Inlägg

Inlägg som jonasy har skrivit i forumet
Av jonasy
Skrivet av MarcusW:

Jag förstår inte riktigt. Jag vet att Apple har kritiserat flash mycket, men vad har de gjort för att "döda" flash?

De vägrade implementera det i iOS, vilket betyder att cirkus 200 miljoner enheter som används för webbsurfning ej fungerar med Flash. För alla som vill tjäna pengar på sin webbsida är det ju inte så bra att förlora 200 miljoner potentiella kunder vilket gör att de tvingas gå över till andra lösningar istället.

Det är precis som med Firefox en gång i tiden, för de som var med då, när IE började falla från 99 % market share till ca 56 % som de har idag. Då är man inte lika stöddig med att lägga upp texten "denna sida kräver Internet Explorer" längre ...

Av jonasy

Apple har snudd på lyckats döda Flash, vilket är att betrakta som ett smärre mirakel. Flash är segt, buggigt, funkar inte med touch-interface, magiskt resurskrävande, kräver properitär mjukvara och en extrem säkerhetsrisk. Det är - objektivt sett - att betrakta som skräp. Med HTML5 finns det väldigt få accepterade användningsområden för Flash.

Tack vare Apple klarar man sig idag lika bra utan Flash som man klarade sig med Firefox istället för Internet Explorer 2003. Tack vare att folk vägrade IE (mycket på grund utav att IE tack vare sitt monopol legat väldigt långt efter tekniskt, precis som Flash) drev det utvecklarna mot att använda standardiserad kod. Det är kanske det bästa som hänt Internet, annars hade vi kanske inte kunnat surfa med våra mobiler som vi tar för givet idag .

Man kan, med rätta, anklaga Apple för mycket. Men när de håller på att ändra något som helt enkelt var fullständigt galet, då skall de fan ha creds.

http://daringfireball.net/linked/2011/04/14/flash-android-mca...

Av jonasy

Jag tycker inte buffert och sparande är samma sak. Buffert ser jag som likvida tillgångar i syfte att kunna ta hand om extraordinära utgifter, lämpligt kan väl vara 2-3 månadslöner beroende på lön och livssituation. Sparande däremot ser jag som mer låsta tillgångar i till exempel boende eller värdepapper där man oftast ser till en längre tidshorisont, med något slags finansiellt mål.

Av jonasy

Ca 3k själv. Farsan är dock för skön, förra året tog han i sin redovisning ut aktieutdelning från sitt företag och skattade alltså på det. I år upptäcker han i samband med deklarationen han att han faktiskt aldrig tog ut pengarna ur företaget 139k in på kontot, ka-tching!

Av jonasy
Skrivet av j.micke:

1399dollar är enligt valut.se 8911kr.
Plus moms är det 11137kr. Sen tillkommer hanteringsavgift från tullen och en ny laddarkontakt.
så säg att kostnaden blir 11500kr.
Tycker man dessutom ska beräkna in värdeminskning för när man ska sälja den.

Men håller med om att det fortfarande kan vara värt det.

Vs. 12 600 i Sverige med studentrabatt.

Av jonasy

Grattis!

Av jonasy

Fast det är ju en något haltande jämförelse då Apples hårdvara subventionerar mjukvaran...

Av jonasy
Skrivet av alcaponey:

Någon som vet ungefär när OS:et kommer komma tillsammans med iMac:arna? Vill köpa en iMac nu :/

Köp en idag, uppgradera gratis när lejonet släpps löst ...

Av jonasy

Det som kan hända är att tullen upptäcker ditt paket och lägger på 25 % moms + ev. tullsats. OS X har alla språk inbyggda till skillnad från Windows, så det är inga problem, du kan naturligtvis ha svensk tangentbordslayout.

Av jonasy

Det bästa tipset, som alla framgångsrika människor ger, är att skita i pengarna. Gör det du tycker är roligt så kommer du bli bra på det, och när du är bra på det du gör får du roliga och så småningom högavlönade tjänster.

Av jonasy
Skrivet av tivook:

Att dom använder den på ett snyggt sätt är väl en poäng men att påstå att allt är ett plagiat av mac är ju bara efterblivet.

Datorn du länkade till är ju ett skolboksexempel på ett plagiat, precis som det brukar vara nära en PC-tillverkare kommer med en designdator.

