Inlägg

Inlägg som hans_villius har skrivit i forumet
Av hans_villius

hmm, är det så illa. Prylen ifråga jag vill koppla in är en gammal joystic, en microsoft sidewinder 3d-nånting. Och det finns ju usb-adapters till allt annat, så varför inte en bra fungerande som konverterar till gameport.

Det går inte heller att sätta in ett gammalt ljudkort med rätt port i laptopen, om någon tänker i de banorna

Av hans_villius

adapter: usb --> gameport

Var hittar jag detta? Något i stil med denna, vilket är den enda jag har hittat.

http://dataparadiset.com./product_info.asp?pid=12712

Av hans_villius

jag skulle vilja ha nån sorts länk till 9400:an med det priset, och det innehållet. De grejjer jag komponerar ihop med det innehållet kostar upp emot 18000

Av hans_villius

laptop, 12-15000 kr

Jag hjälper en vän att titta ut en laptop till sig själv, och det verkar aningen svårare nu än för ett halvår sen när jag köpte min egen. Då var en Asus Aj6 för 15000 det mest prisvärda i sin klass, men nu?

Vad har vi för krav då? Inte så många faktiskt, då en dator för 12-15kkr garanterat uppfyller kraven.

skärm: 15" eller 17", spelar faktiskt ingen roll

grafikkort: väldigt viktigt. Det ska klara allt, typ. så minst ett x1600. vad är motsvarande från nvidia?

cpu: en core duo verkar vara det enda att satsa på, så en hyffsat snabb sådan

minne: går det att få mer än 1gb för den budgeten vi har? Visst har jag sett system med 2gb minne för mindre, men vi har relativt höga krav på grafikkort. Minnet går ju alltid att uppgradera i efterhand.

HDD: Inte mycket att ordna om. 100gb+.

batteritid: mindre viktigt

Av hans_villius

musik: The Dig

Av hans_villius

vilket agpkort för ~1000kr?

Aye, min polare letar efter något som tillfälligt kan ersätta hans Ti4200

Runt 1000 kr i pris, men det är antagligen inget problem då allt som ska spelas är World of Warcraft, ett ganska gammalt spel altså. Så vad föreslår ni?

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WK-3500
Har kommit så långt nu med min Priest att jag håller på med Class questen som bekant slutar med en boss fight i ST, men till min fråga. Vilken av rewardsen ska jag välja, Wanden med shadow dmg, eller trinketen som ökar healing under 20sec?

Välj healingtrinketen imo. Den är riktigt bra, även om den överträffas av ett par senare epictrinkets. Det finns gröna BoE-wands med 20+ shadowdamage (de har varit 50+ en gång i tiden, men dessa går inte att hitta längre), så försök att få tag i en sådan istället om du letar +dmggear som shadowpräst.

Av hans_villius

Jag beställde en Q028p från Microstore i torsdags, och fick den på måndagen. Massor med skit följer såklart med windowsXPinstallationen som initieras automatiskt första gången man startar datorn, men det är bara att formatera om och lägga in nytt. (win2k i mitt fall, gillar det mer).

Datorn är iaf kanon till de spel jag testat hittils, och med kanon menar jag att den presterar bra, om inte bäst, för sin prisklass (15000kr)

Gillar inte designen riktigt, det ser ut som att skärmen inte smälter ihop med bottenplattan riktigt när den är ihopfälld, men det kan jag absolut vänja mig med.

Mus och väska följde med till mig, btw.

Av hans_villius

Fortfarande ingen signal till monitor, efter moderkortsbyte

Jag har haft en del problem, och vet inte vad jag ska göra längre. Det börjar med att min rigg, epox moderkort, 754-sockel, AMD64 3000+, gf6800 mm, "lägger av". Det kommer ingen signal till skärmen helt enkelt.

Jag utför följande felsökning:

*testar att starta upp systemet utan någonting förutom grafikkort

*testar med ett annat grafikkort

*testar att köra med bara 1 av mina 2 512 twinmos ddr-stickor

*testar att skärmen fungerar på en annan dator

Kan inte göra så mycket mer, utan köper ett nytt moderkort i förhoppningen att det ska hjälpa, vilket det dock inte gör. Samma problem. Allt snurrar igång, fläktar, ev inkopplad HD osv, men skärmen förbli svart. Det är helt enkelt ingen signal till denna. Vad kan vara fel? Det enda jag inte bytat ut är CPU. Kan en felaktig sådan yttra sig som för mig nu, med ingen singnal till monitor?

jag har även nu i efterhand lånat ett annat nätagg och testat detta, men problemet kvarstår.

Vad göra? förslag, någon?

