Inlägg

Inlägg som blomqvist har skrivit i forumet
Av blomqvist

Nu vet jag inte vad du har för telefon och vilka möjligheter den har, men har du en iPhone kan du alltid ha med dig en USB-sladd och dela internet genom den - slipper du tära på telefonens batteri.

Det är den absolut billigaste lösningen. Androidtelefoner bör väl klara det också, antar jag?

Av blomqvist

Tips för er som bygger boombox: http://solarlab.se/solpanel/solceller-40w-monokristallin-smal...

Passar rakt av på en Boominator! Kombinera med två 7,2 Ah-batterier, och du/ni har kräm för väldigt många festivaler även med tung mobilladdning.

Av blomqvist

Jag undrar hur lång tid det tar innan man kan installera om Windows utan att behöva använda USB/DVD. Om jag köper en ny SSD för att den gamla går sönder, vill jag kunna peta in den och välja "Installera Windows".

Av blomqvist

Mac Mini? 5 495 kr inkl. moms. Köpa en begagnad blir än billigare.

Kanske över budget, men det kommer fungera.

Skickades från m.sweclockers.com

Av blomqvist
Skrivet av MrMadMax:

läs om, läs rätt 😊.
Nä men tanken jag får är varför dem värkar vilja pusha skärmar så mycket som dem gör. När inte ens vanliga kanaler är fullhd så är 4k i handeln och ännu mer på g liksom .
Och som nån nämnde vad ska driva alla pixlarna? grafikkorten värkar ha det kämpigt liksom. så länge det handlar om mer än fasta bilder

Skickades från m.sweclockers.com

Jag tolkar ditt inlägg som att du tycker att dom tar resurser från batteriutveckling för att lägga på displayer.

Batterier är inget lätt område, därför går det segt där. Det läggs säkert mer krut på batteriutveckling än displayutveckling. Nästan all industri är mer eller mindre intresserade av bra batterier; mobil-, bil-, verktygstillverkare och även företag som tillverkar M2M-lösningar och IoT-lösningar.

Det har kommit fram batteriprototyper som har väldigt bra kapacitet och kort laddningstid, men dom ligger längre fram i tiden - precis som denna display.

Displayen behöver dessutom inte kosta så mycket prestanda att driva. Hög upplösning gör att en lägre upplösning kan köras perfekt skalat. Lite som 720p på en 1440p-skärm.

Av blomqvist
Skrivet av MrMadMax:

Så sjukt onödigt kan dem inte lägga lika mycket krut på batterierna ? 4gånger så lång batteritid känns otroligt mycket mer nödvändigt än ha flera biljoner pixlar.
Hellre batteritid 1 vecka och fulld hd än 11k och batteritid en halv dag.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är så det fungerar. Ett företag dedikerar all personal åt en uppgift, och lägger allt annat på is...

...eller hur var det nu igen?

Av blomqvist
Skrivet av improwise:

Bara för att du inte gillar Windows och tycker det är svårt att programmera på det så kanske inte alla behöver tycka som du. Föreslår att TS bortser från de, enligt min personliga åsikt, rätt fåniga kommentarerna om Windows och kör det operativsystem som hen vill, i detta fall Windows.

Tror dock inte att det handlar om något Windows-hat.

Kör man Linux/Unix har man allt det där från start. Den högskoleutbildning jag gick (Datateknik på LiU) hade varit horribel att köra från en Windowsmaskin. Lika bra att lära sig, eftersom det inte är en dålig kunskap att ha. Och just när det kommer till utveckling är det alltid gött när det inte kostar något.

Så här installerar man en vettig c/c++-kompilator i populära Linux/Unix-distar:
Det är redan installerat...

Så här installerar man python i populära Linux/Unix-distar:
Det är redan installerat...

Så här installerar man apache/php/mysql i populära Linux/Unix-distar:
Det är redan installerat...

Och om ovan inte stämmer, så installeras det genom en one-liner i terminalen (byt ut apt-get mot den pakethantarerare distributionen har):

$ apt-get install clang gcc php mysql apache python # bortser från versionnummer

Jag ser ingen anledning till att lära sig utveckla på en Windows-maskin (om det inte är specifikt C#/liknande). Jag föreslår att man lär sig utveckla under Unix/Linux-miljö och sedan flyttar till Windows vid behov. Det är en lättare omställning. (Man kommer också inse hur mycket man måste installera och konfigurera för att få det smidigt i Windows )

Alternativt: kör debian eller liknande i en virtuell maskin.

Se också till att verkligen lära dig använda alla verktyg från kommandoraden - det tjänar man alltid på i längden.

Av blomqvist
Skrivet av Vemoth:

Skillnaden är at 8010A är 25W på diskant och bas samt en analog XLR ingång- och då behöver jag alltså köpa ett externt ljudkort för typ 1000 spänn.

Går alldeles utmärkt att mata en XLR-ingång med vanligt ljudkort: http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/xlr/...

Jag kör mina M-Audio BX5 från en MacBook (3,5 mm -> 2xTRS) och även från min stationära PC. I PC:n har jag Xonar D1. Tror inte du kommer märka av ett dyrare extern ljudkort. Du får endast fler sladdar på skrivbordet.

