Inlägg

Inlägg som DasBoot_swe har skrivit i forumet
Av DasBoot_swe
Skrivet av Nisse-Tuta:

Det är ett vettigt alternativ. Men pruta lite. En ny Nex-5 i elgigantens fyndhylla kostade 1900 sist jag var där.

Skrivet av jookeer:

Shoppade beggad NEX-6 med normalzoomen + alla tillbehör + giltigt garantikvitto för 3 papp för snart 2 år sedan. Den borde hamna på runt 2.5k idag.

EVF-sökaren mm. skiljer NEX-6 från NEX-3, värt 500+ enl. mig.

Så det är ett vettigt alternativ, fast för typ 1500:- istället för 2000:-. Ska låna den av honom och känna lite mer på den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Jag skulle bara vilja flika in att i t.ex. en 206cc som är en så pass liten bil så är 4" koaxialerna bak onödiga. Bättre att lägga pengarna på ett bra 6.5" kittsystem fram. Koaxialer är smidig, men när du separerar diskanten och får upp den i dörren vid a-stolpen så får du ljudet mer direkt mot dig och känns mer närvarande än när allt är nere vid fötterna. Kul projekt i alla fall. Har en likadan cab till tanten är hemma

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av Nisse-Tuta:

Lägg på 750kr eller köp begagnat så har du enSony RX100.
Bättre blir det inte. Då kommer säkert systemkameran stanna hemma ännu oftare.

Min bror har en sony nex 3 komplett med väska mm som han ville ha 1500-2000:- för. Är det ett vettigt alternativ om man tittar på beg marknaden?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Varför ska du ha en fm-sändare med radio funktion? Hela tanken med sändaren är ju att mottagaren har en fm-radio som kan ta emot signalen från sändaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Om personer i familjen redan kör med canon så är det dumt att byta och börja köra med ett annat märke. Vi kör nikon p.g.a. samma anledning. Är skönt att kunna låna något utan att bråka med adaptrar eller liknande.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av jookeer:

Canon PowerShot S100/S110/S120 finns beggad för runt 2k. Liten, kompakt och tar bra bilder i sin klass. Dock, är RX100 vassare men dyrare, vilket är värt enl. mig.

Vi fotar riktigt mycket och då med mycket med vår nikon d5100, vi har gott om tillbehör så vi klarar alla olika situationer & miljöer. Det är mer det enkla spontan fotograferandet där man annars hade använt mobilen. Just nu är PowerShot/ixus serien de som passat mest till storleken. Alla var dock urladdade på MediaMarkt så ska åka förbi en dag då fler funkar och jämföra dem mer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Det blir lite bättre med push/pull och det är bra om man kör med samma fläktar eller i alla fall med likvärdig prestanda. En dubbel rad är nog lite klent för din rigg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Smidig kompaktkamera

Ok, vi har redan en vettig systemkamera men ibland så är den lite osmidig att ha med sig. Vi har en vettentät olympus kompaktkamera som gör sig bäst i vatten. Tänkte därför lägga 2-3000:- på en kamera som har en smidig storlek och tar ok bilder. Den kommer att följa med i en ficka när vi är ute och äter mm. Är medveten om att det är en kompromiss bildmässigt mot vår systemkamrera men är fortfarande bättre än att ta bilder med mobilen

Av DasBoot_swe
Skrivet av Vemoth:

Hejsan!

Jag har två stycken Dynaudio Xcite x16 högtalare på 4Ohm var. (Specs här)
Jag har starka funderingar på att uppgradera min typ 20 år gammla förstärkare som jag fick av farsan.

Har kollat in denna och den verkar extremt lovande:
Fyndbörsen
Prisjakt

Den har inbyggd DAC (24 bit / 192 kHzAnalog Devices AD1955) och kan köras i antingen A eller AB

RMS effekt, 2 ohm, 20Hz-20kHz (alla) 300 W

RMS effekt, 4 ohm, 20Hz-20kHz (alla) 180 W

RMS effekt, 8 ohm, 20Hz-20kHz (alla) 110 W Klass A 2x50 Watt

De kostar som sagt 7490kr. Så vad tror ni, är detta ett bra alternativ för mig, eller finns det något som passar bättre till mina högtalare? Den har verkligen bra omdömen av köpare.

Jag har 3st xtz ap100 slutsteg och är samma som du tittar på fast enbart slutsteg. Är jättenöjd med dem och har inte något att klaga på.

