Navigator 3.04, var ett tag sen jag uppdaterade datorn.

Av Akerhage

Tack för kloka råd, då testar jag utan OC ett tag här framöver

Av Akerhage
Skrivet av cchriss:

Memory clock är stock och core clock 1800mhz @825mv
Står på nvidias hemsida at stock boost clock är 1770 MHz på 2070s. Så knappt man kan kalla det för en överklock.
Har för mig att den boosta till en bra bit över 2000mhz med afterburners kurva men minns inte riktigt.
Har även ändrat fläktkurvan så den ligger på 41% tills 70 grader och sen sakta ökar i fart.
Sen vet jag inte hur jämförbara mina siffror med 2070s är med dina 2060 men det är ju samma arkitektur.
Du kan sänka och ändra kurvan och minnesklockan och jag tror att det är lösningen på dit problem.
Att den krashar kan bero på memory clock är dock inte säker.
Att den blir varm och högljud är inget konstigt med den autoöverklockkurvan i msi afterburner, det blev min med.

Personligen bryr jag mig inte om min pc går 5% långsammare.
Om det är ett problem är det dags att uppgradera.
Vad jag däremot bryr mig om är om den låten som ett stridsplan eller är instabil.

Jag kanske skiter i afterburners överklock helt och kör på standard. Dock kankse Afterburner kan vara bra att använba för att ställa in just fläktkurvan på då, även om man inte överklockar?

Av Akerhage

@cchriss: Den är intryckt, fast bakstycket har ju "fri sikt" om man säger så. Det är bara chassits sidor som ändå är täckta som är mot soffan och mot väggen där. Kommer dock flytta ganska snart, så lär bli en annan placering av datorn. Har inga extra chassifläktar etc i datorn.

Av Akerhage

Jag var lite sugen på testa denna när den kommer ut. Även om Xiaomi kanske är lite suspekt. Men har redan telefon, luftfilter och dammsugare från Xiaomi hemma så är körd ändå.

https://www.androidauthority.com/xiaomi-mi-band-5-1109250/

Av Akerhage

Tack för svar. Får försöka luska ut bra placering. Bjuda två polare på bärs som kan hålla varsin högtalare när jag sitter i soffan o kikar film

Av Akerhage
Skrivet av mrqaffe:

Högtalare på väggen och du ska kanske välja en bi, di eller omnipolär snarare än en med vanligt spridningsmönster, väljer du ändå en med vanlig spridning kan det ibland låta bäst att rikta den uppåt så du lyssnar på reflexerna från taket. Många "Atmoshögtalare" är riktade uppåt så det kan vara värt att kolla på såna.

Jag har ju redan högtalarna? De som kommer med soundbaren nu. (Vill helst inte lägga mer pengar på det). Har även väggfästen där jag skulle kunna vinkla högtalarna inåt mot mitten av soffan etc och i höjdled.

Av Akerhage

Lånar tråden här lite så slipper jag skapa en ny.

Jag skall flytta och kommer ha soffan precis vid väggen, hur ställer jag då bakre högtalarna bäst samt subben? (Planlösningen nedan, soffan är den beiga saken). TVn är på väggen framför. Jag har alltid haft bakre högtalarna ca 1m bakom soffan, men det går ju inte längre.

Kan man kanske smälla upp ena bakre högtalaren i kökshörnet?

jag har en Soundbar nu, Samsung HW N950, (7.1.4-system) med en sub och två bakre högtalare med atmos-stöd som skall studsa ljudet mot taket.
Egentligen har jag väl inget val mer än att lägga högtalarna på soffryggen och ställa subben vid TVn (vid köksdelen).?

https://i.imgur.com/fwpzDLf.png

Av Akerhage
Skrivet av cchriss:

Mitt grafikkort gick med lite för högt och varmt efter autoöverklockningen.
Dock var det fortfarande stabilt. Autoöverklockningen var alldeles för aggressiv framförallt med spänningen.
Fick köra med Msi afterburner och överklockningen avstängt tills jag orkade fixa till det med en väldigt lättöverklocking med en undervolt och kraftigt minskad fläktkurva.
Nu är det ganska tyst med strax över nvidias stock klockhastighet och skaplig temp.

Med undervolt? Så du har inte dragit upp Core voltage utan sänkt den? Fast ändå lyckats överklocka Core och Memory Clock?
Jag kör +100 Core Voltage med kurva som sagt på Core Clock och endast +350 på Memory Clock. Men kanske räcker sänka kurvan lite då som autoskapades? Om man kan göra det?

Av Akerhage

Fick en krasch nu när CPU låg på 71 grader vid ca 50% belastning. Dock när det kraschade så gick CPU ner till 26% direkt.
GPU låg på 77 grader vid 93% belastning.

Tror det kan ha att göra med Afterburner ändå, för testade spela nu ett tag när afterburner var avstängt och då fick jag inga krascher. Så kanske har att göra med överklockningen ändå. Minns inte exakt hur jag överklockade men har för mig det var automatiskt och jag fick till någon kurva. Har sen dessutom dragit ner memory clock till +350 bara.

Tycker också att fläktljudet var bättre med Afterburner avstängt. Men kan ha ställt in en högre fläktnivå där för att kyla mer. Dock verkar väl tempsen bra på GPU fast kankse inte så bra alls på CPU?

Av Akerhage

@SCORPIUS - tack för det. Så jag bör ta med Core Clock, Memory Clock och Power med här? Eller räcker tempsen?

GPU1 Temperature och CPU Temperature har jag nu iaf på Monitoring och in OSD. Kanske räcker för mig med dem? (Jag fjärrar min dator från jobbet nu, så kan pilla inställningar, men får köra testet med spelet efter jobbet sen)

Av Akerhage

Jag har redan MSI Afterburner (Där jag överklockat grafikkortet bland annat). Vet dock inte om jag installerade RTSS då? Men jag antar jag isf behöver få fram värdena i spelet med via något kortkommando eller inställning? För som det är nu så ser jag inga värden när jag spelar. Och så kraschar ju spelet och då tar det lite tid för mig att hinna komma in på skrivbordet/Afterburner kanske för att få aktuella temps tänker jag. Jag har dock temperaturmätning på skrivbordet, så kan ju snabbt kolla den när spelet kraschar kanske.

Vilka temps bör jag ligga under?

Hittar denna "On Screen Display" - Behöver jag ändra något här kanske för att se tempsen i spelen?

https://i.imgur.com/F3MLJie.jpg