Inlägg

Inlägg som hans_villius har skrivit i forumet
Av hans_villius

Jag testar för tillfället också en n79. Har inte riktigt bestämt mig om jag ska behålla den eller skaffa en n85. Jag är fortfarande rädd för lotteriet med att få en dålig slider eller inte.

N79 är i alla fall än så länge väldigt övervägande positiv. Batteritiden är helt otrolig, och alla funktioner gör sitt jobb och fungerar bra. Bland de negativa sakerna finns knappsatsen som krävdes lite övning - men fungerar helt okej numera, samt sådär kvalitet på bilderna som kameran tar.
Jag irriterar mig också rejält på att det inte står vilken tid sms har ankommit i meddelandecentralen, utan man måste klicka sig in i varje enskilt sms meny för att se detta. Detta är något som är gemensamt för alla s60-telefoner har jag förstått efter att ha läst rundor, men fortfarande helt obegripligt. Det är något man hade upptäckt och blivit frustrerad över efter 3 minuters testning av telefonen. Varför inte fortsätta använda beprövade och omtyckta funktioner, utan istället gå bakåt i utvecklingen?

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ironghost
Du får mer för pengarna om du inhandlar en n82:a

Han/hon får mer om han inhandlar en n79.

Av hans_villius

Exakt, det är surf/datatrafik i mobiltelefonen vi snackar om, inte "mobilt bredband" till den bärbara datorn, som vissa operatörer erbjuder. Även om det i vissa fall är samma sak, att man kan teckna sig för det klassiska bredbandsabbonemanget (utan usb-modem) för att få "bredband" till telefonen.

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikce
Det är copypejstat från deras hemsida.

Kan du visa var? Allt jag kan hitta är det som står här

http://www.tre.se/templates/SubscriptionPlan.aspx?id=31405

"Obegränsad surf på hela internet i 3Mobilen. Gäller inom Sverige, hastigheter upp till 0,384 Mbit/s ."

KrilleMeister påstår att det är 5gb, och GriZzm0 att det är 15-20. Vi måste få klarhet i det här

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nikce

Med 3Mobilt Internet upp till 0,384 Mbit/s ingår 1 GB dataöverföring. Om du konsumerar mer än 1 GB/mån betalar du 1,49 kr/MB upp till pristaket på 399 kr/mån. Du kan aldrig överstiga 399 kr/mån oavsett hur mycket du surfar.

Kan du länka till en källa till detta? Det är inget som jag har sett i alla fall. "Obegränsat surf" som i själva verket är 1gb är ju riktigt ruttet, där t.om tele2 är bättre som faktiskt skriver ut att det är 1gb man får och inte "obegränsat".

Av hans_villius

Vilket mobilabbonemang för datatrafik

Jag har kollat runt lite bland de olika operatörerna, men har fortfarande dålig koll på vad jag ska välja. Jag är ute efter det mest prisvärda datatrafikpaketet, dvs inte betala hutlösa priser per megabyte.

Vad jag har kunnat utläsa har de 4 stora operatörerna följande datatrafikerbjudande.

Telia
* 199kr/månad (oklart vilken mängd data som är tillåten)

Tele2
* 200mb 29kr/månad
* 1gb 89kr/månad
* "fri surf" 159kr/månad (efter 5gb/mån, så sänks det till 30kbit/s. så i praktiken är det inte "fri surf" utan 5 gb.

Tre
* 3kr/dagen för "obegränsat surf" 0,384 Mbit/s (oklart vilken mängd data som är tillåten)
* 199kr/månad för 7.2mbit (oklart vilken mängd data som är tillåten)

Telenor
* 199kr/månad 3.6mbit (oklart vilken mängd data som är tillåten)

Om jag klarar mig utan att ladda ner stora filer och liknande, är TREs 0.384 mbit/s för 3 kr om dagen det mest fördelaktiga för mig? Kan jag lita på att det är obegränsat surf, och inte som hos tele2 att om man går över en osynlig gräns, så blir uppkopplingen i princip värdelös?

Mina behov är vanlig surf, mail, msn/icq, men framförallt radio. Jag vill kunna lyssna på internetradio ofta, och det använder som bekant en hel del bandbredd, även om det inte kräver supersnabb uppkopling.

Skriv gärna vilket abbonemang ni har och vad ni betalar för datatrafik.

Av hans_villius

Tack för svaren Caveo. Jag är på väg att köpa en ny mobiltelefon, och denna gången givetvis ( ) med gpsmottagare. Vill gärna kunna använda denna lite lite halvseriöst när man är ute och kör på okända vägar.

