Inlägg

Inlägg som NiV3Rt har skrivit i forumet
Av NiV3Rt
Skrivet av Henrico:

Min fru tycker att Id4:an börjar kännas gammal och rätt tråkig sa hon i helgen...

Ska byta I december. Ska bli intressant att se om model y juniper kommer innan dess...

Det är så märkligt med Volkswagen för jag tyckte Passat GTE kändes fräsch och modern då jag hade den (bortsett från appen som var helt oduglig). Var så nöjd med den att jag valde Passat igen när det var dags att byta. Redan på den märktes det åt vilket håll de gick. Carplay var segt och buggigt. Ljudet var mycket sämre via Carplay än när man använde Bluetooth.

ID4 är ett fullkomligt haveri när det gäller ergonomi. Det går inte att göra nånting alls med armen vilandes på armstödet utan man behöver lyfta armen för att trycka på den sega touch-skärmen. Carplay tar evigheter på sig att koppla upp vilket är mycket irriterande när man är i ett samtal när man sätter sig i bilen. Jag var mer bekväm med att använda Teslan redan efter första helgen än jag var med ID4 som jag aldrig riktigt kom överrens med.

Av NiV3Rt

Hämtade två bilar i Fredags. Min gamla VW ID4 som stått på verkstad i tre veckor för byte av batterimodul och min nya Tesla Model Y RWD. ID4 känns som en trabant i jämförelse med Teslan 😅

Av NiV3Rt

På Måndag har min ID4 stått på verkstad i två veckor för nedanstående fel:

https://www.reddit.com/r/VWiD4Owners/comments/103ccaq/2023_id...

Så tröttsamt ska hämta min Tesla Model Y 8 Mars och vill ju bli av med min ID4. Rädd att det spårar ur och tar 6 veckor som var fallet med min GTE när batteriet sa upp sig på den.

Av NiV3Rt
Skrivet av Dunde:

Det är en "kampanj" från VW, garanti. Rätt vanligt på tidiga iD.

Ja det är jag medveten om att det är ett vanligt problem och att de har en kampanj. Min är dock inte inkallad till följd utav någon kampanj utan att bilen gav ett felmeddelande "Fel på elsystemet. Kör till verkstad". Fick ta en hyrbil ingen aning om vem som betalar det.
De är som vanligt så sjukt dryga på min lokala VW verkstad man får inte veta något 🙂

Av NiV3Rt
Skrivet av glemmy:

Är det en garantisak eller?

Jag antar det. Kokade i förrgår då jag fick ett mail om att det skapats en anmälan om maskinskada till försäkringsbolaget, men det är visst så de gör för att gå vidare ifall det skulle visa sig att det inte omfattas av garantin. Hoppas nu bara det går fort så jag kan bli av med den i tid. På min Passat GTE som jag hade en gång i tiden tog det sex veckor innan jag fick tillbaka den.
Har läst att många fått batterimoduler utbytta i samband med att de haft sin id4 inne på "over the air-uppdatering". Jag fick dock vad jag vet inte någon modul utbytt vid det tillfället.

Av NiV3Rt

Min VW ID4 first edition är inne på verkstad nu för byte av batterimodul. Trist timing då jag inom kort ska byta ut skräpet mot en Tesla Model Y

Av NiV3Rt

Ledningen och den underliggande organisationen på Nokia var helt slut redan innan iPhone kom.
Minns ni elefantörat? Ledningen tyckte det var väldigt viktigt att det tydligt skulle synas att det var en Nokia man pratade i. Trots att absolut ingen gillade det då man undersökte saken gick man vidare med det. Det tycker jag säger en hel del.

Av NiV3Rt

Hur är det med "äldre" bilar som har Volvo on call med 3g-modem. Är det möjligt att sätta in en batteridriven 4g-router och låta bilen vara uppkopplad primärt via den?

Av NiV3Rt
Skrivet av jnsson:

De senaste åren har du fått en fråga första gången du öppnar Google Messages appen om du vill aktivera RCS (Chattmeddelanden som Google kallar det) så det är inte så att det inte pushat för RCS innan nu. I min bekantskapskrets så är det en väldigt blandning på Android telefoner.

Då är det ju inte lika illa som jag trodde iaf. Har ju inte haft Android på några år så frågar för jag är rent av nyfiken och aldrig fått några svar på detta. Givetvis är jag lite skeptisk efter Googles tidigare misslyckanden när det gäller meddelanden (Hade haft Samsung sedan Galaxy S3 innan jag gick över till iPhone)

Av NiV3Rt
Skrivet av jnsson:

För dom med Samsung ja. Andra tillverkare (det finns andra tillverkare än Samsung ) har använt Google Messages innan ens RCS kom. Personligen använder jag Whatsapp väldigt lite. Använder i första hand SMS/RCS.

