Inlägg

Inlägg som Thallid har skrivit i forumet
Av Thallid

4 kB

Jag hade precis börjat acceptera att det går att göra coola grejer med snygga effekter och musik på 64 kB och så stöter jag på ett 4K-intro vid namn Elevated.

Jag vet att 64 kB är ruskigt litet men det är ändå lite sådär svåröverskådligt och man kan inte riktigt räkna till 65536 utan att det tar en dag eller så. 4 kB är inte oöverskådligt många tecken, det ska motsvara vad som får plats på ett A4. Inte heller ger resultatet mig den där typiska känslan om att något är datorgenererat med kala väggar, upprepade rektanglar och stjärnor som så många andra verk ger mig.

Jag tycker det finns en rimlig förklaring till hur Conspiracy gjorde t.ex. Chaos Theory. Liksom, kolla de rektangulära objekten som snurar i en cirkelformation i början. Säg att de har måtten 1*4*16, det är kanske 20 (*20) av dessa och sen 15 enheter bort ligger en likadan ring (*2). Ja, den här beskrivningen är ju inget som skapar ett 64 kB intro men det känns som att det kan vara en teori om hur de komprimerar grejerna. Alltså, man återanvänder information så mycket som möjligt. Detta kan visserligen vara helt fel, jag är ingen programmerare på något vis.

Elevated dock, är det magi? Troligtvis inte, men det kan fan inte vara långt ifrån. Kolla själva: http://www.youtube.com/watch?v=_YWMGuh15nE&fmt=22 eller originalfilen här.

Av Thallid

Ingen som har käcka tips på progressive?

Typ dessa från Bedrock Records: http://www.youtube.com/watch?v=Gk075SmSYs8&fmt=18 och http://www.youtube.com/watch?v=IQY6py4B3Lk&fmt=18

Av Thallid

http://www.youtube.com/watch?v=wgF0_pBjE2U&fmt=18 Den som inte lyssnar klart på låten kan lika gärna strunta i att klicka. Det är hard trance och inte någon låt från Trancemasters Dance Mania Femtioelva (mixed by Charlotte Pirreli & Bert Karlsson).

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Även din åsikt är lagrad i det runda arkivet.

Din åsikt är också lagrad i det runda arkivet.

Av Thallid

Jag släppte precis en 30 TB stor 2 ½"-disk, tyvärr följer den inte standarden för den är tre meter hög, men det är den största hittills!

Av Thallid

Har kört igenom spelet. Det var det första spelet på mycket länge jag fastnade för.

Hade varit coolt med mer friheter, fler grejer att handla med och sådant, det kändes lite väl linjärt ibland. Men det var coolt ändå!

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DAoG
Än 240 är ingen sportbil, går väl bra på en folkrace bana, drifting etc...
Men den understyr som ett as så jag tkr inte den passar inte.

Understyrd och drifting passar väl inte så bra ihop va?

Kika lite på Grupp-A-bilarna från 80-talet så får du se att Volvo kunde mer än att transportera farmors gamla piano.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas D
Core i7 8xx är LGA 1156 och 9xx passar LGA 1366.

Kan du inte bara hålla med om att den enda anledningen till detta agerande från Intels sida är att de precis som alla företag vill tjäna mer pengar?

Det ligger inget bra för oss konsumenter i att döpa en i5 till en i7.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Camper
Men TDP och effektförbrukning har ingenting gemensamt!

När ska ni lära er?

Nej, värmeenergin kommer ur tomma intet förstås.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EpicBoobs
Sen att kalla Vista for LolVista tyder på ännu mer okunskaps

Det verkar vara byggt på lika mycket kunskap som det här påståendet från någon annan i tråden:

Citat:

jag anser att XP är det värsta OS'et som någonsin gjorts och aldrig borde få komma nära en dator"

Min Windows-data ser ut såhär: http://img127.imageshack.us/img127/2747/screensh.png

Av Thallid

SDD kommer vinna över alla hårdiskar! Om 2 år har alla en SDD-hårdisk i datan... de e framtiden och de vet alla som kan tänka lite.

UT ME MEKANSIKT SKIT O IN ME DIGITALA SDD-HÅRDISKAR

Av Thallid

Kan man lira Crysis på den?

Av Thallid

Hej igen.