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Caveo
Du kan välja att betala för röststyrd navigering vecko, månad eller årsvis http://www.nokia.se/A4971167

Den röststyrda navigeringen ligger på telefonen och skickas inte ut när man åker.

Och på frågan varför dom tar betalt. Ja för att tjäna pengar gissar jag på. Så om man använder GPS i bilen ofta kan det bli billigare att köpa en "vanlig" GPS.

Jo givetvis är det för att operatören vill tjäna maximalt med pengar. Jag menar bara, varför accepterar folk det? All mjukvara ligger på telefonen, och det är möjligt att få telefonen att fungera precis som en standalone GPS, helt utan kontakt med operatören. Så vitt jag förstår så handlar det om en inbyggd feauture på telefonen, som man har köpt och betalat för utan inblandning av mobiltelefonoperatör.

Är det möjligt att köpa annan GPSmjukvara till sin telefon än den medföljande, t.ex från Tomtom, och för en _engångssumma_ få tillgång till röststyrning?

EDIT: Eller nu kanske jag har missförstått. Är det till Nokia man betalar den löpande månads/veckokostnaden? Alltså utvecklaren av GPSmjukvaran? Visst, det låter kanske lite mer rimligt. Fast vilka proteststormer skulle det bli om man inte kunnat använda sin gamla bärbara GPS utan att betala abbonemangskostnad?

Fortfarande borde det finnas möjlighet att "köpa loss" programvaran man behöver tycker jag. Fast det kanske finns?

Av hans_villius

Om vi bortser från det här med datatrafikkostnad för assisted GPS-funktionen och nedladdning av kartor, så är det som också kan kosta röstbeskrivning?
Hur fungerar detta? Det är vad jag har förstått en månatlig abbonemangskostnad man betalar. Varför?
Jag tvivlar på att beräkningarna utförs på någon central server och sen skickas ut som röstguidning till telefonerna, det borde väl vara telefonen själv som sköter detta, som vilken standalone GPS som helst?

Vad finns det som motiverar mer än en engångskostnad för röstguidning?

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bacil
Om man vänder på det så är ju uppsägningstiden en positiv sak för konsumenten. I och med att leverantören har en uppsägningstid genomtemot mig som konsument är det inte mer än rätt att jag har det tillbaka mot leverantören.

Intressant tankegång måste jag säga. Är det för att leverantören ska få 3 månader på sig att hitta en ny kund?

Av hans_villius

Haha, fanbarnen blir sura för att deras favorittelefon inte finns med på listan, trots den solklara frågeställningen.

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av azzie
Från Tre's hemsida, så kommer du upp i 7.2mbps är ju något fel, bor iofs i norrland så Turbo3G är inte något vidare utbyggt här. x)
Tre har dock ingen allvarligare tak på användning av bredbandet, efter vad jag läst mig till på forum ska det finnas ett tak på 15gb, men har aldrig läst om någon som fått känna av några konsekvenser efter att ha nyttjat ens det dubbla.
Själv använder jag runt 10-15gb i månaden och tycker det fungerar finfint.

15 gb+ per månad låter över all förväntan. Mobiloperatörerna i övrigt är ju extremt snåla med sin bandbredd. Dels är det den vanliga avgiften på 15-20 kr/mb, eller i vissa fall ett fast pris för en lite större mängd trafik, t.ex Tele2 som har 1gb fri trafik för 89kr/månad, eller Telia som har "fri surf" för 99kr/månad, men endast på deras egen portal.

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Omren
Jag kör 3's fri surf 99 kr/mån och kan använda 7.2mbps utan problem. Enda man får tänka på är att begränsa datatrafiken tror jag och inte tanka hem en massa saker.

Vilken mängd trafik är det vi pratar om? Jag har letar rundor på Tres sida men inte hittat. Jag har nyligen sagt upp mitt Telenorabbonemang, och tills uppsägningstiden är slut så letar jag efter någon annan. Kravet ska vara att det finns ett "datatrafikpaket". De flesta operatörer har ju det vanliga "mobilt bredband" för 199kr/månad, men jag försöker komma billigare undan.

Planen är att jag ska kunna lyssna på webradio i telefonen. Mycket! Alltså, jag behöver inga 7.2mbps, men jag behöver kunna streama många gb musik.

