Inlägg

Inlägg som StrydeR har skrivit i forumet
Av StrydeR

Har alla ni som klockat era barton prollar höjt vdd spänningen?? min är som orginal på 1,7v (kan de stämma?) och jag kan inte klocka fsb någe vidare mycket.. vcore ligger nu på 1,7 volt, har testat o höja men då rebootar bara datorn av någon anledning.. har ett EPoX 8RDA+ dvs jag måste voltmodda om jag ska kunna höja vdd:n. Ska jag behöva göra det? :/ beställde en Volcano 11 kylare idag, kan det underlätta? tempen är ca 51 grader i full load..

Av StrydeR

kan det vara möjligt att mina minnen inte klarar att gå över en viss klockfrekvens??? testade o köra 11*180 vcore 1,8 volt datorn slocknade redan i booten... verkar tydligen va kylningen som strejkar ändå...?

Av StrydeR

okej jag ska testa det nu, briefar senare!

Av StrydeR

jaha... då vet jag tyvärr inte om det är winbond, ska kolla upp det!

Av StrydeR

har testat o sänka multipeln ja... samma resultat.. nu kör jag 166*12 med temp på 43 grader... datorn har varit idle i ca 1 timme.. märkte nu att det i windows (program: CPU-Z) står 167*12 men i bios 166*12... inte för att det är problemet men lite skumt...

Av StrydeR

Det räcker att jag går över 170 mhz så startar datorn om efter någon timmes körning.

Andra bartonprocessorer har kommit över 3000ghz gränsen så min dator måste väl ha någon felande länk? vilken...

Av StrydeR

ändrade det

Av StrydeR

va har du för moderkort, multipel, fsb? har själv bara lyckats klocka min prolle 200 mhz, har en 2500+ fsb:n vägrar vilja klockas, den blir ostabil direkt... vad göra? ...

Av StrydeR

winbond, du menar kylning? isåfall, nej...
på nordbryggan är det orginalkylning+fläkt, på sydbryggan har jag satt dit en fläns.

Av StrydeR

Datorn blir ostabil :(

Hallå, jag har en Athlon xp 2500+ som jag vill klocka lite. Problemet är att den blir väldigt instabil så fort jag klockar med fsb:n... det som händer är att datorn inte låser sig utan bara rebootar.. tyder det på instabilitet??? HELP vad kan detta bero på?? Min kylning klarar max XP 3000+ så de borde inte vara något problem tycker jag?? Datorn består av:

moderkort: EPoX 8RDA+
minnen: 2 st 256mb TwinMos PC2700
Grafikkort: GF4Ti4200

senaste verren av bios + kylning på både nord och sydbrygga..

plz help, jag vill ju klocka den lille räven mer än 200 MHz?

kom gärna med goda råd och förslag på vad jag kan göra med systemet

Tack på förhand!