Inlägg

Inlägg som Morrreee har skrivit i forumet
Av Morrreee
Skrivet av Alastor Moody:

Okej! Tack! 👌

Skrivet av Swedishchef_90:

Om moderkortet klarar högre ram hastighet så ger det mer än 1% iofs. Intel mår bättre av 7000+

Så 2 slot ram är bäst

Okej! Min första tanke var på två st 16gb 7200 cl34. Låter vettigt?

Av Morrreee
Skrivet av mrqaffe:

Att byta moderkort påverkar väldigt lite såvida det inte är trasigt och minne kan ha en liten påverkan men har du 16Gbyte eller mer är det nog ändå bättre att uppgradera annat eller avstå tills du behöver skaffa helt nya delar.

Kanske skulle nämnt att jag kan inte använda min nya cpu på den äldre moderkortet jag har. Så vill ha någon Z790 med några nya ddr5 minnen till det 😊 vilka har jag ingen aning om 🤷‍♂️

Av Morrreee

Vilken kombo skulle ni köpt för 6000kr? Hjälp!

Hej! Jag har en ny i7 14700k, och till denna tänkte jag unna mig ett nytt moderkort och minnen! Vad skulle ni slagit till på med budget på 6000kr? Mestadels spel! Hög performance eftersökes!
Tacksam för hjälp! 🙏

Av Morrreee

Roborock Q-revo för 7990kr!

Fantastiskt prisvärd superstädare! Tid är pengar! Och jädrans vad tid man sparar på ett år! 🙏

/M

Av Morrreee

Jag använder Storytels läsplatta! Skillnaden mot mobil/ipad är enorm! Rekommenderar starkt, oavsett märke!

Av Morrreee

Playstation Scuf kontroll till Xbox Series X?

Hej! Som rubriken lyder, går detta att lösa på ett bra sätt?

/M

Av Morrreee
Skrivet av Tenkai Star:

Storleken hamnar väl mer under "Fickvänliga". Men ja för stor. Jag vill ha en mindre mobil.

Nä håller med dig! Det jag reagerade på var "skillnaden" i storlek mellan mobilerna. 3,2 mm.. kom igen?! haha

// M

Av Morrreee

Mått

7a : 152,4 × 72,9 × 9,0 mm

6 : 152,2 × 71,8 × 8,9 mm

7 : 155,6 × 73,2 × 8,9 mm

3,2 mm är inte direkt något att lyfta på hatten för.. "plånboksvänlig" mobil tycker jag börjar på 145mm eller mindre. För mig fortfarande för stor.

// M

Av Morrreee

Brukar köra Klarnas 30-dagars faktura när jag beställer produkter. Och så fort jag får hem sakerna och dom funkar, så betalar jag allt direkt. Aldrig kört med någon månadskostnad. Däremot så kanske vi kommer använda det när vi ska renovera köket via Ikea, dom brukar köra en sån kampanj på 24 månaders betalning utan ränta om man beställer köket därifrån. Det låter lockande.

Av Morrreee
Skrivet av Ricerunner:

Mjo, duför ett talande argument.
Tangenbord är jag lite avig till att det ska vara trådlöst om det inte är väldigt strikt med ett cleant skrivbord, eller kommer användas i soffan ibland.
Men musen, jo jag kan köpa det.

Är dock extremt nöjd med min Kone XP då den är lätt utan att vara plastig och har riktigt schysst passform och knappuppsättning.

Har razerprodukterna on-hold profilswitch som Roccat har?

Ja men det e ju bara köra ett tag till med denna då, om du gillar den så mycket! Men du ska definitivt ge trådlöst en chans! Kanske till och med redan nu.. Eller senare när ser att det är rea på den.

Om du menar att byta profiler med en musknapp? Så ja, du lägger "switch profile" som en hotkey på vilken knapp du vill. Du kan läsa mer här

tangentbord kör jag Logitech TKL 915. Fantastiskt! Finns ett längre också, om du inte gillar TKL.

