Inlägg

Inlägg som DasBoot_swe har skrivit i forumet
Av DasBoot_swe

Jag kör med sonos hemma, men det är ju för att jag vill kunna spela olika saker i olika rumm. Samt styra volymen via en app inviduellt för varje rumm

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av XFTality:

Har du hemförsäkring? Fuktskador täcks ju av den, och du behöver bara betala självrisk.

Man får en viss ersättning men man kan ju inte ha ett hus från 70talet som är orenoverat och sedan räkna med att få full ersättning om något händer. Blir åldersavdrag mm så man kommer fortfarande att få punga upp med pengar själv. Sen så var det vanligt med våtrumstapet och plastmatta. Det ger ju inte ersättning så man får klinkers med golvvärme och helkaklat.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Plattsättare
Cirkapris per timme: 450 kronor
Arbetskostnad för 10 kvm: 30 000 kronor (uppskattad tid: 60-70 h)
Materialkostnad utifrån det kakel vi valt: 30 000 kronor (kakel/klinker 300:-/kvm)
Totalkostnad 10 kvm: 60 000 kronor
Avgår ev ROT: -15 000 kronor

Rörmokare
Arbetskostnad för 10 kvm enligt rörmokare: Synliga rör 6 000 kronor, dolda rör 9 000 kronor (uppskattad tid: 1-2 dagar)
Materialkostnad standardvaror 10 kvm enligt rörmokare: 2 500 kronor
Totalkostnad 10 kvm: 8 500-11 500 kronor (beroende på om du vill ha synliga eller dolda rör)
Avgår ev ROT: -3 000-4 500 kronor

Sen är det eljobb beroende på hur mycket som ska göras.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Ska jag vara ärlig så hade jag unvikit att importera just något sådan. Är flera svenska tillverkare som har problem med att få igenom sina rör då elsäkerhetsverket hittat brister. Armaturens CE godkände försvinner då den ursprungligen inte är gjord för ledlysrör utan vanliga T5 lysrör. Det kommer säkert att lysa, men då det hela tiden hittas brister på just ledlysrör och de får försäljningsförbud så hade jag passat mig för att implementera dem själv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Aux in är lägre än jämfört med cd/radio. Men inte någon extrem skillnad. Jag hade inte kört med din hörlursförstärkare som line in förstärkare. Risken är stor att du skadar stereon. Då hade jag satsat på ett blåtandsinterface från typ groom istället för aux-in adaptern

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Jag kör med en aux adapter i min v70n, samt i en s60 och ingen av dem har haft problem med lågt ljud. Är samsung s2, s3, s4, sony z1, z1 compact, iphone 4. Är det en ny eller gammal adapter?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av NatureBoyyy:

@DasBoot_swe:

Det var mig en redig hylla med utrustning haha. Tack för bra råd, köper inte Onkyon jag skulle tittat på. Ska hem över helgen nu och testa de system audio sa 720 jag fick låna av en kompis och testa ett tag. Gillar jag dem ska jag testa dem med en kraftfullare receiver och se hur bra tryck och ljud jag kan få ut ur dem. Tack för bra råd!

Jo det är en ordentlig stapel men det finns kraft för det mesta. Men min marantz sr6004 gav 5x110w @ 8ohm och vägde 13kg mina nuvarande slutsteg ger 2x110W @ 8ohm och väger 21kg st. Så 6x110w 63kg + 6kg för försteget jämfört med 5x110w 13kg. Vikt är inte allt men säger i alla fall något om att man ska ta effekt siffrorna med en nypa salt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

För 1500:- så är det typ två aktiva högtalare eller datorhögtalare som gäller. Såg detta paketet av en slump, har ej lyssnat på dem.

https://www.netonnet.se/art/ljudbild/hifi/hogtalare/andersson...
*Pianolacks-finish
*Aktiva högtalare
*Bluetooth
*USB-laddning
*3,5 mm ingång

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Jag brukar anpassa min elektronik efter högtalarna och inte tvärtom. En onkyo 507 är inte tillräckligt för ett par 10 000:- golvhögtalare om de nu inte var ruskigt oprisvärda. Min marantz sr6004 orkade inte göra så att mina monitor audio silver rs6 lät riktigt bra. De låg också på 10 000:- nya samma med sr6004. En Onkyo 507 duger för mindre 5.0 system typ som harman kardon, kef's "ägg", canton movie mfl.

