Inlägg

Inlägg som Donkii har skrivit i forumet
Av Donkii
Skrivet av Arbetande Pengar:

Vart köper du envyn för 5500 med rabbattkod?

På HP:s egna sida med rabattkoden E41101BAFF

Av Donkii
Skrivet av '[Qvist:

;13041757']Jag har haft en sån och tyckte att den var bra men jag stod inte ut med fläkten gick väldigt ofta så jag sålde den. Myket dator för pengarna annars men jag kanske hade ett måndagsex?

Alright, det lät sådär.. Jag har läst en del dåligt om tangentbordet och touchpaden också men för de flesta verkar det ha handlat om en vanesak.. Men körde du Win 7? Verkar som att de flesta upplever att fläkten beter sig annorlunda med Win 8.

Av Donkii

Ja, rabattkoden går att använda igen. Denna kod är inte unik utan publicerades för alla som gillar cdon på facebook.

Koden som publicerats här gäller utvalda acer datorer och ger 1000kr i rabatt, den andra koden som publicerades ger 500kr på utvalda Fujitsu laptops.

Av Donkii

Jag tror det landar på denna Fujitsu trots allt.. Verkar vara mest för pengarna helt enkelt.
http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_uh552_intel_i5-3317u_4gb_500gb_13.3_w7hp-20896589

Av Donkii

0-5000kr - 13-14" - Lättvikt - Bra batteritid - Bra skärm - Livslängd

Tjena,

Tjejen ska ha sig en ny dator, en dator hon kan plocka med sig lite överallt.. MAX 14" tum. Hon spelar inga spel utan det blir mest serier/filmer i alla olika format som spelas upp via VLC. En del surfande med ett tiotal flikar och lite random ordbehandling och en del ned laddning. Viktigt är ändå att datorn pallar att vara med i några år

Priset har hon satt till max 5000kr men den går säkert att tänja på några hundralappar om rätt objekt dyker upp. Hon vill precis som alla andra komma undan så billigt som möjligt.

Jag har spanat in några och jag har sett dem dykt upp i andra trådar också men kanske inte mot varandra så jag hoppas på lite hjälp Har ni några andra tips så mottages dessa tacksamt!

De datorer som jag har kikat på är dessa:
ACER S3 13,3" - 5000kr
http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/ACNXM1FEG008/acer-aspire-s3-13-3-ultrabook

DELL Inspiron 14z - 4500kr
http://cdon.se/hemelektronik/dell_inspiron_14z_intel_core_i5-3317u_6gb_128gb_ssd_14.0_w7hp_hd7570m_1gb-21548586

Fujitsu Lifebook UH552 - 4500kr
http://cdon.se/hemelektronik/fujitsu_lifebook_uh552_intel_i5_4gb_320gb_13.3_w8-21464862?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt_se

HP ENVY Ultrabook 4-1101eo - 5500kr med rabattkod
http://h20386.www2.hp.com/SwedenStore/Merch/Product.aspx?id=C0U85EA&opt=UUW&sel=PCNB&

Tack på förhand !

Av Donkii

Allright, tack för svaret (:

Av Donkii

Ps3's olika regioner

Om jag inte minns fel så kunde inte jag lira film på mitt ps2 som jag köpte från usa eftersom att sverige och usa inte har samma format.. dvs pal och ntsc eller dylikt.. men jag funderar nu på att köpa ett ps3 från england.. hur ser det ut på den fronten.. kommer jag att kunna spela upp svenska bluray och dvd filmer lr måste man börja importera igen?

Av Donkii

Om jag inte minns fel så kunde inte jag lira film på mitt ps2 som jag köpte från usa eftersom att sverige och usa inte har samma format.. dvs pal och ntsc .. men jag funderar nu på att köpa ett ps3 från england.. hur ser det ut på den fronten.. kommer jag att kunna spela upp svenska bluray och dvd filmer lr måste man börja importera igen?

Av Donkii

Det är en aspire 5112wlmi and so on.. men jag har öppnat upp och gjort rent från dam men fläkten som på de allra flesta acers låter och lever sitt eget liv så jag börjar bli en smula less.. (: men om någon kan säga vad det är för fläkt på acerparts.se jag ska ha så blir jag glad (:

Av Donkii

Acer Fläkt Problem

Som med många andra acer's så är fläkten helt väck och låter som en traktor 95% av tiden datorn är på.. men jag har varken lust eller ork att skicka iväg den till tyskland på min garanti så jag tänkte höra här var man kan köpa en fläkt och byta ut den själv, det är alltså hmm.. ja den större fläkten av dem..

