Inlägg

Inlägg som superapan har skrivit i forumet
Av superapan
Skrivet av Mindfighter:

Att slippa köra ReVanced, Youtube Enhancer/uBlock Origin & SmartTube och att innehållsskapare vars material du tittar på kan få betalt.

Det sista är mest kritiskt. Det är extremt gratislunchrövhål att försnilla intäkter från de kreatörer som skapar innehållet.

Är det så jäkla svårt att vilja göra rätt för sig?

Av superapan

Ruttet quiz!

Av superapan
Skrivet av Varg:

Webhallen blir bara sämre och sämre sedan Komplett köpte upp dem. Om de snackar omstrukturering får de nog sluta vara en kopia av just Komplett och försöka vara sin egen butik med eget sortiment och mer fokuserad på en viss produktkategori. Ser inte hur det skulle fungera i längden annars.

Fast det var värre när Pixmania var ägare. Mycket värre.

Av superapan
Skrivet av medbor:

Sony släpper väl de flesta på PC nu för tiden?

Fast i nyheten kan jag läsa att MS avser även Playstation och Switch. Sony skulle aldrig urvattna "värdet" på det sättet.

Av superapan
Skrivet av philipborg:

Microsoft har inget emot att låsa ner titlar till Microsoft Store. Värre än någon annan plattform för mig som Linux PC spelare då alla andra med relevant marknadsandel går att använda på Linux.

Och från listan framgår att t.ex under hela 2022 är det totalt 6 st (!!!) spel det gäller. Endast obskyra spel ingen hört talas om (förlåt om du är ett stort fan av "Catapult Quest" eller "Harry Potter: Puzzles & Spells").

Däremot hamnar stora titlar, t.ex MSFS på Steam. Frostpunk 2 nämndes bara i förrgår att det hamnar direkt på Steam utöver Gamepass. Jag vet inte vilken vinkling du försöker göra - och även jag är en Linuxgamer.

Av superapan
Skrivet av Skrax:

Det var på tiden. Tröttsamt när man måste välja konsol för diverse spel. Förstår ju att det handlar om pengar såklart men ändå.

Det är ju därför som PS5 är den stora vinnaren. Microsoft borde göra en Sony - lås ner skiten och därmed skapa en bättre produkt. Det verkar ju vara det folk vill ha.

Av superapan

@anthra
Det går inte att lägga till spelet i Steam och köra den vägen ("add non-Steam game")? Jag har inte GOG, men det funkar för andra butiker (typ Battle.net).

Av superapan

Jag hade inte köpt en kort med mindre än 16 GB idag. Vissa nya spel nosar på 12 GB med bara fläskiga texturer; hur ser det ut inom en snar framtid? Risken är ju ännu ett 3070 som på pappret kan driva pixlarna, men minnet tar slut..

Av superapan
Skrivet av Markusas:

En X800X3D/X900X3D av denna kan det nog bli. Bör vara ett skapligt kliv från 5900X. Blir nog bara en X900X3D om de har fläsk-cache på båda CCD.

Jag blev ändå positivt överraskad när jag tittade på senaste CPU-testerna från HUB eller GN där schedulerproblemen verkar som bortblåsta för 7950X3D - den presterade konsekvent likvärdigt eller bättre än 7800X3D.

Dock är jag smått allergisk mot lösningen AMD valt; att använda Gamebar. Verkligen smutsig lösning. Som Linuxanvändare är det ännu inte fungerande, trots att AMD gjort elva försök. Men snart kanske det blir ordning.

Av superapan
Skrivet av Horvendile:

Bra och viktigt att Total Annihilation får ta del av detta! Det kunde vara riktigt tungdrivet på större kartor.

Edit: det var därför jag skaffade mig en dator där hela spelet får plats att köras från L3-cachen.

Vänta nu, optimerar dom för ett spel från 90-talet? Eller är det någon form av remake?

Av superapan
Skrivet av loefet:

Undrar vilken DDR5 hastighet man bör gå på, snabbast möjligast som tidigare versioner?

Det är väl samma tveksamma stöd på allt över 6000 MHz? Ingen uppdaterad minneskontroller i sikte.

Av superapan

Uppkopplingsproblem vid LAN-spelande

Hej på er!