Av hans_villius

Jag skulle uppskatta lite hjälp och tips. Tänkte att det är dags att göra ett seriöst interface med mods och grejjer, har inte använt något liknande alls innan. Jag har för tillfället en lvl 52 trollpräst, och önskar en del förbättringar.
Detta här under är mina önskemål, men jag har bara hittat förslag på de 4 översta funktionerna.

fyll på med det du tycker är bra:

inforad längst upp: Titan
alla väskor i en: AllInOneInventory
instanskartor: Atlas
Länka items man inte har: Lootlink

tid kvar av buffs/debuffs konstant visning:
Se vad saker är värda hos vendor:
Se vad man har på banken:
kunna flytta allt på skärmen hur man vill, och även låsa fast det:
Fler bars var jag vill:
något som gör att jag kan se när partyfolk behöver buffas, healas, curas osv bra:

Av hans_villius

WoW - har alla en begränsad trial att ge bort?

Jag har ägt spelet sen i mars, men aldrig funderat över om jag har någon test-period jag kan ge till en polare, som man har hört vissa prata om. Är detta möjligt, eller kräver det någon special edition av spelet?

Av hans_villius

Btw, det kom upp innan i tråden, så jag kör på min fråga här. Jag har ägt spelet sen i mars, men aldrig funderat över om jag har någon test-period jag kan ge till en polare, som man har hört vissa prata om. Är detta möjligt, eller kräver det någon special edition av spelet?

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SlimJim
Säker på att du satt i strömkontakten?

Absolut. Testat utan, och med både en eller två (strömsladden som följer med har 2 ingångar av någon anledning) strömsladdar ikopplade.

Har ingen möjlighet att testa kortet i en annan dator, annars hade det varit det enklaste för att fastställa om det fungerar eller ej.

Funderar mest över moderkortet i alla fall, borde det inte ge någon ljudsignal vid händelse att gfxen inte fungerar?

Av hans_villius

nytt system, ingen signal till monitor

Plockade ihop mina nya grejjer innan, bestående av bl.a ett Asus A8N-E och ett ASUS Extreme N6800GT

Det hela vill dock inte fungera, det kommer ingen signal till skärmen. Eftersom att jag inte har ett annat pci-e grafikkort eller ett annat moderkort att testa med, så den felsöknings som är möjlig är att testa systemet utan någonting inkopplat förutom grafikkort. Samma problem dock =/

Grafikkortet har endast 2 st DVI-utgångar, som jag med konverter gör om för att passa en gammal analog skärm.

Vid start ger moderkortet ingen ljudsignal alls, och det finns inte heller lampor med "felsökningskoder" på moderkortet.

Vad gör jag? Kan jag misstänka att en av dessa 2 komponenter är defekta?

Av hans_villius

En polare var hemma hos mig och tvingade på mig någon UI-mod.. fick aldrig riktigt rätt på det, alla menyer och bars var inte riktigt där jag ville ha dem inne i spelet dock.. Tror det var Cosmos + gypsy som jag fick.

Nu efter patchen vill jag dock ha något nytt, cleant som passar mig. Vad för UI mod rekomenderar ni? Saker jag vill ha är väl en snygg questlogg, visning av kordinater.. ett par rader längst ner och/eller vid sidan där jag snabbt kan komma åt spells, potions, och annat är väl det viktigaste, de som är i orginalinterfacet räcker inte.

Av hans_villius

Har precis skaffat WoW, men grejjen är den att jag aldrig orkade spela igenom warcraft3 campaigns. Finns det någon sida som snabbt går igenom historien, vad som hänt sen war2?

Av hans_villius

Har såklart OS på en egen partition, men det kanske stämmer, att jag måste formatera systemet..

Saken är den att direkt efter att Radeon-kortet slutade fungera, stoppade jag i ett temporärt geforce 3 och formaterade i samband med det. Det använder väl samma drivrutiner som mitt nya 6800, och borde väl fungera..

Av hans_villius

nya 6800 mycket sämre än 9800pro

Mitt grafikkort havererade, och då det inte längre fanns ett ex av mitt gamla kort i lager, valde jag efter lite efterforskning ett annat istället.

Urpsrungliga kortet var ett radeon 9800 pro, och det nya blev ett Nvidia Gforce 6800 LE.

I alla fall, nvidia-kortet ska vara snäppet bättre än mitt gamla, enligt vad jag läst. Testade precis doom3, och det flyter inte på långa vägar lika bra som med mitt gamla kort..

Någon som har en lösning? Givetvis ska jag inte behöva tweaka en massa hit och dit, tycker jag.. Kör med de senaste drivrutinerna från tillverkaren..

Av hans_villius

Att PC har dåligt rykte beror nästan säkert på att de har sålts i så många exemplar, att antalet felaktiga ex är högre än ett märke som bara sålt hälften så många kort.

Mitt PC 9800 pro började för övrigt visa artefakter efter en vecka, så det var bara att byta..

Av hans_villius
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skirn
Någon annan som såg på Kontroll nyss? Sa dem verkligen att en recension av World of Warcraft skulle komma i nästa program?

Nej, det gjorde de inte