Inlägg

Inlägg som Oliver91 har skrivit i forumet
Av Oliver91

r5 8600g är OTROLIGT intressant faktiskt, extremt bra prestanda för 2190kr.

Kan se denna i kompakta mini PC's för under 5k, helt perfekta 1080p maskiner även för lite gaming.

Har en del polare som enbart lirar WoW Classic och typ Tibia samt retro gaming / emulering och där presterar denna helt perfekt.

Av Oliver91

Blir inget köp av "switch 2" om den inte kan spela fysiska switch titlar.

Därför jag ratar playstation då xbox har bättre stöd för att lira xbox, xbox 360 titlar på Series X.

Av Oliver91

Finns inga fördelar alls, men jag gillar lite motstånd när jag skriver och spelar, försökte gå tillbaka till ett vanligt tangentbord för ett tag sen men det fungerade inte överhuvudtaget.

Kört mekaniskt tangentbord sen 2011, MX Red brytare på de två jag haft, först ett QPAD MK-85 och sen 2016 ett Corsair K70 RGB.

Av Oliver91
Skrivet av medbor:

Håller med, gimmick!

På något sätt är det ju ’bara’ en bättre skärm, men också med kass input

Om några generationer kommer det nog ändras. Kommer finnas tillbehör för olika användning, bättre mjukvara för att hantera tracking och fönster

Det är en hint om vad AR kan vara, men samtidigt riktigt kasst än så länge…

Tror han har rätt i eftertexterna, detta kommer gynna apple på sikt

Den säljer ju som smör verkar det som så deras kassaflöde fylls på, känns dock som en sminkad gris till prototyp, ser otroligt häftig ut med fin finish och allt i "apple" standard men användningsområdet har jag svårt att se i dagsläget mer än som en leksak.

Hoppas på lösningar liknande google glass i #framtiden

Skrivet av ipac:

Det roliga är att folk har fått för sig att produkten är nått man ska kuta runt med på stan.

Medans Apple hela tiden har riktat den mot iprincip stillasittande aktiviteter i hemmet (el. som filmvisare på t.ex flyg) och inget annat.

Ja exakt, otroligt smalt användningsområde för ett par fåtal människor som har råd att slänga ut så mycket pengar på en produkt som sällan kommer användas.

Gillar konceptet men känns klumpigt och begränsande, gillade konceptet med google glass som fanns för flera år sen.

Av Oliver91

Ganska väntat idag när de flesta håller på sina pengar, bara de större etablerade kommer överleva.

Av Oliver91

Vilken gimmickprodukt.

Blir intressant när den blir tillgänglig till den yngre generationen som kommer flyga runt med dessa på huvudet på elsparkcyklar utan hjälm.

Av Oliver91
Skrivet av Selinmartin:

Jaha, nu förstår jag! Nej det kan såklart bli svårare när det är använt en tid. Det vet jag inte hur det funkar. Har hört att de flesta inte tar tillbaka produkter vid reklamation pga coilwhine då produkten fortfarande funkar som den ska och att coilwhine alltid kan förväntas i viss mån. Vissa har sagt att de fick genom sina reklamationer för att coilwhinen var så otroligt påtaglig. Men vet inte hur lätt det är att bevisa heller.

Jag valde som sagt att returnera inom ångerrätt och inte för att reklamera eller reparera en "skadad" vara. Kan också tänka mig att Amazon får såna sjuka mängder med returer att de kanske har en lite lättare policy på det än många andra. Det tar helt enkelt för mycket tid och pengar att gå genom alla returer än att bara genomföra dem och forsätta sälja mer prylar.

Sen säljer de korten vidare till ovetandes kunder (du t.ex.) och proceduren börjar om...

Det här måste få ett slut, har aldrig någonsin haft coilwhine på något kort förut och har haft high-end kort vid flertals gånger.

Hoppas du blir nöjd med 4070 Ti Super, kanske köper ett jag med framöver och säljer detta i marknaden med en ärlig beskrivning att det lider av rätt irriterande coilwhine.

Av Oliver91
Skrivet av Selinmartin:

Det handlar ju här endast om att returnera en vara inom öppet köp då jag inte var nöjd med den. Inte så att jag försökt reklamera den utan ångrar mitt köp. Antar det är så det fungerar på Amazon?

Tror att det går att skicka tillbaka varor man köpt online så länge de är i oförändrat skick och inom tidsramen för öppet köp. Sen har väl inte alla öppet köp då det inte finns lag på att man måste ha det och vet inte hur ångerrätt fungerar om man använt produkten :S

Mitt coilwhine fanns inte där från dag 1, det har gradvis blivit värre...

Men spelar man något där fläktarna flåsar på så överröstas det.

Spelar mest CPU intensiva titlar så grafikkortet får aldrig riktigt sträcka på benen.

Hoppas du inte får problem att returnera, jag försökte ju skicka in mitt på lagning efter jag använt det i 2 månader ungefär men fick tillbaka det med standardsvaret att "inga fel kan hittas vid felsökning"

Har ju felsökt själv med detta nätagget och varken ett RTX 2080 Ti, RX 5700 XT eller ett GTX 970 coilwhinar med resten av komponenterna identiska.

