Inlägg

Inlägg som blomqvist har skrivit i forumet
Av blomqvist
Skrivet av Friterad:

Inget av dessa är saker som borde kräva en massa minne, lite redesigns och sådant. Och som sagt inte direkt mycket nödvändigt heller. Cortana kanske blir något i alla fall tillslut. Men dom kanske använder massa minne ändå helt i onödan.

Ser inte att det står att Ubuntu behöver 2GB. Visst rekommenderat, men Windows är det ju knappast rekommenderat att man ska sitta på 2GB. Rekommenderat skulle jag väl snarare tycka är 4.

Så att köra Ubuntu user space i Windows är inget som borde kräva minne?

2 GB är det rekommenderade för Windows 10, precis som nyheten beskriver. Också exakt vad Ubuntu har som rekommenderat.
Jag tror att Microsoft har så pass kompetenta utvecklare att dom inte väljer att använda minne i onödan.

Fjäder blir till höna.

Av blomqvist
Skrivet av Friterad:

Ja, minst lika mycket funktionalitet. Med tidigare versioner menar jag innan Anniversary Update ifall det nu blir så att den versionen faktiskt använder betydligt mer minne.

Okej, då har jag missförstått. Jag trodde Anniversary tillförde något. Typ enligt denna lista: http://www.howtogeek.com/248177/whats-new-in-windows-10s-anni...

Känns spontant som att Ubuntu user space i Windows kan vara något som kräver minne, och att systemkraven är satta därefter, bland annat.

Allt ovan går säkert att göra med tredje-partsprogram, som ju absolut brukar vara minnessnåla (...) och hållas uppdaterade (...). Tror 2 GB-gränsen gäller i de lägen man använder alla funktioner. Att ha Linux igång med 3d-accelerering, bakåtkompatibilitet till fanders och annat kräver nog också lite minne. 2 GB verkar vara rekommenderat för Ubuntu också: https://help.ubuntu.com/community/Installation/SystemRequirem.... Tiderna ändras, precis som systemkraven. Alternativet är att köra gammal mjukvara och med det mista funktionalitet.

Tror folk gör en höna av en fjäder.

Av blomqvist
Skrivet av Friterad:

Hur tänker du för att du ska uppfatta det så?

Du skrev:
"du kan göra minst lika mycket med en linux dist eller på tidigare Windows som kräver mindre resurser"

Hur ska jag tolka det?

Av blomqvist
Skrivet av Friterad:

Men snälla, du kan göra minst lika mycket med en linux dist eller på tidigare Windows som kräver mindre resurser. Man ska inte behöva så mycket minne bara för operativsystemet.

Så, det har snarare tagits bort funktionalitet sedan Windows 7? Det ser ut som att det är det du skriver.

Varför är alla rädda för att använda det snabbaste (någorlunda stora) minnet? Föredrar ni att saker laddas on demand, så ni får vänta?
Som sagt, 2 GB är inga mängder. Saker och ting kommer inte gratis.

Av blomqvist
Skrivet av Sweex:

Så du ska sätta 40w rakt på 14ah? Hör gör du med när du ska använda dem? Menar man ska ju inte ladda och ladda ur ett batteri samtidigt som jag förstått. Så en regulator löser det genom att, om solcellen räcker till, driver loaden direkt från denna och överblivet in i batteriet. OM solen inte räcker tar regulatorn det extra som behövs från batteriet, right?

Yes, tänkte köra på det. 40 W/12 V är = 3,3 A. En blyackumulator går ladda med 0,5 C, om jag inte minns fel. 0,5 * 14,4 A = 7,2 A - så det bör vara lugnt. Last kommer ligga på i princip hela tiden. Ljud kommer alltid att spelas, och mobiler kommer troligtvis att laddas ganska ofta

Det du beskriver sker även när solcellen är direktansluten

Av blomqvist
Skrivet av Sweex:

var försiktigt så du inte överladdar batterierna, även en billig solcellsregulator från kina är mycket bättre än ingen :/
Har själv 20W, 2*10 (18v, 550mA) som duger bra för mig, men kollat att man man få in dubbelt så mycket solpaneler!

Är det någon här som har en MaxAmp20 och kan mäta dennas idle förbrukning, alltså ingen musik spelandes, dock med högtlare inkopplat?
min drar 200-210mA enligt min multimeter och det känns JÄTTE-högt.. Sätt den dra typ 1.4A vid så hög volym jag vågar spela innomhus för tillfället utan att dö...

Här är en video:
https://www.youtube.com/watch?v=BZgzVsBCjPQ
Hade igång ledsen i början som ni ser men stängde av dem och såg ändå en förbrukning på 1.96A. detta är bara förstärkaren, driver bluetooth modulen på separat batteri för tillfället.

10 W har jag kört utan regulator - och det behövs inte för ett batteri med så låg effekt. 40 Watt är väl kanske lite på gränsen, men med två batterier borde det vara OK. När solen gassar som mest lär säkert någon vilja ladda sin telefon, osv Hoppas därför stenhårt på att det inte behövs någon regulator. Tänker mig att det finns stor risk för partiell skuggning av panelen, så egentligen kanske en stor panel är sämre än två små...

Kan se om jag kan få tid att mäta upp vad den drar i idle.

Av blomqvist

Vet inte om jag har droppat detta tips tidigare, men det finns 40 W solcellspanel som har i princip samma mått som Boominatorn: http://solarlab.se/solpanel/solceller-40w-monokristallin-smal...
Denna solcell har 900x280 mm, medan en Boominator har 900x300 mm.

