Inlägg

Inlägg som Erkaa^ har skrivit i forumet
Av Erkaa^

Vilka minen de väckte till liv av att läsa den här tråden Tyvärr är jag ett par år för ung själv för att gjort såhär men minns när min bror lånade spel och kopierade osv. Har säkert en 2000 spel liggandes i en låda, (vill minnas han sa så) måste verkligen ta fram och spela lite, synd jag inte heller mins vad spelen jag då brukade spela heter... Vill minnas man kunde beställa spel över telefon och få hemskickat iaf, både pirat och äkta.

Minns dock tiden när man kopierade kassetter, både vhs och musik. Bandade också in filmer och musik som spelades på radion. Minns speciellt en låt som jag försökte få inspelade men misslyckades allt som oftast med att få hela. Så när jag väl lyckades timma starten rätt så spelade radiokanalen upp ett ljud och jag blev ju helt förkrossad.Tror tom min syster ringde upp och tänkte säga nått åt dem. Att kopiera från kompisar på flera disketter var också vanligt.

Sen kom tiden med modem och DC. Limewire fanns de nått som hete vill jag också minnas. Var ett jäkla liv på föräldrarna om man använde för mycket så brukade passa på när de satt i bastun, hördes ju tydligt när modemet ringde upp annars... Oftast fick man nöja sig med att tanka ner demot och sen köpa spelet om de var riktigt bra. Quake 2 lirades rätt friskt ett tag efter de kom ut. Sen minns jag ett spel som hete Jazz Jackrabbit 2. Även Pandemonium spelades de många timmar på. Första spelen i Commandos serien lades också allt för många timmar ner på.
Nu finns ju många av de här spelen till mobilen men minns då att vissa spel var allt för krävande för datorn så fick ställa ner grafiken för att kunna köra dem.
Nu däremot, fiberlina nästans ända hem och de mesta ett par klick och några minuter bort... Allt var kanske inte bättre förr, heller ?

Av Erkaa^
Skrivet av MyZk0:

Har du skrämt upp klockfrekvensen ännu då?
Går ju oftast att få upp den utan att behöva pilla på vcore (:

Nej inte testat så mycket än... Var flera år sen jag höll på med överclockning också så kommer ju endast ihåg basic inställningarna i bios typ. Tror de kan vara dags att läsa på lite igen för den verkar ju vara ganska potent så 4GHz ska väl knappast vara så omöjligt att nå

EDIT: Var ju bara tvungen att testa lite men cpu tempen skenar ju bara iväg närmre 80 grader i idle efter en liten stund, var visserligen igång ett par timmar före med. De på 3.5GHz. Min Zalman CNPS7000C var kanske inget vidare ändå. Tror de blir att beställa nått slutet vattenkylnings system. Nån med tips ?

Sen undrar jag varför cpu-z visar att DRAM är 800.0 MHz ? 1600 står dem på i bios.

EDIT 2: Körde pcmark7 och fick 4018, var ~1500-2000 poäng mer än folk med samma processor och grafikkort och ett par hundra poäng sämre än folk med typ 580gtx men i övrigt samma setup borde inte de vara ganska bra ? Såg förresten att de flesta som fick betydligt sämre poäng inte hade någon ssd.

Av Erkaa^

Kan också bekräfta att stock kylaren låter som ett jetplan efter en stund. Själv kör jag nån zalman kylare som blev över från annat bygge och är i princip ljudlös om man vrider ner hastigheten lite.

Av Erkaa^

Glad jag inte la en beställning på ett 560 nu

Av Erkaa^
Skrivet av FredrikMH:

Gammalmodig som man är så är det bara GTA 1 & 2 som tilltalat mig. Och tvåan för bättre multiplayerstöd.

Ja GTA 2 är en klassiker. 3an var riktigt dålig när de begav sig. Vice City något bättre och San Andreas ganska bra. 4an lite mitt i mellan. Blir 5an som SA med stora fina miljöer så kan de bli riktigt bra.

