Inlägg

Inlägg som Arson har skrivit i forumet
Av Arson

Du menar ett kontantkort från en Afrikansk operatör?

Av Arson

Ringa till Mocambique (Afrika)?

Blir smått osäker var denna tråd hör hemma, men jag testar här.

Min kära flickvän reser till Afrika och Mozambique ett par veckor, och självklart vill vi försöka ha någon slags kontakt via telefon.
Både hennes och min telefon brukar Halebops kontantkort. Hennes mobiltelefon skall ha stöd för 1900mhz. Jag har tillgång till fast telefoni från Telia.

Finns det telefonkioskar eller dyligt som hon kan ringa till Sverige med?
Hur fungerar det med SMS?
Kort och gott - hur gör jag för att kontakta henne eller vice versa?

Någon här inne tycker jag borde besökt Afrika med samma problem som mig!

Tack för svar!

Av Arson

Håller med Jymdis. Men det kan ju verkligen inte vara så att det inte skall vara spelbart online (WAN/LAN)?
Vad jag vill minnas fungerade ju FIFA-spelen utmärkt online...

Av Arson

NHL '06 ryckigt över LAN?

Var iväg och köpte varsin dosa och exemplar av NHL 06 på OnOff igårkväll till mig och min lägenhetskompis. Meningen var att spela NHL på varsin dator över LAN (100mbit). Men döm till min förvåning hur dåligt det fungerar. Spelet rycker hela tiden och visar sig inte vara spelbart över LAN.
Vid enbart spel på min dator flyter det på utan problem.

Ska det verkligen vara så att NHL 2006 rycker så pass mycket via nätverksspel att det inte är spelbart, har inte EAsports kommit längre i sin programering än så?:rolleyes:

Lösning på problem sökes, tack på förhand.

Av Arson

Är lur på det jag med, inväntar modemet till veckan, funkar det inte så ringer jag och klagar tills de säger upp abbonemanget.

Bra att de leverar tjänster som inte fungerar och tar ut fullt pris för det!

Av Arson

McNuggle, Jag sa som det var till den unge mannen i andra änden..

Mitt Internet bryter var 60:e minut i bryggat läge (WAN-lampan slocknar), vad är fel? Det var inget han kunde kolla därifrån och det var fel i programvaran på Xavi x8222r- modemet. Kort och koncist säger han att han skickar ut ett nytt modem (förmodligen ett likadant?).

Antar så här i efterhand att det nya modemet inte kommer göra någon skillnad...

Av Arson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Amerus
anslutningen håller inte.
okej det kan vara deras lina med som inte håller.
enda problemet annars som man kan säkert säga är väll de senaste då något i modemet låg och blockarade telefon linan

Skämtar du? Väntar ju ett nytt modem i dagarna för att det nuvarande bryter hela j*vla tiden.
Varför sa inte fjortisen på supporten något om detta, borde ju vara ett känt problem numera hos BBB?

Av Arson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KalleKulspruta
Har du satt på automatiskt tilldelning av dns? Låter INTE som det. Din dator frågar BBB's DHCP server om den kan få behålla nuvarande ip varje timme. Har du då inte rätt dhcp adress....

Nu hänger jag inte riktigt med här?
Jag har automatisk tilldelad DNS av BBB..

Av Arson

Mycket riktigt! Skall få ett nytt modem av BBB så vi får väl se om det blir någe bättre.

Av Arson

Skaffade BBB till min nya lägenhet i slutet av Augusti. Tyvärr fick jag med deras routermodem Xavi X8222R som är allt annat än modifieringsvänligt. Så därför föll valet på en extern router (bryggat modem) illa kvickt vilket gjorde portforwarding möjligt. Tyvärr visar det sig att BBB bryter anslutningen var 60:e minut med deras modem i bryggat läge.
Vägrar acceptera att saker och ting inte vill fungera, så ett samtal till kundtjänsten resulterade i 124 minuter telefonkö för att den sedan börjar tuta upptaget i luren. Måttligt nöjd!
Testar igen och.. "Vi har tyvärr många som ringer just nu, var god pröva igen senare" säger en telefonröst.
Sagt och gjort provade jag några dagar senare och kom faktist fram! Tyvärr visade sig personen i andra änden vara någon gymnasiepraktikant eller liknande som visste halv sju. Hade dock några ess i rockärmen om hur man kunde lösa problemett så jag tackade för mig och lade på för att testa dessa. - Det funkar såklart inte.
Ringer åter igen och får - hör och häpna - prata med en man som torde vara över 19år (!), han säger att han skall skicka ut ett nytt modem till veckan då förmodligen programvaran i det nuvarande är "trasigt".

Vid beställingen av BBB valde jag 24Mbit då hon på kundtjänst sa att detta är möjligt och kursen ligger ju helt okej.
Tror ni jag fick det? Nej!
Tror ni jag får betala för 24mbit men innehar endast 8mbit? Ja!
I och för sig är det väl kanske upp till mig att ringa och klaga, men sånt måste man ha ork till

Kundtjänsten ger jag hur som helst verkligen inte många ören för, t.om sämre än Spray AB (som jag tidigare jobbat på, och deras support är verkligen ett skämt!).
Välj Telia eller något annat seriöst företag istället!

Av Arson

Giana Sisters.

Av Arson

NHL 94
NHL 96
NHL 98
Syndicate
Day of the Tentacle
Duke Nuk'em 3D
Pizza Worm
Quake I
Action Quake II
Command & Conquer
StarCraft

Är väl de spel jag kommer på just nu som jag spelat en hel massa mycket

Av Arson

Spelade lite snabbt innan jobbet imorse. EA-sports verkar hittat tillbaka till känslan som fanns i NHL 2002 bl.a, mer arcade och mindre realistiskt, det gillar vi!

