Inlägg

Inlägg som Jahac har skrivit i forumet
Av Jahac

XP hittar ej hårddisken.

Tja alla.
Min dator låste sig och jag startade om den och allt funka sig som vanligt.
Men när jag går in på den här datorn så hittar xp helt sonika inte den andra hårddisken som är inkopplad som slave.
Det konstiga är att hårddisken fungerade perfekt men av någon anledning hittar inte XP den nu efter omstart. Har testat att byta IDE kable och kollat så att BIOS hittar den och allt fungerar sig fint. Har inte en blekaste om vad som kan vara galet. Någon som har förslag på vad jag kan göra för att åtgärda det ?

By the way hårddisken är en Seagate 120 gb IDE alltså ingen SATA.

Tack.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Översatt:
Ett snabbare alternativ är att du i manualen till moderkortet letar upp jumpern "reset cmos" (för övrigt väldigt fel användning av CMOS), kanske heter något annat med reset.
Det du gör med denna är att koppla ihop den på så vis att inställningarna ska raderas, sedan kopplar du tillbaka till normalläge INNAN du startar datorn.

Tja, har testat denna alternativ men det funka sig inte, lampan lyser rött men skärmen sätts inte på, datorn verkar starta normalt i övrigt, alla fläktar sätts på, cd-rom lyser etc.

Kan man kontrollera på nåt sätt eller finns det några symptomer på vad som är rökt ?

Av Jahac

Restarta bios +misslyckad överklockning?

Tja. Fick för mig att jag skulle klocka min processor AMD Athlon 1800+. Vet fan vad jag gjorde men tydligen vart det misslyckat ställde in 200 istället för 166.

Har testat att restarta bios efter diverse tips men jag är inte säker om det är verkligen bios jag restartar.

Jag undrar hur man vet om processor alt modekortet är rökt? När jag startar datorn lyser den röda lampan (ingen grön blinkar) och jag får upp bara en svart skärm. Modekortet är av modellen MSI K7N2

Tack på förhand.

Av Jahac

Processorn är 1,8 GHZ men dator visar 1,2

Tja. har ett skumt problem här. När jag högerklilckar på den här datorn så info rutan att processorn är 1,2 ghz. Jag vet att den är 1,8 ghz dvs det har stått 1,8 ghz där tidigare. Likaså när jag startar datorn alltså när boot up rutan startas så ser man även där att det står 1,2 ghz. Kan man fixa detta på något sätt? Tack.

Av Jahac

Köpråd av uppgradering?

Tja har fått erbjudande att köpa en uppgraderings kit för min dator.
Det som ingår är:

Grafikkort - Sapphire radeon X800XL 256mb

Extra GPU fläckt

CPU- AMD Athlon 64 3500+ 2,2

Killen vill ha 2000:- för grejerna, jag undrar vad ni tycker? Är det värt pengarna? Ska jag slå till? Skall jag pruta lite?

Tack.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
Ja, den läggs i phpkoden som en sträng som skickas som sql. Har tyvär inte mysql installerat så kan inte prova nu, får se om jagorkar installera mysql senare.

Skulle vara fett schysst alltså, hoppas du orkar, jag kollar imorgon tråden igen, tack på förhand, skönt med schysst folk på forumet.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
Följande kod borde fungera

BEGIN; SELECT biljettantal > 0 FROM biljetttabell WHERE id=biljettID; UPDATE biljetttabell SET biljettantal=biljettantal-1 WHERE id=biljettID AND biljettantal > 0; COMMIT;

Returnerar 1 om det fanns biljetter kvar, 0 annars.

Tja ursäkta att jag är PAIN men ska jag bädda in det som du skrev som en SQL sats eller? Vart ska den ligga i funktionen vore mycket enkalre om du kunde bädda in den i funktionen för att visa hur det ska vara.. Tack så mycket.

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebastianj
Lösningen är att i sql-satsen som minskar antalet tillgängliga biljetter det 1 också kolla att det går, sen kollar du på returvärdet om det lyckades.

Har du nån kod exempel tack, som sagt funkar det ska du ha betalt, lovar

Av Jahac

Hjälp mig och tjäna ihop en slant?

Tja alla där ute.
Så här är det. Jag har hållit på och kodat ihop en liten sida där man ska kunna boka biljetter typ (All kod är inte min egen skall tilläggas). Detta är i utbildningssyfte dvs för att lära mig mer om PHP. Men nu har jag stött på problem som jag inte vet hur jag ska lösa.

Grejen är att om låt säga Kalle klickar på köp 1 biljett till Matrix och så kommer Lasse 2 sekunder efter och klickar också på köp biljett till Matrix men det endast finns 1 biljett kvar dvs Lasse skall inte kunna köpa biljetten då Kalle redan har klickat på Köp knappen.

Jag har förstått att eftersom man inte har någon transaktion kan användaren inte garanteras att två användare vid samma tidpunkt köper samma vara och balansen blir 0 biljetter. Emellertid exekveras scriptet och när den kontrollerar att biljett statusen ligger på +1 fortsätter den vidare

Jag har hållit på i flera dagar och laborerat med detta men inte kunnat få ihop fungerande kod. Därför tar jag hjälp av er experter på detta forum där jag lärt mig mycket.

JAG ÄR TILL OCH MED BEREDD ATT BETALA PENGAR TILL DEN SOM KAN LÖSA DETTA PROBLEM ÅT MIG.

