Inlägg

Inlägg som Daz har skrivit i forumet
Av Daz

Skulle inte ens göra något i år eftersom jag har lite för mycket annat. Har hittills aldrig tagit mig mer än 6 dagar så kom fram till att jag kanske kan göra de första två i varje fall nu när de såg relativt chill ut och jag dessutom råkade ha VS code öppet för att peta på ett script så...

Dag: 2
Språk: Powershell

Del 1

[CmdletBinding()] param () $import = Get-Content input2.csv $depth = 0 $horizontal = 0 foreach ($line in $import) { Write-Verbose "Got instruction $line" $parts = $line -split " " $direction = $parts[0] $len = $parts[1] if ($direction -eq "forward") { $horizontal += $len Write-Verbose "Adding $len to horizontal, it is now $horizontal" } elseif ($direction -eq "down") { $depth += $len Write-Verbose "Adding $len to depth, it is now $depth" } elseif ($direction -eq "up") { $depth -= $len Write-Verbose "Subtracting $len from depth, it is now $depth" } } return $horizontal * $depth

Del 2

[CmdletBinding()] #för att få -verbose att fungera param () $import = Get-Content input2.csv $aim = 0 $depth = 0 $horizontal = 0 foreach ($line in $import) { Write-Verbose "Got instruction $line" $parts = $line -split " " $direction = $parts[0] $len = $parts[1] if ($direction -eq "forward") { $horizontal += $len Write-Verbose "Added $len to horizontal, it is now $horizontal" $depthchange = [int]$len * [int]$aim $depth += $depthchange Write-Verbose "Added $depthchange to depth, it is now $depth" } elseif ($direction -eq "down") { $aim += $len Write-Verbose "Added $len to aim, it is now $aim" } elseif ($direction -eq "up") { $aim -= $len Write-Verbose "Subtracted $len from aim, it is now $aim" } } return $horizontal * $depth

Dold text
Av Daz

Spelat några timmar nu och har faktiskt riktigt roligt. Mestadels kört breakthrough vilket jag tycker känns riktigt roligt

Inte riktigt fått kläm på allt ännu och vissa saker måste jag nog vänja mig vid, typ alla miniguns som samtidigt verkar vara jättebra och värdelösa. Condors får jag inte riktigt kläm på att flyga heller men antar att det kommer med tiden.

Av Daz

Hade på något sätt helt och hållet missat att det skulle gå att spela idag så sitter och laddar ner det nu i hopp om att hinna en runda eller två imorgon.

På kommentarerna verkar det vara en sedvanlig BF-release så jag missar nog inte så mycket

Av Daz
Skrivet av frizzy10:

Vilken server kör ni på?? Kör på Pepys men börjar bli dött där ner och syndicate håller på att ta över allt

Skrivet av MrWhizeguy:

Argyre, stendött. Lätt att farma iallafall så antar att man bör kötta de sista 50 armoring och arcana (iofs bara Azoth water till arcana)

Kalevala, vet inte riktigt hur aktiv den är men inte jätte tror jag eftersom chatten är lite halvtyst och jag alltid kommer in utan kö. Chatten är delvis på finska under delar av dagen så det är nog en hel del finnar som spelar.

Tänkte hålla ut ett tag, så länge jag kan sysselsätta mig, och se om det blir några servermerges i framtiden. Skulle inte bli ledsen om servern slogs ihop med någonstans där det finns ett eller några starka covenantcompanies eftersom vi för tillfället är på väg att förlora vårt enda område

Av Daz

Fick lite spontant för mig att grinda några nya väskor igår så kan nu bära strax över 720 vilket känns riktigt nice såhär på level 44. Har kvar mina gamla så om en halv level blir det väl en 150 eller så till

Känns som om levlandet varit väldigt sekundärt för mig vilket jag gillar men borde nog börja sikta högre snart för jag börjar känna suget efter att testa outpost rush och krig

Av Daz

Vill verkligen tacka artikelförfattarna för ett dunderjobb. Gillade genomgången av historiken i början och tycker att ni, likt så många gånger tidigare, lägger er på en väldigt bra nivå när det kommer till att beskriva processorerna. I min mening är det svårt att hitta bättre material på svenska än det som Sweclockers producerar.

Sen när det kommer till produkerna i sig känner jag också att i5an nog är det intressantaste, särskilt när effekten tas in i beräkningarna. Finns det någon data ännu om vad i5 12400 kommer innehålla rent kärnmässigt? Kommer den bli en slam-dunk även denna generation?

Ni som köper 12900K, blir det egenbyggd vattenkylning hela vägen eller hur planerar ni att kyla den?

Av Daz

Häller med @issue om att jag struntar i vilken kontakt bara det är samma för alla. Kan nog faktiskt tycka att det är dumt att slå fast en enda specifik kontakt då det väl isåfall krävs nya beslut som tar lång tid utifall det skulle dyka upp ett klart bättre alternativ i framtiden?

USB-C som kontakt har jag inget emot men USB-C som standard och alla olika saker den kan innehålla och göra känns inte optimalt om det ska vara enkelt för slutanvändaren.