Varje trettonhelg LAN:ar ett gammalt kompisgäng. Vi brukar bli runt 15-20 personer. Varje år är det samma strul med uppkopplingen; då och då tappas tillfälligt uppkopplingen ibland till Discord och Steam. På Steam spammas att "X is currently playing...". Att hoppa in i diverse lobbies fungerar slumpmässigt. Det fungerar fint upp till 8-10 användare, men sedan går det utför.

Tidigare år har vi skramlat ihop till en ny värstingrouter, testat andra DNS:er, och till i år byttes ISP till Bahnhof (via stadsnät IP-only), men med samma problem. Lösningen i år blev att Bahnhof släppte en till IP-adress, och vi satte upp två nätverk på varsin router till varsina portar på fiberomvandlaren, och satte ett gäng datorer på det andra nätverket. Det fungerade - men alla spel som går via LAN måste då kopplas om varje gång.

Jag kan inte begripa varför detta händer, 15 personer som spelar borde inte vara ett problem? Särskilt som att det fungerar att köra på "två uppkopplingar" till fiberomvandlaren. Vad är det som kan strula?

Tack på förhand!

Av superapan

Min AW3423DWF grejar 165 Hz över DP, men jag har varit för lat att fixa en ny vinklad kabel (förra trasig), så det har blivit HDMI och 100 Hz. Jag märker ingen skillnad.

Av superapan
Skrivet av Swedish Berserk:

det är kanske svårt med läsförståelsen?

Du verkar ha svårt att uttrycka dig. Du upprepar samma trubbiga påhopp. Kanske kan du pröva önska dig en bok i ämnet till nästa jul?

Av superapan
Skrivet av Swedish Berserk:

Var fick du luft ifrån?

Tänk gärna efter innan du skriver.

Du skrev att du inte förstod, och raljerade därefter kring ovuxenheten kring julklappar, på ett diskussionsforum. Jag förstår att du inte gillar mitt svar, surpuppa, men du kan inte förvänta dig att inte stå emotsagd.

Av superapan

Med en liten nykomling hemma så får man en del kläder. Men vissa tror ju att bara för att det är en tjej så ska hon spökas ut likt en gräddbakelse. Sånt byts ut på direkten!

Av superapan
Skrivet av Swedish Berserk:

Samma här. Förstår inte vuxna människor som köper julklappar till varandra för tusentals kronor.. Vill jag ha något köper jag det själv.

Tjenare Grinchen!

Julklappar är jättekul, och särskilt att få ge! Att lägga extra energi och hitta något som någon du bryr dig om inte visste att den verkligen behövde, eller något dom aldrig skulle unnat sig.

Jag är glad att jag efter flera år hittade en vinylskiva jag vet min fästmö gärna skulle vilja ha; den dök upp på spanska motsvarigheten till Blocket, och med lite Google translate kom den hem.

Den var inte billig eller enkel att få tag på, men min fästmö hade aldrig fixat att köpa den själv, och aldrig heller unnat sig den. Det känns bra att göra någon annan glad - är det svaret på din fråga? Du kan ju testa någon gång!

Av superapan

Men vilka Grinchen vi har på forumet

Julklappar är för barn? Jag 40 år fyllda, och tycker det är jättekul med julklappar - men framför allt att få ge bort! Jag lägger ganska mycket energi på att verkligen ta reda på vad personen skulle vilja ha, men aldrig skulle köpa. Det behöver inte vara jättedyrt, men är det klockrent så får det absolut kosta en slant.

I år är jag särskilt nöjd över en vinylplatta till min fästmö, som hon letat efter i flera år. Jag lyckades hitta den på spanska motsvarigheten till Blocket, och med en hel del Google translate ligger den nu under granen.

Av superapan
Skrivet av Lussarn:

Om inte annat kan dom ju stoppa in FSR-FG i DLSS precis som den här modden gör.

Det kan dom absolut, ungefär som när dom vägrade stödja Freesync men till slut gav upp.

Av superapan
Skrivet av Maximo:

Alla RTX kort stödjer inte DLSS 3.

Kanske ska förtydliga att endast 4000-serien stödjer DLSS 3 FG? Övriga delar i DLSS 3, såsom version 3 av uppskalning och ray reconstruction, fungerar även på äldre RTX-kort.