Inlägg

Inlägg som anarkizt har skrivit i forumet
Av anarkizt

Kört webbaserat i flera år, går för det mesta bra. Men mer avancerade grejer i Powerpoint och Excel fungerar inte.

Av anarkizt
Skrivet av perost:

Det går att byta registreringsnummer om det finns särskilda skäl för det, och just att man får böter p.g.a. stulna skyltar är något som de specifikt pekar ut.

Ja, det blir till att göra det om det blir för mycket böter och trängselskatter. Tack!

Av anarkizt

Stulna registreringsskyltar

För några veckor sedan blev regskyltarna till min Volvo stulna. Gjorde polisanmälan och beställde nya skyltar. Lite jobbigt men inte övermäktigt.

Nu har såklart parkeringsböter börjat trilla in. Som jag överklagar och lägger tid på.

Men hur länge ska det hålla på så? För evigt? Mig veterligen kan man inte byta regnummer på bilen heller…

Någon som varit i samma situation? Vad hände?

Av anarkizt

Har ett gammalt STTNG, skulle inte våga mig på att plocka isär det. Kanske när jag gått i pension...

Av anarkizt
Skrivet av Mockasin:

Jag vill så gärna köpa en japansk toalett i samband med badrumsrenoveringen, men tyvärr så är de så jäkla dyra. Jag vill inte heller chansa på noname-grejer utan något väletablerat som Toto eller dylikt för att det ska vara så lite trubbel som möjligt.
Ända (höhö) sen man varit i Japan så har jag tänkt på toaletterna. Såklart man var skeptisk till en början men det är verkligen game changer, och det känns som stenåldern att smeta runt i baken med papper nu.
Jag hoppas de blir populärare och att de går ner lite i pris.

Exakt!

Anledningen till att vi valde en så dyr tia ändå var att den var godkänd av försäkringsbolag… om det bara var säljsnack vet jag dock inte.

Av anarkizt
Skrivet av martengooz:

Vad tycker sambon om den nu då? Min sambo är själv lite skeptisk och tror det kan va svårt att övertyga om att vi borde ha det.

Det är bara jag som använder extrafunktionerna…

Vi har tre barn i åldrarna 11, 15 och 1 de använder inte heller dessa funktioner och tycker det är lite läskigt. 🤷🏻‍♂️

Av anarkizt

När jag var i Japan för några år sedan blev jag helt frälst av dessa toaletter. Så nu när det var dags för oss att renovera ett av våra badrum tyckte sambon att vi borde köpa en sådan eftersom jag tjatat om dess förträfflighet så länge.

Eftersom vi köpte ”allt” hos Kakelspecialisten föll valet på en Gerberit AquaClean Mera Comfort (tror jag den heter). Gick loss på ca 60k så det var ingen billig historia🤪

Den faktiska kostnaden blev dock mycket högre då det tog lång tid att installera den, firman som gjorde badrummet hade aldrig sett något liknande förut och den behöver ju ha el framdragen till sig, extremt krånglig instruktionsbok för montering hjälpte inte heller…

Men helt klart värt det för mig, älskar att kunna tvätta mig ordentligt efter att ha varit på toaletten, att bara använda papper känns primitivt, har jag alltid tyckt.

Dock är det jobbigt med en grej som kan gå sönder och kräver lite mer underhåll än en vanlig analog muggstol. Man behöver tex kalka av den tre gånger om året och lite sånt.

Av anarkizt

Bytte till Apple Music för länge sen när de började med lossless.

Spotify känns bättre annars så hade de haft det hade jag bytt tillbaka. Beroende på pris också.

Av anarkizt
Skrivet av Exxovion:

Sedan är det ju så att man inte behöver vara behörig för att få arbeta som elektriker, bara om man ska driva egen firma. Om inte reglerna har ändrats?

Hade en elektriker här hemma för att koppla in ett bastuaggregat (låg lite utanför min kompetens 😅) och han menade att sedan en tid tillbaka låg behörighet/certifikat osv på just firman och inte på individer (som det var tidigare?). Och att det var upp till firman att bedöma om individen var behörig… detta skulle i sin tur bero på PUL-lagen, att det var då det flyttades över till firman. Lät lite snurrigt men orkade inte ställa följdfrågor vid den tidpunkten.

Av anarkizt

Ah tack för svar, missade vad just den utbildningen gick ut på.

Ja det här lär bli svårt utan att vara villig att göra praktiken. Tack för svar all 😊

Av anarkizt

Ja, efter lite mer googlande (borde man ju gjort innan kanske) ser det ut som man måste ha praktisk erfarenhet i minst 2 år, även om man bara vill byta lysrörsarmatur…

Trist.

Men då undrar man ju om utbildningen jag länkade till - vad tjänar den till egentligen…?

Av anarkizt

Vill bli behörig elektriker, möjligt?

Hej,

Som kanske de flesta på detta forum som är lite äldre utför jag en del småjobb hemma och på landet som kanske ligger lite (eller mycket) i gråzonen av vad man får göra som icke-behörig elektriker.