Av Oliver91
Skrivet av Selinmartin:

Vart köpte du det från? Jag fyllde i på Amazon att det var defekt och att jag ville returnera det bara. Fick mail att de hade accepterat min returneringsförfrågan och att de skulle återbetala mig så snart de fått tillbaka varan :S

Komplett

Har aldrig hört någon som lyckats göra retur på coilwhine kort till någon datorbutik utanför öppet köp förut.

Av Oliver91
Skrivet av Selinmartin:

Ja det var verkligen stor skillnad mellan korten. Men det är ju helt klart en annan prislapp med. När jag först testade 7900XT-kortet trodde jag först det var trasigt för det lät så jävligt. Bytte pitch när fps-en ändrades men lika starkt...

Jag hade gärna kört på det och jag gillade Adrenaline faktiskt. Men det var verkligen inte något som gick att ignorera i ljudväg.

Exakt samma sak med mitt kort men redan försökt returnera det en gång till komplett och det är ej "defekt" då kortet fungerar felfritt förövrigt...

Lyckas du bli av med ditt? du kanske har öppet köp?

Av Oliver91
Skrivet av Selinmartin:

Hej!

Antar att du inte läst tråden

Uppgraderade till 5800X3D och 4070 Ti Super (efter att ha fått ett måndagsexemplar av 7900XT). Väntar på Peerless Assasin och sen borde det vara coolers!

Mycket fint, önskar att jag också hade ett 4070 Ti super istället för mitt RX 6950 XT coilwhinar något brutalt, samma som du upplevde med ditt AMD kort antar jag?

Man blir ju inte sugen på att köpa ett till iallafall.

Av Oliver91

Du ska göra samma uppgradering som jag gjorde, min dator var identisk till din i 2019 mer än att jag hade ett RX 5700 XT, jag uppgraderade med R7 5800X3D och ett RX 6950 XT.

Så ny CPU och GPU sen är du tillbaka i racet igen, spelar i 1440p 144hz med bra FPS

Av Oliver91

Jag handlar hos Netonnet då de har en fysisk butik i närheten... Närmaste Webhallen är väl sådär 10 mil bort.

Online kör man ju Prisjakt och där är aldrig Webhallen billigast! brukar föredra Inet om de inte är väldigt mycket dyrare än andra alternativ men Webhallen är ju i 9/10 fallen de absolut dyraste alternativet.

Sist jag handlade på Webhallen var 2021 och då var det enbart för att de var den enda butiken som hade varan jag letade efter i lager.

Av Oliver91

105596kr sen 2011

Dock varit återhållsam många år nu när det kommer till elektronikköp, de flesta dyra köp gjordes mellan 2012-2016.

Av Oliver91
Skrivet av Mahkizmo:

Jag tänkte att jag skulle lägga till dessa på mitt konto, då jag har spelat dessa som ung, men har inte skivorna.

på Battle.NET så finns endast Warcraft 2 tillgängligt att köpa, likaså i launchern, står bara "Hmm...looks like there´s nothing here för Warcraft Orcs & Humans.

Inte hittat nån info om dem har bekymmer.

Kan dock vänta, ingen panik, men hoppas att barnaminnet inte förstörs, som det gjorde med AoE 2 remaken etc.

Du har AoE 2 HD Edition, det är som originalet och de fungerar fint på modern hårdvara 👍

Av Oliver91

Varför gnälls det så hårt på att de inte är gratis??? spelen kostar ju 100kr för WC2 och 60kr för WC och spelen har fått "lite" kärlek då de fungerar utan trubbel på w11 med modern hårdvara.

Av Oliver91

En ny bil.

343 tusen cash.

Av Oliver91
Skrivet av Sarato:

Då hade Steam varit mer logiskt. Tror inte så många har speciellt många spel på Battle.net.

Jag har i princip alla blizzards titlar samlade på battle.net, använder sällan steam.

Av Oliver91

Billigaste automatbilen jag har ägt är en Mazda 3 -18 Automat med absolut ingen utrustning, gick billigt, krånglade aldrig och faktiskt helt okej.

Andrahandsvärdet på dessa bilar är skyhöga, jag gjorde vinst på min när jag sålde den... köpte den 2020 och sålde den när jag hämtade ut min 2024 modell.

Köptes för 130k med 9k mil på mätaren och byttes in för 160k med 16k mil på mätaren, dessa bilar säljer för 180-190k.

Har idag en Mazda 3 -24, inte så billig men kör vidare på vinnande koncept då den förra bara krävde mig på pengar vid 3 tillfällen och var det servicar.

Söker du kombi kan du försöka hitta en Mazda 6 med "rattvärme" då det är facelift modellen, finns både som diesel och bensin.

Ska du kolla på äldre modeller ska du undvika dieseln de hade problem till runt 2015-2016.

Kolla efter rost bara då de älskar att rosta, baklucka, bakdörrar främst samt fronten från stenskott och över vindrutan.

Av Oliver91

Underbart med gammalt, vi körde fram tills förra sommaren en windows 95 dator på jobbet, den var frånkopplad från nätverket och användes enbart för att starta upp mjukvaran till vår maskin som är från 1997.