Inlägg

Inlägg som Jahac har skrivit i forumet
Av Jahac

Ladda ner MP3 låt från en Blogg?

Tja, undrar om det är möjligt att ladda ner en MP3 låt från en blogg sida. Låten i sig är integrerad på nåt sätt med en Flash spelare på sidan som endast har en PLAY och sänka/höja knapp. Tack på förhand.

Av Jahac

Websida med gratis bilder?

Tja alla. Känner någon till en websida där man får ladda ner och sätta upp bilderna på sin egen webbplats utan att behöva ta hänsyn till en massa copyright och länkande rappakalja?

Tack på förhand.

Av Jahac

Hur många sidor en website har?

Tja. Undrar över en grej. Har för mig att det finns någon kommando i google som man kan skriva för att ta reda på hur många sidor en website består av. Har googlat runt en del men inte lyckats hitta detta. Någon som vet ? Tack på förhand.

Av Jahac

Mellanslag i WORD 2007

Löste det tack.

Av Jahac

Visio men som gratisalternativ

Tja. Undrar om det finns någon free open source program till win xp som liknar visio. Alltså det jag är ute efter är en program som kan rita upp olika flödesdiagram t.ex hur ett meddelande åker genom ett nätverk eller hur man tex kommunicerar mellan en klient och en webbserver. Vet att såna figurer finns i Visio men har inte lyckats hitta någon gratisalternativ som jag kan använda. Hoppas ni förstår vad jag menar, tack på förhand

Av Jahac

Byta ut min K750

Tja funderar på att byta ut min K750 mot en telefon med en schysst kalender/almenacka. Den ska också inte vara klumpig utan ungefär lika stor som K750. Kameran spelar väl ingen störr roll utan det räcker med att den har en kamera oberoende av pixel, zoom och annat jox. Jag vill också att telefonen är bättre än K750 då menar jag rent funktionsmässigt ska den kunna slå K750 för att bytet ska var värt. Tack på förhand.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hackerpro94
Det är inte bra för datorn att stänga av med Power-knappen.

Hmm, jag vet men har du nån tanke om vad som kan vara galet?

Av Jahac

Windows vägrar starta!

Tja alla. Har ett problem som jag hoppas ni kan hjälpa till med. Igår när jag skulle sova lat som jag är så stängde jag av datorn med Power knappen dvs jag gick inte vägen (Start --> Stäng av Datorn -->Vänta) Detta har jag gjort några gånger utan att något blivit galet. Men idag på morgonen när jag slog på datorn så startar allt fint, dvs BIOS informationen om systemet visas. Men efter det när Windows ska precis börja boota så händer ingenting utan datorn liksom bara försätter sig i nån slags vänta läge, dvs den gör ingenting. Någon som känner igen sig? Tack på förhand.

Av Jahac

Lyssna på låtar från hemdatorn på jobbet.

Tja alla. Undrar en grej, vet inte om det går att genomföra men provar ändå. Det är så här att jag har en webbserver där jag tänkte lägga upp en del låtar som jag har hemma. Det jag vill är att lyssna på låtarna från jobbet, men utan att ladda ner de. Jag hade tänkt mig det som att ha en ASP eller PHP script eller någon annan typ av applikation och liksom spela upp låtarna på. Dvs att jag kan spela upp låtarna på webben och lyssna på de. Jag har lösenordsskyddat webbservern så det är ingen annan som kan få access till låtarna. Tacksam för svar.

Av Jahac

Stänga av skärmen på bärbar.

Tja. Har ett litet problem med min bärbar. Det är en Dell Dimension 8200 för er som vill veta det... Nå väl, problemet ligger i att när jag fäller ihop den bärbara dvs fäller ner skärmen så kan man inte få igång skärmen igen trots att datorn är på. Det ännu mer skumma är att jag inte har detta problem när jag kör WIN XP (Har både Win och FreeBSD på den) utan det är bara när FreeBSD är igång som detta inträffar, dvs jag fäller när skärmen, efter 20 min fäller jag upp den igen, och bilden vägrar komma fram. Någon som har förslag på vad jag kan göra för att åtgärda detta? Tack på förhand.

Av Jahac

Styra bärbar från en stationär?

Tja alla. Har en bärbar dator på nätverket som jag vill styra från min stationära dator. Vet att det finns fjärr och sånt, men undrar vad det smidigaste sättet är för att få upp skärmen från bärbara på min stationära skärm. Tack på förhand.

Av Jahac

Sätta lösenord på IIS

Tja alla. Undrar hur man gör för att sätta lösenord på IIS webbservern. Det jag alltså vill åstadkomma är när någon surfar till min IP adress (Jag sitter bakom en brandvägg) så ska det komma upp en ruta som ber om lösenordet för att personen i fråga skall kunna lista filerna som finns på webbservern. Har testat allt möjligt i min IIS men inte fått till det.

Någon som kan hjälpa? Tack på förhand.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kent-Mustafa
Jag vet inte hur du skapat din xorg.conf, men jag brukar generera min med:

# Xorg -configure

Flytta den resulterande konfigurationsfilen till /etc/X11/xorg.conf och se om det löser sig.

Det vore dessutom intressant att veta vad du har för laptop.

Tja, det är Dell Dimension 8200. Det första Xorg -configure är jag med på, men det andra förstår jag inte riktigt hur du menar?