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
1: Nej jag håller mig gärna till sånt jag faktiskt läst mig till i forumet

Som att jag gillar att köpa beggade datorer för nypris?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia

2: Jag avstår från att köpa en dator jag inte vill ha

Det får du givetvis lov att göra. Precis som du får lov att köpa en dator, testa den och sen lämna tillbaka den. Sen är det nog väldigt få som köper en dator de inte vill ha.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia

3: Hm, så det funkar inte såhär då: Kund köper dator, kund returnerar dator, återförsäljaren inspekterar datorn och tycker den ser ut att vara i nyskick, återförsäljaren återinför datorn i lagersaldot och kommer att sälja denna begagnade dator till nästa köpare?

Det låter rimligt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia

Förövrigt så måste jag verkligen fråga, skrev jag verkligen att jag tror stenhårt på att butiken kasserar en fullt fungerande dator?

Givetvis inte. Jag gör bara narr av dig och din naiva syn på returer av i detta fallet datorer.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia

det blir ett mycket mer givande samtal när ingen sitter o hittar på.

Som att jag gillar att köpa beggade datorer för nypris?

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia

Till Hans_Villius.
Oroa dig inte, jag byter inte forum för att du gillar att köpa beggade datorer för nypris.

Har du några mer påhittade åsikter du vill tillskriva mig? Jag kanske är nazist också, det borde man kunna läsa mellan raderna.

Men i alla fall, jag tycker att det nobelt av dig att du avstår från att (med all rätt) lämna tillbaks nyligen inköpta föremål för att du inte vill att din nästa ska få köpa en begagnad dator. Haha

Att du inte riktigt vet hur det fungerar med returnerade varor kanske kan vara till ditt försvar. För du tror stenhårt på att butiken kasserar den några dagar gamla datorn som kunden ångrar att han köpt och (allt enligt reglerna) skickar tillbaka?

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SueCia
Hoppas du inte får igenom det, jag skulle inte vilja köpa din gamla dator för nypris.

Hoppas du hittar ett nytt forum, jag skulle inte vilja ha kvar dig här på swec.

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ODDNAME
Ja inte är det butiken som ersätter dina saker förstår du väl, det är tillverkaren Butiken har ingen som helst skyldighet att ersätta saker som går på garanti utan det är alltid tillverkaren. Men de brukar agera mellanhand.

Jag är långtifrån säker på min sak, men är det inte precis tvärt om? Dvs att butiken är ansvarig när det kommer till garantiärenden, det är ju de som sålt produkten till dig. Att man sen kan vända sig direkt till tillverkaren, för ev snabbare service, är en annan sak, vill man så går det att kräva att säljaren sköter allt åt dig

Av hans_villius

Digitally Imported, den enda du behöver http://www.di.fm/

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sdaniel1
man gnäller mer när det blir fel än när det blir rätt och finns BRA mycket skit om dom större företagen som är i samma branch, men dom är ju "Kända" så det är inte lika farligt och som sagt ingen bryr sig..

Jag brukar gnälla lika mycket oavsett...
Och ingen som bryr sig var det ja. Ta en titt i den forumdel du för närvarande besöker istället Inlägget passar för övrigt in perfekt i mallen för lurisar som "råkar" dyka upp på forum där ett företag kritiseras/diskuteras, för att prisa och lovorda. Du skulle registrerat dig på alla större forum när du startade bolaget, då hade du lyckats bättre.

Om digiswe har jag inget att säga förutom det självklara, att det ser lagom oseriöst ut. Deras FAQ var en frisk fläkt i alla fall, med godbitar som:

Citat:

"Finns det en gräns på hur många varor man kan besälla?

Nej, det finns ingen gäns på antal varor du kan beställa!"

och

Citat:

"Vad händer om uppkopplingen bryts?

Om du har hunnit lägga dina varor i kundvagnen så kommer de att ligga kvar där nästa gång du loggar in!"

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghosty
och att när felen upptäcks innan du har fått betala för mycket utan att kunna säga nej, så borde du vara nöjd.

I vilken situation hade du varit tvingad att betala för mycket för en vara, eller i alla fall mer än det av båda parter accepterade priset, för att något har blivit fel?

Eller menar du kanske att man beställer en produkt till ett bestämt pris varefter - pga ett fel hos butiken - så höjs priset, vilket köparen sen är tvungen att betala? Det är ju bedrägeri - till skillnad från (enligt mig, vad lagen säger vet jag inte) OTs situation där han köpt något för ett inte alls osannolikt lågt pris, och butiken har accepterat ordern men bestämmer sig sen för att de nog vill ha mer betalt. Det kanske t.om var ett ärligt misstag av butiken, men detta får de då stå för själv genom att sälja för det lägre priset, och kanske sen jobba på sina rutiner så att kunden får rätt pris direkt.