Av Daz
Skrivet av Yorg:

GPU är egentligen klart mindre oroande än att min CPU belastas så hårt och därmed ligger så pass högt i temp. Jag har som sagt också cappat FPS samt testat lite undervoltande, men ska kolla in videon!

Edit: Innan jag cappade FPS slog en del CPU kärnor 100 ibland. :E

Skrivet av MrWhizeguy:

Har låst spelet till 120fps, kör de mesta på low förutom enstaka saker på medium (3080) är väl lite orolig för att nått pajar, undervoltat har jag alltid kört med så inget annat där.
GPU på 40 - 60%
Men som du säger, CPU (3900x) på alla kärnor pendlar upp och ner en hel del, mellan 30-80% (någonstans där..)
70 grader, dock custom vattenkylning.. men det brukar aldrig gå såhär varmt 🤷🏼‍♂️ bra att sakerna används såklart, men klart man höjer ett ögonbryn!

Sitter också på en 3900X och ett 3080. Har tagit till det antika knepet att rycka av chassisidan när jag spelar i väntan på att orka bygga om i chassiet (Define R6) för bättre luftflöde. Gjorde stor skillnad för ljudnivån under spelandet men tyvärr är det inte fördelaktigt när jag inte spelar...

Kör "bara" en D15 på cpun och det märks att den får jobba.

Av Daz

Plötsligt händer det

Av Daz

Level 39 just nu och grindar gathering professions för tillfället. Behöver 100 logging för wyrdwood så jag kan göra ett nytt fiskespö men tyvärr är ju allting annat roligare så har spenderat någon kväll med att samla hemp istället.

Har inte supermånga speltimmar att lägga men har långt ifrån tröttnat ännu och börjar på allvar fundera om det var ett misstag att köra pre-order på BF2042 med tanken att jag skulle ha ledsnat till dess...

Av Daz

Jädrar i min låda, inte varje dag jag drar en tia!

Av Daz

Tagit steget från everfall till brightwood nu, vandrade över första gången när jag var level 21 och fick råpisk av vanliga mobs. Är nu tillbaka på level 28 och uj vad roligt det är att faktiskt vara lite rädd för mobs igen. Kör ligth armor så smällarna jag får emellanåt är riktigt ordentliga och att jag valt att mestadels stacka foc över con gör nog sitt också.

Oavsett så är det riktigt roligt fortfarande och jag ser fram emot att lira fler timmar

Av Daz

Tänkte på exakt det här häromdagen när jag satt och svor över hur långt tid det tog att slå upp saker i AzureAD och Intune kontra lokala AD.

Av någon oförklarlig anledning flyttar vi mer och mer till onlinemiljöer och jag tycker på riktigt synd om de av mina kollegor som är dömda till att enbart använda sig av onlineversionerna av office. Sååå SEGT!

Av Daz

Har halkat in på Downtempo på Apple Music några gånger och tycker det är rätt skönt att ha igång som bakgrundsmusik. Kan bli lite väl jazzigt för mig emellanåt men generellt så känns det som rätt precis vad jag ofta letat efter bland lo-fi/chill kategorierna.

Spelade lite när jag var hos farsan för ett tag sen och han gillade det just pga sin lite jazziga karaktär emellanåt så det var ju intressant.

Av Daz

Nått level 26 nu och har fortfarande rätt roligt. Kör lifestaff och bytte från medium till light armor i förrgår och jädrar vad mycket roligare strider blev när jag kan rulla undan bättre. Kört facetank+selfheal innan men nu känns det som ett annat spel.

I övrigt är min åsikt att andra spelare ska sluta stjäla min hemp

Av Daz

Bytte i veckan till Kalevala där jag kunnat komma och gå ganska mycket som jag vill. Lirade t.ex. lite imorse och kom in på direkten. Tänkte köra en timme eller två nu på kvällen men blev placerad på köplats 408... inte i närheten av lika illa som Midgard men det är ju inte så man blir superpepp måste jag erkänna.

Har alltså gjort exakt som AGS ville och bytt till en low/med pop server och likförbaskat är det kö!

Av Daz

Köpte lite mer Lundberg B den senaste löningen. Har sjunkit en del i pris på sistone och jag när någonstans ett litet hopp om att de ska göra en split i framtiden för att följa efter andra investmentbolag som gjort detsamma som Investor och Creades.

Av Daz

Gav upp på Midgard för tillfället och gav mig in på Kalevale (eller nått i den stilen) istället. Fick en crash to desktop och kom in på direkten igen, helt galet!

Vill bra gärna in på Midgard och min "riktiga" gubbe igen men en kväll till så kommer min alt gå om min ordinarie gubbe i level tror jag

Av Daz

Ställde mig i kö efter lunchen, blev sen från jobbet och när jag väl kom hem fanns där en fin liten skylt om att jag blivit kickad för inaktivitet

Av Daz

New Queue World är ett faktum. Stått i kö sen strax före 17 och lär väl inte komma in förrän det är dags att sova Fick in nästan två timmar vid serverstarten dock så det är ju alltid något