Tanken har vuxit fram att det hade varit ganska kul att ”bli” elektriker. Dvs, behörig för installationer då jag tycker det är rätt roligt också!

Då jag är 45 år och har ett bra jobb som jag gillar har jag inte möjlighet att gå som lärling osv, och är heller inte intresserad av att faktiskt arbeta som elektriker i framtiden.

Så vad kan man göra? Hittade denna distanskurs på nätet, är den vettig, rimligt? https://www.distansia.se/allman-behorighet-el

Eller är det pengar i sjön?

Berätta gärna om era erfarenheter och om ni har tips! 🙏🏻

Av anarkizt

Fråga om moppningen: Vi har s.k. skurgolv, de ska man moppa med såpa, ej med vanligt vatten, fungerar det att ha såpa i maskinen eller är det ej att rekommendera?

Av anarkizt

Vi funderar på att köpa en robotdammsugare, vad är skillnaden på S och Q för Roborock? Riktig djungel med modellerna.

Edit: svarar mig själv https://www.reddit.com/r/Roborock/comments/udhzlg/roborock_fu...

Av anarkizt

Spelade bara 10-20 min nu precis, Crusader. Tycker redan det är det bästa spelet jag spelat på min telefon (iPhone 12 Pro Max). Jag är dock ingen stor mobilspelare.

Kontrollerna fungerar riktigt bra tycker jag. Överträffar mina förväntningar med råge så långt, men som sagt bara 20 min in.

Av anarkizt
Skrivet av Wingdings:

Kan du utveckla lite vad du menar med att ANC- eller passthroughläget (som kallas Transparency i det här fallet) funkar dåligt?

Det finns ett känt fel i konstruktionen på lurar som har tillverkats innan oktober 2020, som kan resultera i att det knastrar eller blir en försämrad ANC-effekt. Apple byter ut de som uppvisar sådana problem (i alla fall om de tillverkats innan oktober 2020). Jag fick mina utbytta på grund av att det knastrade när jag skakade på huvudet eller var ute och gick, om jag hade ANC eller transparency påslaget. Mina tillverkades september 2020.

Här är en länk till deras "utbytesprogram".

Ja, det var via den länken jag sedan kom vidare och bokade besök hos Elgiganten.

Knaster och rundgång i lurarna när man använder de funktionerna skulle jag beskriva det som. Känns ibland som att hela luren vibrerar i örat vilket är extremt obehagligt!

Av anarkizt
Skrivet av Cerb:

Vänta nu, fukt?

Är inte airpods pro "fuktsäkra"?
Jag springer med mina i hällregn :S

Edit: Tål svett och vatten (IPX4) - enligt Apple

Precis, känns jättekonstigt. Antar att det finns någon liten indikator för att de blivit utsatta för fukt? Vet att datorer och t.ex. Nintendo Switch har liknande... Så det blir ju tandlöst om jag hävdar att så vitt jag vet har de aldrig blivit utsatta för fukt då... Känns väldigt trist och jag kommer inte köpa Apples lurar igen i framtiden, vilket är synd för de var bra så länge de fungerade.

edit: Googlade och hittade detta.

Can Apple tell water damage AirPods Pro?
Bildresultat för airpod pro service they say water damage?
Some issues may come at no charge to you under Apple's One Year Limited Warranty and AppleCare+. However, water damage is not fully covered. Because there is no Liquid Damage Indicator on the AirPods, it's unlikely that an Apple technician can tell there's been water damage.20 juli 2020

Av anarkizt

Apple Airpod Pro Elcare - rimligt?!

Hej,

lämnade in mina Apple Airpod Pro som jag fick i present av min flickvän förra året, juni 2021.

Det är NC och Passthrough som har slutat fungera/fungera dåligt. Personen som tog emot lurarna sade "detta är ett vanligt fel".

https://i.imgur.com/lLl9Jcm.png

De säger alltså att de blivit utsatta för fukt. Jag blev otroligt förvånad. Jag har aldrig haft de ute i regn, eller utsatt de för vätska på något sätt annat än normalt svett, ej träning. Alltid lagt tillbaka dem i sitt case efter användande (naturligt eftersom de laddas i caset).

Lämnade in hos Elgiganten som är auktoriserad service partner för Apple. 2700kr vill de ha för att laga dem. Nya kostar 2100kr på prisjakt, CDON.

Nu behöver jag betala 300kr för att få tillbaka dem.

Är detta rimligt?

Tror ni det hade det varit annorlunda om jag lämnat in på Apple-butiken i Täby Centrum?

Av anarkizt

Beställde igår från Webhallen och fick den idag kl 17 med Budbee, sjukt smidigt!

Vet inte vad jag ska göra med den innan GT7 släpps dock...

Av anarkizt

Vi har köpt kort på Elgiganten till kalas osv. Kolla där annars. Men nu har du iofs en lösning redan.