Inlägg

Inlägg som tttomte har skrivit i forumet
Av tttomte

Jag hittade en video där någon byter ut ett trasigt nätaggregat mot ett standard på en dator som verkar ha samma strömkontakter på moderkortet som du. Där länkar han även vilken adapter han använde (tyvärr köpt i USA men du kanske kan hitta samma produkt närmare m h a tillverkarens produktnummer).

https://youtu.be/ajnVSWliS00?si=qb4MSuhQ7ihocMEl

Av tttomte

20-pin var det på äldre moderkort. För några år sedan kunde man ofta "bryta los" 4 pin på kontakten från nätaggregatet (därmed välja 24- eller 20-pin). På senare år har jag varit med om varianter där det är som en "utstansning" i kontakten som gör att man kan koppla in hela kontakten på moderkortets 20-pinskontakt med 4 pin som är vid sidan om. (Titta på kontakterna så syns det om det passar, som alltid ha inte nätaggregatet anslutet mot vägguttaget när du kopplar in kontakten). Funkar inte det finns det alltid 24 -> 20 pin-adaptrar att köpa.

Av tttomte

@DPG:
Inte med i din lista men annars är det ju ett bra tillbud på denna hos norrmännen just nu:
https://www.komplett.se/product/1116929/hem-hushaall/hushaall...

Vänligen
/tttomte

Av tttomte

Hej.
Kanske inte svar på din fråga men det är ju inte bara "sugvärdet" som är viktigt. Även om munstycket är bra designat, om det är en genomgående hög kvalitet (så den funkar några år) om det finns en hygglig filterfunktion mm. Det jag har märkt med billiga dammsugare (typ 300:- på ÖoB) är att de ofta kan suga hyggligt bra i början (kanske inte riktigt som en 2000:- märkes dammsugare) men det känns som "effekten/funktionen" avtar med tiden. Men problemet är också att filtren inte funkar så bra om de finns och allt känns kanske plastigt på ett dåligt sätt (inte så konstigt för priset).
Därmed inte sagt att det inte finns några bra dammsugare mellan de lite dyrare och riktigt billiga men jag skulle inte bara gå på "sugförmågan". Själv kollade jag runt mycket innan jag köpte och har en dammsugare en lite bättre kvalité som funkat bra i 18 år nu.

Dammsugaren du länkar till är säkert bra (ingen egen erfarenhet av den) men kan du lägga några kronor till tror jag detta är ett bättre erbjudande:
https://www.komplett.se/product/1116929/hem-hushaall/hushaall...

Vänligen
/ tttomte

Av tttomte

@TP-Link:
Genom byta till Googles DNS-sever enligt "lösning 2" som ni föreslog så fick vi det att fungera.
Tack för hjälpen!
/ tttomte

Av tttomte

Hej!
Har du testat om det funkar att "surfa" trots att den visar att den lyser rött och säger att den inte ha någon uppkoppling? Har liknande problem hos en kompis (öppenfiber/viasat med M9+) där fungerar routern som den ska (verkar det som iaf) men felmeddelanden gör att man inte kan lägga till fler enheter/noder (därmed försinner ju vitsen med Mesh...).
Jag är väldigt intresserad om du hittar en lösning (skriver såklart om jag löser/identifierar problemet).
(edit) En fundering till: Min kompis har en LAN-port i mediaomvandlaren som används för IP-TV har även du det?

Av tttomte

Problem med anslutning av DECO 9 plus (TP-link) mot "Öppen fiber" (VIASAT)

Hej!
Jag har en kompis som haft problem med täckning i huset och ville köra en Mesh-lösning köpte då ett kit med 3 st DECO 9+-enheter (TP-link).
Problemet är att vid installation av första enheten så lyser dioden på enheten röd och felmeddelandet i app:en är något i stil med: problem med internet/anslutning kontakta din internetleverantör.
Dock så fungerar internet om man "surfar" via W-lan:et man skapat vid installationen. Problemet blir i nästa steg att när enheten tycker anslutningen är felaktig så vill den inte sätta upp nästa nod (M9-enhet) och inget Mesh-nät kan alltså skapas.
Har någon haft liknande problem mot Öppen Fiber/VIASAT och M9 (eller M5) och hittat en lösning?
Finns det något sätt att få en mer tydlig beskrivning av felet från M9-enheten? (informationen i app:en är ju ganska begränsad, önskar att de även använt ett mer traditionellt web-grässnitt med mer info/inställningar).
Andra tips på felsökning? (Kan nämna att jag tog med två enheter hem till mig och där fungerar de som tänkt, jag har bredbandsbolaget/telenor eller vad de heter nu )