Lycka till!

/M

Av Morrreee
Skrivet av Ricerunner:

Ja E-sport-proffs har råd att byta ut kringutristningen vartannat eller var tredje år.
De trådlösa möss som finns som har åtminstone fyra tumknappar verkar vara av märken som inte håller till dödagar.
Vara bara Roccat jag hittade som hade ingen eller extremt låg frekvens av forumposter som klagade på knappar som gav upp efter något år.

Vet inte om det var för att jag lärde mig hur rep och knopar betedde sig när jag gick sjöfartsgymnasium, men jag har inga problem att lägga kabeln så att den aldrig är i vägen över en jättematta.
Utan kabelbungie.

Jag har ägt en Naga pro sen release datum, funkar fin fint än. Och åkt ner ett par gånger i ryggsäck och dylikt för att man har kilat iväg på LAN. Har även en Viper ultimate v2 pro, uppdaterad med deras 4000hz wireless polling rate pryl, underbar till FPS. Tillsammans med deras Razer Gigantus elite edition matta.

Med detta sagt så kan jag säga att jag heller inte tyckte jag störde mig på kablar och sånt när jag väl hade det. Men trådlöst headset, mus och tangentbord (kanske inte tangentbord men skaffade allt trådlöst iaf) kan ha varit den bästa uppgraderingen jag har gjort med en dator på min 18 år långa gaming period eller iaf delad 1:a: med att "gå från 60hz skärm till 180hz". Och jag gjorde den uppgraderingen vid 31 års ålder.

Tack för mig! ;D

/M

Av Morrreee
Skrivet av Rouge of Darkness:

Personligen föreslår jag handkontroll.

Tycker inte det ä speciellt bekvämt när man inte kan hålla ordentlig sittställning pga soffa och soffbord med mus och tangentbord.

Men smaken är som baken.

Jo rent ergonomiskt ja! Men jag gav det en chans, och jag förlorade ca 10 års erfarenhet av m&k i FPS spel till fullständigt kollaps och total nybörjare med kontroll Jag gav det 6 månader. Blev helt okej, men provade byta tillbaka till m&k bara för ett game. Och helt plötsligt kom man 1a direkt.. Så där gav jag upp. Men jag e avis på er kontrollspelare helt klart! Aim assist är sjuukt viktigt om man lirar Ranked MW2.

//M

Av Morrreee
Skrivet av macmann1:

Jag kör Logitech G Pro wireless och G915 TKL och är väldigt nöjd med det.

Detta är en väldigt bra combo! Har likadant tangentbord! Kör dock med en annan mus, Razer viper ultimate, funkar kalasbra den också! Iaf för FPS spel! Vad spelar du för spel? kanske vill ha en MMO mus ist? Då funkar Razer naga trinity ultimate.

Lycka till!

Av Morrreee
Skrivet av Mega-Dark:

Fins ingen som säger att du kan bli om du vill det. Det är bara att läsa på och kolla lite Youtube och se hur andra har gjort
Typ https://youtu.be/c3Mg65uw5MM
https://youtu.be/BBysXpqqyHA
https://youtu.be/UTwwxLagf1w
https://youtu.be/kKMOBW7ji9s
Så det är bara att tästa sig fram och kanske skriv ner vad du ändrar så att du kan änkelt återställa det om det behövs senare.

Ska kanske ge det en chans! Tackar!

//M

Av Morrreee
Skrivet av Mega-Dark:

Om du vill tästa den optiska utgången så har mäst troligt din TV den. Men ja då blir det ju kopplat till TVin istället så... men kanske funkar bra med någon film om headset stödjer Dolby för surround, vilket det värkar göra 🤔 och din tv kan skicka ljudet som bitström och inte bara som PCM.

Men det här blev nog lite mer än du fråga efter . Men se om du får Dolby Atmos att fungera på dator om du inte redan har det. För det ser ut som de stöds om jag nu kollat på rätt lurar 🤔🙂 eller bara kolla så att inställningar för surround ljud och sådant är rätt inställt i datorn.

