Artiklar

Artiklar skrivna av Kr^PacMan
14

Raidsonic lanserar ny NAS-enhet

Tillverkaren Raidsonic har lanserat en ny modell i sin Stardom-serie lagringsenheter. Den nya NAS-enheten har modellnamnet SL3620 och stödjer två stycken hårddiskar. Enheten har även en gigabitport.

18

EMC erbjuder SSD-hårddiskar för massiv lagring

Företaget EMC Corporation tillkännagav nyligen att de har börjat erbjuda SSD-hårddiskar för sitt lagringssystem DMX-4. Med SSD-hårddiskar får man en betydligt lägre strömförbrukning vilket är lönsamt i stora lagringssystem likt DMX-4. Prestandan är även bättre än nuvarande SAS-hårddiskar.

29

Telia drar fiber på Gotland

Det kommunala bostadsbolaget Gotlandshem tecknade igår ett avtal med Telia där samtliga fastigheter som Gotlandshem äger skall få tillgång till så kallad triple play, det vill säga Internet, telefon och TV via bredband. I de flesta fastigheter handlar det om fiber till huset.

10

D-Link introducerar switchar med HDMI

D-Link har nyligen lanserat en ny serie switchar i 19-tumsformat för små och mellanstora företag som önskar uppgradera sitt nätverk med gigabit. Genom två HDMI-portar kan man koppla ihop två switchar ("stacka") med en bandbredd på 10 gigabit.

61

MSI börjar med EFI på sina moderkort?

Tillverkaren MSI släppte nyligen en presentation där de förklarar sin syn på EFI vilket förväntas ersätta det nu mycket gamla BIOS (Basic Input/Output System). De har ett moderkort på gång som använder sig av EFI vilket stödjer mycket mer än dagens BIOS.

5

AMD lanserar RS780 i Kina först?

Det finns många förväntningar på AMD:s kommande integrerade styrkrets RS780 som ersätter den äldre 690G. Men enligt information som publicerats idag skall AMD först lansera kretsen i Kina om ett par dagar och väntar med en Europa-lansering tills mitten av februari.

74

Time Capsule ny router från Apple

På Macworld har Apple introducerat en ny router med namnet Time Capsule. Det är dock mer än en vanlig router och innehåller även en NAS-server på upp till en terabyte i lagringskapacitet och 802.11n-stöd.

30

Transcend introducerar nya SSD-hårddiskar

2008 har verkligen varit året för SSD-hårddiskar. Det har gått cirka två veckor på det nya året men vi har sett väldigt många nya modeller introduceras, bland annat på CES-mässan som pågick förra veckan. Tillverkaren Transcend har idag släppt en ny serie SSD-hårddiskar.

176

Tunn bärbar dator från Apple

Apple har nu på det pågående Macworld introducerat vad de kallar världens tunnaste bärbara dator. Namnet är Macbook Air och på det tjockaste stället (eller minst tunna) mäter den 1,94 centimeter. Monitorn är 13,3 tum stor.

18

Benq släpper tunn digitalkamera

Tillverkaren Benq har i dagarna lanserat en mycket tunn digitalkamera som enligt tillverkaren själv ska var den tunnaste med åtta megapixel sensor. Modellen heter X800 och har bland annat en 3-tumsskärm.

65

Scythe firar med kopparkylare

Tillverkaren Scythe firar sitt femte år genom att släppa en speciell kylare helt i koppar. Modellen heter Ninja Copper och är rätt lik de äldre Ninja-kylarna med skillnaden att alla kylflänsar är tillverkade i koppar.

15

Montevina-processorer i maj

Intel håller just nu på att massproducera många nya processorer som skall ingå i den kommande mobila Centrino-plattformen som går under arbetsnamnet Montevina. Totalt rör det sig om 15 processorer som bygger på 45-nanometersteknik.

32

Phenom X4-moderkort från DFI

Tillverkaren DFI lanserade för inte så länge sedan ett mycket intressant moderkort till AMD:s nya Phenom-plattform. Moderkortet bygger på AMD:s styrkrets 790FX och har bland annat digital strömmatning till processorn och trevägs Crossfire.

15

Extern SATA med strömförsörjning detta år

Standardiseringsorganet SATA-IO har i dagarna tillkännagivit att de jobbar på en version av eSATA som innehåller integrerad ström. Den nya versionen skall vara klar i andra hälften av detta år.

11

M3A78-EMH HDMI nytt moderkort från Asus

AMD förväntas lansera sin styrkrets RS780 denna månad och den första informationen har börjat dyka upp. Asus lanserade tidigare moderkortet M2A-VM HDMI med AMD:s styrkrets 690G vilket har fått mycket god publicitet i media. Efterträdaren bygger på RS780 och heter M3A78-EMH HDMI.

18

AMD RS780-moderkort fångat på bild

AMD:s styrkrets 690G som har ett integrerat grafikkort har fått mycket god kritik i media världen över och anses för det mesta som den bästa HTPC-styrkretsen i skrivande stund. AMD jobbar dock på en ersättare vilket går under arbetsnamnet RS780. Idag har ett moderkort med denna krets fångats på bild.

33

Kompressorkyld dator från Biohazard

Den relativt lilla tillverkaren Biohazard har nyligen visat upp ett mycket speciellt datorsystem som innehåller en mycket speciell kompressor vilket kyler processorn och två stycken grafikkort. Den kommer dessutom överklockad från tillverkaren.

7

Hitachi skapar bolag med Toshiba och Fujitsu?

Enligt ett obekräftat rykte som går på Internet just nu sägs det att tillverkaren Hitachi möjligen kommer att gå ihop med Toshiba och Fujitsu för att skapa en större tillverkare av hårddiskar och lagringslösningar.

6

EVGA anställer 30 ingenjörer från Epox

Moderkortstillverkaren Epox som hade sina glansdagar för ett par år sedan gick som bekant nyligen i graven. Vissa av de anställda gick över till ett nytt bolag som hette Supox men cirka 30 stycken har nu anställts av tillverkaren EVGA enligt en uppgift.

8

Ny NAS-server från Raidsonic

Den tyska tillverkaren Raidsonic har idag lanserat en ny NAS-enhet i sin Icy Box-serie. Den nya NAS-enheter heter IB-NAS4220-B och stödjer två stycken SATA-hårddiskar. Gränssnittet är gigabit ethernet.