Av Erkaa^

Får väl bara vänta någon månad till på eventuell uppgradering då... Övergår jag till intel blir de isf ivy bridge och då har vi sommaren 2012 innan de är "värt" att köpa. Undertiden kanske amd (hopperligen) har fått till nått som är bättre prestanda/pris åtminstone.

Å andra sidan har jag klarat mig med en athlon x2 sen sommaren 2007 och är väldigt få gånger jag skulle behövt en bättre processor och har väl egentligen aldrig köpt de värsta tidigare heller så kanske får bli en phenom 2 x6 istället, ligger ju rätt bra till med tanke på priset.

Av Erkaa^

Har väl ökat lite sen sist...
Lagringsdatorn:
2x 1TB Maxtor SATA
2x1 GB Seagate SATA
1x 320GB SATA
1x 40Gb os PATA

"Andra datorn":
320GB SATA

Ska just "bygga om" i andra datorn så då flyttas 320GB disken från lagringsdatorn dit och 40Gb os disken ersätts av en SSD samtidigt blir de en ny SSD os disk i andra datorn. Börjar också fylla på på 1TB diskarna så lär nog bli inköp av 2st till så småning om.

Av Erkaa^
Skrivet av Perc:

Jag har haft många symbiantelefoner och Symbian^3 känns som gammal skåpmat, det är inget jag vill ha.

Jag vet att TS redan köpt telefonen men jag vill ändå påpeka att E7:an har fixfokuskamera utan makroläge. Dom har tydligen inte tänkt sig att businessfolk ska behöva kunna ta skarpa närbilder, t.ex för att fota papper och maila iväg. Facepalm.

Ja jag håller med, men tycker ändå den funkar helt ok. Finns ett fåtal brister men tycker å andra sidan att de finns dåliga sidor med de flesta mobilerna. Har iofs inte testat så mycket annat under längre tid... Sen att jag fick den till riktigt bra pris så gör att jag är rätt så nöjd Och kvalitén på själva " hårdvaran" är enligt mig mycket bättre än nått annat jag testat.

@solifer68 ja de ska jag ta och göra.

Av Erkaa^
Skrivet av Anonymous FTW:

Nja inte riktigt de jag är ute efter, hittade iaf några mer lämpliga på ebay så ska beställa hem nått snart.

Blev ju då som kanske antytt en E7, riktigt nöjd faktiskt. Symbian är ju dock lite segt emellanåt och den medföljande webbläsaren är rätt så dålig. Annars har jag inget att klaga på.

Av Erkaa^

Var och kollade lite på E7 och N8 idag men ingen affär i närheten hade en "riktig" att testa och känna på vilket var lite synd. (ja n8 hade dom men ville att jag skulle köpa för att få testa ) Så köper definitivt inte från butik här dessutom ville de flesta prångla på nått abonnemang osv så nej tack.

Skiljer dessutom en bra bit över 1000kr att beställa från nätet så valet är ju rätt givet. På N8 var de nästans halva priset på nätet. Så blir att lägga beställning på en E7.

Någon som har tips på nått skydd för displayen osv ?

Av Erkaa^

Nja naktdelen med Nokia är ju att de inte finns så mycket appar, men de vanligaste och mycket kul saker finns så tror jag klarar mig på den fronten. Har just nu en N95 8GB och den har sliden börjat glappa på nu nyligen och har då haft den i över 2 år.

Såg först nu hur mycket de verkligen skiljer i pris mot N8 ( ja åtminstone på nätet) men måste nog gå in till någon affär och fingra lite på dem, tycker egentligen inte om tuch och speciellt inte att skriva så på den fronten skulle nog tangentbord vara trevligt.

Nja N9 faller mig inte i smaken och ska man vänta så kan man ju aldrig köpa nått, lär ju säkert komma nått ännu bättre ett tag efteråt

Av Erkaa^

Nokia E7 heller ?