Och nej. Du kommer inte få bättre ljud med optisk mot usb.

Aah jag har provat med dolby access appen på Windows, men blir alldeles för mycket bas. Jag använder headsetet endast till FPS spel, så det jag är ute efter är att höra klart och tydligt var mina fiender är. Fot steg osv. Men med dolby vart set sån jädrans bas så allt pangande och bomber hit och dit gjorde det svårare. Önskar man var mer High på ämnet så kunde man justera hz till sin fördel.. men icke! Så tänkte ifall optisk, dac och förstärkare och allt annat jag läst om kanske kunde hjälpa med mer tydligare ljud 🤷‍♂️ vild chansning!

Tack för svaret!

//M

Av Morrreee
Skrivet av mrqaffe:

Det blir ingen skillnad att byta typ av digitalanslutning från datorn eller av att ha en separat dac eftersom du överför samma digitala ljuddata från datorn och du använder dessutom alltid headsetets dac hur än du kopplar in det.

För att kunna dra nytta av en bättre dac måste du ansluta en hörlursförstärkare och sedan hörluren du vill driva analogt med "tråd"(kabel till dacen och det är tekniskt omöjligt om du ll använda något trådlöst.

Moderna trådlösa system har alltid dac och hörlursförstärkare integrerat i enheten du har på huvudet, äldre system kan ha analog signalöverföring och då har du mottagare och hörlursförstärkare integrerat i enheten på huvudet eftersom man inte behöver använda en dac.

Okej, då förstår jag! 🙌 Tack för hjälpen! Sparade jag någon krona! 👌

//M

Av Morrreee

Astro A50 wireless Gen4 Hjälp!

Tjena!

Har ett par Astro a50 wireless gen4 med basestation som jag har kopplat till min dator och kört med någon månad med. Endast med USB kabel.

Funkat helt okej! Men är nyfiken på om den optiska kabeln som följer med kan göra dom ännu bättre? Har dock inget sånt uttag i datorn, hur går jag till väga? Inte high på dessa kablar. Men den som kom med verkar vara "hane-hane". Dom uttag jag har är ett flertal USB och USB-c samt hörlurs utgångar. Så hur får jag till det? Med någon adapter = (?) "optisk-USB", "Optisk-USB-c" eller "Optisk-3.5"?

En till fråga, kommer det bli ännu bättre med en DAC också? Vad fan är en DAC? Är det något som förbättrar så köper jag en sådan också!

Lämnar över detta till er som är proffs!

Tack på förhand.

//M

Av Morrreee
Skrivet av My2nd:

Vad är skillnaden på ergonomi och passform?

Bara för att den passar din hand som handen i handsken behöver den inte vara ergonomiskt för det.

Av Morrreee
Skrivet av Prelatur:

Det man kan förbättra med en ny router är ping under belastning, bufferbloat.
Kör man speedtest så ser man tre olika ping. Den första är obelastat, den andra är download och den tredje är upload.
Jag har Telias F@st router och får 1, 9 och 9. Med en bättre router så kan jag minska ping under last men inte obelastat.

Okej!

Aah jag får typ 9, 14 och 18.

Av Morrreee
Skrivet av DennisOlof:

Tyvärr kommer inte så mycket ändras, Kabel-TV är känt för att ge högre ping. Det blev bättre med DocSIS 3 som jag är rätt säker på alla nät använder idag. Stabilitet blir också bättre om man har modernare koax kablar. Det innebär att man redan i själva kabel-TV systemet får högre ping än med ett fibernät. Sedan måste man räkna in geografi och kabel-TV tekniken för Internet blivit mycket bättre. 30-35ms är inte så dåligt egentligen om det är kabel-TV, man kan få samma med fiber. Det beror en hel del på hur trafiken routas etc.

Okej, får se nästa år när bindningstiden rinner ut. Då får jag gå till 1000/1000 fiber med telenor (Andra alternativet vi kan välja).