Vilket är en stor del utav de som har Android-telefoner så tycker inte man ska förringa det problemet. Verkar ju dessutom så att Google Messages först nu i höst har default-inställning med RCS aktiverat.

Av NiV3Rt
Skrivet av jnsson:

Ja, det har det för mig. Anledningen till varför det inte fungerat så bra för dig är kanske att du använt Samsungs SMS app och inte Googles. Samsungs är beroende av operatörer, medans Google inte är det. Jag har alltid använt Googles SMS app (Google Messages). Google SMS app blev standard på S21 och nyare medans du kan hämta den till vilken telefon som helst från Play Store.

Då minns jag inte fel då. Hade jag installerat Google Messages så hade jag ju fortfarande knappt kunnat nyttja RCS då jag skulle behöva övertala omgivningen att installera det först (istället för att använda WhatsApp eller något som de flesta redan har).
Verkar varit först iom Galaxy S22 Google Messages blev standard så lär väl ta ett tag till innan det är utbrett på samma vis som iMessage varit i över 10 år.

Av NiV3Rt
Skrivet av jnsson:

Sedan RCS kom till Sverige 2019/2020 så har det fungerat alldeles utmärkt för mig och de vänner som också kör Android. Vad är det som inte fungerat?

Har det fungerat out of the box sedan 2019-2020? För det är inte den erfarenhet jag har utav Galaxy S9. Kanske har hänt en del sedan jag gick över till iPhone hösten 2020?

Av NiV3Rt
Skrivet av Printscreen:

Så, när jag får det här på min iphone, kommer det funka rakt ur lådan med farsgubben som har en Samsung Galaxy S23? Behöver han göra något på android-sidan?

Är väl det jag gissar kommer bli lite lustigt. Efter att Google har gapat om detta så är det mer sannolikt att RCS kommer att fungera bäst med telefoner från Apple under förutsättning att man inte gör någon så som att installera "rätt" meddelande-app på sin Android-telefon. RCS har väl knappt fungerat mellan Android-telefoner i någon störra utsträckning.

Av NiV3Rt

Jag köpte en Macbook Air M1 med 8GB då den kom ut 2020. Provade i samband med det kollegans nya Dell XPS 13" med Intel i7 Evo nånting. Den hade 16GB ram men min kändes betydligt rappare. Min känsla var att Dellen inte hade cpu-kraft till att ens driva runt 8GB applikationer.

Däremot att ha 8GB i grundmodellen på något med "Pro" i namnet där har det gått för långt.

Av NiV3Rt
Skrivet av moire:

Ja, ett idiotiskt köp, precis som Telias köp av tv4

Ja, det måste väl vara sista sucken av operatörer som försöker vara mer än internet-leverantörer. Var ju massvis med sådant förr med exempelvis Bredbandsbolagets Brikks. Strax innan smartphones med Android/iOS slog då operatörerna skulle ha brandade telefoner med portaler ingen ville ha att göra med. Känns rätt döfött men jag förstår samtidigt att vill kunna tjäna pengar på något annat vis än att vara en ren infrastruktur-leverantör.

Av NiV3Rt

Jag hade en Surface Book 2 då den kom och är väldigt skeptisk till den serien efter den upplevelsen. Visst, den fungerade som den skulle men idén var ju helt döfödd. En dålig laptop och en dålig surfplatta till priset av en bra laptop och en bra surfplatta.

Av NiV3Rt

public bool IsDirty { get; set; }

Sånt här låter mycket roligare om man bara säger det på svenska 😊

Av NiV3Rt
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag har sett folk haft dyra mobiler som de får sprickor över hela skärmen och de säger de ej bryr sig, denna grupp användare förstår jag mig ej på.

Ser också det. Ofta brukar de inte ha något riktigt skal och skyddsglas. Jag brukar se till att jag har båda delarna från spigen (då jag haft bra erfarenhet av deras grejer genom åren) då jag köper telefonen och det är aldrig några problem. Behövde inte ens vara orolig när jag tappade min iPhone 14 PRO Max i asfalten för några veckor sedan

Av NiV3Rt

Jag har just nu 4,8% rörligt med SBAB. Lån 1,2 miljoner, uppskattat värde 2,2 miljoner.

Tråkig kostnadsökning det senaste året men jag klarar mig. Har kikat runt lite smått efter lägre ränta men verkar inte gå att få ner det så mycket mer att jag känner det är värt att lägga tid.

Av NiV3Rt

Tänkte det redan när jag skaffade min Macbook Air M1 vid lanseringen att för många hade det nog räckt gott med en iPhone SOC. De presterar ju inte helt tokigt.