Hur får man snygga fonter i Debian? I Ubuntu så var det bara att installera msttcorefonts och så såg hemsidor och annat vettigt ut. I Debian ser det fortfarande ut som skräp, det känns nästan som jag använder fel upplösning (det gör jag inte).

Hur gör jag? Jag vill ha Windowskänsla på typsnitten, d.v.s. rena, raka och klara.

Av Thallid

http://pici.se/thumbs/t_mjrgyOWnC.gif

Kommentarer
Det blev 44 kr över din budget men jag antar att det inte spelar någon roll. På USB-minnet lägger du operativsystemet.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
Reglerna är väl enkla? Den som får högst klockfrekvens eller 3Dmark-score med en processor för vanliga persondatorer vinner. Eller?

Som sagt innan finns det många materialsporter. Andra sporter vinner eller förlorar man på genetiskt arv. Det finns inga sporter med lika villkor.

Och var köper jag den där TWKR-processorn? Hade varit kul att testa! Eller vänta nu ...

Plötsligt har hela Sweclockers blivit för pre-release benchmarking. Gött!

Coca har en stor poäng och de stora överklockarna håller med honom. Ännu ej släppt hårvara är inget man ska tävla med. Jag citerar Kinc:

Citat:

Equivalent hardware is needed for it to be considerd as anything else than just a preview of what is in store for the future.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Michaelo
Om man inte kan ha den till både laddning, dataöverföring och headset är den ju sämre än SE-kontakten, förutom att den är universell. Men det är inget problem här hemma för alla kör SE.

Det är inget problem för mig med Nokia 6600 heller. Laddar, flyttar filer och lyssnar på musik genom mitt micro-USB-uttag.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Du misstar dig. Det finns många skillnader, men det betyder inte att den ena företeelsen är förkastlig medan den andra inte är det.

Jag saknar faktiskt de fullständigt solida motargumenten lite. Finns det verkligen inget bättre än "Film är för dyrt så därför får jag ladda ned gratis" eller "Jag vill inte köpa film på plastskivor, så därför får jag ladda ned gratis"?

Okej, vi är eniga angående detta. Jag tycker också att det är helt upp till upphovsrättsinnehavaren att sätta ett pris på det denne har skapat, oavsett hur mycket pengar han har från början, vad andra tycker om priset eller om hans morsa är rik som ett troll. Men, det är inte så intressant, det intressanta i alla sådana här nyheter är hur politiker går upphovsrättsinnehavarnas vägar hela tiden, och det är inte vilka upphovsrättsinnehavare som helst utan det är de med enorma kapital som för det mesta har huvudkontor på andra sidan Atlanten. Gång på gång får vi indicier på antifildelares och påstått neutrala människors korrupta agerande men inget händer! Hela jordens befolkning ska avsäga sig sin rätt till privatliv, rättssäkerhet och yttrandefrihet för filmbolagens påstådda rätt att tjäna pengar.

Av Thallid
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elgot
Vem är jag?

Tillåt mig svara

Du är en person som inte ser skillnaden mellan stjäla materiella ting och kopiera immateriella. Du är en person som anser det vara viktigare att mediebolagen tjänar pengar än att det västerländska rättssystemet hålls intakt. Du är en fullblodsskojare och jag hoppas att folk inte tar allt för allvarligt på det du skriver.

Läser man på Sweclockers för första gången kanske man kan fråga sig varför Thallid skriver sådär, då ska jag förklara: Elgot tror benhårt på sina teorier om upphovsrätt. I varje tråd tjatar han oss fördärvade om sina Icahandlare som i framtiden ska komma hem till en och lämna mat gratis. I tråd efter tråd blir han överbevisad med fullständigt solida argument men det rör minsann inte Elgot den Hederlige!

Av Thallid

Då får jag tanka dem två gånger då helt enkelt. Tack för förslagen!

Av Thallid

Hur ska jag kolla filintegriteten över ftp?

Tja!

Har ett antal filer jag behöver föra över från en server långt borta. Det är viktigt att filerna kommer hem intakta.

Tyvärr har jag begränsad åtkomst till servern. Det enda jag egentligen kan göra är att logga in med en ftp-klient och se glad ut.

För det mesta stämmer det ju, men det ar hänt att det har blivit fel och det är oacceptabelt.

Hemma har jag tillgång till Linux och Windows XP.

Vilka är mina alternativ?