Köpte hem en sådan idag. Verkar vara ruggigt bra kvalité på den (bör tåla att sitta på, osv). Ska koppla in den senare i veckan/mot helgen och testa. Jag tänkte koppla den rakt på två 12 v/7,2 Ah-batterier. Det lär inte vara så nyttigt när dom är fulladdade, men jag tänker mig att mobilladdare samt full volym på lådan lär göra att det går ganska bra

Uppmätte 22,4 V när den fick stå i solen i en OK vinkel (körde på balkongen).

Av blomqvist
Skrivet av Ingetledigtnamn:

Det ärmest en vanesak, men C/C++ och andra språk med mycket krullparenteser är smärtsamt på svenska tangentbord då AltGr och {[]} ligger på samma hand.

Ctrl + Alt ger samma funktion som AltGr.

Av blomqvist

Behövs verkligen en värstingrouter?
En vanlig konsumentrouter klarar utan problem 100/100 med bra många anslutningar. Simuleras ganska lätt av att hoppa på en otroligt populär torrent med generösa inställningar i torrentklienten. RT-AC66U klarar 30 000 anslutningar.

Känns viktigare med stabila accesspunkter.

Av blomqvist
Skrivet av Dr.Mabuse:

@Blomqvist: Det tog mig 0,76 sekunder att hitta flera länkar i ämnet. Min källa däremot är inte internet utan resultatet av en konversation mellan en användare och Apple samt apotekets Chemo NickelTest.

0,76 sekunder är vad det tog Google att vaska fram resultat på din oredovisade sökfras. Eftersom du inte presenterar någon källa tänker jag mig att du inte hittade någon trovärdig. Du får gärna motbevisa! Själv hittar jag inget som tyder på det.

Det känn som att det vore en riktigt tabbe från Apples sida, med tanke på att många är nickelallergiker.

Av blomqvist
Skrivet av Dr.Mabuse:

@ulanddanne: Apple blandar ner nickel i sin färg (vilket inte är så föredömligt) och får på så sätt sin finish. Kan du hitta sådan färg så...

Källa? Hittar inget när jag googlar.

Av blomqvist
Skrivet av ClintBeastwood:

Varför vill man strömma från en konsol till sin dator? Känns som det bara blir mer och mer till konsoler och nu är det snart inte det där lätta med att koppla in och bara kunna spela som varit en av konsolerna stora dragningskrafter.

Det här tar inte bort någon funktionalitet.

Av blomqvist
Skrivet av Tea42BBS:

using System; namespace conTärning { class Program { static Random rnd; static void Main(string[] args) { rnd = new Random(42); RollTheDice(); } static void RollTheDice() { int antal = 0; int summa = 0; Console.Clear(); Console.WriteLine("Hur många tärningar skall kastas(1-6):"); string intal = Console.ReadLine(); if (!int.TryParse(intal, out antal)) { Console.WriteLine("Ogiltigt antal: " + antal); Console.ReadLine(); RollTheDice(); } if (antal < 1 && antal > 6) { Console.WriteLine("Ogiltigt antal: " + antal); Console.ReadLine(); RollTheDice(); } for (int x = 1; x <= antal; x++) { int slag = rnd.Next(1, 6); Console.WriteLine("Tärning: " + x + " Värde:" + slag); summa += slag; } Console.WriteLine(""); Console.WriteLine("Summa av slagen: " + summa); Console.ReadLine(); RollTheDice(); } } }

Vänder man på villkoret i if-satserna blir det mycket trevligare kod; den blir inte alls lika svår att läsa

Av blomqvist
Skrivet av EC87:

@PowerNet

HAHAHAHAH Topp prestanda ? tror du seriöst att den presterar i klass med Galaxy S7, Xperia, Nexus 6P och 1plus. Ett av dem tråkigaste iPhone realsen någonsin. ABSOLUT inget intressant med iPhone 5SE.

Den springer väl åttor runt telefoner som exempelvis Galaxy S7, Xperia, Nexus 6P och 1plus?
Detta är en högintressant telefon för mig; den har en vettig storlek.

Av blomqvist
Skrivet av Hakanzzon97:

@llxt: Ja jag förstår det menar mer att mina vänner och t.ex när jag har fest hemma så inte alla sitter på mitt nät med sina enheter just vid det tillfället , man vet aldrig vad nån kan göra

Ge inte ut lösenordet/sätt upp ett gästnätverk.

Av blomqvist
Skrivet av NodCommander:

Två av tre moderna operativsystem.*
Linux/Debian stöd fattas fortfarande.

Skickades från m.sweclockers.com

Stöd för dessa har väl aldrig funnits?

Av blomqvist
Skrivet av strejf:

Det har med saken att göra att eftersom att ni gör fel och krånglar till något som inte behöver vara krångligt. Men man kan ju försöka installera Windows 10 via disketter också och sen klaga på Microsoft när det blir problem.

Du läste inte alls vad han skrev?

Han har program som är EOL, och är osäker på om de fungerar i Windows 10. Att verifiera funktion tar tid. Dina 30 minuter är ren bullshit som du inte har några belägg för.

Det är ingen som gör fel eller krånglar med något. Möjligtvis du, som inte läser.

Av blomqvist

Bakåtknapp i iOS är ofta att svepa från vänster till höger. Kanske inte är alla som känner till det.
På samma sätt finns funktionen att scrolla högst upp på en sida/program/etc genom att toucha klock-listen.

...så kanske du slipper köpa något nytt öht

Av blomqvist

ABS-sensorn bör ha föga med dörrkablaget att göra, tycker jag. En ABS-sensor läser av hjulets rotation.

Av blomqvist
Skrivet av magkliarn:

Du borde kunna ställa in gester och dylikt med den Synaptics mjukvaran du har. Se till att köra en windows update så den är uppdaterad.

Har senaste versionen, och den tillåter bara inställning av en trefingersgest: Cortana...