Efter lite sökning här på forumet så hittade jag adressen acerparts.se men frågan är vilken av de fläktarna jag ska ha, en fläkten som jävlas och lever om är den som sitter under datorn längst upp till vänster och skickar ut all luft både bakåt och ut på vänster sida.

Mvh.
Daniel

Av Donkii

Acer aspire 5112wlmi problem.

Acer Aspire 5112wlmi

Som med många andra acer's så är fläkten helt väck och låter som en traktor 95% av tiden datorn är på.. men jag har varken lust eller ork att skicka iväg den till tyskland på min garanti så jag tänkte höra här var man kan köpa en fläkt och byta ut den själv, det är alltså hmm.. ja den större fläkten av dem..

Efter lite sökning här på forumet så hittade jag adressen acerparts.se men frågan är vilken av de fläktarna jag ska ha, en fläkten som jävlas och lever om är den som sitter under datorn längst upp till vänster och skickar ut all luft både bakåt och ut på vänster sida.

Mvh.
Daniel

Av Donkii

Har en sådan och är skit nöjd än så länge (: och priset är ju inte alls det du skrev.. det är 9995:- .. köpte min från dustinhome .. beställde på måndagen kl 11 och hade den hemma kl 18 på tisdagen .. prisvärt.

Av Donkii

Re: Det är inget fel på datorn

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Minos
Hade/har samma problem med min burk (acer aspire 5024) efter att ha surfat runt en natt och idlat på mirc o DC så hittade jag informationen som behövdes...

Det är så att adaptern mellan s-video och scart i Sverige/Europa (PAL altså) har eller saknar en jordning -kommer inte ihåg- man kan faktiskt gå in och fixa det med en tång och lite lödning, eller så kan man köpa en kabel som är ett enda stycke.

(VGA/DVI/HDMI om man har en platt tv)

Det du söker är en S-video i ena änden och scart i andra. Finns länkat från ATI's hemsida!!!

Men snäll som jag är: http://www.svideo.com/

Gratis frakt, den kom på en vecka, pröjsade med visa kostar typ 100-200kr beroende av längd.

Max

tack för hjälpen, om jag ska använda scart kabeln som du berättade om så får jag inget ljud eftersom jag saknar för tillfället surround system and so on..

var på expert nu och köpte mig en 5m kabel.. tack för hjälpen, fungerar klockrent nu.

Av Donkii

Tv-ut / Acer Aspire 5112WLMi

Tja, har precis fått hem denna bärbara och nu till problemet som eg. inte är ett problem.. Men när jag ska göra s-video ut mot tv'n så får jag ingen färg utan bara svartvitt.. grafik kortet som sitter i är ett ati radeon x1600 .. så om någon har något förslag på vad jag kan göra för att få färg är gärna välkommen att berätta det för mig.

Tack på förhand.

Av Donkii

Hackande musik skivor.

Myckedt störande problem.. När jag bränner data skivor eller dvd skivor till dvd:n osv går allt bra.. men när jag bränner en musik skiva så blir det hack i musik spåren i varenda låt med mellan 10-30sek mellan rum.. vad kan detta bero på ?

Av Donkii

Drivrutnier.

Vilka drivrutiner är de "bästa" för ett gainward 7800gt 512mb ?..

Av Donkii

okey.. så 512:an är alltså att föredra ? hade väntat mig lite mer respons så man har nått att gå på.

btw.. det räcker väll med ett 480w nätagg till detta kort.. kör bara med 2 diskar och nedanstående konfig i princip. och 2 cd läsare

Av Donkii

Grafikkorts fråga.

Är trött på att vänta på det kortet jag beställt.. finns inte på lager och har väntat i en vecka.. så jag undrar om man kanske ska byta.. vilket kort är att föredra mellan ett..

XFX GeForce 7800GT 256MB GDDR3 PCI-Express, Dual-DVI, VIVO, 450MHz

Gainward GeForce 7800GT 512MB GDDR3, PCI-Express,"BP7800GT-512-DD"

och ett

Leadtek WinFast GeForce 7800GT Extreme 256Mb DDR3 TV-out DUAL DVI VIVO SLI-ready RETAIL PCI Express

Tacksam för svar.

Av Donkii

Jag gillar sånt (: det är maskulint

Av Donkii

Så det är nått av dem som gäller då ? Funderade faktiskt på ett 7800gt så det blir väll ett sådant om ingen annan har nått bättre att rekomendera !