Inlägg

Inlägg som superapan har skrivit i forumet
Av superapan
Skrivet av Leiri:

Gällande Linux, dagen Linux finns i en stabil main-distro som alla kör och kan köra Adobe och 100% av alla spel som finns även de med Kernel Anticheat så kommer jag kanske byta.

Okej, stort tack för informationen! Jag ska vidarebefordra det på direkten till Linus Torvalds.

Av superapan
Skrivet av gbgjocke:

Vilken distrubition av Linux skuille du rekommendera?

Fedora, utan tvekan. En bra avvägning mellan tidslinjen för nya releaser så att man har det senaste, och ändå god stabilitet.

Jag skulle också välja Fedora KDE spin (istället för standard Gnome) om man är mest van vid Windows, det är lätt att känna igen sig.

Av superapan

Gå över till den goda sidan!

Det mesta i spelväg, minus ring 0-anti cheat, fungerar utmärkt på Linux. Jag har kör min spelmaskin med Linux senaste året, och det funkar finfint - ibland bättre än Windows (vilket testats t.ex här).

Man kan behöva titta på protondb.com och öga av rekommenderade launch options i Steam, och det är bra att ha insikten att man måste lära sig något nytt.

Av superapan

I distroväg skulle jag titta på antiX; det är Debian fast fungerar. RAM-krav: 256 MB.
https://antixlinux.com/

Av superapan
Skrivet av johanandersson:

Tar civilingenjörsexamen från en IT-master nu till sommaren och blev precis erbjuden jobb. Lönen är 37.
Givetvis överlever jag på det, och jag har varit orolig över att få något jobb alls då marknaden verkar jobbig, men det är under vad Sveriges Ingenjörer rekommenderar. Är lite äldre också så hade hoppats på att tidigare arbetserfarenhet, även om det inte är inom IT, hade gett lite vikt.

Gråter inte, men hade hoppats på att komma lite över rekommendationen istället för 3 papp under.

https://www.sverigesingenjorer.se/lon/lonestatistik/ingangslo...

När jag tog examen var rekommenderade ingångslönen enligt Sveriges ingenjörer 28 000 kr (2010). Med SCB:s prisomräknare mostvarar det 38 000 kr idag. Intressant att SI anser att ingångslönerna skulle ökat så pass mycket mer än inflationen - och sina egna medlemmars usla lönekurva senaste åren. Spontant känns 40 brak för en nyexad väldigt högt.

Av superapan

Även om det är reklam behöver väl inte quizet vara så dåligt?

Av superapan

Nya tangentbordsknappar för Copilot? Nej fy fan!

Jag minns när Windowsknappen blev en grej, och hur många gånger den blev feltryckt istället för Alt.

Av superapan
Skrivet av DevilsDad:

Wut.. min steam deck låter mindre än flickvännens switch.. och med tanke på prestandaskillnaden är det rejält imponerande.

Det beror förstås på vilka spel du kör. När man spelar BG3 låter det mycket mer jämfört med typ FTL.

Det är ingen subjektiv åsikt, Steam deck låter mycket mer än en Switch i samma spel, se t.ex https://www.youtube.com/watch?v=53NX8BXUSyI

Jag är verkligen ingen Switchfantast, jag sålde min och köpte Steam Deck istället. Ibland tycker jag lovorden för Steam Deck är lite överdrivna bara...

Av superapan
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Vad menar du?
Xbox Series S är ju mycket svagare än Xbox Series X.
PS5 finns ju bara i en version, hårdvarumässigt. Hittills.

Både Xbox och PS kommer ju med ny hårdvara snart men jag pratar om denna generationen.

Jag menar att, på samma sätt som du skriver, PS5 är en mycket svagare version av PS5 Pro. Inom samma generation. Det är samma förhållande som XSS/XSX.

Läckorna hittills pekar inte på någon prestandaförbättring för Xbox. Sannolikt för att man inte vill ha tre olika varianter inom samma generation.

Av superapan
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Speltillverkare tycker ju inte heller om Xbox då det finns 1 normalstark och en svag. Den svagare måste de då göra massvis med optimeringar och tid för att få det att funka. Xbox/MS tillåter dig inte att släppa utan det tyvärr.

MS sköt sig i foten flera år sedan med den billiga varianten med lägre minne och kraft.

Oj, då är Sony illa ute med en svag och en stark PS5:a

Av superapan
Skrivet av mrpijey:

Då är det nåt fel på den eller så är fläkten full av katthår eller nåt :). Min Steam Deck är knäpptyst förutom när jag spelar tyngre spel, men då hör jag bara ett väldigt lätt sus om den, inget som stör öht.

Har du OLED? Den är tystare.

Av superapan
Skrivet av DevilsDad:

Handhållet är förvisso en av kategorierna som har mest att vinna på att överge x86, men det går ändå att skapa bra handhållna med det. Är sjukt imponerad över steam decken tex.

Jag är inte superimponerad av min Steam Deck. Den låter ju som en jetmotor, trots att jag bytt till den tystare varianten fläkt och slängt på PTM7950. Min gamla Switch var helt knäpptyst. Paketeringen är bra, men man ska inte behöva använda noise cancelling-lurar för att spela på den...

Av superapan
Skrivet av tozz:

Dom bästa spelen är i 9 av 10 fall exklusiva, och om dom sen kommer till andra plattformar är det i princip alltid dom som inte konkurrerar direkt, t.ex. Playstation-spel på Windows, inte Xbox.
Det är lättare att göra bra spel när man kan fokusera på en platform helt enkelt (och därför många studios helt enkelt anlitar tredje part för att porta om/när det blir aktuellt för det är så jävla mycket jobb och kräver specialkunskap).

Här har vi en till som gillar antikonsumentfasonerna. Han har till och med blivit så övertygad att trots att Xbox/PS5 är 99 % lika hårdvarumässigt, blir spelen på något självklart vis BÄTTRE bara Sony får låsa in det med pengar, slänga på en splash screen, och kalla det "nära samarbete med spelstudion".

Som sagt, jäkligt märkligt att folk applåderar Sonys konsumentfientliga strategi. Vi gamers brukar ju gilla valfriheten, att inte låsas ned vid en specifik hårdvara?

Av superapan
Skrivet av underd0g76:

Microsoft har sig själv att skylla. Inga exklusiva titlar till Xbox

Det är så vrickat att folk ser Sonys strategi att köpa exklusiviteter som det bästa och mest önskvärda.

Av superapan
Skrivet av medbor:

Saknar windows 2000, behövdes inte mycket mer än det helt ärligt

Verkligen! Folk generellt verkar konstigt nog gilla XP mer…som i min värld är en bloatad Win2k.

Av superapan

Jag blir sådär extra osugen på ett Nvidiakort denna generation. "We're an AI company", usch.

Av superapan

Men namnet…pisser?

Av superapan

Win+E för File Explorer

Av superapan
Skrivet av SotarnAnton:

Apple, Teknikvärldens IF Metall

Får du berätta vilken bilmek du är, eller är du bakbunden av ett livslångt sekretessavtal? Blir ju svårt att behöva ligga på soffan i sex månader pga karenstiden när du blir uppsagd. Glöm inte att storchefen äger receptet på den där tårtan du bjuder på sista arbetsdagen.

Av superapan
Skrivet av Aktsu:

Det blev runt 70k totalt för mig och frun med ganska jämn fördelning, precis som förväntat eftersom det är ränteavdraget som ger den effekten.

Och jag tyckte att jag hade stora lån . Runt 22k för mig, och förmodligen liknande för frugan.