Kan rekommendera BX5. Negativt med högtalarna är att dom blir varma på baksidan. Dom drivs troligtvis av ett A/B-steg vilket gör att det går åt en del ström även när dom inte spelar. Detta gör att jag inte gärna lämnar dom igång. Jag gillar ljudet, och dom är dessutom snygga.

Av blomqvist
Skrivet av euf0ria:

Hemma hos mig ligger en TPA3116 aka "blue board" och väntar och om allt går enligt planering så kommer jag att ha bytt ut i stort sett alla hålmonterade komponenter på det under nästa vecka, jag skall ändra allt enligt rekomendationer från wikin/databladet för chippet . Denna skall sedan kopplas samman med en Bluetooth mottagare och en DC booster för att kunna köra partymode med 18V när man känner för det. Jag känner inte riktigt att detta räcker som underlag för att skapa en ny tråd men om någon här är intresserad så kan jag alltid posta lite bilder på moddandet.

Gärna!

Av blomqvist
Skrivet av Anonymous FTW:

En fördel till är att du får ut högre effekt vilket ger att man kanske skulle kunna köpa ett klenare aggregat eller att det supereffektiva 1200W ger mer Watt ut till datorn än ett mindre effektivt 1200W. Ett effektivare ligger mer nära den uppgivna effekten, man kan säga att ett effektivare aggregat lurar konsumenten mindre.

Är det specificerat för 1200 W kommer det att leverera 1200 W oavsett om det har en effektivitet på 1 % eller 100 %. Om det inte är felspecificerat.

Av blomqvist
Skrivet av kevve1:

På vilket sätt hade det skadat dig om det fanns DVI?

Om man får samma samt mer ur DP ser jag ingen anledning till att ha kvar DVI. Det är bara klumpigt med skruvarna.

Av blomqvist

En instans på digitalocean kostar $5 per månad - kan vara värt. Räcker gott och väl för TS.

Av blomqvist
Skrivet av Cocosoft:

Hur skall de lösa problemet med att olika laptops kräver olika spänning/ström?

Standarden säger 5 volt, så problemet är löst. Strömmen som går åt bestäms inte av laddaren (bortsett från maxströmmen laddaren kan avge).
En dator kan ha en markant högre laddspänning då det enkelt går att DC-DC-omvandla 5 volt till betydligt högre spänning utan större förluster.

Av blomqvist
Skrivet av Bloopy:

Är väl knappast nån nyhet, denna funktion har alla musplattor.

Så jävla mycke bullshit, även detta är gammalt och finns mycket väl beprövad mjukvara som mig veterligen funkar klockrent.

Ska ja se nå positivt i detta... hmm en USB port för allt, nja inte de.
En bärbar, allt är OEM så kan inte byta något....
Men, ja kan putsa å lacka om den väl?

Nämn en laptop som Apple inte har tillverkat som har en vettig touch.
Jag har letat på allt från 3 000 kronorsskräpet till 28 000 (exkl. moms) kronorsskräpet. Har fortfarande inte hittat en enda dator med en touchpad som är värd namnet.

Av blomqvist
Skrivet av hakro807:

Jo, den biten kan vara lite skit ibland. Har en Dell M4400 som levererades med en 130-wattare. Den laddas dock inte med en 65-wattsladdare från Dell. Det går fint att driva systemet, men inte att ladda. Inte ens om datorn ligger i viloläge/är avslagen. /rant

Har testat det där också - ge det ett par dagar så har det faktiskt laddats

Av blomqvist

Det finns en del Wifi-problem i Yosemite - en simpel googling på detta visar att problemet är stort.

Av blomqvist

Jag vet att HP-laddare passar i Dell och tvärt om, men båda datorerna blinkar med batterilampan. Tror det är någon form av kommunikation mellan laddarna just för att detta inte ska fungera. Batteriet laddas alltså inte.

Av blomqvist
Skrivet av Piece of Cake:

För att jag behöver det när jag ska köra krävande program.

Ja, isf är Safari dåligt skrivet.

Då är mitt råd att starta om Safari och eventuellt skriva buggrapport till Apple.
Ditt råd om att det är viktigt att starta om datorn måste komma från en svunnen (Windows-)tid

Av blomqvist
Skrivet av YamahaDGX630:

http://support.apple.com/sv-se/HT201464 <- Där står det hur du ska tolka.

Av blomqvist
Skrivet av Piece of Cake:

Stänger ni av datorn emellanåt så att minnet rensas? Om man bara stänger locket (dvs skärmen) så rensas inte RAM och det byggs bara på. Annars är ett tips att då och då avsluta processen "Safari-webbinnehåll", den brukar äta mycket minne. Men det viktigaste är att stänga av datorn ibland, om jag inte gör det alls så äter den upp mina 16GB inom 3 dygn, men stänger jag av datorn på natten så hinner den inte komma upp i mer än 6GB på en dag vid surfning odyl. dvs inga tunga program.

Varför köpte du 16 GB RAM om du inte vill att det ska användas?

Minnesanvändningen kommer inte byggas på tills det sprängs - det handlar i så fall om ett dåligt skrivet program som inte kan sköta sig. Inte ett fel i OS X.