Vänligen
/ tttomte

Av tttomte

@Beginner:
Det är något frågat på Telias Facebook och de svarar att de använder egen programvara där de verkar ha låst funktionen att koppla in valfri extern enhet. Man måste ju även beställa extern hårddisk via supporten (om man inte beställer den direkt) så då kanske man måste uppge serienummer eller annat så de kan göra en MAC- eller annan låsning, tyvärr.
Men annars är det väl bara att testa om det inte blir mycket dyrare att beställa den externa i efterhand.

Av tttomte

BUBS stora tomteskallar (900g - burk)

Hej!
Finns det någon som vet om de säljer BUBS stora tomteskallar (900g på burk) i år? Jag hittar de små "överallt" men det är liksom inte samma grej. Har ni sett dom säljas i Örebro-/Västerås-/Eskilstuna-trakten skriv gärna ett inlägg.
Har iof sett att de säljs på några sidor för kontorsmaterial men gissar att de kan vara från förra året och så vill jag inte behöva skapa konton på ännu fler sidor :-).

Vänligen
/ Niclas

Av tttomte

@Hanko:

Vad menar du med att "det du ser samtidigt spelas på din dator"? Om jag väljer att "casta" något från youtube från en PC-försvinner "mediaströmmen" och det jag kan se är en stillbild som representerar klippet tillsammans med kontroller för att styra mediaflödet på min TV (där chromecasten sitter).
Du kan naturligtvis öppna en annan webbläsare och försöka sync:a ljudet med bilden som du "castar". Om det finns något program för det vet jag inte.

/ tttomte

Av tttomte

@Hanko:

Hej!
Det är inte PC:n du sänder från som är källan, inget data från själva "mediaströmmen" går via datorn. Den används bara för att hitta det du vill spela upp, initiera uppspelningen och även kunna kontrollera strömmen (skicka stopp-/paus-/spolningskommandon).

Vänligen
/tttomte

Av tttomte
Skrivet av Chinne85:

Vart kan man hitta gtx 1070 till ett bra pris efter blackfriday?

Komplett verkar ha ett tillbud under helgen:
https://www.komplett.se/product/920888/datorutrustning/pc-kom...

Av tttomte

Det korta svaret är ja det kommer att funka.

De förbehållen jag kan se är:
1. Byter du system-språk till svenska kommer nog inte "google assitant" att funka. Kanske ingen stor grej men Google verkar ju vilja sälja in just den funktionen med Pixel.

2. Bor du i en storstad och har Tre (3) som operatör så använder de ett frekvensband för snabbare datakommunikation (TDD LTE B-38) som inte varianten från USA har. Jag vet inte om även de andra operatörerna på sikt tänker nyttja det frekvensbandet men varianten för "övriga värden" (telefon från england/tyskland) är nog att föredra alltså.

3. Laddaren, i USA och England så har de ju andra väggkontakter än vi så laddaren till till telefonen kommer inte att passa utan adapter. Importerar man genom något företag brukar de kunna skicka med en adapter om man har tur. Igen stor grej men bra att hålla koll på eller köpa från Tyskland som har samma typ av väggkontakter som Sverige.

Det verkar vara en väldigt spännande telefon (men lite dyr) så återkom gärna med intryck om ni köper en.

Av tttomte

Hej!

Ja det låter ju som att datorn försöker boota från en icke fungerande hårddisk när den är ansluten. Har du testat att gå in i bios (vanligtvis trycka "Delete" eller F2 vid start)? Där kan man oftast ställa om boot-ordningen, alltså vilken disk som datorn försöker starta från först.

Av tttomte
Skrivet av r3mpuh:

Har någon fått sina "Harman Kardon Onyx Studio Bluetooth Speaker" bekräftat skickade utav cdon?
Mina order står fortfarande under "behandlas" trots att den lades för över 85 timmar sedan.
Istället spärrade cdon mitt konto helt utan förklaring och hänvisade till kundtjänst som sade att de tyvärr inte kunde hjälpa mig. Tur att man inte har varit dum & köpt deras "cdon+" medlemskap de rear ut idag t.ex.

Japp, jag har fått min. Den står på bordet här och väntar på att bli inslagen i julpapper.

