Inlägg

Inlägg som 4bstract har skrivit i forumet
Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av eas@tetris
Vet inte riktigt, det finns både en Dell Demension 9100 och en Dell Inspirion 9100. 2 olika modeller. ^_^

Dimension lär vara en stationär dator

Okej. Dell brukar vara ganska vettiga när det kommer till att byta hårddiskar, så det borde inte vara så svårt att ordna.

Din hårddisk borde sitta i en vagga som ser ut som den på bilden här:

http://www.tjl.co.uk/images/XPS%20Caddy.jpg

Lista ut hur man lossar på vaggan och ta ut den. Lossa sedan skruvarna så att hårddisken är helt frigjord från den. Inspektera den fysiskt. Om den inte ser ut att ha varit i kontakt med vätskan är den antagligen lugn.

I så fall behöver du någon form av adapter för att kunna ansluta den till en annan dator, exempelvis den här: http://www.dustinhome.se/pd_5010099643.aspx

Förhoppningsvis kan du efter att ha anslutit din disk med hjälp av den omedelbart läsa din data. Annars får du väl återkomma eller konsultera en expert på området dataåterställning.

Av 4bstract

Om du skriver vilken modell du har, kan vi nog ge dig ganska specifika instruktioner

Av 4bstract
Av 4bstract
Av 4bstract

Du ser ut att sakna fönsterhanterare. Testa att köra metacity. Skillnad?

Av 4bstract

Jag säger som nillon, med rsnapshot slipper du strula, om du nu känner dig osäker på det.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kimmeh
Blixten man får på flashback verkar inte vara mycket kraftigare än den interna så det är inget man har i ett par år precis

Den är betydligt krafigare. Scrollar man ner lite på den här sidan finns det en väldigt bra jämförelse. Blixten levererar mycket prestanda per cm^3 och du får batteri över till fler bilder än om man använt den interna blixten. Dessutom går den att ställa upp, vilket är en väldigt stor fördel mot pop-up-blixtarna.

@TS: om du ska köpa nikon och det är småtight med budgeten kanske D40 är ett bättre val? Man får hus+objektiv+blixt+minne för 4000:- på dustin home just nu. Lägg till 300:- så får du motsvarande uv-filter och väska. http://www.dustinhome.se/pd_5010148391.aspx

Skillnaderna mellan D60 och D40 är enligt mig försumbara för de allra flesta. Fundera på vad du behöver från D60 som inte finns hos D40.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av nfm
Vill du slippa filehash kan du lägga till:

check_hash = no

i din .rtorrent.rc

..fast det kan vara ganska klokt att hasha färdigladdade torrents en gång. Har man en session-folder så slipper man ju en hash vid varje uppstart.

Av 4bstract

Av signaturen att döma blev det nog en D300 i stället

D80 håller nog ett bra tag. Dock är tydligen en uppdatering på gång. Med tanke på var D60 ligger i pris och vad D80 kostade när den lanserades är risken stor att prislappen på efterföljaren till D80 hamnar närmare 10000:-. En fördel skulle kunna vara att de begagnade D80-husen sjunker lite i pris, men det skall vi nog inte hoppas för mycket på.

http://www.prisjakt.nu/bilder/graph_price.php?p=111695

Av 4bstract

Re: Bärbar 12"

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lurvztr
Allt verkar nice förutom Grafikkortet: Geforce Go6150.
Grafikkortet ska palla med lite ska nämligen köra datorn tillsammans med en 24" skräm (1900x1200).

Det ska nog inte vara några problem för desktop use. Kör en 1900x1200 skärm på ett ATI X1300.

Av 4bstract

Sedan skall man ju inte sticka under stolen med att sensorer blir smutsiga och ibland således måste lämnas in för rengöring. Den typ av smuts som självrengöringssystemet kan ta hand om är väl för övrigt ungefär lika allvarlig som det som går att avlägsna med en blåsbälg, vilket ju inte heller är några problem att göra själv.

Av 4bstract

Med tanke på att prisgapet mellan dem inte är så stort kanske det är klokt att titta på en D80 i stället? Den saknar antidamm-system och du får inte med någon fjärrkontroll, men å andra sidan bjuder den på autofokusmotor och ett något större hus, som enligt mig ligger betydligt bättre i handen. Dessutom får man en display på toppen samt ett andra skrollhjul, vilket enligt mig är värt väldigt mycket mer än ett halvbra antidammsystem.

Modellen (D80) är visserligen något äldre än D60, men den använder så vitt jag vet samma sensor så..

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?j=271662,111695

D80 finns likt D60 i ett antal olika kit, bland annat med 18-135 mm-objektivet du pratar om. http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=132358

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scirocco
Du valde verkligen en svår dist att börja med. Jag skulle föreslå en enklare som Ubuntu t.e.x tills du blir van vid linux.

Om man vill lära sig att hantera ett linuxsystem är det väl anmärkningsvärt dumt att inte använda sig av en dist som gör just detta lättillgängligt. Om man med lära sig menar att komma igång snabbt genom trail-by-error är kanske ubuntu som du föreslår ett bra val. Om man däremot med detta menar att man vill förstå och behärska systemet, är det inte lika ultimat.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KentRoyal
Voyage Linux har även valet att montera om rooten som Read Only / Read & Write med ett kommando vilket är väldigt trevligt.

Stöd för remount är ju inte direkt något dist-unikt

Av 4bstract

Tack så mycket för svaren ntity och maDa. Jag kör inte FreeBSD, så jag kommer självklart inte att kunna utnyttja det utmärkta stöd som verkar finnas där, utan jag frågade mer för att kunna utnyttja den information ni hade för att hitta/konstruera en bra lösning till linux. Vid närmare eftertanke handlar det ju *egentligen* bara om att mejla outputen från ett antal kommandon, så det borde ju inte vara omöjligt att få till något bra.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maDa
I FreeBSD har man ett daily summary som skickas varje natt, med lite information om status på raid, mail och allt annat. Mycket trevligt.

Efter en stunds (på grund av den sena timmen) misslyckad googling slänger jag jag ut en krok här i stället; vad heter tjänsten?

Av 4bstract

Well, kan det vara som så att (precis som din länk beskriver) enhetsids har mappats om? Testa att ändra boot-device i grub. Om det löser problemet kan det även vara klokt att antingen ändra default boot device i grub manuellt eller köra grub-install på den aktuella disken, och se om det hjälper.

Av 4bstract

http://dump.disarm.se/data/p.jpg

Åkte en sväng till sommarstugan i dag. Sensorsmuts förstörde många potentiellt bra bilder.

1/160, f/6.3, 23 mm

Av 4bstract

Lite inaktuell va? Listan skickades i väg 2007-11-19.

Av 4bstract
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Breddas
Jag skulle vilja säga att den mänskliga faktorn är det största problemet.

Den som får folk att INTE ta backuper i så fall