Inlägg

Inlägg som Peking har skrivit i forumet
Av Peking
Skrivet av kerish667:

Jag hade nog egentligen klarat mig med 100Hz också, men om det är värt 500 extra för en G5 så har jag inga problem att lägga det.

Frågan är bara vad som är prisvärt...

Är väl inte så länge tills jag blir tvungen att uppgradera datorn så kan ju vara bra att ta höjd för att den orkar driva högre fps.

Jag har också haft ögonen på den skärmen tidigare. Den har kraftigare böjning än den jag länkade, vilket jag är rädd blir lite för mycket för min del. Jag kommer nog behöva fundera lite till, men just nu lutar jag åt MSI-skärmen

Av Peking

En av mina skärmar har donerats till barnens speldator och jag är på jakt efter en billig 34-tummare. Jag kanske är dumsnål, men detta är den jag funderar på. Kommer användas till både jobb och spel. 100Hz över displayport, men tyvärr endast 60Hz över HDMI.

https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datorskarmar/dat...

Av Peking

Jag hade aldrig ett 9700 Pro, utan ett 9500 Pro. Jag vill minnas att det presterade bra, men den burken behöll jag inte särskilt länge. Laptop lockade för att det skulle vara mer bekvämt att ta med på LAN 🙂

Av Peking
Nytt bud: 1 100 kr 1100kr +frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Peking
Skrivet av Njure:

"We were the first agency in the U.S. to adopt this particular technology but it was from an era that computers didn't have a hard drive so you have to load the software from floppy disks on to the computer," said Mariana Maguire, SFMTA Train Control Project.

Lmao... Till vad är det du laddar datan från floppyn "on the computer"? En annan floppy disk?

"on to the", inte "on the". De läser väl in datat från floppy direkt in i RAM 🙂

Av Peking

Även jag känner igen mig mycket i det som skrivs i trådstarten, för min del kommer och går lusten väldigt mycket. Jag kan spela ganska intensivt under några månader för att sedan inte känna någon som helst lust under en tid.

Förutom att ha spelat Super metroid för ungefär 15 år sedan har jag inte spelat metroidvanias. Förra våren valde jag att installera Blasphemous, trots att jag inte ens rört det trots att jag är en backer från deras kickstarter. Jag blev förälskad och har sedan dess plöjt igenom ett gäng inom genren. Det finns en enorm glädje i att utforska ett spel på metroidvania-sättet första gången. Det är alltså en genren som ännu en gång väckt mitt intresse för gaming. Det finns mycket inom genren från indiestudios

Av Peking

Hösten 2003 så det har blivit över 20 år. Vad gammal man plötsligt känner sig

Av Peking

Jag är så otroligt less på allt detta tjatande om AI 😂

Av Peking
Skrivet av ingenjören:

Jag har faktiskt aldrig förstått de som säger att IPA är så enkelt. Jag tycker tvärt om att det är svårt att göra en riktigt god IPA som stigberget eller lagunitas. Att göra en medioker IPA är dock inte svårt. Men du borde verkligen gå över till fat. Finns ju numera PET fat på 4 eller 8 L. Otroligt smidiga, har själv 2 såna också utöver alla rostfria. Billiga som skam är de också. Så börja jäsa under tryck och tryck över ölet till fatet syrefritt så kommer mycket av dina bekymmer försvinna.

Tack för tipsen. Ska undersöka och fundera lite hur och om jag ska gå vidare 🙂

Av Peking
Skrivet av ingenjören:

Hade jag varit du hade jag köpt en humlestrumpa från "The brew bag" eller liknande. Dvs inte de i bomull. Det är nog det mest effektiva sättet att avskilja humlebös om man kokar i kastrull.

Jag har själv svårt att få till riktigt bra ipor. Jag tror faktiskt det beror på att man ibland inte får tag i de bästa ingredienserna, dvs humlen. Därför har jag börjat odla humle själv. Ska göra en IPA på färsk cascade som jag har i frysen nästa gång.

