Inlägg

Inlägg som Akerhage har skrivit i forumet
Av Akerhage

Går det på något sätt att ta med 2st LED Outdoor-lister och ett gäng lampor och få igång det i skogen om man har en WiFi Hotstpot eller liknande? Tänker om man tar med hubben och lamporna ut, ifall det skulle gått att synka till musik på något sätt? Eller måste man köpa någon 3G WiFi-router med sådan dongel typ?

Av Akerhage
Skrivet av Nautilus011:

Vad är det för tjänst?

Har råkat ut för precis samma sak för en tid sedan. Får också spam. Brukar blocka topdomänen, men blir lite svårt om det ser ut som att dom skickat från xxx@outlook.com då jag inte gärna blockerar @outlook.com/gmail.com etc.
Är också emot att klicka på en "unsub" länk då jag fått för mig att sidor som använder sig av spam inte bryr sig och inte skulle dra sig för att sälja min epost vidare.

Det var länge sedan jag fixade detta så jag minns inte vilken tjänst det var nu, jag vet att man fick skapa en mapp i outlook som hette "unsubscribe" och flytta över alla mail man får dit så skall den iaf hjälpa till att unsubscriba från "tjänsten". Kan se om jag lyckas reda ut det. Råkade testa en annan tjänst här nu https://unsubscriber.com/.

Av Akerhage

Jag har någon unsubscribe-tjänst där jag lägger alla mina mail i så det automatiskt skall fixa det. Får hoppas det funkar!

Av Akerhage
Skrivet av ELF:

Felmeddelande vid borttagnign av en enhet verkar vara en bugg för tillfället.
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/cant-de...

Skulle dock inte tro att denna enhet har med spam mailen att göra. Den har nog tillkommit vid ett tidigare tillfälle.
Har du loggat in med ditt konto på en annan dator någon gång?

Jag märkte det inte gick att ta bort mina egna datorer heller. Så du har nog rätt där.
Jag ser på min aktivitet att någon i holland, italien, brasilien, Kina, Korea, USA etc försöker att synca mitt konto. Men nu när jag ändrat lösenord verkar det inte fungera. Dock lite jobbigt att min mail nu verkar ha använts för att lägga en subscription typ överallt. Har ett gammalt betalkort som ligger på mitt Microsoft-konto som väl är. Annars kankse de hade kunnat köpa saker med kontot.

Tror du att det räcker nu att jag bytt lösenordet så att de iaf inte kan regga mig på fler sidor? Har valt att logga ut från alla enheter med.

Av Akerhage

Blivit hackad / Outlook/Microsoft - Får massa spam och har ngn konstig "device" på mitt microsoft konto

Jag var jävligt dum och svarade på ett mail som verkade komma ifrån no-reply@microsoft.com och noterade inte att jag då skickade till en hotmail.department.alerts@googlemail.com.

Detta leder nu till att jag får tonvis med mail och spam och sidor jag verkar har reggat mig på. Hur fan gör jag för att få stopp på skiten? Har ändrat mitt lösenord via Microsoft Authenticator och väl där inne finns en enhet som inte är min som jag inte kan ta bort.

KPC06 HP Compaq 8200 Elite USDT PC. Klickar på "Remove your Device" och "Im ready to remove device". Den laddar en stund men får upp felmeddelade "Couldnt remove your device, something happened. Wait a bit then try again"

Tips någon?!

Av Akerhage

Fick till allt igår. Imorse funkar ingenting?
TVn startar inte med min "starta allt"-action.

Funkar sättta igång TVn genom att gå in på Devices och tryck Samsung TV och få in fjärren på telefonen där och starta.
Vill inte styra med mobilen alls utan vill att fjärrkontrollen skall göra detta.

Har stängt av CEC nu överallt vilket jag gissar jag bör göra? Vet inte om TVn inte slås på om det kanske är så att den inte är uppkopplad när den är avstängd?

Riktigt krångligt att programmera skiten. Satt 3h igår. Funkar ibland, ibland inte. Tips tack av er som sade det skulle funka 🥰

Löst!
Efter många försök tror jag att jag fick till det. Genom att koppla hubben till datorn och därifrån lyckas programmera hubben och lära den tvns powerknapp genom att trycka med kontrollen nära hubben. Nu startar allting. Och kan styra shielden med kontrollen. Finemang. Får hoppas det håller i sig!

Av Akerhage

Har fått min Logitech Harmony nu, har anslutit till hubben och gjort min första Action. Hubben hittade min Samsung TV, Samsung Soundbar och min Shield.

Jag har nu ställt in att
1. Starta TV
2. Starta Soundbar
3. Sätt soundbar på HDMI 1.
4. Delay
5. Starta Shield.

So far so good!

Men hur gör jag nu då för att styra shielden med kontrollen? Nu styr den TVn bara?

Av Akerhage

Haha ja fjärren ser ju katastrof ut men bara den funkar så är jag nöjd. Jag tänker chansa på upplägget ovan och även kanske lyckas få till någon action med Hue lamporna hemma också. Att dom stängs av när jag stänger av enheterna.

Tack för hjälpen här inne

Detta är exakt så jag vill ha det som skrevs ovan

"Sen beror det ju på hur du använder enheterna, kör du alltid via din Shield exempelvis kanske du vill att "TV"-knappen ska leda till att teven, soundbaren och Shielden sätts igång, teve och soundbar hamnar på rätt ingång och fjärren liksom landar i att styra Shielden, förutom då volymknapparna som styr soundbar, och av-knappen som stänger av allt."