Adressen till sidan: http://www.sanevo.se/cart/index.html

Adressen till koden: www.sanevo.se/kod.zip

Jag tror att problemet ligger i denna funktion.

function add_item_to_cart($id,$quantity) $sel_products = mysql_query("SELECT * FROM $mysql_tablename WHERE id=".$id.""); $item = mysql_fetch_array($sel_products); // returns the number of rows in a result, if 1 item exists if 0 item doesn't exists. $num_rows = mysql_num_rows($sel_products); // if item exists then add item to cart /* ..and verify if we have enough items to sell according to the quantity requested s*/ if ($num_rows >= 1 AND $quantity <= $item["stock"]) { $sessionID = $_SESSION['cartID'];

Av Jahac

Ta bort adress namnet längst upp till vänster

Tja. Har gjort det förut men har glömt helt och hållet hur man ordnar detta. Dvs jag har ett javascript fönster som öppnas upp och då vill jag inte att adressen som syns längs till vänster (se bild --> http://www.sanevo.se/adress.JPG) skall synas.

<!-- Begin
function popUp(URL) {
day = new Date();
id = day.getTime();
eval("page" + id + " = window.open(URL, '" + id + "', 'toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=1,width=1024,height=768,left = 0,top = 0');");
}
// End -->
</script>

<A HREF="javascript:popUp('http://www.NÅGON-SIDA.se')">Open the Popup Window</A>

Av Jahac

Problem vid uppstart av XP.

Stängde av datorn igår genom att trycka på power knappen (var dum nog att inte avsluta som man bör) och det gamla vanliga vill du starta windows normalt eller i felsäkrat läge dök upp.
Till min förvåning så fungerar inte tangentborde av någon anledning detta i fasen då man ska välja hur windows ska starta dvs felsäkrat , normalt eller senast fungerande konfiguration. Det ännu mer skumma är att tangentborde fungerar i uppstartsfasen alltså då man ska in i bios, men slutar alltså fungera efter att "hur man vill starta windows alternativen" visas. När 20 sekunder gått så startas windows och windows rutan dyker upp med den lilla blå grejen under som åker fram och tillbaka hela tiden (hoppas ni förstår). Sedan händer inte ett smack, jag lät datorn vara i 2 timmar och när jag kollade så var windows logan med blå grejen fortafarande där som jag lämnat den.

Jag undrar vad som kan vara felet eftersom inget tyder på någon hårdvaru eller mjukvaru fel.

Tack.

Av Jahac

MAC FÖR WORD Maximera?

Tja.

Har två frågor som jag skulle vilja få svar på?

1. Kan man på nåt sätt växla till Windows WORD läge i en MAC dvs så som WORD ser ut i windows? Jag pratar om word 2004 för mac.

Om detta inte skulle gå så undrar jag om man kan maximera på nåt sätt word i mac. Nu utnyttjas bara halva ytan i nuvarande läge. Kan man växla det på något sätt så att hela skrämen utnyttjas som i windows word ?

Hoppas ni förstår vad jag menar.

Tack på förhand.

Av Jahac

Öppna .CHM filer.

Tja
Har problem att öppna .chm filer har försökt uppdatera med senaste uppdateringen för windows xp men det funkar sig fortfarande inte.

Finns det någon alternativt program att ladda ner för att kunna läsa de dvs istället för windows inbyggda ?

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av moire
eftersom WPA2 inte är knäckt så räcker det bra

du kan ju lägga till captive portal för att komma ut på nätet ...

Huh, jag frågade inte vilken som var bäst, utan jag vill veta vilka alla möjliga typer av skyddsåtgärder som kan finnas. Sen om de är lätta att knäcka är en annan femma......

Tack

Av Jahac
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lurcazzus
WPA2 med en lång nyckel räcker gott

Jag vet har läst om det, men jag skriver ett arbete i skolan därför behöver jag känna till många fler alternativ, tack.

Av Jahac

Skyddsåtgärfer för Trådlösa nätverk

Hej.

Har två frågor.

1) Jag undrar om någon kan rekommendera nån sida för alla möjliga typer av skyddsågärder som kan vidtas för skydd av ett trådlös nätverk.

2) En eller flera sidor som tar upp alla möjliga hot som en trådlös nätverk kan utsättas för.

Vore jäteschysst.

Thnx.

Av Jahac

Tolka rätt uttrycket?

Tja, visste inte var jag skulle skriva detta så jag gör ett försök här.

Hur översätter man denna uttryck rätt
"impact of the threat"

Jag läser en nätverkssäkerhetsbok och denna uttryck förekommer ständigt har försökt översätta den med engelska ordboken men blir inte klok på den då den sällan passar in i själva menninsuppbyggnaden när man översatt den..

Tack på förhand

Av Jahac

Man tackar vänligt

Av Jahac

Hur ändrar man det ?

Av Jahac

MSN vägrar lägga sig i bakgrunden.

Har fått en väldigt irriterande problem.

När jag klickar på Skrivbordet eller mozilla så brukade msn direkt lägga sig i bakgrunden, men nu vägrar den göra det så jag måste minimera den varje gång dvs klicka på minimeringsknappen på msn messengern.

Väldigt irriterande, någon som vet hur detta fixas?

Tack på förhand ?