Inlägg

Inlägg som k1as har skrivit i forumet
Av k1as
Skrivet av Oxies Husse:

Vi har 3 stora hundar och när den varit stopp i dockan så har jag plockat bort påsen, satt en dammsugare till insuget från robottdammsugaren till dockan och det har rensat den. Jag har också regelbunden dammsugit ur bingen (utan påsen i) och sett till att det är rent.

Detta har nog hänt en handfullgånger sedan juli 2022. Men du har säkert redan provat detta?

Ja, dessvärre testas detta regelbundet men ingen lycka. Tror att kan vara lite rasspecifikt. Vår vovve har strävt hår som bildar tussar. Hade svärmors golden på besök. Hårade som tusan men det blir inte lika tussigt. Kanske får byta jycke=)

Av k1as

z10 pro

Har en Dreame z10 pro sedan några år. Fungerar perfekt och underlättar enormt (byggt nytt utan trösklar och allt som går är monterat på väggarna). Bodde i äldre lgh tidigare med höga trösklar och inget väggfast. Hade då ingen nytta av roboten då det krävde så mycket manuell komplettering.

Efter att ha haft påhälsning av en lurvig hund har dock tömningsstationen slutat tömma. Försökt rengöra allt och byta påse men blir ändå manuell tyvärr. Kanske fungerar bättre på dyrare sugare.

Av k1as

Har skaffat hund och inser då att hårbollar är lite tungt för vår z10. Tömningsstationen får ibland en hårboll i "halsen" och måste tömmas manuellt. Lite irriterande då den annars skött sig exemplariskt och bara bytt påse var till varannan månad

Av k1as
Nytt bud: 3 000 kr Hämtar i Uppsala
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av k1as
Nytt bud: 1 800 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av k1as

Tack för svar. Ska försöka vara lite mer tålmodig och dessutom testa byta kanal i första hand!

Av k1as

Smart plug

Hej,
Kör motorvärmaren genom philips smarta plug men ibland tappar den kontakten och det är svårt att se det i appen. Den kan ibland se påslagen ut även om den inte har gjort det. Detta leder ibland till kall bil och att man ändå måste gå ut och kolla så att den är igång. Det motverkar lite syftet med prylen. Är det någon plug som har en säker "bekräftelse". Ett annat alternativ är att köpa en plug med effektmätare. Någon som har tips eller förslag?

Av k1as

Tidigare haft en från Neato men inte riktigt varit nöjd. Nu sedan ett halvår använder vi Dreame z10. Klockren. Billig (relativt) men ändå tömningsstation och grym navigering! Fungerar dessutom fint att flytta upp den till övervåningen då den hanterar flera kartor. Aldrig testat moppning då jag inte litar på att robotarna håller tätt.

Av k1as

En asus lyra eller en ac68u

För att optimera estetiken av elektronikhögen skulle jag vilja byta ut min iögonfallande router (ASUS rt-68u)(som av någon anledning inte ens kan hängas på väggen). Tänkte byta ut den mot en Asus Lyra som är betydligt mer diskret och på pappret borde vara snabbare. Det som bekymrar mig är hur wifi-täckningen påverkas. Någon som har erfarenhet kring hur wifi-täckningen är på en "vanlig" router med biffiga externa antenner jämfört med en nätt puck med flera interna antenner?

https://pricespy-75b8.kxcdn.com/product/standard/280/4566276.jpg

https://pricespy-75b8.kxcdn.com/product/standard/280/2037634.jpg

Av k1as

Visual Pinball

Projekt förrådsrensning.

Som alla andra har jag en massa gamla datordelar som inte används. Efter renovering även en massa spillbitar skivmaterial. Såg några roliga projekt med virtuella flipperspel och tänkte testa detta. Målet är att bygga med befintliga saker och använda så lite nytt som möjligt.

Hjärtat är en s775 maskin med en intel e8500 och 4 gb ram. Grafikkort ett radeon hd 5770. Standard ATX nätagg.

Skärmarna är en 19" 4:3 skärm från DELL som backbox och DMD och en 22" wide från Samsung som playfield.

För inmatningar hade jag några arkadknappar som blev över från ett arkadmaskinsbygge men behövde något som tog emot signalerna varför jag nödgades köpa ett styrkort. Valet föll på ett kl25z som hanterar både in och utsignaler samt klarar nudge och en analog plunger (om man vill stoppa in det senare).

Fick även köpa till en liten förstärkare och högtalarelement.