Av Akerhage

Då gör jag det och hoppas att det är smidigt att koppla ihop alla tre enheter till den då
Ser inte direkt på kontrollen att man kan välja olika enheter, men det löser sig säkerligen
Om någon vet en bra guide för att få ihop den med TV, Soundbar, Shield och livet i sig så hojta till!

Av Akerhage

Säljs en Harmony Companion på blocket för 400kr med hub och allt. Hade det funkat?

2) Logitech Harmony Companion 400 kr - se Bild-2
I mindre bra kosmetisk skickt därav priset men 100% funktionell.
Kommer med följande innehåll:
- Hubben
- Strömadapter till hubben
- Companion fjärren
- USB-sladden
- IR-ögat (IR-miniomvandlare för stängda skåp)

Av Akerhage

Det fungerade att ladda ner Outlook. Lite synd att E-Post klienten som Windows har är så mycket bättre utseendemässigt. Tack för all hjälp här

Av Akerhage
Skrivet av nu1mlock:

Både ja och nej. Det där är en IR-fjärrkontroll och eftersom Nvidia Shield inte har någon IR-mottagare så går det inte. Nvidia Shield styrs direkt via antingen blåtand eller CEC som tidigare nämnt.

En väg runt det är att köpa en IR-mottagare som man ansluter till Nvidia Shield via USB. Med en IR-mottagare ansluten så kan du styra Nvidia Shield med den länkade fjärrkontrollen - eller vilken annan universal-fjärr för IR som helst.

Har du testat att dra ur och koppla in HDMI-kabeln mellan TV och Nvidia Shield? Ofta brukar CEC-problem kunna lösas med en ny handskakning.

Okej, tack för bra information och tips. Skall göra ett försök med det imorgon då innan jag skickar tillbaks kontrollen och köper något nytt som förhoppningsvis funkar. Har du tips på en bra IR-mottagare? Låter ju smidigare än att förlita sig på CEC som alltid krånglar -)

Av Akerhage

Hade den här inte fungerat för att ev kunna styra alla mina enheter?

https://www.amazon.com/dp/B00M4I1BAY?tag=geekdeck-20&linkCode...

Av Akerhage

Tack, testar ladda ner office här nu!

Av Akerhage

Hej, skall kika om dom har det. Vart kan jag se detta enklast då jag inte har koll på vem som ansvarar för IT-frågor på företaget. Funkar outlook fortfarande då för jobbmail?

Av Akerhage

Köpte kontrollen i länken ovan i mitt förra inlägg.

1. Den kan inte starta igång shielden?
2. Den stänger inte av TVn när man stänger av.

Har samma inställningar påslaget som fixade det innan. Men är kanske HDMI-CEC bara som krånglar som vanligt?

Inget tips på varför punkt 1 krånglar?

Av Akerhage
Skrivet av Mayhem SWE:

Slå på CEC. Som typ alla TV-tillverkare har Samsung hittat på ett eget namn för detta, så kolla efter Anynet+ i menyerna. Det kan behövas aktiveras individuellt för varje HDMI-ingång, så har du flyttat vilken ingång som Shielden är ansluten till kan det vara det som spökar. Kontrollera även i Shielden så att det är aktiverat, vad Nvidia valt att kalla det vet jag dock inget om…

Tack men är helt hundra på att jag redan gjort detta. Men att det inte fungerar att använda TVns fjärr ändå för att styra shielden.
Kanske är det någon inställning i Shield med? Finns ju massa inställningar där om hur man skall styra allting, väldigt rörigt dock förstå.

Anynet och CEC var fullt påslaget på både Samsung och Shield, men fungerade inte. Nåväl jag hittade någon fjärrkontroll till shielden på amazon för 179kr så börjar med att testa och hoppas den fungerar.

https://www.amazon.se/fj%C3%A4rrkontroll-TV-kontroll-tr%C3%A5...

Av Akerhage

Men kan jag styra Shielden med min TVs fjärrkontroll då? Har för mig att detta gått göra tidigare men sen slutade den att fungera. Det hade ju varit optimalt att ställa in min Samsung TV-fjärr att styra Shield. Men hur tusan gör jag det?

Av Akerhage
Skrivet av snajk:

Ja ok. Det enklaste kanske är att köpa en simpel men programmerbar multifjärr för de tillfällena. Jag vet inte hur bra de är på att styra just shield förstås, men i övrigt kommer man rätt långt med typ: https://www.amazon.se/-/en/dp/B077BR15TH/

Tack, det verkar dock som den bara har möjlighet att styra 2st enheter? Hade gärna haft iaf att man skulle kunna programmera 3st enheter. (Sen har jag noll koll på hur man kopplar ihop enheten med kontrollen, men antar det är sådana koder som förr i tiden man får testa sig fram med?)

Av Akerhage
Skrivet av snajk:

Jag vet, men det finns tyvärr inga bra alternativ. Vanliga multifjärrar går inte riktigt att jämföra i mina ögon. Sen kör jag faktiskt mestadels tevens kontroll nu, med CEC så kan den styra CC, XB och så, så behovet har ju minskat. Men det är trevligt att kunna be Google stänga av teven när det är läggdags för sonen och man inte hittar fjärren exempelvis.

Mina behov är inte jättestora här, jag vill egentligen bara kunna använda kontrollen till att starta TVn, Starta Soundbar och sen styra Shielden då. Förhoppningsvis om allt fungerar är det ju bara shielden jag behöver kunna styra. Då jag har ställt in den att starta TV och Soundbar automatiskt med ARC. Dock krånglar ju det där ibland och då måste jag använda de andra kontrollerna för att ex ändra input och så.