Av Arson

Tror jag mig funnit vart felet ligger, nämligen i BBB's superba routermodem.
Efter 125 minuter i telefonkö till Bredbandsbolagets kundtjänst började det plötsligt tuta upptaget i telefonen så jag gav upp.

Hur som helst, kollar jag på modemet när den släpper IP-adressen så släcks WAN-lampan tills dess att den fått en ny IP-adress igen.
Någon som vet hur man förhindrar detta, kanske med firmware eller liknande?

Av Arson

BBB dropar IP-adress ständigt.

Goddag.

Använder numera BBB's ADLS tjänst och deras routermodem (som förövrigt suger rejält). Brandväggen är ju allt annat än trevlig och sätter stopp för det mesta. Så därför föll valet på en router med wlan självklart.
Sagt och gjort använder jag routern för att koppla upp mig mot BBB's ADSL tjänst (via PPPoE) och det funkar smärtfritt, portmappning och Virtualserver lirar galant.
Över till problemet!
Den envisas med att släppa IP-adressen exakt var 60:e minut för att då förnya den. Har testat två olika routrar av olika fabrikat med samma resultat. Detta är - som ni förstår - extremt påfrestande i längden då min webserver ligger på denna internet uppkoppling.

Något ni känner till? Månne det vara någon inställning jag missat totalt?
Bredbandsbolagets ytterst servicemindade och kompetenta (!) personal hade självklart ingen aning om var problemet låg någonstans, så därför vänder jag mig till nördarnas mecka och frågar här istället

Tacksam för svar!

Av Arson

Bör varit Super Mario Bros till NES runt -91.

Det minne som satt sig starkast var dock när NHL '96 till SNES släpptes. Oj vad jag längtade till det. Sparade, sparade och åter sparade min veckopeng för att ha råd med kasetten innehållandes NHL96 för 749kr. Vilken total lycka när mor skjutsade mig till spelbutiken i grannkommunen (12 mil) för att sen vänta en evighet i bilen tills vi var åter hemma igen.

Kommer även ihåg när jag arbetade som en tok (för en 10-11 årings mått mätt) för att ha råd med en Super Nintendo- basmaskin där man fick med Donkey Kong Country (eller?), passade även på att fynda ett bilspel som gick under namnet Stunt Race FX för 199kr, lägg även där till en handkontroll av turbomodell.
Lyckan när jag med flera kompisar starta upp SNES-maskinen första gången var ju som total!

Året är nu -96 eller nåt och SONY's underhållningsmaskin för hemmet; PlayStation, har visat sig sjunkigt rejält i pris. Sugen på denna som man var sålde jag mitt SNES-paket till en kompis för att få råd med SONY's maskin som då kostade 1995kr på ELLOS (!).
Snacka om att man blev populär bland gatans ynglingar, så pass att min kompis köpte en exakt likadan maskin från samma ställe. Till våra maskiner inhandlades också ett dåligt spel vid namn LOADED som vi spelade ut tillsammans första natten. Tyvärr visade det sig att PlayStation inte riktigt levererade vad jag ville ha då jag fortfarande var inne i Nintendoåldern, maskinen såldes innan Gran Turismo, Resident Evil2, FF7 osv släpptes. Sen dess har jag nog tyvärr lagt ner mitt konsollspelande, tyvärr finner jag det inte lika roligt och underhållande längre :/

Min första egna dator handlades 25:e Maj 1998 (nördigt att komma ihåg datumet? Javisst!). Innan jag handlade min egna dator hade jag suttit på en sunkig P166 så uppgraderingen till en P400, 64mb ram, 16mb Riva TNT och hela 8gbytes hårddisk tordes vara märkbar! Att köra spel i 1024*768x16bitar visade sig verkligen vara något alldeles speciellt. Tyvärr var drivrutinerna för nVidias kort inte alls vad de är idag då de flesta spel funkade tämligen dåligt så kortet byttes ut mot ett Savage4 32 (!)MB vilket betyder 32 bitars färger i hög upplösning!

Råkade hamna lite off-track men det blir väl så när nostalgikänslorna tar överhand

Av Arson

Jag blir riktigt, riktigt förbannad när jag förlorar i spel. Flickvännen kan intyga detta...

I vardagliga livet är jag hur lugn som helst, men när jag förlorar mot någon som jag vet att jag borde vinna mot kokar det verkligen över. Har tappat räkningen över spelkontroller och tangentbord som jag förbrukat genom åren, minns jag råkade ha sönder min kompis monitor när vi kopplat ihop våra datorer i de yngre åren.
Samma symptom finns även i idrott och lagspel...

Det är inget jag vill - vara dålig förlorare - men det är ju så svårt från att undvika fysiska agressioner mot materiella ting. Ni som tycker vi våldsamma spelare är löjliga får gärna sitta brevid mig eller någon annan likasinnad under en omgång nätverksspel

Av Arson

Det står en PS2 i våran lägenhet, spelar aldrig men jag är dock över 18år

Av Arson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nienithaur
Filmer i widescreenformat är ofta mastodontfilmer, och bör kanske inte avnjutas på en några tum stor skärm i vilket fall.

Samtliga DVD-releaser i dagsläget är väl ändå anamorfiska? Hurvida PSP stödjer anamorfisk divxfilm är ju en annan sak.

PSP - Nej tack, gå hellre på krogen 2 helger i rad!

Av Arson

Okej.

Men signalstyrkan ligger på maximalt, har även en dator precis brevid routern men den bryter liks ändå.