Inlägg

Inlägg som jonasy har skrivit i forumet
Av jonasy

Jag använde Windows från 1991 (?) tills 2007. Tog mig någon dag att komma in i OS X tänket. Nu är problemet motsatt, använder Windows väldigt sällan så jag är pinsamt lost i Windows 7 t.ex. Så jag vill inte jämföra Win 7 mot Lion, men att komma från XP (till Tiger) var en befrielse av sällan skådat slag.

Av jonasy

Batteriet på min farsas gamla MBA (köptes i princip samma dag som den kom) håller fortfarande bra, vilket egentligen är allt man behöver veta. Den datorn har rest jorden runt ett par varv utan någon som helst tanke på vad som eventuellt är bra eller mindre bra för batteriet

Batteriet på min Macbook klarade sig sämre faktiskt, så jag antar att den där nya laddkretsen gör en hel del skillnad. Den var också i kopplad i väggen till 99 % av tiden.

Av jonasy

Här är ett bra exempel på att specifikationer inte säger allt, Acers nya ultrabook. Ser vettig ut på pappret och har bra specs till priset. Men i verkligheten? Värdelöst tangentbord, plastig känsla och urusel batteritid. Sådant ser man inte i ett datablad ...

http://thisismynext.com/2011/10/14/acer-aspire-s3-ultrabook-r...

Med tanke på att en MBA troligtvis håller längre och garanterat har vansinnigt mycket bättre andrahandsvärde torde ändå kostnaden bli lägre för en MBA, så prisargumentet är ju egentligen värt så mycket.

Av jonasy

Får samma med min iPad! Testar att uppdatera programvaran i datorn, men Apples servrar verkar något överbelastade!

Av jonasy
Skrivet av Bulltazar:

fyfan, varför gör dom så

Sparar plats.

Av jonasy
Skrivet av Bulltazar:

det är bara o köpa till en extra 2gb stick, kostar bara 200kr..

Blir lite svårt när ramminnet är fastlött i moderkortet. För övrigt går det alldeles utmärkt att köra Lion på en Air trots C2D och bara 2 GB ram.

Av jonasy

Nja, då heter produkten iphone.

Av jonasy

Blir detta den första surfplattan som kommer kunna ta en bit av iPad-kakan? Jag skulle inte bli förvånad.

Av jonasy

Har inte skolan något certifikat du kan använda för att koppla upp mot nätverket?

Jag tror TS menar möjligheten att "forcera" Safari att spara lösenord på sidor där man inte får välja det/det inte gör det automatiskt.

Av jonasy

Alla datorer har problem med att spela upp flash eftersom det är en väldigt usel produkt rent tekniskt. Därför är inte flash installerat som standard i de nya macarna. Det går dock utmärkt att installera även om det inte rekommenderas pga säkerhetsproblem och att det kraftigt försämrar batteritiden och stabiliteten. Det är förstås inte ett Mac specifikt problem även om det är allmänt erkänt att flash fungerar om möjligt ännu sämre på Mac. Själv har jag avinstallerat flash men använder chrome de få gånger man tvingas använda eländet.

Av jonasy
Skrivet av SnowJim:

Det finns en anledning till att ett populärt företag som apple endast har ett par % av datormarknaden jämfört med PC. Flexibilitet kan man nog ganska säkert räkna in som en stor punkt till varför det är på detta vis.

Och av samma anledning har samma företag en orimligt stor del av vinsten och råkar snudda på titeln som världens högst värderade (börs)bolag. Faktum är att iPaden, som är väldigt oflexibel enligt denna hårdvarudefinition, sålde för dubbelt så mycket som hela Dells PC-försäljning under årets första kvartal.

Ergo, folk i allmänhet skiter fullständigt i allt vad flexibilitet heter.

Av jonasy

Du borde kunna få en Macbook Pro för under 9 000 om du shoppar runt lite.

Av jonasy

Jag tror du får runt 6k för den.

Av jonasy

Steve kommer naturligtvis vara saknad på sin arbetsplats, den stora ledaren som han är. Men vi konsumenter kommer inte att märka något av att Tim Cook nu officiellt ikläder sig CEO-rollen, som han ändå i praktiken har haft sen i januari.

Betänk att Jobs största insats inte var iPod, iPhone eller iPad - utan att skapa och forma företaget Apple som förmådde att ta fram dessa produkter. Ett företag som leder datorutvecklingen och som dessutom är ett av världens högst värderade bolag. Och kommer att vara detta även post-Steve Jobs.

Av jonasy

För att klargöra så har Apple ett års garanti som gäller i hela världen oavsett var den är köpt*. Detta bekräftas t.ex av min iPad som är köpt i Hong Kong och som har garanti enligt:

https://selfsolve.apple.com/GetWarranty.do

Dock är det ju bara dumt att beställa från staterna då det framkommit i tråden att det blir avsevärt mycket billigare att köpa den i Sverige.

* Möjligt att undantag finns förstås

Av jonasy

Varför vill du inte autospara?

Jag tror att många för ställa om sitt arbetsflöde något. Själv är det ofta jag gör massor av ändringar i ett dokument som experiment och går sedan tillbaks till den sparade versionen. Nu får man väl använda versions för detta, eller experimentera i ett separat dokument.

Nu trycker jag visserligen CMD+S ungefär var 5:e sekund som en ren reflexrörelse när jag t.ex skriver på ett viktigt arbete (skojar inte, detta görs utan att hjärnan registrerar det...), så autosave är väl nice även om inte helt nödvändigt

Ps. Använder inte Lion (än).

Av jonasy

En Air med SSD kommer att vara/upplevas snabbare än en Pro med mekanisk hårddisk i allt utom möjligen i riktigt CPU-krävande uppgifter (eller om 4 GB minne begränsar än). Programmera kan man ju göra med en Pentium III, så det skall väl inte vara några problem, grafisk produktion säger ju inget - sitter du och köttar tunga filter i Photoshop hela dagarna eller ritar du 16x16 ikoner i Paint?

Om du ofta kommer att ta med datorn kan jag lova att det är skönt att den väger ett kilo mindre. Den högre skärmupplösningen tycker jag är värt mycket.

Av jonasy
Skrivet av radaradam:

http://www.dustinhome.se/deltaco-externt-kabinett-for-1x25-sa...
75kr klarar du nog av ;).

Har gjort det själv flera gånger, så galet simpelt och helt utan problem.

Gjorde också så när jag bytte disk i min burk, i med den nya disken och datorn är precis som förr! Det känns lite som magi faktiskt ...

Av jonasy
Av jonasy
Skrivet av Pnorberg:

Jag skriver ingenstans att jag inte förstår varför man köper en Mac, jag däremot kritiserar hårt den där löjliga biljämförelsen där Macar skulle vara Datorns Ferrari... Vad är Lenovo Thinkpads då? Datorernas Bugatti Veyron?

Haha, det kan jag hålla med om