Vill ha en ny mobil och funderar starkt på E7-00... Någon som har nått bättre förslag ? Funderade ett tag på Iphone 4 men de flesta jag känner som har heller har haft en sådan är missnöjda med nått. Vet en som har en N8 som han är rätt så nöjd med och E7 är väl ganska lika ? Den info jag hittat om Nokias kommande modeller verkar inte utvisa nått intressant för framtiden heller...

OBS Nokia är de "enda" märket som jag kan välja på.

Av Erkaa^

Nähä de går inte... Samma fel igen. Skulle verkligen inte vilja göra en ominstallation av OS bara för de här.

Måste säga att HP är nog bland de sämsta märket man kan ha oavsett vad de gäller. Har inte några bra erfarenheter varken av skrivare, laptops heller stationära datorer. Finns ju inte ens en vettig support funktion om man inte har en giltig garanti...

Av Erkaa^
Skrivet av Raptor_ZyX:

Testa ladda ner drivrutinerna. Om du använder skivan nu alltså. Sen kan du testa skanna från Paint. Då vet du om anslutningen är ok eller inte.

Har testat både skiva och de nedladdade drivrutinerna flertalet gånger. Men gör ett försök igen...

Av Erkaa^
Skrivet av Waxinator:

Till att börja med är jag emot alla dessa städprogram som ofta rensar bort mer än vad som är hälsosamt.
Jag skulle backa tillbaka systemet någon vecka med hjälp av Systemåterställning. Därefter ladda ner
och köra några diagnostikprogram från supportsidan (HP Scan Diagnostic Utility).
Man kan ju faktiskt inte utesluta att problemet initialt var hårdvarufel.

Faktiskt lite jag också men brukar gå igenom före jag slutligt tar bort något och såg inte något konstigt med de som togs bort. Började faktiskt med en vanlig avinstallation av drivrutiner och programvaran men de gick inte att installera den då och därför försökte jag se om de fanns nått kvar av den tidigare installationen.

Jag funderade också på en systemåterställning men är nog bra många månader sen den "la av". Vet faktiskt inte säkert varför den gjorde de men misstänker att jag gjorde en systemåterställning efter ett annat problem.
Senast jag vet att den fungerade var nog i somras. Och nu för några veckor sen då jag skulle scanna ett par sidor från en bok åt en bekant gick de inte. Och de var de programmet jag körde men som sagt kunde de inte fixa problemet.

Men ska göra ett försök igen...

EDIT:

De här är de första problemet som kommer upp vid installation:

http://i61.servimg.com/u/f61/11/71/06/14/namnla10.jpg

Och sen när jag testar scanna då:

http://i61.servimg.com/u/f61/11/71/06/14/namnla11.jpg

Av Erkaa^

Ja men de hjälper ju inte mig så mycket då de överhuvudtaget inte ens går att börja scanningen. Alltså själva problemet uppstår redan vid installationen och följden blir att de inte ens går att starta scanningen.

Av Erkaa^

Problem att installera hp allt i ett skrivare... "Kod 39"

Har ett mycket irriterande problem med min HP C4599 All In One... Av någon anledning slutade scannern funka på den. Att skriva ut funkade fortfarande bra. Testade att avinstallera alla HP program och att ta bort drivrutinerna för den. körde också CCleaner för att rensa bort HPs filer i registret.

Av Erkaa^

Vet inte om jag känner igen de här men på andra forum är de nog lite så. Ofta har jag dock fått svar på själva frågan heller kommit ett par sidor i en diskussion.
Men börjar man kolla lite så ser man att de ofta är TS som får sista ordet i många trådar. Och ju aktivare man är desto större chans är de att man dödar en tråd med sitt inlägg.

Av Erkaa^

Kollat på begagnat marknaden ? Borde ju få ett dugligt grafikkort + psu för 1000kr. Sen kanske de skulle vara ide att montera in en extra fläkt i chassit också ?

Av Erkaa^

Vet du vad du har för Processor ?