Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som gonace har skrivit i forumet
Av gonace

Jikes, Sony blir mer och mer likt Nintendo i att komma upp till dummheter 🤷‍♂️

Av gonace

Om det är som hon säger, jag är för dåligt insatt för att veta, och att syftet är att de som inte lever i överflöd ska ha mindre möjlighet att ge sina barn verktygen att lyckas bättre än sig själva så är man fasen spot on!

Av gonace

"Vi vill inte att man ska kunna spela sina egna spel på en emulator utan vi vill att man ska köpa samma spel flera gånger, men bara de spel vi anser du ska kunna köpa flera gånger, dessutom gärna till ett högre pris än när spelet lanserades"™ - Nintendo

Av gonace
Skrivet av Andyah:

Går det att ta ner w11 till usb från microsoft?, det gick att göra med tian. Bara att det inte är reggat o man har en ikon/text i högra hörnet på skärmen tills man fixar en windowsnyckel.

Det går på samma sätt som med 10:an, https://www.microsoft.com/software-download/windows11

Av gonace

Nu hoppas jag att han lärt sig en läxa också, att lyssna på en "influencer" känns som att ta investeringstipps av en heroinist. 🤷‍♂️

Av gonace

Har inte köpt på CDON på flera år och känner inte riktigt att jag någonsin kommer göra det igen, inte efter alla historier man hört de senaste åren ifrån den där rent ut sagt skit-"butiken" 🤷‍♂️

Av gonace

Jag förköper aldrig något längre och gjorde sällan det tidigare, senaste förköpet för mig var WOW 2004. När bolagen är OK med att sälja spelen när de vet att de inte fungerar speciellt bra är jag helt enkelt inte intresserad.

Personligen tycker jag att det skulle vara bättre för oss alla om bolag som EA bara går under, ur askan kan nya bättre ting ta form!

Av gonace

Någon/några hos PostNord har kört den klassiska sporten truck-boll!

Av gonace

Vad skönt att de inte verkar göra en 3dfx i alla fall 🤷‍♂️ vi är nog en hel del som minns vad som hände när 3dfx köpte upp STB!

Av gonace

Är inte RGB något man tyckte var rikigt fränt när man var 12-14, jag minns i början av 2000-talet när man hade neon rör i datorn, men det växte man ju lika fort ifrån.

Det är en annan femma om man bygger en dator för att visa upp dock, men för hemmabruk? nja, är i alla fall något jag inte bryr mig om.

Av gonace

Enligt mig en av de lättaste på länge

Av gonace
Skrivet av BasseBaba:

Jag snarare vänder på det, jag har 1 (en!) enhet hemma som använder USB-c. Varenda gång den ska laddas får jag leta efter den enda usb-c kabel jag äger…

Och hade alla mobiltelfoner använt samma "kontakt", t.ex. USB-C, så hade du haft fler än en sådan kabel, det går ju inte över en natt att "byta" ifrån proprietära lösningar till standardiserade sådana.

Proprietära lösningar finns bara för att låsa in en användare eller av ekonomiska skäl, så finns egentligen inget bra argument för att dessa ska få leva vidare.

Jag kör själv iPhone.

Av gonace
Skrivet av Xverminator:

Är det någon som använder piratsidor år 2023 och till vad?

Till samma saker som man alltid gjort? Förvisso har piratkopiering minskat jämfört med t.ex. 10-15 år sedan, men jag skulle våga påstå att det kan komma att öka, om bara lite, när fler och fler streamingtjänster lanseras av de stora bolagen, a.k.a man vill ha sin egna tjänst istället för att t.ex. sälja rättigheter för materiallet man sitter på till befintliga aktörer.

Skulle dock säga att de vanligaste är man använder private-trackers (invite only) och inte TPB.

Av gonace
Skrivet av Vash:

De är dags för Birdie 2003 om ni alla hänger med ska ni få se på de bästa lanet i vår galax!! 😅. Fan va gammal man blivit..

https://youtu.be/1TsrEsplOVw

Grillmeisters släppte några hits där runt 2000-talet början 🤣

Av gonace

Finns gott som snake oil-"produkter" när det kommer till "audiophile" marknaden, har set många produkter genom åren på olika platser i spektrumet av snake oil-"produkter", så man har la slutat blivit förvånad?

Av gonace
Skrivet av Gurrrra:

Alltså folk måste sluta överdriva så förjävligt. Återigen, lycka till att höra ens en gnutta faktisk skillnad mellan 320 OGG o lossless. Det går om du har tränade öron på rätt låtar, men då måste du fan ta i så det knakar. O så var det också det där med noga nivåmatchning, men det hoppas jag att du som ljudtekniker redan vet om.

Som du själv påpekar, har man ett tränat öra och/eller en riktigt bra anläggning kan man faktiskt göra skillnad.

Jag hör skillnad på min samling lossless och Spotify, sedan kan man ju diskutera hur stor faktiskt skillnaden är mellan 320 OGG och lossless, men att ge sina kunder möjligheten till lossless är ju inte något negativt även om 9 av 10 varken hör eller har möjlighet att höra skillnad. 🤷‍♂️

Av gonace
Skrivet av Pettor:

Fattar dock inte vad HiFi är om CD-kvalitet redan är på g. Spatial?

Satan i gatan den biten hade jag missat, känns som att det är dags att byta till TIDAL för en själv i alla fall.

Av gonace

Jag förstår inte vilken målgrupp de ska nå med detta, finns ju alternativ till ”videos” som är hästlängder mer etablerade.

Varför inte göra en riktigt jävla bra musik-app, jag har väntat länge nog på Spotify HiFi, men det gapar fortfarande med sin frånvaro i Sverige…

Av gonace

Det enda jag önskar är en "All lights Off" funktionalitet!

Av gonace
Skrivet av Trihxeem:

Det har nog mer att göra med licensiering än Google. Skulle ju vara ett bra sätt för Google att få folk att snabbt börja spela där men de som sitter på licenserna tar säkerligen tillfället i akt att debitera för det.

Så är det nog, men GeForce NOW fungerade bättre ur den aspekten.