Inlägg

Inlägg som WDac har skrivit i forumet
Av WDac

får jag gissa 640x480 ??

Av WDac

RÅ NAJS fan vad jag vill släppa allt vad det heter BF3, Killing Floor, WoW osv å bara gotta in mig i SC5

Av WDac
Skrivet av KeyPakt:

Det är nog fullt möjligt att de till och med kan bli snabbare än x86. Enligt en artikel jag läste i Datormagasin så är den största skillnaden mellan ARM (RISC) och x86 (CISC) det sätt som processorerna arbetar med minnet. RISC bygger på en arkitektur som för att göra en sak delar upp denna i flera instruktioner medan CISC kan bearbeta hela instruktionen på en gång. Det ska emellertid gå åt mer minne för att RISC ska fungera optimalt men minne är idag inte något som det är direkt brist på vilket var fallet när man tog fram x86. Det stora övertaget som ARM har mot x86 idag är på mängden energi som går åt att utföra en instruktion.

Intel är ju dock rätt bra på att göra det som de är bäst på och så länge det gör det så kan det bli svårt för ARM att springa om, men man vet aldrig.

Någon som är bättre än jag på detta får gärna rätta eller fylla i.

jag minns förra ssvängen man diskutera RISC VS x86, det var typ 1993...

Av WDac

lagg, har jag inte problem med som många verkar ha,

det jag har problem med är att jag är gammal och ser fan inte lika bra som förr så jag ser inte folk lika snabbt som kiddsen gör.
sen gillar jag inte att det är mer DeathMatch än TeamPlay vad man än väljer att spela Conq, Rush osv.

Av WDac
Skrivet av Yellowtown:

jag måste bara fråga! varför ska du klocka en p4 HT??? vad använder du datorn till?

troligen av samma anledning jag klockar min i5:a... för att jag kan.

Av WDac

hur är det med utrymme för graffekort?? typ HD7959 eller ett nvidia GTX670?

Av WDac

haha kul, jag vill inte köra med SpeedStep alls då jag fått en psykisk knäpp om att min dator är snabbare utan *folie hatt på*

Av WDac
Skrivet av Vatten:

Anonymous har vad jag vet inte hackat någon server utan endast endast arrangerat DDoS-attacker, men jag har inte läst vad som egentligen gjort så jag kan ha helt fel. DDoS-attacker idag är nästan som för över 10 år sedan då man lurade sina kompisar att installera ett program på datorn och så kunde man styra mängder av saker på deras dator. Styra CD-släden, stänga av datorn, spela upp ljud, ta kontroll över musen och andra funktioner.
(Det har påpekats att det var fel i texten ovan. Jag menade att det är skillnad på DDoS och göra riktiga intrång.)

Att Anonymous skulle hacka/knäcka hela Sverige ser jag som ett uttalande från någon som inte vet ett skit. Denna grupp har egentligen inte gjort någon större skada. Att arrangera överbelasningsattacker är inget som ger skrytfaktor och visar att man kan. Skillnaden mellan Anonymous aktivitet och genuina grupper är att Anonymous kan jämföras med fjuniga ungar som köper färdigmoddat chassi och färdigmoddade komponenter medan en riktig moddare gör allt själv från grunden. Fjunresultatet kan se snyggt ut men känslan är skit medan genuina bygget är riktig kvalitet, mycket möda och energi vilket man verkligen ser i detaljerna.

Vanliga Svensson tror Anonymous är riktigt kunniga men om man vet lite vad dom egentligen gör så är det skrattretande. Om nu Anonymous skulle knäcka Riksbankens sida genom att lägga in information om hur banksystemet egentligen fungerar på Riksbankens sida genom att peka till några dokumentärer, DET HADE GETT RESPEKT och lärt mänskligheten lite om slaveriet i stort sett vi alla lever i. Men jag tror inte att Anonymous någonsin kommer genomföra något sådant.

Att bara skada utan att peka hur ruttet det är eller peka till ett bättre alternativ i samma veva är som att misshandla människor för att dom har "fel åsikt". Att bara skrika glåpord mot några man hatar utan att våga ta diskussion är fega människor. Många är nog rädda att ta en riktig sansad diskussion (Ej TV-debatt) för dom är rädda att ha fel och deras världsbild skulle rasera. Då är det lättare att misshandla människor som har "fel åsikt" enligt deras tycke.

Det är lite på detta sett jag ser Anonymous aktivitet, dom skadar men ger inget bättre alternativ.

inte ens Anonymous som gör DDos scripten, Anonymous är bara en grupp som använder sig av riktiga hackers egenhändigt tillverkade verktyg.

Av WDac

jag hade en 925 förr, den låter inte illa, min far fick ärva, han kör dock som vanligt på sina datorer med locket av på chassiet, men den låter ändå inte så illa som ni beskriver de ssenare modellerna av 900 serien.