Av tttomte
Skrivet av stormense:

De har haft några bra helgkampanjer på udda SSD för oss Swecar på den tiden dessa var dyra. Sitter några 128 GB i min dator som är inhandlade där. Lite surt bara att sms-avisering inte är deras grej. Fick vänta en dag extra på postgubben.

Det var ett tag sedan jag inte fick SMS-avisering men är det posten som levererar så har det alltid funkat för mig att kolla var paketet är mha kollinummer på postens hemsida och när paketet är i butik (utlämningsställe) så har jag talat om de sista 4-siffrorna i kolli-nr (det är de man får i sms-aviseringen) och lämnat fram leg.
De kan ju ha ändrat det på senaste året för att butikerna ska betala för tjänsten SMS-avisering, men har man inte långt till utlämningsstället så är det bara att testa. Sorry för OT men tänkte det kunde vara bra att veta för alla som förväntansfullt längtar efter sina BF-fynd.

Av tttomte

Beror ju lite på vad du skall ha den till, håller dock med om att sheild verkar vara ett väldigt trevligt alternativ, klockren om man spelar mycket på sin platta.

Jag har själv en Galaxy Tab Pro 8.4 och är i stort nöjd med den (fick versionen med endast WIFI för 2000:- när elgiganten hade kampanj för nån månad sen). Mycket fin skärm och perfekt storlek enligt mig. Det jag kan klaga på är väl samsungs "förbättringar" av android som bara slöar ner och inte tillför något (som de flesta tycker alltså) men det går ju att roota om man har tid/lust. Det går att köpa till ett ställ att docka plattan i vilket jag uppskattar (funkar inte lika bra som nexus 7 från 2012 med pogo-pins men ändå okej). Gillar du AMOLED så finns ju även Galaxy Tab S 8.4, den skall vara smidigare/lättare och även kännas något snabbare säger en del men den kostar ju mer också.

Jag gillar ju alltid att kolla innan jag köper om det är något som innehåller en skärm så har du webhallen/inet/alina i närheten skulle jag rekommendera att kolla upp shield när den kommer och jämföra med dina andra kandidater.

Av tttomte
Skrivet av Casper:

Jag ser Comviq Fastpris 245 som mest prisvärt ATM. 3GB 4G-surf, fria samtal, SMS och MMS till alla operatörer samt de går i Telias nät. För, som namnet antyder, 245kr i månaden.

Telias nät? Det är väl Halebop som har det. Om jag inte minns fel så kör comviq/tele2 eget GSM-nät, delar 3g med telia och delar LTE (4G) med Telenor.

robalm om du talar om lite mer hur mycket du använder mobilen (samtal/data/sms) ungefär så är det enklare att rekommendera ett abonnemang/kontantkortsalternativ.

Angående bindningstiden blir det nog svårt att komma ur den, har ju sett att man i vissa fall kan byta abonnemangstyp hos din operatör innan hela bindningstiden gått ut, men för att byta operatör så får du nog vänta eller lösa ut dig.

Av tttomte
Skrivet av AllexM:

Men vad använder ni er av för virus program på eran t100, då processorn inte är lika kraftfull som i en vanlig dator?

Windows 8.1 har väl defender förinstallerat och aktiverat, den har väl antivirus delen från security essentials från ms som man kan ladda ned gratis för äldre windows versioner. Tror det är tillräckligt för mig så jag kör inte med något annat, men söker du något annat och antagligen bättre som inte kräver mycket datakraft så var nod det bästa alternativet för några år sedan när jag testade olika program.

Av tttomte

Hämta beställda artiklar i lokalbutik som ej finns i deras lager

Hej!

Jag har en fundering, hur funkar det när man beställer grejer för hämtning i lokal butik som ej finns i deras lager? Skickas grejerna då om de finns centralt och i så fall hur ofta?
Jag beställde från julkalendern och det fanns bara fåtal kvar centralt och inga i min lokala butik så jag tänkte att jag hade otur och de hann ta slut och inget skickades till den lokala butiken (Västerås). Nu kom varan in igen för några dagar sen centralt men jag har inte fått någon uppdatering på min order (står behandlas sedan jag beställde för en vecka sedan).
Kan ju vara så att man inte vill sälja de nya till julkalenderpriset men då borde väl ordern annulleras? Tänkte kolla hur det funkar för att se om jag bör undvika lokal utlämning vid nästa beställning.

Tack för ett bra jobb i övrigt.