Lager däremot bör du kunna få till utan större ansträngning så länge du kör W34/70 i ca 18-22 °C. Flaskar du så är det inte så konstigt om humliga öl blir till brunsås på några veckor pga oxidation.

Stort tack för tipset. Det ska jag kolla närmare på. Lager har jag bryggt tre gånger varav två blev bra och en OK. Jag föredrar dock IPA så det är oftast det som bryggs, men där har resultatet varit betydligt mer varierat. Allt från superbra till odrickbart. Det brukar hamna på OK 😕

Av Peking

Jag har tagit en paus från bryggandet. Både på grund av bristen på ork och för att sista ölen inte blev särskilt bra.

ingenjören, kan humlefilter vara något för oss som inte använder ett bryggverk, utan vanlig gryta/kastrull, med humlepellets?

Av Peking

RX 5700 sedan sommaren 2020, så snart 4 år. Det är klart det hade varit kul med nytt men det klarar av mina behov. Sedan tycker jag också att marknaden blivit så tråkig. Efter dessa år känner jag att jag måste 6-7000 för att ett byte ska vara värt och de pengarna är jag inte beredd på att lägga. Jag gav 4200kr och innan dess var jag van vid att kunna lägga 2500kr var tredje år och få ett markant lyft.

Av Peking
Skrivet av Scuttle:

Nu väntar jag på att min tysk ska ta sig till sverige, det ska enligt planerna ske nästa helg, så uppdateringar följer...

Hur har det gått, har datorn kommit fram hel och ren?

Av Peking

Ekonomiska bekymmer vilket gör att man höjer avgiften. Många säger upp och man befinner sig på samma ställe som innan.. Har haft Viaplay under många år nu, men det är den streamingtjänst vi använt absolut minst. Utbudet är för dåligt + irritation över att filmer går mellan att ingå i streamingutbudet och hyrutbudet stup i kvarten.

Såg Spider-man: Across the spiderverse med grabben senast för någon vecka sedan. Det får bli att säga upp tjänsten och sedan ta den månad för månad om det dyker upp något man måste se, som nästa Spider-man

Av Peking

0kr för 250/250 då BRF tar det genom måmadsavgiften. Blev nyligen uppgraderat från 100/100.

Av Peking

Mestadels tangentbord och mus. Till vissa spel, där det passar, använder jag en 8bitdo PC/Xbox-kontroll.

Av Peking

Jag köper sällan spel till fullpris, förutom om det är något jag sett fram emot under en längre tid. Det är både för att spelen ofta är lite för dyra vid release men också för att backloggen egentligen är för stor redan som den är. Förr köpte jag lite för mycket spel, bara för att de var på rea. Nu försöker jag åtminstone hålla mig tills det att jag tror att jag kommer spela det inom en väldigt snar framtid

Av Peking

Hemma: 2 x 27"
Kontoret: 1 x 49"

Av Peking

Även jag var egentligen ute efter en 5800X3D men då jag missat den varje gång den varit nedsatt kunde jag inte hålla köpfingret borta och det fick bli en 5700X. Uppgraderar från en 5600X och den får istället hamna i jobbdatorn som just nu har en 1600. Blir fin uppgradering för jobbdatorn. På min stationära hemma har jag kanske inget jättebehov av att uppgradera utan ser det mest som ett sätt att förlänga livet på den ytterligare.

Lär ångra att jag inte väntade några dagar till på en eventuell 5800X3D, men men

Av Peking

Jag föredrar hybrid-arbete. Innan pandemin tyckte jag verkligen om att jobba hemifrån, men det var för att det endast hände någon enstaka dag i veckan. Att jobba hemifrån 100% under pandemin mådde jag inte alls bra av. För min del vill jag alltså ha 2 dagar hemma och 3 dagar på kontoret. Att bli tvingad till 100% på plats är inte helt optimalt det heller