Artiklar

Artiklar skrivna av Kr^PacMan
43

Ny Popcorn Hour-spelare med nätverksstöd

Tillverkaren bakom de populära Popcorn Hour-mediaspelarna har nyligen lanserat en ny modell med namnet NMT A-100 som har nätverksstöd. Den nya spelaren har samma styrkrets som sitter i moderna Blu-ray-spelare och stödjer de flesta HD-formaten.

22

Buffalo Linkstation Live 500 GB

Nätverkshårddiskar, även kallade NAS i folkmun blir allt vanligare i hemmen. Om man är intresserad av nätverkslagring, vad skall man kika efter för funktioner, och vad kan man tänkas behöva? Vi skall idag titta närmare på NAS-servern Linkstation Live från tillverkaren Buffalo.

33

Nya Dark Power-nätaggregat från Be Quiet

Tillverkaren Be Quiet har nyligen släppt tre nya nätaggregat i Dark Power-serien. De nya aggregaten heter Dark Power Pro First Class och finns i modeller med 450, 550 och 650 watt. De har dessutom 80plus-certifierats.

15

En ny trådlös musikadapter från Digilive

Musikadaprar som spelar upp musik från datorn på stereon har blivit väldigt populärt det senaste året och vi har sett mängder av produkter från bland annat Logitech. Distributören Digilive har nyligen lanserat musikadaptern Emana som stödjer samtliga musikformat på marknaden.

45

VIA lanserar ny processorarkitektur

Tillverkaren VIA har idag lanserat en ny x86-processorarkitektur med namnet Isaiah. Arkitekturen är ny från grunden och riktar sig till ultraportabla enheter och stödjer 64 bitar. Prestandan skall dessutom vara många gånger bättre än tidigare arkitekturen från VIA.

30

Sony lanserar nya kameror med HD-utgångar

Sony har idag lanserat fem nya digitalkameror i sin W-serie. Antalet megapixel startar på 7,2 och stannar på 10,1 på toppmodellen W170. Likt tidigare Sony-kameror har de Carl Zeiss-objektiv, men de har även Sonys nya bildprocessor Bionz.

25

A7GM-S är ett RS780-baserat moderkort från Foxconn

I dagarna har det dykt upp bilder på ännu ett AMD RS780-baserat moderkort från tillverkaren Foxconn. Det är ett Micro-ATX-moderkort som har en hel del bildutgångar och stöd för Direct X 10.

20

AMD lanserar Radeon 3400- och 3600-serien

AMD har idag lanserat mittensegment- och budget-serien som kompletterar Radeon 3800-serien som släpptes förra året. De nya grafikkretsarna heter Radeon 3450, Radeon 3470 och Radeon 3650 och tävlar med Nvidias kretsar om bäst pris/prestanda-förhållande.

11

Ny styrkretskylare från Coolink

Tillverkaren Coolink har idag lanserat en ny kylare för styrkretsar med namnet Chipchilla. Kylaren använder sig av en 60-millimetersfläkt och riktar sig således till entusiaster som har varma styrkretsar.

71

Ny standardkylare för Intel Core 2 Duo

Det var väldigt länge sedan Intel krympte en kylare till en ny processorserie, men enligt bilder som publicerats på Internet idag verkar det som Intel har krympt kylaren för den kommande Core 2 Duo-serien som bygger på Wolfdale-kärnan.

98

Prestandatester på Radeon HD 3870 X2 läckta

Det har ryktats mycket kring AMD:s kommande grafikkort Radeon HD 3870 X2 som har två stycken grafikprocessorer och skall tävla med Nvidias absolut snabbaste grafikkretsar. Grafikkortet bygger på R680-kärnan och en tillverkningsprocess om 55 nanometer.

16

AMD lanserar grafikkort för integrerat bruk

AMD publicerade en väldigt dyster kvartalsrapport för fjärde kvartalet 2007 och framtiden ser inte alltför ljus ut. Nyligen släppte de dock ett intressant grafikkort som är tillverkat för integrerat bruk, det vill säga bankomater, biljettstationer och nyhetsvisning.

44

Känd hårdvarusajt hackad

En känd hårdvarusajt blev för en stund sedan hackad av ett hackinggrupp från Turkiet som kallar sig TurkhackTeam. De har länkat vidare till bland annat sin egna hackingcomunity samt en hiphoplåt på Youtube.

19

Asus släpper två 8800 GS-grafikort

Asus har idag släppt två stycken grafikkort som baserar sig på den nya grafikprocessorn Geforce 8800 GS. Den nya grafikprocessorn ligger prestandamässigt någonstans i mellan Geforce 8600 GT och Geforce 8800 GTS men Asus har överklockat det ena för ökad prestanda.

9

Imation samarbetar med Mtron

Tillverkaren Imation som är en av världens största tillverkare av optisk media, flashminnen och annan lagringsmedia har idag tillkännagivit ett samarbete med tillverkaren Mtron som producerar SSD-hårddiskar.

5

Qnap lanserar TS-409 Pro Turbo

Vi rapporterade i början av januari att tillverkaren Qnap visade upp en ny NAS-enhet på Consumer Eletronics Show i Las Vegas. De har nu officiellt lanserat enheten som heter TS-409 Pro Turbo.

24

Nytt 4-gigabyteskit från OCZ

Tillverkaren OCZ har återigen släppt ett minnespaket på fyra gigabyte. Denna gång är det i Platinum-serien och med en frekvens om 1 gigahertz. De har dessutom OCZ:s klassiska XTC-kylare.

35

Nvidia Geforce 9600 GT på bild

De allra första bilderna på Nvidias kommande mittensegmentgrafikkort Geforce 9600 GT som bygger på grafikprocessorn G94 har publicerats. Detta grafikkort ersätter det äldre Geforce 8600 GT och har 512 megabyte minne på en 256 bitars minnesbuss.

11

MSI lanserar X48-moderkort

MSI har skickat ut ett pressmeddelande till sina partners gällande två moderkort som baserar sig på den kommande styrkretsen X48 som Intel förväntas släppa denna månad. Moderkorten heter X48 Platinum och X48C Platinum och finns redan i sortimentet hos ett par svenska återförsäljare.

33

VIA släpper nätverksmoderkortet NAB 7500

VIA har släppt ett mycket annorlunda moderkort för nätverkssäkerhet och nätverksrouting som heter NAB 7500. Det bygger på VIA:s C7-processor och är som gjort för en hemmatillverkad router eller säkerhetsplattform för mindre företag.