Av jonasy

Det är två helt olika djur. I min värld är Macbook en vanlig "förra generationens" laptop som är lika spännande som ett paket mellanmjölk, medan Air visar hur nästa generations bärbara datorer kommer att fungera och förmodligen den coolaste laptopen som finns på marknaden alla kategorier.

Tyvärr kommer det till priset av en slö 1.4 GHz C2D processor och enbart 64 GB hårddiskutrymme. Men upplevelsen av en fjäderlätt laptop byggd med maximal kvalitetskänsla är oslagbar. Notera dock att SSD disken kommer göra att Airen upplevs mycket rappare vid vanlig användning, det är bara när man pressar datorn som det märks att processorn inte motsvarar datorn i övrigt.

Jag hade trots dessa svagheter valt att ta klivet in framtiden med en Air, alla dagar i veckan

Av jonasy

Så fort någon nämner "snygg PC" så menar de alltid ett plagiat av en Mac.

Av jonasy

Första gången jag (nästan) ångrar att jag inte väntade 2 månader och köpte en 3GS - iOS 5 med iCloud är riktigt lockande. Synd att man är lite låg på cash annars hade det inte suttit fel med en iPhone 4S ... Men det skall bli trevligt till iPaden, bara en sån sak som Safari Reader kommer ju göra mitt surfande ännu trevligare!

Ser självklart också fram emot Lion! Windowsmänniskor brukade ju skratta åt att det inte fanns något vettigt helskärmsläge i OS X, tror de är rätt tysta nu Snow Leopard var ju inte så mycket nya features att gotta sig åt, så det skall bli kul med "julafton" igen. Hoppas bara de uppdaterar Airen snart, så jag får njuta av Lion på en värdigare dator.

Av jonasy

Hoppas de bjuder på 4 gig ram som standard och att priserna justeras ner lite - både dollarn och priserna på diskarna borde sjunkit en del. Har man ingen panik att köpa nytt kan man väl lika väl vänta, men tvärtom, de som måste köpa en nu lär knappast bli alltför besvikna när uppdateringen kommer.

Själv har jag väldigt svårt att efter 4 1/2 år köpa en burk med sämre processor, därför väntar jag. Förhoppningsvis går den att kombinera med ett back to school erbjudande också!

Av jonasy
Skrivet av Derox:

Feta blir feta för att de äter för mycket.

En sådan kommentar säger ganska mycket om hur lite du vet om ämnet.

Av jonasy

Detta är en mycket tråkig utveckling. Hårddisken är lite av en förbrukningsvara.

Fast du fel angående pc datorer, hur kan du få en dator motsvarande en imac menar du?

Av jonasy
Skrivet av Sentenced:

Glöm nu inte att nämna Camorra i alla fall.

Läsa boken Gomorra lär nog kunna ge en bra introduktion och lite "trevliga" uppslag till idéer!

Av jonasy

Ja det går bra. Officiell jailbreak, du skämtade där va?

Av jonasy
Skrivet av Kolsvart Katt:

jonasy:
"Oändligt mycket trevligare" är oändligt subjektivt. Jag tycker den är för långsam för allting, och det är rätt stor skillnad i CPU jämfört med Macbooken. Ingen optisk enhet eller ethernetport är inte jättekul heller(igen, subjektivt, och ja jag vet att det finns tillägg för sådan funktionalitet). Dessutom upplever jag inte skärmen som lika bra, men Alla Gudar På Alla Planeter Och Dimensioner Inkl Phyrexia vet att glossyskärmar är Djävulens Frukost hursomhelst. Näe, MBA ersätter inte Macbook, de är för olika. Däremot kan antagligen "de minsta" MBParna ersätta Macbooken utan större problem; folk älskar ju silver nuförtiden.

Silver var visserligen grejt på Powerbook G4 12"-tiden, ja, förmodligen för att inte resten av världen var silver.

Respekterar såklart din åsikt, men jag tror inte den stora massan håller med. Visst är cpun sämre i air, men ssd disken gör att den ändå upplevs mycket rapp - vi pratar om folk som vill ha den enklaste macen och ingen räcermaskin. Räkna också med en i-processor inom snar framtid. Skärmen håller jag med om, men den är väl glossy i alla Apples bärbara utom som bto på vissa pros? Optisk disk försvinner med all sannolikhet i nästa gen mbp, de som prompt använder ethernet kan använda adapter. Macbook representerar en föråldrad typ av dator så jag vore förvånad om den finns kvar. framtiden får utvisa vem som hade rätt alltid kul att spå i alla all ...