Av Jahac

Omöjligt att få igång X i FreeBSD 6.2

Tja alla. Har trixat och hållit på och försökt att få igång X på min FreeBSD 6.2 på min bärbara men vad än jag gör så blir det fel.

Detta är en del av det error som jag brukar få när jag skriver in startx.

(==) Using default buil-in configuration (53 lines) (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0) (EE) NV(0): NO valid modes found. (EE) Screens(s) found, but none have a usable configuration. Fatal server error: no screens found Please consult the The X.Org Foundation support at http://wiki.X.org for help. Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information. X connection to :0.0 broken (explicit kill or server shutdown). /usr/X11R6/bin/xauth: (argv):1 bad dispaly name ":0" in "remove" comand /usr/X11R6/bin/xauth: (argv):1 bad dispaly name ":0" in "remove" comand

En grej till som är skum är att skärm ytan eller om man ska säga upplösningen liksom centrerats och krympt till mitten av skärmen. Så som det ser ut nu så är det väldigt jobbigt då man får anstränga sig för att se vad som står i consolen pga att upplösningen är centrerad och att området runt den är bläcksvart.

Hoppas någon kan hjälpa mig lösa detta då mina UNIX kunskaper befinner sig på en nybörjar nivå. Tack på förhand.

Av Jahac

Byta uttagen på nätverkskabeln.

Tja har en liten fråga som jag hoppas ni kan hjälpa mig med. Jag undrar om det finns en guide på nätet om hur man byter uttagen på en nätverkkabeln. Det kanske inte heter uttag i nätverkstermer men ni får rätta mig. Klaffarna som håller kabeln i routern är sönder vilket gör att den ploppar ut hela tiden. Nu har jag en gammal nätverkskabel från vilken jag tänkte ta de två nätverksuttagen och montera de på den andra nätverkskabeln. Hoppas ni förstår vad jag pratar om. Tack på förhand.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Movement
Sök, finns massor om just det.

Skulle uppskatta enormt om du kunde hänvisa till en relaterad länk, emellantid skall jag försöka leta fram nåt själv. Tack på förhand.

Av Jahac

Problem med GRUB och uppstart.

Tja alla. Har ställt till det ordentligt. Har en dator med två hd:n på 100 gb var. Har sedan tidigare installerat windows xp på master hd:n. För några dagar sedan bestämde jag mig för att prova Ubuntu och installerade den på slave Hd:n. Till min förvåning så märkte jag att Ubuntu lagt till ett boot program som heter GRUB. Den låter mig välja mellan att boota med XP och Ubuntu, vilket jag tyckte var fint. Men, så idag kände jag att uttrymmet på master hd:n började ta slut och bestämde mig att från XP:s Diskhanterare formatera om hårddisken där Ubuntu finns installerat. Sagt och gjort men då datorn bootade om sig märker jag till min förvåning att XP inte bootar upp utan ett error ploppar upp istället vid uppstarten. Det står så här:

Grub loading, please wait...
Error 17

Och så händer inte ett smack, har testat trycka på alla knappar för att se om nåt händer men ingen reaktion. Vet inte om detta går att lösa på ett smidigt sätt så därför ber jag er om hjälp.

Tack på förhand.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jabe04
Förlåt, men varför skulle du vilja göra detta? Det ser alltid bäst ut att köra skärmarna på deras native resolution. Om du tycker att det är för litet 1600x1200 så kan du ju ställa in DPIn i windows och öka textstorleken i din webbläsare osv. Eller finns det någon fördel med att köra låg upplösning som jag missat (påstå inte att din dator är för klen för den höga upplösningen, har den så bra skärm så borde den kunna driva den)?

Alltså jag själv tycker det är för litet, och jag känner att den upplösningen skulle vara fin, det är därför jag just vill ändra det. Jag har haft en bärbar förut med lika stor skärm och där har det funkar perfekt att ändra till den nämnda upplösningen men denna strular ju som sagt, då bildytan krymper och en bred fet svart ram bildas runt själva bildrutan.

Av Jahac

Problem med upplösning på min bärbara.

Har ett litet problem med min bärbara dator. Det är så här att jag skulle vilja ställa in skärmupplösningen till 1024*768 från 1600*1200. Det skumma är att det går att ställa in upplösningen till det ovannämnda men då blir skrämenytan liksom till hälften mindre med en stor svart ram omkring sig. Hursomhelst så är det en DELL DIMENSION 8200. Någon kanske vet/har erfarnhet av samma modell eller vet hur man får bukt med detta på en bärbar? Tack på förhand.

Av Jahac

Frågor kring kod i C#

static void Main()
{
int ttl = 0;

int[] elev = new int[30];

Random rnd = new Random();

for (int i = 0; i < elev.Length; i++)
{

elev[i] = (int) ((rnd.NextDouble() * 100) + 1);

Console.WriteLine("Elev {0} har betyget - {1}", i + 1, elev[i]);
}

Hej alla. Har skrivit ett litet program som skall ge slumpmässiga betyg åt 30 elever

Men det jag undrar över är sista raden dvs:

Console.WriteLine("Elev {0} har betyget - {1}", i + 1, elev[i]);

Om jag ändrar variabeln i dvs i + 1 kommer det inte stå då istället för elev[i]
elev[1]. Det jag inte förstår är alltså om i startar från 0. Och jag skriver så som i sista raden, så undrar jag hur den vet att elev börjar från [0] och inte från ett, jag menar den borde ju göra det då jag ändrar variabeln strax innan.

Hoppas ni förstår vad jag pratar om. tack på förhand.