Av WDac

dåligt luftflöde i chassiet? då får du ju varm CPU som då aktiverar fläkten att jobba som satan att hålla CPUn på 57*C

Av WDac
Skrivet av G4ban:

Ja dom skall tydligen ha gjort detta, det är även därför som dom har sänkt våran hastighet från 24mbit till 8mbit. Blev dock inte ett dugg bättre efter det. Felet beror på väder och vind som sliter runt med telekabeln i skogen... Man märker det extremt tydligt, "ooh noes det börjar regna, nu kommer internet dö" eller "oooh noooooooes det börjar blåsa, då blir det inget internet ikv.........."

Om det e så bordet väl inte ha med det du beskriver att göra eller?

om det är märkbart på väder och vind så är det som du säger att det sliter å slänger och drar i kabeln som gör att det bokstavligen är glappkontakt.
man kan få lite stabilare med lite tur om du sänker ännu mer, så prova det.

om det inte hjälper så finns det bara en lösning kvar och det är att byta ut telekabeln som hänger i luften, eller byta ut och gräva ner den så den nya inte blir påverkad. dock tivilar jag starkt på att Telia kommer göra en sådan sak då det kan vara snudd på 1.8km kabel de behöver byta ut och gräva ner. och då kan man lika gärna lägga fiber från stationen till huset när man ändå gräver.

fråga skall ni defenetivft göra, men svaret är nog stort fett nej och då är det bara 3g kvar. men då bör ni ha en rejäl jävla mast på tomten för att få bra mottagning om ni bor i skogen. för 3g täckningen är bara tät runt lite större städer. jag bor i Norrtälje 7mil norr om Sthlm och här suger 3G nätet, inte så långt bort från stan om man säger så.

Utomhus antenn för 3G router på en mast på huset/tomten (typ som stoplen för TV antenn på huset) är nog det mest troliga lösningen för er i slutändan är min gissning.

Av WDac

som gammal Telecom Tekniker (inte från Telia) har jag en fråga har Telia någonsin Synkat er linje mellan hus och telestation?

för om man synkar tex 4mbps så är det var telekabel klarar av och då MÅSTE man sätta hastigheten på uppkopplingen till 4mbps för att det skall bli stabilt utan tappade paket. spelar ingen roll att stationen kan leverera 8mbps, klarar linjen inte av 8mbps skall uppkopplingen inte vara inställd på det.

jag synkade min fars uppkoppling till 6.5mbps och satt då hans uppkoppling på 6mbps och vipps så fick han stabil uppkoppling ute i skogen då han längre inte försöker skicka data snabbare än vad telelinjen klarar av.

om jag vore dig skulle jag be dem synka och det kan dem göra när du sitter i telefon med dem.

sen om du tycker det är skit att du inte får ut så mycket så kommer det iaf bli stabilt efter att man har satt profilen i DSLAM till samma hastighet som man får ut vid en synkning mellan Modem och telestation.

OBS det är inte en synkning ut mot internet. bara mellan modem och stationen för att se vad just er telelinje pallar med.

Av WDac
Skrivet av bamse82:

om du bara vill testa hur ubuntu funkar så kan du ju köra det i t,ex vmware workstation eller liknande så får du ju se hur det funkar och så vidare

Live CD/DVD tanka hem en ISO fil som har ordet Live i filnamnet så bootar man upp OS:et i RAM å så kan man testa innan man startar Installationen från Live OS:et, finns genväg på skrivbordet för installation till HDD.

http://blog.hanthana.org/wp-content/uploads/2012/09/Hanthana-LXD...

Av WDac

Inte läst hela tråden men bara lite erfarenheter och tänker inte diskutera vad som är bättre än vad osv, men nästan alla Linux distar får fart på äldre hårdvara, dock svårt att hitta drivare ibland om det är äldre hårdvara, tex min gammla laptop finns ingen nyare drivrutin för Realtek WiFi funktionen så den är sjukt långsam jämfört med windows och drivarna där.

Fedora 17 KDE och Linux Mint 13 MATE (Maya) är mina favoriter, gillar Fedora iom att jag pysslar lite med RedHat på jobbet. Fedora är en avknoppning på RedHat Desktop OS.

Min mor som är totalt novis på datorer kör Linux Mint 13 32bit då Handelsbankens mjukvara och drivrutinerför dosan och BankID bara har drivare för 32bit.
Dock funkar det stabilt i Linux Mint 13 32bit och Fedora 17 32bit, Linux Mint har MATE, Maya och Cinnamon UI packs, Fedora har flera olika UI pack att välja på, jag gillar dock KDE som är en av allternativen

min mor surfar, skriver mail, skriver dokument och lyssnar på webradio hon är jätte nöjd med Linux Mint 13.
Som min mor säger, startar mycket snabbre än Windows, men ser ut som Windows och hon känner igen sig med start knappen osv.