Programvaran är pinscape till kl25z och visual pinball x för spelen.

Lärdomar från projektet:
- kl25z är ett kompetent litet kort.
- Monterade moderkort och nätagg som på en dator med utgångarna bakåt. Hade blivit en snyggare baksida utan kabeltrassel om man byggt in allt och förlitat sig på bara en fläkt i bakkant för utsug av luft. Grendosa inuti chassit och en aparatkontakt i bak minskar sladdar från spelet till en och gör det lättare att transportera.
- Skulle haft en knapp till för mynt för att helt kunna lägga bort tangentbord.

Besök galleriet här

Av k1as

vilken OCZ SSD?

Jag planerar att köpa en SSD till min htpc. Funderar på nån av OCZs modeller (30gb). Nån som vet om det är tillräckligt bra drag i deras solid serie, eller bör man lägga till en femhundring och köpa en vertex?

Av k1as

Windows SP3

Jag installerade nyss om mitt XP med en version med slipstreamat SP3. När jag kommit igång, installerat alla drivrutiner så slutar musen att fungera, fryser.

När man sedan byter USB-port fungerar musen i några sekunder tills att windows hittat och installerat ny maskinvara, varefter den åter fryser.

Nån som har något tips?

Av k1as

halloj!

Jag köpte r200 förra veckan, och kan konstatera att den funkar toppenbra. Snabb snygg och funkar även att spelas på. Kör HL2 och world in conflict utan problem (dock på låg upplösning). Enda nakdelen är att skärmen på utsidan lagt av och det verkar inte som att det går att få tillbaks funktionen. Varken LG eller google har svar på frågan. Jag tror att skärmen är USB ansluten, men den går inte att hitta nu när den väl försvunnit!

Av k1as

nya sonyericsson telefoner

Halloj!

Jag har köpt en m600 nyligen (vet att den kanske inte är den nyaste men ändå!) och planerar på att skaffa ett STORT minne. Men problemet är att sonyericsson säger att det bara går i 1gb kort! Jag har hört från andra källor att det ska gå med större. Någon som har konkreta fakta?

Jag tänkte köpa ett 4gb borde det fungera???

/klas

Av k1as

jupp pol 15 och 16 ligger först!. Kolla nogrannt på produktbladet som finns på kjell &kompanis hemsida. Jag gjorde bort mig och böt pol på 15 0ch 16 innan jag fick till det.

Av k1as

Jag skulle köra med ett Cooltek 600W, råbra betyg, tyst som attan, modulära kablar som dessutom är tillräckligt långa för p180serien
http://www.cooltek.se

Av k1as

tv-kort

Går i tankarna kring tv-kort. Jag letar efter ett med dubbla digitala tv-tuners. Det kortet som verkar bäst heter hauppauge win-hvr-4000 (http://www.hauppauge.se/pages/products/swe_1prod_data_HVR4000...). det verkar ha allt man vill ha men frågan är om det har dubbla tvtuners? om man till en början inte vill titta på, och spela in hd-tv borde det väl räcka med vilken skräpdator som helst och inte en kraftfull grej som de verkar vilja ha, eller?

om det inte skulle fungera, vilket är det bästa dtv kortet med dubbla tuners? (kortplats är absolut inget måste)

Av k1as

Skilnaden är altså att det sitter ett 100ohms motstånd mellan två av polerna på 100KA potentiometern?

men sen den stora frågan... vilken av lödpunkterna på displayen är nr1 och vilken är nr 16? det berör ju på hur man vänder den. Mest logiskt är ju att ettan är längst till vänster när jag har lödpunkterna nedåt och displayen emot mig

Av k1as

ok, va bra då är det bara att sätta igång alltså! Blir kvällens projekt=)

tack för snabbt svar

Av k1as

men då så...

en kille som har lött ihop samma display(http://www.sweclockers.com/album/?id=1017) snackade om att det var nåt motstånd han missat...

>>När jag kom så här långt första gången trodde jag att jag hade lyckats med det omöjliga, Men det hade jag inte. Jag missade nämligen att displayens bakgrundsbelysning inte går på 5V, utan på typ 4.2V. Jag tyckte att motståndet verkade överflödigt men insåg när displayen mörknade snabbt att det nog fyllde en funktion...
Lärdom: Hoppa inte över "onödiga" komponenter i kopplingschemat!
Så då vart det en resa till Kjell till, och en ny 90215!<<