Ett alternativ skulle kunna vara en beg harman kardon 990 stereoförstärkare

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

När jag var 14år (14år sedan) då hade jag 65kr/h när jag jobba/hjälpte till som fastighetsskötare. Man blev inte rik men fick något så jag kunde lägga pengar på datorer

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av Kalium:

Det är fortfarande en billig högtalare så det är knappast 100% äkta faner som sitter på. Riktig träfaner är dyrt och jag tror inte det sitter sådant på en högtalare som kostar 12-13k.

monitoraudio har haft äkta träfaner på alla sina högtalare från silver serien och uppåt. I alla fall från silver rs och frammåt. Något som jar fått dem att kännas mer påkostade än andra tillverkare. Det är bra bronze serien och mindre som har haft vinylfaneer.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av peckapecan:

Alltså,, det handlar om 5 ledare,,,faserna RST, nollan och skyddsjorden, behövs ingen doktorsavhandling för att koppla in det själv,,går det åt helvete så lär du märka det i proppskåpet

Du förutsätter då att allt är rätt, om då skyddsjorden inte är helt eller korrekt ansluten och maskinen blir spänningsförande. Då märks inte det i proppskåpet, har du tur så har någon installerat en jfb men det hindrar dig inte från att bli skadad. Om du skulle få ett fel då du fastnade mellan 2 faser eller fas & nolla då funkar inte jordfelsbrytaren. Men du är kanske en sådan som har med dig egen oxfilé till restaurangen när du ska äta?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Högtalarna ska se ut så då det är riktigt trä och inte någon plast faner. Så du behöver inte vara orolig.

Skrivet av Trivial1ty:

på en högtalare som kostar ca 10k till kund så har du en total tillverkningskostnad på ca 1k.

ca.

give or take.

så fungerar dagens ekonomi.

Har du någon fakta på det eller har du enbart gjort en kvalificerad gissning?

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av Jygge:

Enda jag kan säga att det är ofta när hem pulare sätter i gång det kan bli farligt har fullkunskap om el men la aldrig av behörighetsbeviset på grund av sjukdom som kom i vägen .

Men har hjälp kompisar när dom ska dra nya ledningar i sina hus installation har en behörig elektriker fått gjort har sett många farliga kopplingar som hem pulare kan göra som att ha gul/grön jord kabel som fas ledare brrrr har förklena och/eller fel kablar och gjort dåliga skarvar och inkopplingar

Du har som privatperson alltid 2års garanti och 10års ansvarstid på elinstallationer förusatt att installatören har fått stått för allt material. T.ex. så är det alltid 2års produktgaranti om inte längre anges. Efter två år så börjar en 8år lång ansvarsperiod. Dvs om du efter 5år gör om något och då hittar att något är felaktigt gjort så är den elfirman skyldig att åtgärda felet. Tänk dock på att vissa regler ändras med åren och att det är reglerna som gäller vid installationstillfället som gäller.
Jag brukar själv stöta på mellan 6-10st jobb om åren där en annan elfirma har fuskat och man fått kontakta dem så de får åtgärda vad de har gjort fel. Alternativ så är det svart och då har tidigare ägare av lgh/hus fått stå för kostnaderna att åtgärda felet. Du har som anläggningsägare alltid skyldighet att din anläggning är korrekt gjord och att någon med behörighet har gjort det.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Tyvärr så krävs det behörighet för att koppla in 3 sladdar med olika färger. Det är olagligt att göra ett sådant ingrepp som lekman oavsett om du gör det rätt eller inte. Vi har fortfarande väldigt få elolyckor tackvare att vi avregleringen om vad som kräver behörighet och vad en lekman får göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Behövs ju någon typ av förstärkare, försteg/ingångsväljare

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

Jag har både badat med mitt och tvättat det. Funkar utmärkt

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe

De ska se ut så då det är riktig träfaner kallad "black ash"

Mina silver rs ser ut så och ska göra det
Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av erirot:

Kollade runt lite på några högtalarterminaler och det verkar som att det finns bara en modell, och den tar upp till 4mm, så jag borde klara mej, tack för hjälpen!

Nja 4mm2 klarar inte alla sånna terminaler. Kör på 1.5 eller 2.5mm2

Skickades från m.sweclockers.com

Av DasBoot_swe
Skrivet av stimpen:

Tack för alla svar och synpunkter!
Lite detta jag undrar över, får man ställa sig vart man än behagar? Gissar olika regler i olika länder. Men får jag köra ut i skogen och ställa mig där på ngn parkering typ en natt? Har för mig man får sova över en natt enl allemansrätten men det är i själva skogen.
Eller man måste ta in på camping?
Just det hur fri är man med vart man får stå?

De brukar mest stå på ställplatser de är ibland gratis och kostar ibland. Är allt ifrån något som kommunen gjort utanför en kyrka eller en privatperson som gjort plats på tomten. Finns dock bra kart böcker att köpa för sånt

Skickades från m.sweclockers.com