Jag kör med:
*monitor audio silver rs6
*monitor audio silver rs lcr
*monitor audio silver rsfx
*nuforce avp18pro (försteg)
*3st XTZ ap100 slutsteg
Samt en diy subbas i 10 000kr + klassen.

https://farm9.staticflickr.com/8619/16216911580_2542eceab2_b.jpg

Visst kom det ljud hur högtalarna med min surround reciver, men den orkade ändå inte att få allt att blomma ut.

Börja med att välja högtalare som du gillar i rätt prisklass och välj sedan elektronik som gör högtalarna rättvisa.

Vill du har större högtalare och absolut vill köpa förstärkaren först så kolla på onkyo 905, 805, 895. De är en bättre investeringar än 507

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av Neon:

Den svenska disprotören hörde av sig igår, enligt dem så ska den svarta färgen vara heltäckande, är det inte det så han man behandlat högtalarna fel. De kunde inte ge något förslag på hur man fixade det förutom då att köpa nya såklart

Jag har en komplett 5.0 i silver rs i black oak och alla mina ser samma lika ut.
Alla silver rx i black oak ser också ut så
Alla silver black oak ser ut så.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/61EZKoyRh0L._SL1200_.jpg

http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=219617.jpg

http://www.rehifi.se/pub_images/large/Monitor-Audio-Silver-RS6-3...

http://img.olx.pt/images_olxpt/829317383_2_644x461_monitor-audio...

http://www.monitoraudio.com.au/assets/images/finishes/blackoak.j...

Kolla deras faneer exempel:
http://www.monitoraudio.co.uk/products/past-products/silver-r...
http://www.monitoraudio.co.uk/products/past-products/silver-r...
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver/silver-6

Alla deras högtalare i silver serien har alltid riktigt träfaner. Därför ser mönstret (ådringen) i faneren olika ut då allt inte kommer från samma träd. Vissa har mer och andra mindre. I ådringen så reflekteras ljuset annorlunda mot där den är helt slät där av effekten som du visar på bilden. Det är enbart high gloss white/black som är helt släta i lacken. Så du måste ha pratat med en sommarjobbare

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av Nisse-Tuta:

Stor skillnad. Skulle du köpa en och sedan låna en RX100 av en kompis så kommer du ångra dig.

Just nu så verkar det inte allt för gott om beg rx100.
Vi är fortfarande typ ensamma om att använda kameror till fotografering alla andra kör med sina mobiler. Så jag kommer inte att låna någons rx100.
just nu så är jag nyfiken på PANASONIC Lumix DMC-TZ40 och sony hx60. Då de ligger närmare 2000:- än att de passerar 3000:-

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av jookeer:

Instämmer. En Canon PowerShot S100/S110/S120 eller en Sony RX100 kan du ha i en bältesväska och följer omärkbart alltid med överallt. NEX-serien med glugg tar jämförelsevis större plats och kräver större väska som man knappast sätter i bältet.

Som ni sa så var nex förstor, mindes den som mindre. Rx100 verkar bra, men ligger precis i min budget när man kollar beg. Hur är t.ex. sony hx50/60 i jämförelsen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Hade jag varit ensam så hade jag kört något gammalt med körglädje först och säkerhet sist. Men har man fru & barn så undviker man gärna att köra en gammal bil utan airbags mm...

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av DaydreamerVlad:

Finns onkyo för 4990 kr på kompletts rea 24h.

Folk säger att det är svårt att göra skillnad ljudmässigt på en receiver för 4k-8k och en för 15k samma sak gäller kablage, vad jag läst så är det bättre kalibrering på dyrare samt pre out och bättre psu dvs högre watt per kanal.

Funderar själv på att uppgradera min gamla 667 men kommer nog vänta tills ett 9.2 receiver reas ut.