Dock har jag märkt att Linux Mint startar snabbare för varje uppboot, till en viss gräns givetvis, jag gissar på att den har ett register med filer som man ofta använder och där med startar inte filer / drivrutiner i onödan utan förns man behöver använda dem

Dock blev det lite jobbigt när jag köpte nytt grafikkort, jag avinstallerade inte drivarna innan jag stoppa i det nya graffekortet och gav bort det gammla till en kompis på Åland, så när jag skulle installera nya Catalyst drivare för mitt HD7950 kort så krävde den att jag skulle stoppa i mitt gammla HD5850.
så de sluta med att körde "format C:\" och installera om.

jag kör dubbel boot på 2 olika HDD´s, har hotswap i fronten, så jag stoppar i Win7 HDDn eller Fedora HDDn beroende på vad jag vill köra.

tyvär blir det mycket win7 iom att jag spelar rätt mycket när jag är hemma, finns Wine för att köra Windows prog i Linux OS men funkar inte alltid så jätte bra så jag har bara Wine installerat för drivrutiner som inte finns eller funkar så bra till Fedora eller Linux Mint.

Jag är inte jätte vass på Linux men jag tycker är kul och lär mig något nytt varje dag om det och rekommenderar varmt att du kör någon Linux Dist, Ubuntu har jag inte fastnat för riktigt.

Jag har Linux som desktop OS, Filserver och Router i olika datorer. windows har jag för att spela spel så smidigt som möjligt.
dock rullar Wolfenstein Enemy Territory kanon på Ubuntu, Linux Mint, Fedora, SUSE osv

GL HF

EDIT: om du har problem med att spela upp film eller musik i något Linux OS, så tipsar jag om att köra XBMC som Video Prog även om det är ett HTPC prog, så tar XBMC alla möjliga varianter på filformat video och ljud codec.

Jag kör XBMCbutnu på min Raspberry Pi och på min HTPC med Linux Mint. även kört XBMC på Win7 men det är inte aktuellt i denna tråd.

http://appletvblogr.com/wp-content/uploads/2011/01/xbmc-atv214lg...

Av WDac

Vanilla är bara nostalgi inget annat, jävligt bra nostalgi, men bara nostalgi. WoW har blivit mycket bättre, det jag saknar seriöst är 40manna raids.

Men att fortsätta harva runt i Vanilla utan någon som hällst utveckling på flera år nej tack. många som spelar idag har inte ens spelat sen vanilla tiden utan började i TBC, sen finns det många som påstår att dem spelat sedan Vanilla fast dem inte har det. tror många av dem vill köra Vanilla för att dem aldrig spelade Vanilla igentligen.

Av WDac

AMD kort som gäller med Eyefinity

Av WDac
Skrivet av Yooriitzz:

Är inte razer ganska överskattat? Det blir ju liksom lite som när du köper märkeskläder? Märkeshörlurar typ?

jag gillar inte Razer... säker bra kvalité men jag gillar generellt inte deras möss.

Av WDac
Skrivet av Rah!:

Du nämner inget om addons eller så, så jag vet inte hur relevant detta är, men:
Jag drog in WoW här om dagen och noterade först att innan jag började fippla med addons så hade jag 60 fps (vsync på) konstant, även i Orgrimmar - som förvisso var jäkligt öde för stunden. Efter att jag börjat pilla med addons så upplevde jag dock att spelet inte riktigt flöt, så jag drog upp fps igen och noterade att jag nog låg mellan 30-40 fps hela tiden. Jag började då pilla med multisampling, triple buffering och så vidare. Inget hade någon nämnvärd effekt dock. Rent logiskt så var egentligen det enda som ändrats sedan jag noterade 60 fps att det hade passerat tid (vilket skulle kunnat innbära närmare peak hours i Orgrimmar) och att jag fipplat med addons. Så efter att jag flugit ut ur Orgrimmar och ytterligare fipplat, samt kollat CPU- och GPU-användning så gick jag på addons istället. Efter litet av- och påslagande av diverse addons så kom jag fram till att det var Power Auras Classic som var boven i dramat.

TLDR;
FPS med Power Auras = 30 - 40 (både i och utanför Orgrimmar)
FPS utan Power Auras = 80 - 160 (Orgrimmar, Valley of Wisdom, ca. 20 spelare på skärmen)

(Mina specs: 2700K @ 4.6 GHz, GTX680 @ 1306 MHz core, 16 GB RAM @ 1600 MHz CL9
Så vi bör ha hyffsat snarlik prestanda)

jo vissa addons sabbar prestandan betydligt, gäller att köra ett addon i taget så man vet vilken som är kass.

Av WDac
Skrivet av Sebastian19:

förresten provat stänga av Hyperthreading?

appropå stänga av saker, min dator strular BETYDLIGT mindre efter att jag stängde av SpeedStep helt och hållet.

Av WDac