Allt beror på vilka högtalare man har. Är dem dåliga så kan man lägga multum på förstärkare och det gör ingen skillnad. Jag hade tidigare en marantz sr6004 den ska ge 7x110w @ 8ohm och väger 12.7kg. Med den så lät det faktiskt helt ok, jag köpte sedan 3st xtz ap100. Dem ger 2x110w @ 8ohm klass A/B och väger 21kg. Då blev det ytterligare lite bättre, de spelade mer kontrollerat och detaljerat. Jag körde då med min sr6004 som försteg. Jag var dock ändå inte helt nöjd, så köpte därför ett nuforce avp18pro och nu så låter det faktiskt riktigt bra. Det försteget är väldigt avskalat utan ljudförbättring mm, men matar du det med en bra källa så låter det riktigt bra, kör du en dålig källa så låter det dåligt. Här var min marantz mycket snällare mot dåliga källor.

Jag tycker att det viktigaste är att man väljer förstärkare efter vilka högtalare man väljer och satsa på välljud istället för massa appar och onödiga funktioner.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av XPerion:

Denon AVR-X3100W har varken stöd för Atmos/DTS:X och HDCP 2.2.

Onkyos 646 däremot har stöd för alla och bättre val för samma pris.

Onkyo 646 har enbart preout för subwoofers. Medans x3100w har full 7.2 preout. Sen får man själv kanske fundera på vad man prioriterar. Jag köpte själv ett nytt försteg i våras. Det saknar allt lullul som atmos, dts:x men är heldigitalt, balanserat och låter riktigt bra. Jag har ändå inte tänkt att köpa till fler högtalare så nöjer mig med ett väljudande 5.1 system. Så blev valet självklart att välja välljud framför funktioner och format som jag ändå i dagsläget inte tänkt att anpassa min anläggning efter

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Det som är vesäntligt är ju vilka högtalare du ska köpa sen? Är lite som att köpa fälgar och däck men inte veta vilken bil man ska köpa

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av MetalWolf:

Är nog säkrast att jag säger nej, men hittar jag nån cat6 på lagren så säger jag till men behöver ni verkligen kablar som klarar 10000 Mbit/s (10 Gbit/s)?

självklart, annars får man ju inte 60fps i cs:go

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av Tobbe_:

Du får ta och klämma in någon baslåda någon annanstans istället Till min bil fick jag förslaget för låda under sätet eller vid handskfacket, men du kanske vill ha lite mer rejälare vid första köpet

EDIT: Förresten, du kan nog en hel del mer än mig inom ljud, vad tror du om att en högtalare monteras direkt på metall? För som du kan se så dom 4" högtalarna jag köpte passade såklart perfekt men de är monterade direkt på metallen där bak, är detta någon fara eller vad anser du? Testade att ha en tätningslist runt om men detta gjorde ju också då att högtalaren inte svarar till 100% då det är mjukt där den sitter.

Så länge de sitter fast ordentligt med typ popnitar eller liknande så är det inte några problem

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av mrqaffe:

När man sätter ljudet i en bil så brukar man ha olika inställningar beroende på "omgivning" ljudsystemet bör göra olika processning beroende på om taket är uppe eller nere och man brukar därför växla dsp program beroende på vad sensorerna rapporterar, med och utan tak och hastigheten är det vanligt att man tar hänsyn till åtminstone i premiumbilar.

206cc har inte något sådant mysigt i alla fall, snåla fransmännen som stoppade in en knappt fungerade radio.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Jag kör med en 7år gammal panasonic hu. Men den kostade runt 5000:- ny och har bra kraft och ljud. Full preout och gott om inställningar och delningsfrekvenser. Har ett hertz 6.5" kitt system som jag måste hitta hemma och montera i bilen. Baslådan får vänta tills bi inte behöver ha med barnvagnen lika ofta. Annars så är det en trevlig bil.

Skrivet av Tobbe_:

Aa förstår vad du menar, tänkte göra något liknande först men sen blev det som det blev. Diskanter både bak och fram är nog lite onödigt. Tog dock bort originalen, kändes bättre utan. Förutom typen på högtalaren så får de i alla fall reda på storlekarna Tack för tipset i alla fall!

Säg gärna till om du tycker jag ska ändra något så det blir bättre att förstå eller något liknande. Jag själv ville gärna hitta ett sådant här inlägg som jag nu själv gjort, så vill gärna få det så bra som möjligt för kommande med samma projekt.

Skickades från m.sweclockers.com